به گزارش «تابناک»، دکتر علیرضا ناجی - ویروس شناس در گفتوگو با ایسنا، گفت: بر اساس پیشبینیهای صورت گرفته از این به بعد با یک شیب ملایم میزان موارد کووید ۱۹ افزایش مییابد که مربوط به سویه امیکرون است و تا سه هفته آینده اومیکرون سویه غالب تمام دنیا از جمله ایران خواهد شد.
وی گفت: بر همین اساس نیز انتظار داریم که از اسفند ماه خیز ششم بیماری آغاز شود و میزان مرگ و میر افزایش یابد. نکته مهم این است که این افزایش موارد به اندازه خیز پنجم که با سویه دلتا رخ داد، نخواهد بود؛ ولی هر نوع خیز از بیماری باعث بیماری و خسران خواهد شد.
وی افزود: درصورت وقوع پیک ششم، مرگ و میر آن به اندازه پیک پنجم با سویه دلتا نخواهد بود. صحبتهای فعلی بر اساس اطلاعات فعلی ما از بیماری است، اگر قدرت بیماریزایی امیکرون همین اندازهای که اکنون میدانیم، باشد، میزان مرگ و میر به اندازه دلتا نخواهد بود؛ اما این به معنای آن نیست که شیوع امیکرون تلفات نخواهد داشت. این پیشبینی سایتهای علمی پیشبینی کننده روند کووید۱۹ است. ممکن است در این حین تغییراتی هم در بیماری صورت گیرد که موضوع متفاوت شود. در حال حاضر امیدوار هستیم که استقبال از واکسیناسیون بویژه تزریق ذز سوم افزایش یابد.
او با تاکید بر اینکه عملکرد ما در مقابل ویروس بر شیوع بیماری اثرگذار است، به برخی بازگشایی ها اشاره کرد و گفت: به شیان در چین و اخبار عجیبی که از آن پخش شد نگاه کنید. این اخبار به دلیل سیاستهای مقابله با کرونایی بود که این کشور اتخاذ کرده است که شهری مانند شیان را با ۱۳ میلیون نفر جمعیت قرنطینه کردند و روزی یک بار از همه تست میگیرند. این اقدام فقط برای این است که موارد بیماری را شناسایی و در صورت نیاز قرنطینه کنند. چنین برخوردی نشان دهنده اهمیت امیکرون است؛ نباید بگذاریم چنین جهشی از ویروس در گردش باشد. بنابراین نباید دچار سادهانگاری شویم.
وی افزود: بر اساس آخرین اطلاعات حدود ۸ میلیون نفر در کشور هیچ واکسنی تزریق نکردند و باید برای تزریق واکسن توجیه شوند. با گذشت زمان میبینیم واریانتهایی رخ میدهد که بیشتر از سیستم ایمنی میگریزند و این نشان میدهد بازنگری بر ترکیب واکسن اهمیت بسیار بالایی دارد. چند روز قبل هم از طریق مراجع علمی خارجی عنوان شد که استراتژی واکسیناسیون کرونا باید مشابه واکسیناسیون آنفلوآنزا باشد؛ یعنی واکسنها مدام بازنگری شوند و ترکیبات جدیدی از ویروس را درون واکسن بگذاریم.
او تاکید کرد: موضوع مهم دیگر کفایت واکسن است. عنوان میشود برای دزِ بوستر واکسنهایی با پلتفرم غیرفعال مانند سینوفارم حتما دز بوستر را واکسنی با کفایت بالاتر تزریق کنیم. تزریق پلتفرم متفاوت واکسنها موجب قویتر شدن سیستم ایمنی نمیشود بلکه در برخی مطالعات مشخص شد که اگر واکسنی اثربخشی بالایی نداشت، برای دز بوستر واکسن موثرتری تزریق شود.
ناجی با تاکید بر اینکه واکسننزدهها همیشه در خطر هستند، تصریح کرد: از طرفی تقویت سیستم ایمنی با تزریق دز سوم بسیار حائز اهمیت است.
او در خاتمه تاکید کرد: با افزایش بازگشاییها در سایه شیوع امیکرون، قطعا شیوع بیماری افزایش خواهد یافت، باید علمیتر فکر کرد و منتظر ماند تا درصد تزریق دز سوم افزایش یابد. ایجاد هر تجمعی با توجه به قدرت سرایت بالای امیکرون میتواند منجربه افزایش شیوع بیماری شود. بر اساس اطلاعات علمی میتوان به برقراری محدودیتها فکر کرد. نباید صبر کنیم بحران به وقوع بپیوندد و بعد بخواهیم جلوی آن را بگیریم.