گزارش کامل دهمین روز چهلمین جشنواره فجر؛

فیلم‌های «ضد» و «خائن کشی» ضعیف‌تر از حد انتظار / «ملاقات خصوصی» همچنان پیشتاز آرای مردمی

«ضد» یک تله فیلم درباره حادثه تروریستی حزب جمهوری اسلامی بود و البته از فیلمسازش بیش از این انتظار نمی‌رفت. «خائن کشی» اما فیلم کنجکاوی برانگیزی بود، چرا که انتظار می‌رود با توجه به اینکه کیمیایی این بار هر امکاناتی انتظار داشت، در اختیار داشت، شاهد فیلم قابل قبولی باشیم اما چنین نشد.
کد خبر: ۱۱۰۳۵۰۷
|
۲۰ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۱:۰۴ 09 February 2022
|
14245 بازدید
|
۱

رونمایی از فیلم «ضد» و «خائن کشی»دهمین روز چهلمین دوره جشنواره فیلم فجر با نمایش فیلم‌های «ضد» به کارگردانی امیرعباس ربیعی و «خائن کشی» به کارگردانی مسعود کیمیایی همراه بود. «ضد» یک تله فیلم درباره حادثه تروریستی حزب جمهوری اسلامی بود و البته از فیلمسازش بیش از این انتظار نمی‌رفت. «خائن کشی» اما فیلم کنجکاوی برانگیزی بود، چرا که انتظار می‌رود با توجه به اینکه کیمیایی این بار هر امکاناتی انتظار داشت، در اختیار داشت، شاهد فیلم قابل قبولی باشیم اما چنین نشد.

به گزارش «تابناک»؛ چهلمین جشنواره فیلم فجر با نمایش 22 فیلم بلند سینمایی و حضور 10 فیلم کوتاه و 10 فیلم مستند از یازدهم بهمن تا بیست و دوم بهمن به میزان برج میلاد به عنوان کاخ جشنواره برگزار می‌شود. علاوه بر این آثار، ده فیلم مرمت شده در جشنواره چهلم به نمایش در می‌آید. در این دوره به روال دوران پیشاکرونا، شاهد نمایش فیلم‌ها در شمار زیادی از سالن‌های سینمای تهران و دیگر استان‌ها هستیم.

جزئیات کامل همه فیلم‌ها را از اینجا می‌تونید ببینید

برنامه اکران فیلم‌ها در سالن‌های سینمای مردمی را از اینجا می‌توانید دانلود کنید

در دهمین روز جشنواره فیلم فجر، فیلم‌های فیلم‌های «ضد» به کارگردانی امیرعباس ربیعی و «خائن کشی» به کارگردانی مسعود کیمیایی نمایش درآمد. فیلم «ضد» درباره ورود نفوذی به حزب جمهوری اسلامی و درباره انفجار این حزب بود و با توجه به آنکه در پس پرده این فیلم نیز مرتضی اصفهانی است، قابل تصور بود که با یک تله فیلم مواجه باشیم که از پرداخت سینمایی نازلی برخوردار باشد. با این حال فیلم اصلی روز دهم، «خائن کشی» یکی از گران‌ترین فیلم‌های جشنواره چهلم بود.

مسعود کیمیایی این بار ظاهراً هر امکانات و هر میزان زمانی که لازم داشت برای ساخت فیلم در اختیار داشت و بهانه‌ای در کار نبود. به همین دلیل همگان منتظر تماشای نتیجه ماجرا بودند اما در نهایت محصول نهایی درباره یک سرقت و حواشی کودتای 28 مرداد، ضعیف‌تر از حد انتظار بود و همه را غافلگیر کرد.

 


ضد

کیمیایی و میرکریمی تنها پیشکسوتان جشنواره چهلم / آقازاده‌ها با چه فیلم‌هایی آمدند؟
تهیه‌کننده: محمدرضا شفیعی
کارگردان: امیرعباس ربیعی
نویسنده: حسین تراب‌نژاد
فیلمبردار: هاشم مرادی
موسیقی متن: مسعود سخاوت‌دوست
تدوین: مهدی سعدی
بازیگران: مهدی نصرتی، لیلا زارع، لیندا کیانی، نادر سلیمانی، مهشید جوادی، روزبه رئوفی، مجید پتکی، عماد درویشی، شیرین آقاکاشی و جواد خانی 
خلاصه داستان: بعضی آدم‌ها می‌توانند بر «ضدِّ» هدفی باشند که همه می‌پندارند در خدمت آن هستند. این «ضد» می‌تواند حذف یک نفر یا یک ملت باشد؛ درامی سیاسی در بستر یکی از حوادث مهم و ملتهب ابتدای انقلاب اسلامی

 


خائن‌کشی

کیمیایی و میرکریمی تنها پیشکسوتان جشنواره چهلم / آقازاده‌ها با چه فیلم‌هایی آمدند؟
تهیه‌کننده: علی اوجی
کارگردان: مسعود کیمیایی
نویسنده: مسعود کیمیایی
فیلمبردار: مسعود سلامی
موسیقی متن: ستار اورکی
تدوین: سپیده عبدالوهاب
بازیگران: فرهاد آئیش، امیر آقایی، سارا بهرامی، پانته‌آ بهرام، مهران مدیری، پولاد کیمیایی، اندیشه فولادوند، حمید رضا آذرنگ، سام درخشانی، الهام حمیدی، نرگس محمدی، نسیم ادبی، فریبا نادری و شکیب شجره
خلاصه داستان: مهدی بلیغ مشهورترین سارق و کلاهبردار ایرانی که تیر خورده و به دام پلیس افتاده، پیش از رفتن به زندان تمام دارایی اش را به دوست صمیمی اش می‌سپارد، اما رفیقش خیانت کرده و امانت دار خوبی نیست و همین ماجرا سبب میشود تا برای محاکمه رفیق خائنش از زندان فرار کند و این آغاز ماجرایی تازه است؛ روایتی از رفاقت و ‎مردمداری با گذری به ماجرای ملی شدن صنعت نفت

 

«ملاقات خصوصی» همچنان پیشتاز آرای مردمی

فیلم سینمایی «ملاقات خصوصی» همچنان پیشتاز آرای مردمی است و اگر اتفاق خاصی رخ ندهد، این فیلم برنده سیمرغ بلورین آرای مردمی خواهد شد؛ هرچند دور از انتظار نیست که با توجه به حواشی این بخش، به یک باره برخی ورق را برگردانند و اساساً آرای مردمی از صحنه جشنواره حذف شود.

 


یک کارگردان در نشست خبری فیلمش مطرح کرد: فیلم «ضد» تخیلی است

نشست رسانه‌ای فیلم سینمایی "ضد" ساخته امیر عباس ربیعی که دومین تجربه حضور این کارگردان در جشنواره فیلم فجر است، در دهمین‌ روز این رویداد برگزار شد.

این فیلم که درامی سیاسی است در بستر یکی از حوادث مهم و ملتهب ابتدای انقلاب اسلامی روایت می‌شود. محمدرضا شفیعی تهیه‌کننده این اثر در ابتدای نشست به به فرمایشات مقام معظم رهبری در سال ۹۵ اشاره کرد و درباره اهمیت موضوع این فیلم گفت: واقعه هفت تیرماه جزو مهمترین وقایع اوایل انقلاب و شروع عملیات نظامی سازمان مجاهدین علیه ایران و انقلاب بود.

این تهیه‌کننده در ادامه توضیح داد: ما در حال تحقیق برای یک سریال درباره شهید بهشتی بودیم بنابر این با وقایع‌ این دوران آشنا بودیم اما پروسه تحقیق این فیلم در حدود یک سال و نیم دو سال طول کشید با این وجود باید در میان اتفاقات به یک فیلمنامه می‌رسیدیم. در سال ۹۸ می‌خواستیم ساخت آن را آغاز کنیم اما امکان پذیر نشد، بنابراین سال ۱۴۰۰ تولید آن انجام شد.

شفیعی با بیان اینکه نمی‌توان همه حقایق را بیان کرد درباره شخصیت فیلمش بیان کرد: محمدرضا کلاهی یک نامزدی داشته که از سازمان مجاهدین پنهان کرده بود. همین فرد چند روز قبل از واقعه هفتم تیر کشته می‌شود و علت آن مشخص نیست بنابر این برخی و بخشی شخصیت ها ارجاعات تاریخی دارد. در یک فیلم سینمایی نمی‌توان سرگذشت آدم بزرگی مثل شهید بهشتی را آورد و اما در فیلم از دیالوگ‌هایی استفاده کردیم که سخنان واقعی سازمان مجاهدین بود.

او همچنین اضافه کرد: در ابتدا یک فیلم ۱۶۰ دقیقه‌ای داشتیم، بنابر این باید ریتم فیلم را تندتر و زمان را کوتاه‌تر می‌کردیم، به همین دلیل بخشی از سکانس‌های مهشید جوادی و نادر سلیمانی را مجبور شدیم حذف کنیم.

امیرعباس ربیعی کارگردان این فیلم با توجه به اینکه فیلم قبلی‌اش "لباس شخصی" نیز داستانی درباره اتفاقات دهه‌ شصت است در پاسخ به سوالی درباره علاقه به ساخت این سبک فیلم‌ها بیان کرد که برنامه‌ای برای ساخت سلسله فیلم درباره نفوذ ندارد. این فیلم تخیلی است اما زمینه فیلم واقعی است. شخصیت‌ها واقعی نیست و البته ماجراها و درام قصه‌های ایدئولوژی‌ها در مدیوم‌های سینمایی کار سختی است.

در بین سوالات این نشست به گریم لیلا زارع و دیگر بازیگران هم اشاره شد. طراح گریم این فیلم در توضیحاتی بیان کرد که دو شخصیت فقط از روی شخصیت‌های واقعی طراحی شدند یعنی شهید بهشتی و محمدرضا کلاهی.
او بیان کرد: تنها یک فریم عکس که بسیار نامفهوم است از محمدرضا کلاهی وجود دارد و بر اساس آن طراحی انجام شد.

نادر سلیمانی که در این فیلم در نقشی متفاوت ظاهر شده، بیان کرد:من سالهاست که کار طنز انجام می‌دهم و می‌خواستم نشان دهم بازیگری که طنز کار می‌کند می‌تواند در فیلم‌های جدی هم حضور داشته باشد. این کار برای من سخت بود و باید قالب می شکاندم.

 

نشست خبری خائن‌کشی برای دیده شدن غیبت کیمیایی

نشست خبری فیلم خائن کشی در سالن همایش‌های برج میلاد برگزار شد. این نشست بدون مسعود کیمیایی کارگردان فیلم برگزار شد. او پیش از این از مورد قضاوت قرار گرفتن در داوری جشنواره انصراف داده بود اما در این نشست اوجی عمل جراحی کیمیایی را علت نیامدن وی به این نشست عنوان کرد. در مقابل مهران مدیری گفت که علت نیامدن وی بخاطر اعتراضات وی بوده است.

اوجی درباره اعتراض‌ها به جشنواره از سوی کیمیایی‌ها گفت که رسانه‌ها بهتر می‌دانند البته در مورد پولاد کیمیایی نمی‌دانم اما درباره مسعود کیمیایی باید گفت که او نامه نوشت که همه آن را می‌دانند و چیزی فراتر از آن هم من نمی‌دانم. اینکه فلیمسازان جوان زیادی در این جشنواره هستند نمی‌خواستند به عنوان فیلمساز سن و سال‌دار مورد قضاوت قرار بگیرند. من هم به تصمیم شخصی ایشان احترام گذاشتم.

مدیری درباره بازی خود در فیلم خائن‌کشی و اینکه بازی‌اش به اعتراف خودش در "درخت گردو" بد بوده است، گفت: آن نقش را به‌خاطر دوستی قبول کردم که بازی خوبی نشد. اما مگر می‌شود با کیمیایی بازی کرد و بد باشد؟ او راهنمایی‌های خاصی به بازیگر دارد که در بازی اثرگذار است. کیمیایی به بازی خوب گرفتن معروف است و با گفتن یک کلمه در گوش بازیگر بازی او را می‌سازد. او گفت که اگر سیمرغ بگیرم که می‌برم (خنده حضار) هر جایزه‌ای که بدهند محترم است و باید گرفت.

مدیری درباره برگزاری نشست گفت اگر این نشست برگزار نمی‌شد نبودن کیمیایی دیده نمی‌شد.

وی همچنین بیان کرد که به‌نظرم هر بازیگری یک بار باید با کیمیایی بازی کند. دانش او درباره همه‌چیز زیاد است. برخی شب‌ها در کنار آتش با او گپ می‌زدیم و خاطرات او را می‌شنیدیم و از هر لحاظ از او یاد می‌گرفتم، حتی قاب‌بندی از او یاد می‌گرفتم. او سینما را خیلی بلد است واقعیت این است که نور و قاب‌بندی را یاد می‌گیریم.

فیمبردار فیلم، مسعود سلامی نیز گفت که کار کردن با کیمیایی لذت‌بخش است. با فیلم‌های او عاشق سینما شدم و سه ماه قبل از فیلمبرداری با او حرف می‌زدم تا نکات مهم را از طریق کدها یاد بگیرم تا فیلم را به‌صورت تاریک و نوآر بسازم. در فیلم، کسوف را فیلمبرداری کردیم که چالش بزرگی بود که این‌طور که تا قبل از آن جستجو کردم تنها فلینی کسوف را فیلمبرداری کرده است.

اوجی درباره سرمایه‌گذاری فیلم گفت که کاملاً شخصی است و آرمان مرادی و من این فیلم را با بودجه خودمان ساختیم. من ماشینم را فروختم و مرادی که در کار آزاد و بازار است و پیانو می‌فروشد، با هم سرمایه فیلم را تأمین کردیم.

فرهاد آییش نیز درباره بازی در نقش مصدق گفت که من قبلاً نیز شخصیت مصدق را بازی کردم و با او ارتباط دارم و ‌به‌خاطر شباهت در چهره نیز نقش او را ایفا می‌کنم.

آذرنگ هم درباره بازی خود در فیلم گفت که خوشحالم که در این فیلم و قاتل اهلی بازی کردم و حسرت به دلم نماند.

اوجی درباره شخصیت فیلمنامه انتساب آن به مهدی بلیغ را تکذیب کرد و گفت: آن داستان دیگری بود که من از کیمیایی خواستم تا فیلمنامه دیگری نوشته شود و بعد هم کیمیایی در 6 ماه بازنویسی کرد که همین داستانی شد که در فیلم تماشا کردید.

اوجی درباره مافیای تهیه‌کنندگی در سینما و اینکه همسرش در همین مافیا می‌تواند بازی کند جواب داد که چرا؛ من با بازیگر ازدواج کردم که کاری غیر از بازی کردن نداشت. در 2 فیلم من بازی کرده است یکی همین فیلم و دیگری 2888 که یک سکانس است. در این فیلم نیز تعدد بازیگر داشتیم که دست من را برای انتخاب باز گذاشته بود. اگر احساس کنم که جایی برای بازی او هست، از او دعوت می‌کنم که بازی کند.

شکیب شجره نیز در پایان این نشست گفت که بازی کردن در کنار چنین کارگردانی برای من مانند گرفتن جایزه اسکار است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۲
انتشار یافته: ۱
ساسان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۸ - ۱۴۰۰/۱۱/۲۰
واقعا سینمای ما که از لحاظ فرم که عقبه اما متاسفانه از لحاظ محتوا هم داره به قهقهرا میره !! واقعا بع۱ی از این فیلمها و موضوعاتشون تهوع آوره
برای این فیلمسازها متاسفم!!
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
آخرین اخبار
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟