معاون بهداشت وزارت بهداشت

دستورالعمل واکسیناسیون کودکان بالای ۵ سال ابلاغ شد/ افزایش سه برابری آمار بستری‌های اومیکرون / میزان استقبال از سامانه «ایران من» راضی کننده نبود/ افزایش ده برابری بستری و فوت در واکسن نزده‌ها

آمادگی مراکز بهداشتی، درمانی از زمان سویه دلتا بیشتر شده اما با وجود این، نیازمند مشارکت و همکاری مردم هستیم؛ با توجه به خفیف بودن سویه اومیکرون، توصیه می‌کنیم مردم حتی الامکان تا زمانی که بیماری شان تشدید نشده به مراکز ما مراجعه نکنند و در صورت ابتلا خود را قرنطینه کنند، ولی اگر بیماری تشدید شد، فرصت را برای مراجعه به مراکز ما از دست ندهند.
کد خبر: ۱۱۰۳۸۲۲
|
۲۰ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۴:۲۶ 09 February 2022
|
13747 بازدید
|
تابناک اجتماعی
معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: دستورالعمل آغاز واکسیناسیون کودکان ۵ ساله و بالاتر به دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی سراسر کشور ابلاغ شده است و از امروز رسما واکسیناسیون این گروه سنی در کشور آغاز می‌شود.

به گزارش «تابناک»؛ دکتر کمال حیدری در نشست آنلاین خبری با اصحاب رسانه گفت: با توجه به موافقت وزیر بهداشت و نیز تصویب ستاد ملی مقابله با کرونا، در مرحله اول واکسیناسیون گروه سنی بالاتر از ۹ سال آغاز شد و از امروز نیز واکسیناسیون گروه سنی بالاتر از ۵ سال در کشور انجام می‌شود و انتظار داریم که والدین، نسبت به تزریق واکسن به فرزندان شان اقدام کنند.
 
دستورالعمل واکسیناسیون کودکان بالای ۵ سال ابلاغ شد

وی افزود: واکسن‌های مورد تایید برای گروه سنی بالاتر از ۵ سال در کشور، پاستوکووک و سینوفارم است و میزان تزریق و فاصله بین دو نوبت، مشابه گروه‌های سنی بالاتر و بالغین است.
 
معاون وزیر بهداشت با تاکید بر افزایش سن امید به زندگی نسبت به ابتدای انقلاب، گفت: سن امید به زندگی ابتدای انقلاب ۵۵ سال بود که با توسعه شبکه مراقبت‌های اولیه بهداشتی و ارائه خدمات گسترده سلامتی به مردم اکنون این سن به ۷۵ سال رسیده است.

وی افزود: دسترسی به خدمات بهداشتی، همکاری‌های بین بخشی و مشارکت‌های مردمی ارکان توسعه بهداشتی هستند که خوشبختانه پس از پیروزی انقلاب اسلامی تا حدود زیادی محقق شده اند. البته پوشش خدمات بهداشتی در روستا‌ها بهتر و بیشتر از شهر‌ها بوده است، چون در شهر‌ها به ویژه شهر‌های بزرگ بعضی از مردم ترجیح می‌دهند، مستقیم به متخصص مراجعه کنند.

حیدری با اشاره به اینکه با تشکیل پرونده الکترونیک سلامت ارائه خدمات در شهر‌ها و روستا‌ها هدفمند و هوشمند خواهد شد، گفت: خوشبختانه خانه‌های بهداشت، پایگاه‌ها و مراکز خدمات بهداشتی و درمانی به برکت انقلاب اسلامی بسیار گسترش یافته و این امر در دسترسی مردم به خدمات و بسط عدالت در سلامت کمک شایانی کرده است.

وی افزود: سامانه «ایران من» یک اقدام ارزشمند از طرف وزارت کشور به عنوان قرارگاه عملیاتی کرونا بود، ولی با وجود زحمات زیادی که برای آن کشیده شد، متاسفانه از طرف سایر دستگاه‌ها آنچنان که باید و شاید از آن استقبال نشد.

معاون بهداشت وزارت بهداشت در بخش دیگری از سخنانش درباره رفتار عجیب سویه اومیکرون گفت: این سویه به نسبت سویه‌های قبلی که ضریب بیماری زایی زیادی داشتند، شدت بیماری زایی زیادتری دارد. به نحوی که طی یک هفته میزان درگیری بیماری دو برابر شده است. البته خوشبختانه کشور ما در نیمکره شمالی قرار دارد و همین باعث می‌شود نسبت به سایر کشور‌ها با تاخیر درگیر سویه‌های کرونا شویم که این مساله فرصت برنامه ریزی را افزایش می‌دهد. 

وی افزود: استراتژی اول ما در این سویه پوشش وسیع‌تر واکسیناسیون بود؛ هرچند مراجعات برای دریافت دوز سوم به کندی پیش رفت، پس از بسته شدن ۲۹۰ مرکز تجمیعی واکسن که مورد استقبال مردم نبود ۲۲۰۰ مرکز جامع سلامت را آماده واکسیناسیون کردیم.
 
دستورالعمل واکسیناسیون کودکان بالای ۵ سال ابلاغ شد

حیدری از مردم خواست برای دریافت دوز سوم واکسن مراجعه کنند و افزود: ما از ابتدا مجوز تزریق واکسن به گروه سنی زیر ۱۲ سال را دریافت کرده بودیم، ولی طبق برنامه ریزی کمیته‌های تخصصی مقرر شد ابتدا گروه سنی ۱۰ تا ۱۲ سال واکسن بزنند. به دستور وزیر و مصوبه ستاد تخصصی کرونا از دیروز گروه سنی ۵ تا ۱۰ سال هم برای دریافت واکسن فراخوان شده اند. زیرا در سویه اومیکرون، متاسفانه درگیری کودکان بسیار بیشتر از سویه‌های دیگر است.
 
وی درباره پیک درگیری سویه اومیکرون در کشور گفت: با توجه به سرعت بالای سرایت این سویه احتمالا تا پایان هفته دیگر بیماری در کشور اوج می‌گیرد، هرچند برخی متخصصان اوج درگیری را دو هفته آینده ذکر کرده اند، پس از آن پیک بیماری روند کاهشی خواهد داشت. هم اکنون آمار بستری بیماران اومیکرون نسبت به روز‌ها قبل سه برابر افزایش یافته و این روند به صورت تصاعدی در حال افزایش است.

معاون بهداشت با اشاره به این که آمادگی مراکز بهداشتی، درمانی از زمان سویه دلتا بیشتر شده است، گفت: با وجود این نیازمند مشارکت و همکاری مردم هستیم. با توجه به خفیف بودن سویه اومیکرون، توصیه می‌کنیم مردم حتی الامکان تا زمانی که بیماری شان تشدید نشده به مراکز ما مراجعه نکنند و در صورت ابتلا در خانه خود را قرنطینه کنند، ولی اگر بیماری تشدید شد، فرصت را برای مراجعه به مراکز ما از دست ندهند.

وی بیان کرد: اگر ۸۰ تا ۹۰ درصد مردم ماسک بزنند، قلّه درگیری بیماری ۳۰ تا ۳۵ درصد پایین می‌آید؛ یعنی اگر میزان بستری‌ها یک میلیون باشد با ماسک زدن ۹۰ درصدی مردم، بستری‌ها ۳۰۰ تا ۳۵۰ هزار تن کاهش می‌یابد.

معاون بهداشت با بیان اینکه «در دسترس‌ترین واکسن، بهترین واکسن است» همچنان شعار ماست، گفت: خوشبختانه هم اکنون انواع واکسن‌ها را در اختیار داریم؛ بنابراین، افراد منتظر واکسن خاصی نباشند و حتما برای دریافت دوز‌های عقب افتاده و دوز سوم واکسن خود به مراکز تزریق واکسن مراجعه کنند.
 
دستورالعمل واکسیناسیون کودکان بالای ۵ سال ابلاغ شد

حیدری درباره این که چرا برای برخی گروه‌های سنی همچون کودکان و زنان باردار واکسن‌های سینوفارم و پاستوکواک تزریق می‌شود، گفت: مجوز هر نوع واکسنی برای گروه‌های سنی را سازمان غذا و دارو صادر می‌کند. این مجوز بر اساس مستندات علمی و مطابق ابلاغ کمیته علمی است. ضمن اینکه توصیه‌های سازمان بهداشت جهانی و تجربه سایر کشور‌ها هم در انتخاب نوع واکسن‌ها دخیلند.

وی افزود: تزریق واکسن بسیار اهمیت دارد، به طوری که شاهد کاهش ده برابری بستری و فوتی در افراد واکسن زده به نسبت افرادی هستیم که واکسن نزده اند؛ بنابراین از مردم می‌خواهیم در زدن واکسن کوتاهی نکنند.

معاون بهداشت در پاسخ به پرسشی در خصوص غربالگری ژنتیکی نوزادان گفت: به کمیته‌های علمی برای استانداردسازی آزمایشات سه ماه فرصت داده شد و سپس پیش نویس تهیه شده به شورای عالی انقلاب فرهنگی برای اعلام نظر و ابلاغ و عملیاتی شدن ارسال شده است.

وی در پاسخ به پرسشی درباره فیلم پخش شده در فضای مجازی درباره واکسن زدن خانم‌ها به آقایان، گفت: معاونت بهداشت دستورالعمل انطباق را به تمام مراکز واکسیناسیون ارسال کرده است که بر اساس آن رعایت انطباق هنگام واکسیناسیون الزامی است.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۰
ناشناس
|
Canada
|
۱۴:۳۷ - ۱۴۰۰/۱۱/۲۰
اقای دکتر. لطفا به داد مسافران ایرانی در راه مانده برسید. پدر و مادر ما سه بار واکسن زدند. سال گذشته هم در ایران کرونا گرفتند و رد کردند. حالا در خارج از کشور می خواهند به کشور و زندگی خود برگردند. ایران تست منفی پی سی ار میخواهد. شش هفته پیش تست دادند و مثبت شد. دو هفته قرنطینه بودند و هیچ بیماری و عوارضی نداشتند. بعد از سه هفته دوباره بلیط گرفتند و تست دادند و دوباره مثبت شد. دیروز روباره تست دادند و برای بار سوم مثبت شد. دانش پزشکی و سازندگان تست پی سی ار میگویند که برخی افراد نتیجه تست انها تا ششماه می تواند مثبت باقی بماند ولی به معنی الودگی یا مریضی شخص نیست. بر همین اساس بسیاری از کشورهای دنیا مانند المان و کانادا و امریکا در صورت مثبت شدن تست بشرطی که ۱۵ روز از تست مثبت گذشته باشد دیگر شخص نیازی به تست مجدد یا تست منفی برای کار و سفر ندارد. همه این کشورها این مشکل و نفص تستهای پی سی ار را برسمیت شناختند. وای برای سفر به ایران فقط نتیجه منفی تست قابل قبول است. یعنی پدر و مادر مو و دیگر مسافران ایرانی در راه مانده بدلیل نقص تست پی سی ار باید ششماه اواره و بلاتکلیف بمانند؟!.. اخر کجای این منطقی است
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۰۵ - ۱۴۰۰/۱۱/۲۰
پ ن پ برن خوشبگذرونن خارج بعد با کرونا بیان تو کشور تو هواپیما و .. مردمو مریض کنن. چیه ازشون خسته شدین نمیدونین چطور بیرونشون کنین؟
ناشناس
| Canada |
۲۰:۱۷ - ۱۴۰۰/۱۱/۲۰
به 1505. هر چند افکار و قلبهایی مانند شما ارزش پاسخ و توضیح ندارد ولی باز ارزو می کنم هرگز در این موقعیت قرار نگیرید. برای شما هر کسی در خارج از کشور هست حتما طلایی و خوش گذران هست. به هر حال وقتی به خودمون و هم نوعان خود که در گرفتاری هستند این چنین قضاوت می کنیم تعجبی ندارد که هر روزمان بهتر از دیروز نیست. عزیز. گفته شد پدر و مادر ما شش هفته پیش تست پی سی ار دادند و مثبت شد و بنا بر قوانین کانادا تا دو هفته در قرنطینه کامل بودند و عوارضی نداشتند. سه بار هم واکسن زدند. باز گفته شد که تستهای پی سی ار بر اساس تمام اسناد و دانش پزشکی که یک جستجوی ساده می توانید پیدا کنید می تواند تا ماهها مثبت باشد ولی نشانه بیماری نیست. ایا تا بحال در دانش پزشکی ثبت شده که کسی که کرونا یا سرماخوردگی می گیرد برای ماهها مریض و سرماخورده بماند. به هر حال می بینید که تفاوت کشورها و ملتها را همین مسایل رقم می زند. تمام کشورهایی که تست پی سی ار و واکس را تولید کردند قبول دارند که مثبت بودن تست پی سی ار بعد از 15 روز تنها مشکل این تستهاست و هرگز به معنی مریضی و بیماری شخص نیست. همین هست که بعد از 15 روز از تست مثبت پی سی ار دیگر هرگز از شهروندان خود تست مجدد یا تست منفی طلب نمی کنند ولی ما باید برای چنین مسئله ساده ای که همه دنیا قبول دارند بحث کنیم . ضمن اینکه بدانید اگر در جامعه ای و سیستمی حقوق شهروندی مردم خود را حتی اگر در خارج از کشور باشند و به قول شما خوش بگذرانند محترم بشمارد قطعا حقوق شهروندی مردم داخل خود را هم محترم خواهد شمرد. همچنین خوشبختانه پدر و مادر ما به ما احتیاج ندارند ولی در همین مورد چند هزار دلار به نفع شرکتهای هواپیمایی خارجی شد که برای گرفتن بلیط و کنسل کردن یا تغییر تاریخ و جا از پدر و مادر ما پول طلب می کنند و برای هر مورد تست هم چند صد دلار ازمایشگاههای خصوصی کانادا پول طلب می کنند. اما نگرانی خاصی از این بابت نداریم چون متاسفانه همه پیز در ایران گران شده و از اینجا مانند سیب زمینی و برنج بسیار گرانتر شده ولی به برکت همین افکار قیمت دلار امریکا و کانادا همش دارد ارزان می شود. ولی این چند هزار دلار می توانست در ایران خرج شود ولی حالا نوش جان شرکتها ترکیش و امارات و .... و ازمایشگاهها خصوصی کانادا و در نهایت به خاطر مالیات این ازمایشگاهها نوش جان دولت کانادا می شود. علی برکت الله
ناشناس
| Canada |
۲۰:۴۶ - ۱۴۰۰/۱۱/۲۰
این را هم اضافه کنیم که اگر می بینید که اقتصادهای برخی کشورها توسعه می یابد و ان جامعه مدیریت درست تر اقتصادی و مرفه تر هست همه دلیلش این است که کل سیستم درست و به موقع حتی در مواردی که به نظر کوچک یا شخصی و غیر مهم هست تصمیم می گیرد. در تعطیلات سال نو مسیحی میلیونها نفر از مردم کانادا و امریکا و المان و بسیاری از کشورها که واکسن خود را زده بودند به مقاصد توریستی مانند کوبا و کارائیب و اروپا سفر کردند. ولی بسیاری از انها هنگام برگشت تست پی سی ار انها مثبت شد. نتیجه این شد که حداقل دو هفته بیشتر باید در هتلهای کشورهای خارجی هزینه می کردند . تصور می کنید این هزینه ها از کجا می امد. از اقتصاد این کشورها خارج می شد. فوری سیستم بهداشتی و اداری کانادا یا امریکا یا المان به این نتیجه رسیدند که گذشته از اوارگی و حقوق انسانی این شهروندان که تست انها می تواند برای ماهها مثبت باقی بماند اجباری بودن نتیجه تست پی سی ار یعنی فرار سرمایه عظیم و مشکلات اقتصادی این افراد که نمی توانند به کار خود برگردند و در نتیجه شرکتها و اقتصاد کانادا یا المان یا امریکا خسارات هنگفتی بابت این فرار سرمایه به نفع کشورهای خارجی و هتلها و خطوط هوایی انها خواهد دید. فوری نشستند و همراه کادر بهداشتی خود بررسی کردند و وقتی این نقص پی سی ار محرز شد اعلام کردند که هر شهروند انها که در خارج گیر افتاده بعد از دو هفته که از تاریخ تست مثبت انها گذشته باشد اجازه برگشت به کشور را دارد.

ولی ایران و برخی کشورهای در حال توسعه دیگر قوانین مانند نظرات برخی فقط یکی است. نتیجه اینکه پدر و مادر ما خوشبختانه انقدر اندوخته ریالی در بانکهای ایران دارند و مدیریت عالی مسئولان اقتصادی کشور انقدر عالی بوده که اینها براحتی با عابر بانک خورد مانند اب خوردن از کارت عابر بانک خود برای خرید مجدد بلیط یا هزینه تغییر تاریخ یا کلاس پرواز و هزینه های اضافی مانند تستهای متعدد مثبت کرونا برای خرید دلار در صرافی های کانادا یا در سایتهای شرکتهای هوایی خارجی در ایران هزینه کنند. ولی در نهایت این چند هزار دلاری که بی جهت بابت عدم تصمیم گیری علمی و سریع برای موارد مشابه به جیب شرکتها و ازمایشگاهها و فروشگاهها ی خارجی می رود در واقع از اندوخته ریالی انها در بانکهای ایرانی و ذخایر محدود دلاری کشور کم می شود. همین یک نمونه کوچک اگر دلسوزی بود می تواند نقص های بزرگ سیستماتیک در کشورهای در حال توسعه مانند ایران را نشان دهد که جتی المان و امریکا و کانادا و... با ان همه ثروت برای انها فرار این سرمایه مهم هست ولی در ایران می گوییم خوب. بمانند خوشگذرانی کنند. حتی اگر سفر انها بدلایل پزشکی بوده باشد. افسوس که به کجا رسیدیم.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۳۲ - ۱۴۰۰/۱۱/۲۰
برکت حتی به درد تزریق به بچه ها هم نخورد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۴۶ - ۱۴۰۰/۱۱/۲۰
وسط این کرونا و مریضی و مرگ و میر، دغدغتون واکسن زدن خانمها به آقایونه؟ خجالت نمیکشین؟ چقدر ذهنتون بیماره
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۲۳ - ۱۴۰۰/۱۱/۲۰
ناهماهنگی، مدیران نالایق، مردم بی مسئولیت، جهان سوم، جانهای بی ارزش، مردن، بدبخت شدن، حرفهای مفت، دور تسلسل باطل، مردن های الکی، کی بود کی بود من نبودم، مدیران نالایق، بی برنامگی و ... جهان سوم و ...
مهدی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۱۸ - ۱۴۰۰/۱۱/۲۰
انتظارتون بی مورده جناب معاون وزیر، واکسن های پیشنهادی روی کدام جامعه آماری کودکان تست شده؟ تاییدیه کجا را دارند؟ بچه یا نوه خودتون چه واکسنی تزریق کرده؟ اصلا تزریق میکنه؟ شایدم دوباره داوطلب شدین روی بچه های ما تست بشه!!!
رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۴۷ - ۱۴۰۰/۱۱/۲۱
حیدری! خجالت نمی کشی؟ اسمتو گذاشتی تحصیل کرده؟ حرفهای پوپولیستی صد من یه غاز میزنی؟ متوسط سن مردم اون موقع انقد بوده الان انقده!!! نه خدایی واقعا خجالت نمی کشی؟
اگه جرئت داری بگو رشد متوسط سن مردم از سال 1317 تا 1357 چقدر بوده و بعد از 1357 تا 1397 چقدر. بعد اینارو مقایسه کن. من اصلا نمی گم کدوم بد کدوم خوب. ولی جرئت داری نرخ رشد دو دوره رو مقایسه کن. تو همه چی هم مقایسه کن. اون مقایسه علمی و منصفانه هست. حتما می فهمی چی میگم.
بله تعداد کامپیوترهای کشور بورکینافاسو هم در سال 1400 هم از تعداد کامپیوترهای آمریکا در سال 1357 بیشتره! ولی چه ربطی به شقیقه داره؟
مقایسه نرخ رشد در دو دوره مهمه. چرا علی رغم این که می دونید مقایسه های غلط اندر غلط باز به خورد مردم میدید؟ البته که اونی که خودشو عمدا به ... زده کاریش نمیشه کرد.
تابناک خواهشا از این نقل قول های غیرعلمی نزار. حالمون بد میشه و اینو هم لطفا چاپ کن.
262
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۳ - ۱۴۰۰/۱۱/۲۱
شما که ادعا میکردین ما کرونا را شکست دادیم واکسن وارد کردیم دولت گذشته عرضه نداشت پس این همه مردم میمیرند چرا؟ خانمم واکسن سوم چینی زده و الان یکماه یک روز در میان مبرم دکتر و همه می گویند عوارض واکسنه فکر کنم واکسن هم تقلبی است . بفکر روز جزا باشید.
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟