بسته ویژه خبری «تابناک» هر روز سعی دارد با انتخاب تیترهایی، شما را در جریان اخباری مهم و اثرگذار قرار دهد که قطعا باید شنیده و خوانده شوند. در این بسته خبری، نگاهی به آخرین مواضع جناحهای سیاسی و تحولات مهم داخلی انداخته میشود که مخاطبان با مطالعه آن به رهیافتهای مهمی از سیر وقایع اثرگذار کشور دست خواهند یافت.
روایت فرانسوی مکالمه تلفنی مکرون و پوتین: اشتباه بزرگی کردی
در حالی که پیشتر مکالمه تلفنی رئیس جمهور روسیه و فرانسه را گزارش کردیم، کاخ الیزه جزئیات این مکالمه را منتشر کرده است.بر اساس گزارش دفتر رئیس جمهور فرانسه، ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه گفته است که عملیات نظامی روسیه "طبق برنامه" و بر اساس سرعتی که او می خواسته" پیش میرود. کاخ الیزه گزارش داده: "مکرون به پوتین گفته است که "مرتکب اشتباه بزرگی شده است و افزود که دولت اوکراین، آن طور که روسیه ادعا کرده است یک حکومت نازی نیست و به او گفته که دیدگاه او بر اساس واقعیت نیست. رئیس جمهور فرانسه در گفتگو با همتای روس خود از بمباران اطراف کییف و اثر آن بر زندگی غیرنظامیان ابراز نگرانی نموده، اما آقای پوتین این مساله را تکذیب کرده است.الیزه میگوید که آقای مکرون به آقای پوتین گفته که روسیه در اثر تحریمها "به یک کشور ضعیف تنها مانده" تبدیل خواهد شد./بی بی سی
سنگ تمام احمدی نژاد برای زلنسکی!
احمدی نژاد در توئیتی خطاب به رئیس جمهور اوکراین از پایداری او تمجید کرد.
بن سلمان: بهتر است مشکلاتمان را با ایران حل کنیم
ولیعهد سعودی با اشاره به اینکه ایران و عربستان تا ابد همسایه خواهند ماند، گفت: بهتر است اختلافات با تهران را حل کنیم.«محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی گفتوگویی را با نشریه آمریکایی «آتلانتیک» انجام داده و در جریان مصاحبه مذکور به موضع اصلی کشورش در قبال رژیم صهیونیستی اذعان کرده است.بر اساس این گزارش، ولیعهد سعودی در مصاحبه با روزنامه آمریکایی مذکور اذعان کرد: ما به اسرائیل نه به عنوان یک دشمن که به عنوان یک متحد نگاه میکنیم. ما منافع مشترک زیادی با یکدیگر داریم.بن سلمان در ادامه اظهاراتش همچنین فاش کرد که عربستان و رژیم صهیونیستی تلاشهایی را برای تحقق منافع مشترکشان انجام میدهند. این سخنان پس از آن مطرح شد که پیشتر وزیر خارجه سعودی شرط عادی سازی روابط کشورش با تل آویو را اعلام کرده بود.ولیعهد سعودی در ادامه در پاسخ به سؤالی پیرامون مذاکرات کشورش با جمهوری اسلامی ایران گفت: ما در چهار ماه گذشته با ایران مذاکره کردیم و به بررسی جزئیات این مذاکرات ادامه خواهیم داد و امیدوارم به یک موضع برسیم که برای هر دو کشور خوب باشد و آینده درخشانی برای عربستان و ایران ایجاد کند.
روسیه: مذاکرات وین رو به اتمام است
«میخاییل اولیانوف» نماینده روسیه در سازمانهای بینالمللی مستقر در وین روز پنجشنبه اعلام کرد مذاکرات وین رو به اتمام است.این مقام روس در پیامی توئیتری نوشت: «روز گذشته یازدهمین ماه از شروع مذاکرات وین رقم خورد. مذاکراتی طولانی و طاقت فرسا. اکنون [مذاکرات] رو به اتمام است.»
میانگین سنی امام های جمعه کشور به چند سال رسید؟
سخنگوی شورای سیاستگذاری ائمه جمعه در نخستین جلسه ارائه گزارش رسانهای به مردم که به صورت مجازی برگزار شد، به تشریح فعالیتهای ائمه جمعه پرداخت.به گزارش خبرگزاری حوزه از تهران، حجت الاسلام علی نوری، سخنگوی نهاد نماز جمعه، در اولین جلسه ارائه گزارش رسانهای به مردم که مجازی برگزار شد، در پنج محور، برنامهها و فعالیتهای ائمه جمعه را تشریح کرد و گفت: ارائه گزارش رسانهای به مردم، در بازههای زمانی منظم صورت خواهد پذیرفت.وی در ادامه در خصوص موضوع معارفه و انتصابهای جدید در فصل زمستان گفت: ۲۵ معارفه صورت گرفته است که هفت نفر جدید الورود هستند و هفت نفر از عزیزان ائمه جمعه هم بازنشسته شدند و دیگر در این مجموعه فعالیت ندارند. از این تعداد ۱۱ مورد در مرکز شهرستان، هشت نفر در بخش مرکزی، ۵ نفر در شهر و یک مورد در دهستان منصوب شدهاند و سه شهری هم که ائمه جمعه آنان فوت کرده بودند، نفرات جانشین آن ها انتخاب شده است. وی ادامه داد: در میان ائمه جمعه ای که به تازگی منصوب شدند، میانگین سنی از ۴۶ سال به ۴۲ سال کاهش یافته که نشان میدهد جوان گرایی در انتصابات فصل زمستان ۱۴۰۰ با چهار سال کاهش، مورد توجه بیشتر قرار گرفته است و در بخش آمار بومی بودن نیز در انتخاب ائمه جمعه از ۵۶ درصد به ۶۰درصد آمار ارتقا یافته است که در این خصوص هم چهار درصد بهبود آماری داشتیم.
نماینده فرانسه در مذاکرات وین: خسته نباشید
«فیلیپه اره را» از اتمام مذاکرات خبر داد و از سایر مذاکره کنندگان تشکر کرد و گفت: به خاطر تلاش بی وقفه در ۱۱ ماه اخیر از شما تشکر می کنم.
صالحی: امیدوارم؛ مذاکرات به نتیجه میرسد
علی اکبر صالحی عضو سابق هیأت مذاکره کننده کشورمان گفت: به نظر میرسد با اطلاعاتی که میرسد به نتایج مورد نظر در مذاکرات بر اساس منافع ملی برسیم و اگر بهانه جوییها و نگرانیهای ساختگی از سوی غربیها در کار نباشد، نتایج مورد نظر در دسترس است.رئیس سابق سازمان انرژی اتمی گفت: به نظر میرسد که مذاکرات هستهای در وین به نتیجه برسد و من در این زمینه بسیار امیدوار هستم.صالحی در مراسم غرس نهال در محوطه فرهنگستان علوم بیان کرد: دوستان ما در وین به خوبی کار میکنند؛ هر چند کار سختی است، دوستان با پیگیری بسیار و با نشاط کار مذاکرات را پیش میبرد.وی خاطرنشان کرد: ایران از نظر علمی و فناوری در شرایط بسیار خوبی قرار دارد، از ۶۰ درصد و ۲۰ درصد و فلز اورانیوم گرفته تا نیروگاهها و رادیوداروها در بیمارستانها و فناوری کوآنتوم، شرایط بسیار خوبی داریم که بر همین اساس دوستان با پشتوانهای که دارند محکم در حال مذاکره هستند.
نماینده مخالف صیانت: میخواهند طرح را حاکمیتی معرفی کنند
رشیدی کوچی، نماینده مخالف طرح صیانت گفت: امیدوارم کسانی که به اجرای این طرح اصرار دارند در پی ضربه زدن به نظام و رهبر و رئیس جمهور و مجلس نباشند.جلال رشیدی کوچی در کلاب هاوس کافه خبر گفت: مستنداتی در اختیارم هست که در صورتی که موافقان طرح همچنان بخواهند این طرح را حاکمیتی معرفی کنند، برای عموم منتشر خواهم کرد. عضو کمیسیون بررسی طرح صیانت گفت: طرح صیانت با اصول مختلفی از قانون اساسی مغایرت دارد و جای تعجب است چطور دوستان بر طرحی که با ده تا یازده اصل قانون اساسی مغایرت دارد و با روح و روان مردم بازی میکنند اصرار دارند. رشیدی کوچی یادآور شد: امیدوارم کسانی که به اجرای این طرح اصرار دارند، در پی ضربه زدن به نظام و رهبر و رئیس جمهور و مجلس نباشند.
تحلیل زیدآبادی از رای ممتنع ایران به قطعنامه ضد روسی
احمد زیدآبادی، روزنامهنگار در یادداشتی تلگرامی با عنوان «روسیۀ منزوی و رأی ممتنع جمهوری اسلامی» نوشت:رأی اعضای مجمع عمومی سازمان ملل، نگاه جامعۀ جهانی نسبت به لشکرکشی روسیه علیه اوکراین را کاملاً روشن کرد.
روسیه در این لشکرکشی تنها و منزوی شده و در تمام جهان، فقط چهار کشور از اقدام تجاوزکارانۀ آن حمایت میکنند.قاعدتاً روسها باید پیش از رأیگیری در مجمع، برای جلب نظر کشورهای دوست و نزدیک خود، دست به لابیگری زده باشند و یکی از طرفهای آنها در این لابیگری احتمالی، جمهوری اسلامی بوده است.اینکه جمهوری اسلامی در رأیگیری مجمع عمومی حاضر نشد خود را در کنار رژیمهایی مانند کرۀ شمالی و سوریه و بلاروس قرار دهد و عملاً با کشورهایی نظیر هند و عراق و پاکستان و کنیا همراه شد، بیارتباط با مطالبۀ افکارعمومی در این باره نیست و از این جهت، رأی ممتنع آن به سهم خود، گامی در جهت مثبت به شمار میرود.حال که جمهوری اسلامی به قطعنامۀ ضد روسیِ مجمع عمومی رأی ممتنع داده است، طبعاً باید سیاست تبلیغاتی خود را نیز بر همین مبنا جهت دهد. متأسفانه بسیاری از رسانههای حکومتی یا نزدیک به حکومت، اخبار و تحلیلهای خود را در مورد جنگ اوکراین به گونهای جهت میدهند که تفاوت چشمگیری با تبلیغات رسانههای حزب توده ندارد!رسانههای حزب توده هم گویا برایشان اصلاً مهم نیست که حزب کمونیست بر روسیه حاکم باشد یا الیگارشهای میلیاردر! پنداری رسالت تاریخی آنها در حمایت همیشگی و بی قید و شرط و بی چون و چرا از سیاست روسیه خلاصه شده است!