کاربران اینترنتی به صورت روزانه و پیاپی در حال جست و جوی مفاهیم و عبارت های متفاوتی در موتورهای جست و جوگر به ویژه گوگل هستند که رصد و ارزیابی پرتکرارترین و نیز مهم ترین این مفاهیم، قابل تأمل است. به ویژه از این بابت که می تواند به ابزاری برای رصد دغدغه های مردمی از سوی مسولین و تلاش برای رفع و رجوع این مسائل باشد.
به گزارش «تابناک»، در خرداد 1400 همانند سایر ماه های سال فضای مجازی و به صورت مشخص اینترنت به بستری برای داغ شدن بسیاری از مفاهیم و عبارت های مهم و پرتکرار تبدیل شد که در این بسته به برخی از این موارد اشاره می شود.
در بازه زمانی مورد اشاره مفاهیم و عبارت هایی چون « واکسن آسترازنکا»، « قطعی برق»، « قارچ سیاه در هند»، « نامزدهای ریاست جمهوری»، « نرجس سلیمانی»، «مسکن ملی»، « رأی سفید و باطله» و... از مهمترین موضوعاتی بود که کاربران ایرانی در اینترنت به دنبال اطلاعاتی در مورد آنها بودند.
در خرداد ماه 1400، موضوع تزریق واکسن کرونا به ویژه واکسن های خارجی به شدت مورد توجه بود. در این بازه زمانی یکی از واکسن های پرمخاطب که البته نگرانی هایی را به واسطه لخته شدن خون و سکته مغزی و قلبی ایجاد کرده بود، واکسن آسترازنکا بود.
این واکسن در خرداد ماه سال گذشته به یکی از ترندهای گوگل تبدیل شده بود.
در مورد واکسن آسترازنکا توضیح اینکه واکسن کووید-۱۹ آکسفورد-آسترازنکا (به انگلیسی:Oxford–AstraZeneca COVID-19 vaccine)، با شناسهٔ (AZD1222)، یک واکسن کووید-۱۹ است که توسط دانشگاه آکسفورد و شرکت آسترازنکا توسعه داده شده و از طریق عضلانی تزریق میشود. این واکسن، با استفاده از آدنو ویروس ChAdOx1 شامپانزه به عنوان ناقل ویروسی ساخته شدهاست.این واکسن از دسامبر سال ۲۰۲۰، در حال انجام تحقیقات بالینی فاز III بودهاست. واکسن آکسفورد-آسترازنکا، بهصورت دو دوز نیم میلیلیتری در عضله دالی بازو، در افراد بالای ۱۸ سال، تزریق میشود. دوز دوم نیز پس از ۶ تا ۱۲ هفته از دوز نخست، تزریق میشود. اثربخشی این واکسن در پیشگیری از ابتلا به موارد حاد کووید ۱۹، پس از ۲۲ روز از تزریق دوز اول، معادل ۷۶ درصد و اثربخشی آن پس از تزریق دوم، به ۸۱ درصد میرسد. این واکسن، ایمنی بالایی داشته و اثرات جانبی آن مانند درد محل تزریق، سردرد و تهوع، ناچیز بوده و عموماً طی یک تا چند روز، رفع میشوند. با این وجود، اثرات جانبی نادر از جمله آنافیلاکسی بهندرت مشاهده شدهاست. در موارد بسیار نادر، ایجاد لخته خون (ترومبوز) نیز به میزان یک مورد در هر ۱۰۰/۰۰۰ تزریق، مشاهده شدهاست. در مارس سال ۲۰۲۱ گزارش شد که در بین ۳۴ میلیون تزریق در سراسر اتحادیه اروپا و بریتانیا ۳۷ مورد لختگی خون خطرناک ناشی از تزریق این واکسن در استفادهکنندهها روی دادهاست. این واکسن از زمان ساخت، توسط چندین نهاد دارویی در سراسر جهان مانند آژانس دارویی اروپا (EMA) و اداره درمانی استرالیا تأیید شدهاست.این واکسن همچنین برای فهرست استفاده اضطراری توسط سازمان بهداشت جهانی (WHO) تأیید شدهاست.
بیشتر بخوانید
قطعی برق موضوع بسیار مهمی بود که در فصل بهار سال گذشته و در سایه ضعف مدیران وقت در برنامه ریزی های به موقع و حساب شده و همزمان با افزایش دما در کشور رخ داد و چالش های فراوانی را ایجاد کرد.
این موضوع به ویژه به واسطه همزمان شدن با انتخابات ریاست جمهوری از طرفی از سوی مسولین با حساسیت دنبال می شد و از سوی مردم نیز با اعتراضاتی همراه بود.
در مورد برق و اهمیت این انرژی نکته آنکه بر اساس اطلاعات رسمی منتشر شده توسط مسولین یکی از کلیدی ترین مشکلات این حوزه مصرف بی رویه برخی مشترکین پرمصرف آن هم با نازل ترین قیمت جهانی است که امکان افزایش تولید را نیز بخاطر نداشتن صرفه اقتصادی با چالش رو به رو کرده است.
در تاریخ مورد اشاره و به دنبال قطعی گسترده برق شرکت توزیع برق تهران بزرگ نیز در این راستا اعلام کرد که تمامی ظرفیتهای فنی و کارشناسی شرکت توزیع نیروی برق تهران بزرگ به منظور جلوگیری از بروز هرگونه خاموشی به کار گرفته شده است. با این حال از آن جا که موفقیت در این مهم، جز با همکاری همه جانبه مشترکان، امکان پذیر نیست در صورت بروز هرگونه مشکل در تامین برق پایتخت به منظور جلوگیری از بروز قطعی گسترده، اقدام به اعمال خاموشی کنترل شده خواهد شد. خواهشمند است با حداکثر صرفه جویی در مصرف برق، ما را در تامین برق تهران بزرگ یاری کنید.
بیشتر بخوانید
قارچ سیاه بیماری عجیب و ترسناکی بود که در خرداد ماه سال گذشته فراگیر شد و بسیاری از شهروندان هندی را مبتلا و به کام مرگ کشاند.
همین مسئله سبب شد تا عبارت قارچ سیاه در هند در کانون توجهات قرار بگیرد.
در مورد این بیماری توضیح بیشتر اینکه قارچ سیاه یک گونه از سرده قارچ کرکیلبه است. م دارد که از جمله علائم آن تب - شکم درد و سینه درد - تنگی نفس و سُرفه - تورم صورت - ضایعات سیاه روی بینی یا داخل دهان - حالت تهوع و استفراغ - خونریزی گوارشی عوارض ابتلا به قارچ سیاه - نابینایی و آسیب عصبی - لخته شدن خون است.
بیشتر بخوانید
انتخابات ریاست جمهوری و نیز انتخابات شورای شهر در خرداد ماه سال گذشته به شدت مورد توجه کاربران اینترنتی بود و بسیاری از جست و جوهای سیاسی حول محور این موضوعات می چرخید.
به صورت مشخص جست و جو در مورد نام نامزدهای احتمالی و قطعی، چرایی رد صلاحیت برخی افراد مثل علی لاریجانی و محمود احمدی نژاد و مسعود پزشکیان و نیز برخی دیگر از موضوعات مثل چیستی رأی سفید و باطله و... در کانون توجهات بود.
توضیح بیشتر اینکه انتخابات ریاستجمهوری ایران ۱۴۰۰ سیزدهمین دورهٔ انتخابات ریاستجمهوری در ایران ۲۸ خرداد برگزار و در آن سید ابراهیم رئیسی به عنوان هشتمین رئیسجمهور ایران انتخاب شد.
این انتخابات همزمان با انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا، میاندورهای مجلس شورای اسلامی و میاندورهای دوم مجلس خبرگان رهبری برگزار شد. ۵۹۲ داوطلب برای حضور در این انتخابات به عنوان نامزد ثبت نام کردند که شورای نگهبان صلاحیت هفت نفر را برای نامزدی در انتخابات سیزدهم ریاستجمهوری تأیید کرد: محسن رضایی، سید ابراهیم رئیسی، سید امیرحسین قاضیزاده هاشمی، عبدالناصر همتی، محسن مهرعلیزاده، علیرضا زاکانی و سعید جلیلی. جلیلی و زاکانی به نفع رئیسی و مهرعلیزاده به نفع همتی کنارهگیری کردند.
پیش از انتخابات، بسیاری از نظرسنجیها حاکی از آن بود که سید ابراهیم رئیسی با کسب اکثریت آراء پیروز انتخابات خواهد شد. مشارکت مردم در این انتخابات ۴۸٪ و رایهای باطله ۱۳٪ بود که پایینترین میزان مشارکت و بالاترین میزان رایهای باطله در تاریخ انتخاباتهای ریاستجمهوری ایران بودهاست.
بیشتر بخوانید
نرجس سلیمانی، نام یکی از دو دختر سردار شهید قاسم سلیمانی بود که برای انتخابات شورای شهر از تهران نامزد شد و با قرار گیری در لیست اصول گرایان وارد شورای شهر شد.
نداشتن سابقه سیاسی و اجرایی توسط او و نیز ظن بهره برداری سیاسی از مقام و جایگاه ملی و والای شهید سلیمانی توسط دختر سبب شد تا این اتفاق با انبوهی از واکنش ها در فضای مجازی رو به رو شود و نام وی را به یکی از ترندهای مهم فضای مجازی تبدیل کند.
گفتنی است نرجس سلیمانی فعال فرهنگی و عضو شورای اسلامی شهر تهران و ری و تجریش در دوره ششم است. وی فرزند شهید قاسم سلیمانی فرمانده پیشین نیروی قدس سپاه پاسداران است که حضورش در سیاست و فهرست انتخاباتی اصولگرایان باعث مخالفتهایی در خانوادهاش نیز شد.
بیشتر بخوانید
مسکن ملی طرح بی سرانجام و شکست خورده ای است که در سال های پایانی دولت قبل آغاز شد و بسیاری از جوانان فاقد مسکن به امید خانه دار شدن در آن ثبت نام کردند ولی عملاً از این مسیر اتفاق شایسته و قابل ذکری برایشان رخ نداد. این طرح هر از چندگاهی به صدر جست و جوهای گوگل می آید و در شرایط کنونی نیز بسیاری از متقاضیان نا امید از این طرح در پی انصراف از آن هستند.
با این وجود در تاریخ مورد اشاره به واسطه پوشش حداکثری اخبار این طرح توسط دولت وقت و نیز دغدغه های مهم حوزه مسکن در ایام انتخابات سبب شد تا این عبارت در کانون توجهات قرار بگیرد.
گفتنی است دولت جدید نیز با ابقای معاون مسکن دولت دوازدهم همان مسیر را برای ساخت مسکن برای جوانان در پیش گرفته است که باید دید با گذشت زمان چه سرانجامی پیدا خواهد کرد. هر چند نباید از نظر دور داشت که در این گذر زمان و آزمون و خطا جوانان بسیاری به واسطه افزایش تورم و افزایش قیمت مسکن شرایطشان بدتر خواهد شد.
بیشتر بخوانید
همانطور که پیشتر اشاره شد در ایام انتخابات ریاست جمهوری موضوع و عبارت های فراوانی در کانون توجهات قرار گرفت که از جمله این مفاهیم می توان به آرای سفید و باطله اشاره کرد.
بسیاری از کاربران با جست و جو در باره این دو مفهوم همچنین در پی یافتن تفاوت این دو نوع رأی بودند.
در نتیجه نهایی انتخابات نیز شمار بالای آرای سفید و باطله نشان داد که این جست و جو بی معنا نبوده و اتفاقا معنا و مفهوم داشته است.
گفتنی است در این انتخابات بیش از سیزده درصد از شرکت کنندگان جمعاً ۳٬۷۴۰٬۶۸۸ آرای سفید و باطله به صندوق ریختند.
بیشتر بخوانید