علت افزایش چند برابری قیمت دارو چیست؟

رییس سازمان غذا و دارو گفت: افزایش قیمت دارو در شش ماهه نخست سال گذشته و به دلیل کاهش ۲ میلیارد دلاری بودجه دارو اعمال شد و مسئولان وقت برای جبران کمبود بودجه، ارز برخی از داروها را به نیمایی تغییر دادند.
کد خبر: ۱۱۱۲۱۱۸
|
۱۵ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۶:۳۵ 04 April 2022
|
6201 بازدید
|

به گزارش تابناک، دکتر بهرام دارایی در پاسخ به چرایی افزایش چند برابری قیمت دارو و عدم جبران این افزایش قیمت برای بیماران، گفت: افزایش قیمت دارو در شش ماهه نخست سال گذشته و به دلیل کاهش ۲ میلیارد دلاری بودجه دارو اعمال شد و مسئولان وقت برای جبران کمبود بودجه، ارز برخی از داروها را به نیمایی تغییر دادند.

وی افزود: براساس مصوبه مجلس شورای اسلامی و درخواست وزارت بهداشت وقت، بودجه ۲ میلیارد دلاری برای کل تجهیزات پزشکی و دارو در نظر گرفته شد که در مقایسه با سال ۹۷، دو میلیارد دلار کمتر بود. این اتفاق سبب شد با توجه به تامین برخی داروها با ارز نیمایی و خارج شدن آنها از فهرست بیمه، افزایش قیمت دارو رقم خورد.

۳۰.۱ درصد میانگین افزایش قیمت دارو در سال گذشته

دارایی با اشاره به اینکه افزایش چند برابری قیمت دارو موردی بوده و میانگین تورم سبد کلی داروها از تورم در بخش‌های دیگر کمتر است، ادامه داد: میانگین افزایش قیمت دارو در سال ۱۳۹۹، ۴۳.۱ درصد و در سال گذشته ۳۰.۱ درصد بوده است که از این میزان ۱۸.۸ درصد مربوط به ۶ ماهه نخست سال ۱۴۰۰ و ۱۱.۳ درصد مربوط به شش ماهه دوم است.

افزایش چشمگیر قاچاق معکوس دارو در سال گذشته

معاون وزیر بهداشت همچنین به قاچاق معکوس دارو در کشور اشاره کرد و با تاکید بر اینکه علت اصلی قاچاق معکوس دارو نرخ ارزان آن در کشور است، گفت: سال گذشته قاچاق معکوس دارو به ‌شدت افزایش پیدا کرد. اگرچه اعداد دقیق قاچاق معکوس دارو از کشور جمع‌بندی نشده، اما این ارقام قابل توجه و چشمگیر هستند. البته عوامل نشت دارو به خارج از شبکه به‌ صورت مستمر رصد و به مراجع قضایی معرفی می‌شوند.

فعلا تغییری در ارز دارو ایجاد نشده است/ اصلاح ساختار ارز دارو، طوری خواهد بود که افزایش قیمت رخ ندهد

وی همچنین در پاسخ به سوال ایسنا درباره احتمال تغییر در ارز دارو، با تاکید براینکه فعلا تغییری در اختصاص ارز دارو رخ نداده است، گفت: اصلاح ساختار اختصاص ارز به‌گونه‌ای خواهد شد که افزایش قیمت و کمبود دارویی رخ ندهد.

اصلاح قیمت‌گذاری دارو با اصلاح فرایند تخصیص ارز

وی با تاکید براینکه این فرایند، حذف ارز دارو نیست بلکه اصلاح فرایند اختصاص ارز به حوزه دارو و تجهیزات پزشکی است، گفت: با اصلاح فرایند تخصیص ارز، قیمت‌گذاری هم اصلاح خواهد شد و تردیدی در این مسئله وجود ندارد. اما تغییر در این فرایند به‌گونه‌ای خواهد بود که افزایش قیمت، متوجه مردم نباشد.

دارایی تاکید کرد: این اصلاح قیمت‌ها با همکاری وزارت بهداشت، سازمان برنامه و بودجه و بیمه‌ها صورت خواهد گرفت و افزایش قیمت‌ دارو برای تولیدکننده انجام می‌شود، اما اختلاف قیمت یارانه (مابه‌التفاوت ارز ترجیحی به ارز نیمایی) به بیمه‌ها پرداخت می‌شود که مردم هنگام خرید دارو با افزایش قیمت مواجه نشوند.

وضعیت دارو و تجهیزات پزشکی در بودجه ۱۴۰۱

دارایی همچنین در ارزیابی از وضعیت بودجه دارو و تجهیزات پزشکی در سال ۱۴۰۱ به ایسنا گفت: مصوبات بودجه ۱۴۰۱ مثبت ارزیابی می‌شود البته به شرطی که با مشارکت سازمان برنامه و بودجه، شرکت‌های بیمه و وزارت بهداشت به خوبی اجرا شود. دارو و تجهیزات پزشکی یک حوزه فرابخشی است و این همکاری می‌تواند منجر به رقم خوردن شرایط بهتر در صنعت دارویی کشور شود.

افزایش تا ۴برابری حمایت از هزینه‌های بیماران خاص و صعب‌العلاج؛ امسال

رییس سازمان غذا و دارو با بیان اینکه حدود ۴۰۰ هزار بیمار خاص و صعب‌العلاج در کشور داریم، تصریح کرد: امسال حمایت از بیماران خاص و صعب‌العلاج در بودجه ۳ تا ۴ برابر افزایش پیدا کرده و می‌توانیم به پوشش مناسب برای کاهش فرانشیز و پرداخت از جیب بیماران امیدوار باشیم.

منبع: ایسنا
اشتراک گذاری
تور تابستان ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۸
انتشار یافته: ۱۰
ناشناس
|
Japan
|
۱۷:۰۱ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۵
علت گران شدن دارودردرجه اول بی اعتنائی به سلامت مردم ودردرجه دوم حذف ارزترجیحی است علل عنوان شده دیگرتماماً بهانه برای توجیه دوعلت اصلی است
سعید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۰۶ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۵
بیماران در آزمون وخطای وزارت بهداشت، چه کسی پاسخگو میباشد آیا باز هم تحریمها مقصر هستند یا تحریم کنندگان داخلی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۴ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۵
دلیل اصلی حرص سیری ناپذیر سیستم متعفن پزشکی است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۷ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۵
خیلی راحت داره میگه دو میلیارد بودجه رو کم کردند!!!! بعد به چه نهادهای بی مصرفی بودجه تخصیص دادند...!!!
دومیلیاردی که کم شد خرج کدوم موسسه بی مصرف شد...؟؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۸ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۵
شتر سواری که دولا دولا نمیشه. بگین ارز ترجیحی مربوط به دارو رو حذف کردیم, دیگه اینقد چرا آسمون ریسمون میبافین
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۵۱ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۵
دارو گرون شده چون تحریمیم. تحریمیم چون با همه دعوا داریم و آقایون نمیخوان روابط بین الملل درستی داشته باشن. چرا؟ چون درامد هنگفتی از تحریم و فقر مردم بدبخت ایران نصیب یه عده شده و ازش نمیگذرن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۵۶ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۵
علت آن بی کفایتی افرادی مانند دارایی است که بعنوان رئیس سازمان غذا و دارو انتخاب شده است.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۱۱ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۵
همه چيزگران شده!مامردم خيلي پوست كلفت تشريف داريم.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۱۳ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۵
انداختید گردن دولت روحانی ؟!!! اونی که حاضر نشد ارز 4200 تومنی را حذف کنه!!! انوقت ارز دارو را نیمایی میکنه ؟!!! انوقت رییسی که از همون اول لبنیات و غذا را ازاد اعلام کرد در این کار دخالتی نداره !!! (اما اختلاف قیمت یارانه (مابه‌التفاوت ارز ترجیحی به ارز نیمایی) به بیمه‌ها پرداخت می‌شود که مردم هنگام خرید دارو با افزایش قیمت مواجه نشوند) کدام بیمه پول دارو را پرداخت میکنه ؟!! همه انها از پرداخت پول دارو امتناع یا ان را به حداقل میرسانند حتی داروهای حیاتی انوقت برای چی باید به بیمه ها پول بدهید ؟!!چرا مصوبه های مالی اف ای تی اف و ... و برجام را اجرا نمی کنید تا کی مردم چوب شما را باید بخورند ؟!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۴۲ - ۱۴۰۱/۰۱/۱۵
هر دم از این باغ بری میرسد.
سید محرومان حالتون خوبه!؟
به کجا چنین شتابان ؟ استخوان محرومان را با سیاست های ضعیف کشت خورد و سفره اغنیا را رنگین تر کردی.
گرانی های کمر شکن، گرانی اب برق گاز به بهانه الگو مصرفی که فقط برای اهل قبور قابل رعایته، و حالا گرانی چند برابری دارو درحالی که حقوق را ده درصد افزایش میدی! این بود مزد اعتماد مان بتو
هرچند که همه رسانه ها ، نماز های جمعه ،و... شده اند روابط عمومیت اما بیا در میان مردم تا ببینی چه جایگاهی داری
برچسب منتخب
# دولت چهاردهم # اسماعیل هنیه # مسعود پزشکیان
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
پاسخ های رئیس جمهور پزشکیان در اولین نشست خبری را چطور ارزیابی می کنید؟