کیوسک بین الملل تابناک: قدردانی سفیر اوکراین در لبنان از سید حسن نصرالله، زخمی شدن دو نظامی آمریکا در حمله راکتی به شرق سوریه، توصیه سناتور دموکرات به دولت آمریکا برای لغو تحریم سپاه، انتقال پرونده خاشقجی از ترکیه به عربستان و هشدار چین به آمریکا در مورد سفر نانسی پلوسی به تایوان، از مهمترین خبرها و رویدادهای بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
قدردانی سفیر اوکراین در لبنان از سید حسن نصرالله
سفیر اوکراین در لبنان در دیدار با یکی از مسئولان حزب الله، از مواضع سید حسن نصرالله در جنگ اوکراین تقدیر کرد.
به گزارش الاخبار، ایگور اوستاش سفیر اوکراین در بیروت ضمن دیدار با عمار الموسوی مسئول روابط بینالملل حزبالله، با وی درباره جنگ روسیه در اوکراین گفتوگو کرد.
سفیر اوکراین در لبنان در این دیدار با ارسال پیامی از سوی دولت کییف به دبیرکل حزبالله ارسال گفت: «از مواضع نصرالله که در آن حضور نیرو یا کارشناس حزب الله در کنار ارتش روسیه در جنگ اوکراین را تکذیب کرده بود، تشکر می کنیم.»
اوستاش گفت که کشورش از این موضع قدردانی می کند، به خصوص که «توانایی های رزمی ویژه حزب الله» را می شناسد.
زخمی شدن دو نظامی آمریکا در حمله راکتی به شرق سوریه
حمله راکتی صبح امروز به یک پایگاه آمریکایی در میدان نفتی العمر در شرق سوریه به زخمی شدن دو نظامی آمریکایی منجر شد.
صبح امروز پایگاه نیروهای آمریکایی در میدان نفتی «العمر» در دیرالزور سوریه هدف حمله راکتی قرار گرفت.
شبکه خبری رووداو به نقل از مسئولان آمریکایی گزارش داد که در این حمله راکتی دو نظامی ارتش آمریکا زخمی شدند.
توصیه سناتور دموکرات به دولت آمریکا برای لغو تحریم سپاه
سناتور دموکرات کریس مورفی با توصیه به دولت جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا برای دستیابی به توافق با ایران در مورد لغو تحریم سپاه پاسداران انقلاب اسلامی گفت: اگر این مساله (تحریم سپاه پاسداران) مانعی برای رسیدن به توافق است، باید آن را رفع کرد.
به گزارش شبکه خبری ام ان اس بی سی، سناتور دموکرات کریس مورفی در مصاحبه ای با این شبکه در مورد مذاکرات رفع تحریم های ایران اظهار داشت: اگر ما با ایران به توافقی دست نیابیم، با تهدید بزرگی روبه رو هستیم.
وی افزود: ایران در آستانه دست یافتن به سلاح هسته ای است و تنها چند هفته تا دست یافتن به مواد لازم برای ساخت سلاح هسته ای فاصله دارد. این وضعیت همچنین موجب مسابقه تسلیحاتی در منطقه خاورمیانه با تلاش دیگر کشورها مانند عربستان سعودی، امارات متحده عربی و ترکیه برای دست یافتن به سلاح هسته ای می شود که فاجعه ای برای دولت آمریکا خواهد بود.
مورفی ضمن ابراز امیدواری برای دولت آمریکا به منظور دست یافتن به توافق با ایران افزود: امیدوارم آنها اجازه ندهند که ملاحظات سیاست داخلی آمریکا، مانعی برای دست یافتن به توافق با ایران شود. اگر توافق خوبی با ایران وجود دارد که مانع از دست یافتن ایران به سلاح هسته ای می شود، دولت جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا باید این توافق را امضا کند و به ما اجازه دهد توافق را به اعضای کنگره بقبولانیم؛ ما رای لازم را جمع خواهیم کرد.
وی افزود: اما من از این بابت نگران هستم که دولت بیشتر درگیر واقعیت های سیاسی آمریکاست.
این سناتور دموکرات از ایالت کنتیکت در پاسخ به این پکه آیا شما (کنگره) با خروج سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از فهرست تحریم ها برای رسیدن به توافق، موافق هستید، گفت: بله، تاثیر واقعی قرار دادن آنها در فهرست تحریم های گروه های ترویستی خارجی بی اهمیت و ناچیز است. ما در واقع ده ها عنوان تحریمی دیگر علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی داریم که همچنان باقی خواهد ماند؛ بنابراین، از نظر من، اگر این مساله (تحریم سپاه پاسداران) مانعی برای رسیدن به توافق است باید آن را رفع کرد، زیرا هیچ نشانه ای وجود ندارد که تایید کند از زمان اعمال این تحریم بر حمایت آنها از گروه های تروریستی در منطقه تاثیر داشته باشد، به خصوص در شرایطی که تحریم های زیاد دیگری هم علیه ایران و هم علیه سپاه پاسداران انقلاب اسلامی وجود دارد.
به گزارش آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا نیز دیروز در مصاحبه ای در پاسخ به ادامه سوال مجری مبنی بر اینکه آیا سپاه پاسداران همچنان "سازمان تروریستی" باقی خواهد ماند، اظهار داشت: نمی خواهم به جزییات مذاکرات اشاره کنم.
انتقال پرونده خاشقچی از ترکیه به عربستان
دستگاه قضایی ترکیه امروز (پنجشنبه) در تصمیمی پرونده قتل «جمال خاشقجی»، روزنامهنگار منتقد سعودی را به عربستان ارجاع داد.
قوه قضاییه ترکیه امروز (پنجشنبه) تصمیم به بستن پرونده ترور "جمال خاشقجی" روزنامه نگار مخالف سعودی در کنسولگری عربستان در استانبول گرفت و این پرونده را عربستان ارجاع داد.
رسانه های ترکیه گزارش دادند در این پرونده که ۲۶ متهم در آن محاکمه می شوند، دادگاه استانبول تصمیم گرفت کار روی این پرونده را متوقف کند و پرونده را به دستگاه قضایی عربستان ارجاع دهد.
به گزارش تارنمای «روسیاالیوم» قاضی دادگاه ترکیه گفت که تصمیم گرفته شد پرونده (قتل خاشقجی) را مختومه کنیم و آن را به عربستان تحویل دهیم.
هفته گذشته دادستان عمومی ترکیه خواستار توقف محاکمه غیابی ۲۶ متهم به قتل خاشقجی و انتقال محاکمه آنها به عربستان شده بود.
وزارت دادگستری ترکیه «بدون اعتراض» به این موضوع موافقت خود را با این درخواست ابراز کرد.
پس از نظر این وزارتخانه، امروز (پنجشنبه) اعلام شد که پرونده خاشقجی به عربستان ارجاع شده است.
در این جلسه که در دادگاه عالی کیفری استانبول برگزار شد، «گوکمن باشبینار» وکیل دادگستری با اعتراض به نظر مثبت وزارت دادگستری کشورش گفت که «تصمیم وزارت دادگستری خلاف قانون است و در این باره میان عربستان و ترکیه توافق نامه دو جانبه ای وجود ندارد.»
وی تاکید کرد: «تحویل پرونده به کشوری عربستان که عدالت در آن وجود ندارد، مصداق بی مسئولیتی در قبال مردم ترکیه است.
رسانه های منطقه (شنبه /۱۳ فروردین) اعلام کردند که ترکیه به دنبال تلاش برای اصلاح روابط خود با عربستان تصمیم گرفت تا پرونده قتل جمال خاشقجی روزنامهنگار سعودی که در خاک این کشور اتفاق افتاد را به عربستان منتقل کند.
شبکه خبری «خبر ترک» در این باره اعلام کرد که وزارت دادگستری ترکیه با انتقال محاکمه مظنونان سعودی الاصل در پرونده قتل جمال خاشقجی، روزنامهنگار مقتول مخالف رژیم آلسعود به ریاض موافقت کرد.
مهم ترین درخواست ریاض از آنکارا برای رونق پیدا کردن رابطه سیاسی، اقتصادی ـ که همان بسته شدن پرونده قتل فجیع جمال خاشقجی روزنامه نگار عربستانی بود ـ انجام و با ارجاع این پرونده به عربستان و چشم پوشی آنکارا از این پرونده، عملا رابطه ترکیه – عربستان به مرحله اوج خود وارد شد.
خاشقجی که روزنامه نگار واشنگتن پست و از مخالفان رژیم سعودی به ویژه "محمد بن سلمان" ولیعهد این رژیم محسوب میشد، شهریور ۱۳۹۷ در کنسولگری عربستان در استانبول به طرز فجیعی قطعه قطعه شد و به قتل رسید و همین مساله موجب تنش شدید میان آنکارا – ریاض گردید. در کنار این مساله، دخالت های ترکیه در موضوع لیبی و شماری دیگر از کشورهای عربی که در سال ۱۳۸۹ درگیر انقلاب شدند، مسائلی است که ریاض و آنکارا با هم اختلاف داشتند.
اما در چند ماه اخیر آنکارا در صدد بهبود روابط خود با ریاض و سایر کشورهای عربی حوزه خلیج فارس برآمده است که انتقال پرونده جمال خاشقجی به ریاض نشان می دهد، مقامات ترکیه سر این پرونده با مقامات سعودی به ویژه ولیعهد این کشور معامله کرده اند.
هشدار چین به آمریکا در مورد سفر نانسی پلوسی به تایوان
چین به آمریکا در مورد سفر نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان این کشور به تایوان هشدار داد و اعلام کرد چنین دیداری به شدت بر روابط پکن-واشنگتن تاثیر خواهد گذاشت.
به گزارش رویترز، ژائو لیجیان، سخنگوی وزارت امور خارجه چین در نشستی خبری گفت که پکن به شدت با هر نوع تعامل رسمی آمریکا با تایوان مخالف است و واشنگتن باید این سفر را لغو کند. جوآن او سخنگوی وزارت امور خارجه تایوان نیز به گفتن این جمله بسنده کرد که دعوت از مقامات و هیات های آمریکایی، همواره بخش مهمی از فعالیت های وزارتخانه است و هر دیدار رسمی را در زمان مناسبی اعلام خواهد کرد.
در حالی که سفر پلوسی به تایوان، هنوز توسط دفتر وی رسما تایید نشده است، برخی رسانه های ژاپنی و تایوانی گزارش دادند که وی بعد از سفر به ژاپن به تایوان خواهد رفت. روزنامه ژاپن تایمز پیشتر خبر داده بود که پلوسی روز جمعه (۱۹ فروردین) وارد ژاپن خواهد شد و شنبه (۲۰ فروردین) با فومیو کیشیدا، نخست وزیر ژاپن دیدار خواهد کرد. دیدار با رئیس مجلس ژاپن از دیگر برنامه های وی است.
یکشنبه پیش روی (۲۱ فروردین) چهل و سومین سالگرد امضای قانون روابط تایوان توسط آمریکاست که با وجود فقدان روابط دیپلماتیک رسمی، برنامه روابط با تایوان را تنظیم و هدایت می کند و تعهد آمریکا را برای ارائه تجهیزات لازم به منظور دفاع از خود به اوکراین به رسمیت می شناسد.
آخرین بار که مقامی در حد رئیس مجلس نمایندگان از تایوان دیدار کرد، سال ۱۹۹۷ و زمانی بود که نوت گینگریچ (رئیس مجلس آمریکا ۱۹۹۵ تا ۱۹۹۹) با لی تنگ هو، رئیس جمهوری وقت تایوان ملاقات کرد. هیاتی از مقامات ارشد پیشین آمریکایی و مقامات امنیتی آمریکایی نیز ماه مارس (اسفند/ فروردین) از تایوان دیدار کردند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.