ثبت شرکت دانش بنیان، رویایی که بسیاری از اساتید، فارغالتحصیلان دانشگاه و افراد فعال در حوزههای علمی و فناوری، در سر میپرورانند. شرکت دانش بنیان، شرکتی است که برای افزایش علم و ثروت و توسعه اقتصادی تشکیل میشود. هدف اصلی آن تحقق اهداف علمی و اقتصادی، گسترش اختراع و نوآوری و تجاریسازی نتایج تحقیق و توسعه علمی در کشور است. به بیانی سادهتر، این شرکتها افراد متخصص در حوزههای علمی را جذب میکنند تا از علم و دانش آنها درآمد کسب کنند. بنابراین علم و فناوری، دارایی اصلی این شرکتها محسوب میشود. گرچه با ثبت شرکت دانش بنیان میتوان از مزایای مختلف بهرهمند شد، ولی ثبت آن نیازمند آگاهی و تخصص است.
برای ثبت شرکت دانش بنیان باید گام به گام مراحل زیر را طی کنید:
۱- یک شرکت تجاری مانند سهامی خاص یا با مسئولیت محدود ثبت کنید.
۲- در مرحله بعد باید تاییدیه دانش بنیان دریافت کنید. به این منظور، به سامانه ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکتها و موسسات دانشبنیان مراجعه کنید تا شرکت وارد فرآیند ارزیابی شود. در این مرحله شرکت شما مورد بررسی قرار میگیرد و در صورت داشتن شرایط قانونی و تایید صلاحیت، تاییدیه داده میشود.
۳- درصورتی میتوانید تاییدیه دانش بنیان را دریافت کنید که کالاها و خدمات شرکت ویژگیهای خاصی داشته باشند که عبارتاند از:
سطح فناوری کالا و خدمات شرکت دانش بنیان باید بالا یا متوسط به بالا باشد، یعنی کالا یا خدمت ارائه شده باید بهسختی قابل کپیبرداری باشد، کارکردهای پیچیدهای در آن ایجاد شده باشد و برای رسیدن به این سطح از فناوری، تحقیق و توسعه قابل توجهی توسط افراد خبره لازم باشد.
یکی دیگر از شرایط ثبت شرکت دانش بنیان این است که کالاهای شرکت باید در حال تولید بوده یا حداقل در حد نمونه آزمایشگاهی ساخته شده باشند.
از روشهای طراحی داخلی، مهندسی معکوس یا انتقال فناوری به همراه ایجاد تغییرات اساسی برای طراحی محصولات یا خدمات استفاده شده باشد.
۴- در مرحله بعد باید در سامانه ارزیابی شرکتها و موسسات دانش بنیان ثبتنام کنید. پس از ثبتنام، دبیرخانه مرکز شرکتهای دانش بنیان، اسناد و مدارک را بررسی و برای کارگزار ارسال میکند تا مورد ارزیابی قرار دهد. اگر کالا و خدمات شرکت شما ویژگیهای فوق را داشته باشد، کمی خیالتان راحت است و به احتمال زیاد این مرحله را با موفقیت پشتسر میگذارید.
پس از ارزیابی، اطلاعات در سامانه قرار داده میشود تا دبیرخانه، فرایند ارزیابی را بررسی کند و با آییننامه نیز تطبیق دهد. سپس دبیرخانه، نتیجه ارزیابی را به کارگروه ارزیابی و تشخیص صلاحیت شرکتها و موسسات دانش بنیان اطلاع میدهد و نتیجه نهایی بررسی دانش بنیان شدن شرکت در کارتابل شرکت، قسمت آرشیو درخواستهای ارسالی قرار میگیرد.
شرکتهای دانش بنیان با توجه به نوع و میزان فعالیت به انواع مختلفی تقسیم میشوند. نکته مهم این است که همه این شرکتها از مزایای یکسانی برخوردار نیستند و بستگی دارد که شرکت دانش بنیان در کدام دسته قرار بگیرد. این شرکتها به ۴ نوع تقسیم میشوند و بهرهمندی از مزایا بستگی به این دارد که شرکت دانش بنیان از کدام نوع باشد. انواع شرکتهای دانش بنیان عبارتاند از:
برخلاف تصور عموم، شرکت دانش بنیان یک قالب مجزا برای ثبت شرکت نیست. برای تاسیس این نوع شرکت، ابتدا باید یکی از انواع شرکتهای تجاری را ثبت کنید. شرکتهای سهامی خاص و با مسئولیت محدود از متداولترین قالبها برای ثبت شرکت دانش بنیان هستند. ثبتیار آماده همراهی شما برای ثبت شرکت در یکی از انواع قالبهای تجاری و همچنین دریافت تاییدیه دانش بنیان است.
در صورتیکه مراحل فوق را با موفقیت پشتسر بگذارید و تاییدیه را دریافت کنید، میتوانید از مزایای ثبت شرکت دانش بنیان برخوردار شوید. برخی از این مزایا شامل موارد زیر است:
همه شرکتهای تجاری حتی شرکتهای دانش بنیان هم ملزم به پلمپ دفاتر هستند. بنابراین پس از ثبت شرکت دانش بنیان این تکلیف قانونی مهم را فراموش نکنید در غیر اینصورت جریمه میشوید. برای دریافت دفاتر پلمپ هر سال، میتوانید از ابتدای سال قبل تا پایان اسفند ماه همان سال اقدام کنید. به عنوان مثال برای پلمپ دفاتر سال ۱۴۰۱، از فروردین ۱۴۰۰ تا پایان اسفندماه سال ۱۴۰۱ فرصت دارید.
حتی شرکتهایی که در طول یک سال هیچگونه فعالیتی نداشته باشند، یعنی شرکتهای بدون فعالیت و شرکتهای با فعالیت محدود نیز باید هر ساله دفاتر خود را پلمپ کنند. شرکتهای بدون فعالیت پس از پایان سالی مالی باید دفاتر را بهصورت سفید نگهداری کنند. شرکتهای با فعالیت محدود هم هر میزان فعالیتی دارند، باید آن را در دفاتر ثبت کنند.
گرچه تعداد شرکتهای دانش بنیان در سالهای اخیر به دلیل برخورداری از حمایتها و مزایای متنوع افزایش پیدا کرده است ولی فرآيند ثبت آنها دارای چالشها و پیچیدگیهای زیادی است. پیشنهاد میشود برای طی کردن آسان این مسیر، از نکات فنی و حقوقی کارشناسان متخصص استفاده کنید. کارشناسان ثبتیار (sabtyar.com) آماده همراهی شما در مسیر ثبت شرکت دانش بنیان هستند.
انتهای رپرتاژ آگهی/