کارشناس مسائل امور مالیاتی در گفت‌وگو با تابناک اقتصادی

نظام مالیاتی برای هر پول مولدی دردسر ایجاد می‌کند/ بخش مولد و شفاف اقتصاد راه فراری ندارد/ چرا سفته‌بازی در ایران از تیغ تیز مالیات در امان است؟

نظام مالیاتی در برخورد با جامعه هدف خود به سراغ بخش‌هایی می‌رود که اخذ مالیات از آن‌ها راحت باشد. این بخش‌ها کجاست؟ این بخش‌ها همان بخش مولد و شفاف اقتصاد هستند که راه فراری ندارند و همیشه به عنوان نفرات نخست درگیر نظام مالیاتی می‌شوند.
کد خبر: ۱۱۱۵۷۵۳
|
۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۵:۱۲ 26 April 2022
|
12485 بازدید
|

نظام مالیاتی برای هر پول مولدی دردسر ایجاد می‌کند/ بخش مولد و شفاف اقتصاد راه فراری ندارد/ چرا سفته‌بازی در ایران از تیغ تیز مالیات در امان است؟

یک کارشناس مالیاتی گفت: اینکه بیش از یک دهه نام‌های انتخابی برای سال‌های جدید مربوط به تولید است، نشان از این دارد که تولید در نقشه توسعه و موفقیت کشور صاحب اصالت است. قوانین و تصمیمات حکمرانی به میزان در خدمت تولید بودن، کارایی خواهند داشت. وقتی دیده می‌شود در همین سال‌ها بسیاری از قوانین مانع تولید هستند، به این نتیجه باید رسید که بزرگترین بی‌اعتنایی به شعار سال از درون سیستم است.
 
محمدعلی طاهری‌مهر، کارشناس مسائل امور مالیاتی در گفت‌وگو با تابناک اقتصادی گفت: در دهه گذشته، وضعیت اقتصادی کشور دچار تلاطم‌های زیادی شده است؛ اما نکته‌ای که از همان آغاز این تلاطمات به چشم می‌خورد، این بود که از نظر کارشناسان متخصص امر، راه برون‌رفت از این آشفته اقتصاد، ارج نهادن به تولید است؛ چیزی که به درستی توسط رهبر انقلاب تشخیص داده شد و برای سال‌های متمادی، اسامی سال، مربوط به تولید انتخاب شده است.

وی در ادامه افزود: اما اینکه چگونه باید این ظرفیت در کشور به کار گرفته شود مهم است. جواب هر چه باشد، قطعا در کار نمایشی نیست. همانطور که در سخنان اخیر رهبری هم بیان شد که وقتی سال جدید نامگذاری می‌شود به دنبال تغییر سربرگ نامه‌ها و... نباشید و مجدانه کار واقعی کنید.
 
یکی از کار‌هایی که در راستای تحقق شعار‌های سال در چندین سال گذشته باید انجام می‌شد، تغییر نظام مالیاتی به نفع تولید بود؛ هرچند باید در زمینه نظام مالیاتی به سراغ یکسری اقدامات رفت که بعضا شاید ساختارشکنانه باشند، باید این را دانست که اگر قوانین به نفع تولید تغییر نکنند، اتفاق خاصی رقم نمی‌خورد و نباید توقع معجزه در بخش تولید داشت.
 
طاهری‌مهر با اشاره به بی‌عدالتی‌های موجود در نظام مالیاتی فعلی نسبت به تولید و تولیدکننده گفت: نظام مالیاتی فعلی شامل بی‌عدالتی‌های بسیاری در قبال تولید است. شما به وضع مالیات عملکرد یا حتی مالیات بر ارزش افزوده که اصلا نباید برای تولیدکننده دردسری ایجاد می‌کرد دقت کنید، به مشکلات نظام مالیاتی در قبال تولید پی خواهید برد. اما اگر کمی از این مسائل فاصله گرفته شود و کلان‌تر به موضوع پرداخت، متوجه خواهید شد که نظام مالیاتی در نگاه کلان برای هر پول مولدی دردسر ایجاد می‌کند و تقریبا با پول‌های غیرمولد کاری ندارد.
 
این کارشناس مسائل مالیاتی ادامه داد: نظام مالیاتی در برخورد با جامعه هدف خود به سراغ بخش‌هایی می‌رود که اخذ مالیات از آن‌ها راحت باشد. این بخش‌ها کجاست؟ این بخش‌ها همان بخش مولد و شفاف اقتصاد هستند که راه فراری ندارند و همیشه به عنوان نفرات نخست درگیر نظام مالیاتی می‌شوند. درحالی که باید به این فکر شود چرا از پولی که در خدمت مملکت است با این نرخ‌های تیز مالیات گرفته می‌شود؟
 
آیا تا به حال به این فکر کرده‌اید چرا پولی که حاصل زحمت و تولید و نتایج این پول برای ایران مفید و مولد است، بیشتر و سخت‌گیرانه‌تر در معرض اخذ مالیات است؟ آیا فکر کرده‌اید چرا سفته‌بازی در ایران از تیغ تیز مالیات در امان است، اما تولید گرفتار این تیغ شده است؟

وی با اشاره به لزوم ایجاد عدالت مالیاتی، اظهار کرد: آمده اند و یکسری ادبیات ایجاد کرده‌اند که مالیات دارای دو نوع عدالت است؛ عدالت عمودی و بعد عدالت افقی. عدالت افقی آن است که دو نفر که درآمد یکسانی دارند، مالیات یکسانی بدهند. باید گفته شود که همین عدالت افقی هم بی‌عدالتی است.
 
چرا پولی که در خدمت تولید و مملکت است، باید به اندازه پول سفته‌بازی مالیات بدهد؟ یا گفته می‌شود که مالیات عمودی آن است که افراد با درآمد بیشتر مالیات بیشتری بدهند. سوالی که می شود، این است: چرا باید فردی که تولید می‌کند و با گذر زمان توسعه را برای تولید و کشور به همراه دارد، مالیات بیشتری بدهد تا جلوی توسعه‌اش گرفته شود.
 
مالیات از درآمد‌های بالا بیشتر گرفته شود، اما نه از درآمد‌هایی که در مسیر تولید بوده و قرار است در همین مسیر بماند. اگر پول خواست از تولید خارج شود با نرخ‌های سنگین‌تر مالیات گرفته شود، اما وقتی که پول در تولید است چرا باید مالیات مانع توسعه تولید و اشتغال باشد؟

طاهری مهر در پایان گفت: در نهایت اینکه برای رسیدن به مطلوبیت اقتصادی که شاید همان ثبات اقتصاد کلان و... باشد، باید تولید را تکریم کرد؛ آن هم نه نمایشی بلکه کاملا عملی و واقعی. باید نظام مالیاتی طوری به نفع تولید تغییر کند که نرخ‌های بالا مربوط به بخش‌های غیرمولد باشد و بخش‌های مولد از نظام مالیاتی آسیب نبینند.
 
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
فرنام صنعت پاکسا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۱۸
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۳۰ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۶
ایران اقتصاد نداره .

ادای کشورهای اقتصادی رو درنیارید .
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۱۷:۳۰ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۶
تا وقتی محل هزینه مالیات و درآمدهای حکومت شفاف و معلوم نباشه کسی با رغبت مالیات نمیده و سعی در مخفی کردن درامدش داره . این همه اختلاس و مخارج دولت برای فلسطین و یمن و عراق و لبنان و ونزوئلا و غیره از کیسه ملته
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۴۱ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۶
تولید تقریبا در کشور بی معنی است. از خودرو لوازم خانگی گرفته تا موارد پیشرفته، چون هدف اقتصادی ندارد.
هدف اصلی اقتصاد تولید شغل نیست.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۳۹ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۶
تولید مواد خوشبختانه ادامه دارد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۴۴ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۶
از امریکای فاسد و جهان خوار یاد بگیرید. سیستمی برقرار کرده که قاچاقچی هم ناگزیر است مالیات درآمد غیرقانونی خویش را پرداخت کند!
Arash
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۴۸ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۶
راه حلش تقویت جامعه مشاوران رسمی مالیاتی هست که بتونه مشاوره درست به مودیان گروه 2 و 3 بده تا هم مالیات به حق بدهند و هم دولت به سهم مالیات واقعی برسه
البته نفرات جامعه باید همه با آزمون عضو جامعه بشن نه اینکه هر کسی بازنشسته سازمان امور مالیاتی شد بتونه عضو جامعه مشاوران مالیاتی بشه.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۴۸ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۶
مردم پول مالیاتشون کجا خرج میشه؟

فایده ادامه این وضع واقعا چیه!

من مالیات بدم، یک سازمان که باید خصوصی باشه و نیست مثل صدا و سیما بیاد یک نفر خودی رو استخدام کنه و پولی که من با ریسک کردن و با زحمت کشیدن به دست آوردم بدم بشه حقوق اون خودی تو صدا و سیما! خسته شدیم به خدا این چه وضعیه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۲۱ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۶
با وجود رئیس کل سازمان مالیاتی ، آقای دکتر منظور ، معلومه که راه به جایی نمی بریم
نادر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۴۵ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۶
در دنیا مالیات میگیرند و خدامت میدهند ولی متاسفانه در ایران مالیات میگیرند و پول ان را برای کارهای که برای مردم مفید نیست خرج میکنند و مردم حق اعتراض ندارند
نادر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۴۶ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۶
در کشوری زندگی میکنیم که همه چیز در قسمت گرفتن مثل اروپا است ولی خدماتی که باید به مردم بدهند مثل افغانستان است
ناشناس
|
Canada
|
۱۶:۴۸ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۶
چرا سفته‌بازی در ایران از تیغ تیز مالیات در امان است؟
چون ایران بهشت سرمایه دارها وسفته بازهاست
چون سرمایه داران در ایران مورد حمایت هستند نمونه بارزش معاف کردن املاک تا ۲۰ میلیارد تومان از پرداخت مالیات است و مازاد بران هم مالیات بسیار ناچیز وخنده داری دارد
چون زور مالیات بگیران فقط به اقشار ضعیف مثل حقوق بگیران میرسد
نادر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۵۰ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۶
اداره مالیات ایران هم مثل ایران خودرو است که جز خسارت زدن به مردم کار دیگری نمیکند
مصرف کننده
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۵۸ - ۱۴۰۱/۰۲/۰۶
دولت از مواد اولیه که از گمرک وارد میشه مالیات میگیره
از باربری حمل مواد تا کارخانه مالیات میگیره
از تولید کننده مالیات میگیره
از کامیون حمل تولید کننده تا عمده فروش مالیات میگیره
از عمده فروش مالیات میگیره
از خرده فروش مالیات میگیره
و تمام این مالیتها با ۹ درصد مالیات ارزش افزوده رو
از مصرف کننده بدبخت فلک زده میگیره
برچسب منتخب
# جنگ ایران و اسرائیل # قیمت طلا # مهاجران افغان # یارانه # حمله اسرائیل به ایران # خودرو
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
با پاسخ ایران(وعده صادق 3) به حمله اسرائیل موافقید؟