تا دیر نشده توصیه‌های «فقیه فقرشناس» را جدی بگیرید!

آن که روسری خود را بر سر چوب می‌کند، با قرآن مخالف نیست بلکه با این شرایط کشور مخالف است. پیغمبر (ص) فرمود، کشوری که مشکل مالی داشته باشد، دینش در خطر است! این را پیغمبری (ص) می‌فرماید که سه سال را در شعب ابی‌طالب گذرانده، در نتیجه این دعای حضرت برای مردم جامعه است که از خدا می‌خواهند بین مردم و نان مردم فاصله نیندازد.
کد خبر: ۱۱۱۷۴۴۲
|
۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۱:۰۸ 07 May 2022
|
111289 بازدید
|

تا دیر نشده توصیه های «فقیه فقرشناس» را جدی بگیرید!

تابناک : از ناملایمات زندگی امروزه بشر پدیده‌ فقر و نیاز مالی است که بسیار با اهمیت بوده و بر دیگر امور بشری سایه می افکند و در روایات متعددی به خطرات فقر تصریح شده است. از پیامبر اسلام نقل شده که «کادَ الفَقْرُ انْ یکونَ کُفراً» «نزدیک است که فقر به کفر انجامد.» در دستورات قرآنی و سیره ائمه و عقلا و فقها هم بر امر فقرزدایی بسیار تاکید و متواتر دستورهایی در این زمینه صادر شده است.

این امر واقعیتی غیرقابل انکار بوده و هست که جامعه ای که از انسان گرسنه رنج می برد، نمی تواند یک جامعه بالنده باشد.در کلام امیرمومنان در مورد بوجود آمدن فقرا آمده است: خداوند سبحان روزي فقير را در اموال توانگران مقرر داشته، پس هيچ فقيري گرسنه نماند مگر آنكه توانگري حق او را بازداشته است و خداوند تعالي توانگران را بدين سبب بازخواست مي‌كند.

در زمان حال هم بسیاری از فقهای حاضر در این زمینه توصیه هایی داشتند که در این میان حضرت آیت الله جوادی آملی فقیه و فیلسوف و مفسر قرآن در سال های اخیر به هر گونه ای که مقدور بوده نسبت به این موضوع تذکرات فراوانی داده اند و پیام اخیر ایشان هم بسیار مورد توجه قرار گرفت که به بهانه همین سخنان مروری بر برخی از این نظرات ایشان درباره موضوع فقر و فقرزدایی خواهیم داشت.البته امید است که این توصیه ها و تذکرات همان گونه که مورد توجه و عنایت مردم قرار گرفته در نظر و نگاه مسئولان هم اثرگذار باشد.

توصیه به سید ابراهیم رییسی رییس دولت سیزدهم  

مسئولان باید همت بلند داشته باشند و بدانند که مدیریت و اقتصاد یک کار علمی است، باید همه تلاش کنند که مردم محترمانه و آبرومندانه زندگی کنند چرا که فقر به معنای نداشتن و نداری نیست، اسلام به شخص ندار، فقیر نمی گوید! در فرهنگ اسلام، فقیر کسی است که ستون فقراتش شکسته است، چنین فردی به هیچ کس اعتماد نخواهد کرد. در بیان قرآن، اقتصاد عامل قیام و ایستادگی جامعه است اگر اقتصاد خراب باشد و ستون فقرات جامعه مشکل داشته باشد، مجبور خواهد بود به دیگران باج بدهد.ما هرگز در را به روی خود نمی بندیم، ما با کسی قهر نیستیم و با همه کشورها تعامل می کنیم. آن ها نیز باید مودب باشند و ادب را در مقابل ما رعایت کنند، اما ما پس از دست دادن با آنها، باید انگشتان خود را بشماریم، این معنای استقلال است.

توصیه به امیر دریادار شهرام ایرانی فرمانده نیروی دریایی ارتش 

تا آنجا که ممکن است باید بتوانیم جلوی فقر و مشکلات را بگیریم. هم دعا بکنیم که خدا به مسئولان ما درایت و لیاقت و صلاحیت اقتصادی بدهند که خوب بفهمند، درآمد مملکت جور بشود، از سوی دیگر هم کوشش بکنیم که هیچ کسی سفره اش خالی نباشد.

توصیه به سردار اشتری فرمانده نیروی انتظامی  

کسی که به اثر بیکاری و کم کاری دست به سرقت می زند و به زندان می افتد، دوباره نباید سر از زندان در بیاورد، بلکه باید برای او کاری تهیه و تأمین شود تا دوباره به دنبال کار خلاف نرود، وگرنه سارق را گرفتن مهم نیست، جلوی سرقت را گرفتن مهم است. دین می گوید جلوی سرقت را بگیر! سارق را هر کسی می گیرد!

من قبلا به مسئولین کشور هم گفته ام که در کشور دو کار اساسی هست: یکی اینکه به فقیر باید کمک کنیم، ولی این را دیگر کشورها چه مسلمان چه کمونیست و چه غیره نیز انجام می دهند، به وامانده رسیدن یک امر عاطفی است، یک امر عقلی نیست، و امر دوم این است که جلوی فقر را بگیرید نه اینکه به فقیر کمک کنید، آن علم میخواهد، مدیریت میخواهد، آنکه اسلام آورده این است که جلوی بیکاری را می گیرد، جلوی فقر را میگیرد نه اینکه به فقیر کمک کند.

پیام به اختتامیه کنگره بین المللی اقتصاد، اشتغال و تولید در آیینه قرآن و عترت (ع) 

مال در نظام اسلامی به منزله ستون فقرات یک ملّت است عناصر محوری اقتصاد را قرآن کریم در چند آیه بیان کرده است: عنصر اول این است که مال را به منزله ستون فقرات یک ملّت و جامعه معرفی کرد که این ثروت مملکت را نباید به دست سفیهان سپرد، زیرا ثروت مملکت عامل قیام و استقامت و پایداری یک ملّت است. اگر سفیه ستون فقرات یک ملّت را به دست بگیرد این ستون را می‌شکند و این ملّت را زمین‌گیر می‌کند.

عنصر دوم آن است که اگر ملّتی نتواند ستون فقراتش را حفظ بکند فقیر است؛ یعنی ستون فقرات او شکسته است.اگر این ستون محفوظ نماند و در اثر ربا و مانند آن آسیب ببیند، این ملّت فقیر می‌شود. فقیر به آن ملّتی می‌گویند که ستون فقراتش شکسته است، زیرا عامل قیام که ثروت است آن را از دست داد و از آن بهره صحیح نبرد.

ملتی که ستون فقراتش شکسته است، قدرت قیام ندارد، عنصر سوم آن است، ملتی که ستون فقراتش شکسته است این قدرت قیام ندارد چه رسد به مقاومت، تا برسد به اقتصاد مقاومتی. آیه سوره «نساء» این است که مال عامل قیام است، ملّتی که عامل قیام ندارد، یک ملّت ویلچری است.

توصیه به دکتر صالح آبادی رییس بانک مرکزی

دعای پیامبر گرامی اسلام در شعب ابی طالب این است که «اَللَّهُمَّ بَارِکْ لَنَا فِی اَلْخُبْزِ وَ لاَ تُفَرِّقْ بَیْنَنَا وَ بَیْنَهُ»؛ خدایا من می توانم شعب و سختی های آن را تحمل کنم؛ اما ملت گرسنه را نمی شود در راه الهی نگه داشت و آن را اداره کرد.

در بیان قرآن کریم، مال عامل قیام یک ملت است. اگر ملت بخواهد بایستد باید جیبش پر باشد، فقیر به معنای ندار نیست! بلکه کسی است که ستون فقراتش شکسته است، کسی که ستون فقراتش شکسته است حرف شنوی از حکومت ندارد.

بانک‌ مرکزی وظیفه بسیار سنگینی دارد، از کارهای اصلی بانک مرکزی این باشد که دست قانون دانانی که قانون را دور می‌زنند از ذخایر بانک مرکزی کوتاه کند؛ اختلاس های میلیاردی از افراد عادی ساخته نیست، این اختلاس ها با قلم افراد صورت می گیرد نه با زور اسلحه. لذا در خصوص اختلاس های صورت گرفته نیز، بررسی و آسیب شناسی شود که چگونه افرادی توانستند حق را باطل کنند و اختلاس صورت بگیرد.

سخنرانی به مناسبت ایام شهادت حضرت علی(ع)

حضرت علی(ع) با فقر مبارزه می‌کرد و گاهی می‌فرمود من فقر را ریشه‌کن می‌کنم، یعنی وظیفه حاکم آن است که فقرزدایی کند، نه فقیر را کمک کند؛ چون کمک به فقیر کاری عاطفی است و از غیر رهبران الهی هم ممکن است صادر شود، اما فقرزدایی وظیفه رهبران الهی است.

توصیه به قالیباف رییس مجلس

آن که روسری خود را بر سر چوب می کند، با قرآن مخالف نیست بلکه با این شرایط کشور مخالف است. پیغمبر (ص) فرمود، کشوری که مشکل مالی داشته باشد، دینش در خطر است! این را پیغمبری (ص) می‌فرماید که سه سال را در شعب ابی‌طالب گذرانده، در نتیجه این دعای حضرت برای مردم جامعه است که از خدا می‌خواهند بین مردم و نان مردم فاصله نیندازد؛ لذا اگر سهل‌انگاری در بخش‌های مدیریتی و اقتصادی کشور صورت بگیرد، آسیب دیدن دین مردم قطعی است.در زمان جنگ بودجه کشور که بر اساس فروش نفت بسته می‌شد، به دلیل دسیسه دشمنان دچار افت شدید شد اما باز هم کشور اداره می شد. در نتیجه وقتی رابطه صحیح با خداوند برقرار باشد، اداره کشور با وجود همه مشکلات باز هم مقدور است. فرهنگ اقتصادی مردم باید رشد کند تا سرمایه‌های خود را در بخش تولید داخلی و اشتغال سرمایه‌گذاری کنند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۴۰
در انتظار بررسی: ۱۳۵
انتشار یافته: ۱۳۱
ناشناس
|
United States of America
|
۱۲:۰۴ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۷
حالا که کار از کار گذشته همه کارشناس شده اند معلومه که آغازادهها هم درآمدشون کم شده
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۳۶ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۷
حرف مفت کمتر بزن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۴۳ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۷
۱۳:۳۶
ساندیس ات رو بنوش
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۵۸ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۷
درمان فقر یک راه حل دارد
رابطه با امریکا
و بازگشایی سفارت امریکا در تهران
اجازه فعالیت اقتصادی به شرکت های امریکایی
ناشناس
| Australia |
۱۳:۵۹ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۷
بی تربیت 13:36
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۱۸ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۷
13:59
کمی دقت کن...در متن سخنان آیت الله را در زمانها و مناسبتهای مختلف آورده بعد این کج فهم یا مغرض کامنت کرده حالا " حالا که دیر شده" گویی آیت الله جوادی آملی اولین بار است تذکر می دهد
پی مخاطب 13:36 درست تشخیص داده
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۲۱ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۷
کاربر محترم با نام ناشناس 13:58 -ضمن احترام به عقیده ات خواستم بگم بزرگوار بنده انقلابی نیستم کاری هم به باندهای قدرت چه اصلاح طلب و چه اصولگرا یا هر عنوان دیگه ندارم به این هم اعتقاد دارم که خوبه که با همه رابطه داشته باشیم (چه کم یا زیاد)و این دشمن تراشی های الکی هیچ ارزشی نداره ولی خواستم اینو هم بگم که آمریکایی یا روس یا چینی یا فلسطینی یا ایرانی یا هر کس دیگه ای بر اساس منافع خودش کار میکنه و تصمیم میگیره نه منافع دیگران! تو خیلی از کشورها شرکتهای آمریکایی حضور دارن و فعالیت اقتصادی دارن ولی لزوما این به معنی وضعیت خوب اون کشورها و مردمش نیست! خوبه که ضمن احترام به همه کشورها یادمون باشه که گربه محض رضای خدا موش نمیگیره!!
شهاب
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۰۶ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۷
درد بزرگتر کشور افراد جاهلی مثل شما هستند که نمی توانند فرق بزرگ شخصی مثل جوادی عاملی را بابرخی ها تشخیص بدهند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۲۰ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۷
به نظرم مردم نون یک میلیون تومانی و گوشت صد میلیون تومانی هم میخرن ، کی فکرش رو میکرد یک روزی گوشت بشه کیلویی 3 ملیون ریال.
مردم ایران همه در مقابل دزدی مسئولان سکوت کرده اند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۸ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۷
کو گوش شنوا
وقتی مردم در فقر باشند دیگر کشور جز ویرانه چیز دیگری نیست.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۱۵ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۷
اگه آمریکا بیاد وشرکتهای آمریکایی بیان توی ایران بعدا این بنده خداهای کاسب تحریم و...بیکار میشن که
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۳۹ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۷
سالها است که دولتها ویرانه تحویل می گیرند ویرانه تر تحویل دولتبعد می دهند در همه این سالها یا شاهنشاه مقصر بوده یا دولت قبل. دولتهای در قدرت هم همه معصوم و دور از خطا هستند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۰۹ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۷
اولویت های دولتمردان چیز دیگری است.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۰۹ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۷
دولتها و مجلس ها در این سیستم حکومتی، تنها حداکثر ۲۰ درصد موثر هستند

و سر نخ در دستان کسان دیگری است

که نه منخب هستند و نه پاسخگو و به محض بحرانی شدن اوضاع ، خیلی راحت دستور لازم سخت و دردناک را واسه کنترل اوضاع !!!؟؟

صادر میفرمایند و تمام
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۶:۵۰ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۷
آن قدر عشق به آمریکا برخی را کور و کر کرده است که نمی توانند بفهمند امریکا به هر کشوری که وارد شده است جز فقر و فساد چیزی به جای نگذاشته است.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۴ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۷
صحبت کردن چه آسان ....
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۶ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۷
کو گوش شنوا
باید یک نفر پیدا بشود پنبه های گوش اقایان را بیرون بیاورد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۵۲ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۷
اتفاقا این دولت دارد گوش می کند و می خواهد برای اولین بار جراحی اقتصادی در ایران انجام دهد که رفاه در ایران پدیدار شود
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۰۲ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۷
۱۴:۵۲
کجای دنیا با ۶ کلاس سواد دست به جراحی میزنن ؟
کمالخان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۹ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۷
جامعه داره به مرز انفجار نزدیک میشه . از قشر ضعیف نون هم گرفته بشه دیگه چیزی برای از دست دادن نداره . حالا میخای کمر به پایین شلیک کن یا با تفنگ ساچمه ای بزن . وقتی از کنترل خارج شه باید مثل دومینو منتظر عواقب بعدیش باشید . ظاهرا دولت آقای رییسی هوس کرده این مورد رو امتحان کنه .
کمالخان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۹ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۷
جامعه داره به مرز انفجار نزدیک میشه . از قشر ضعیف نون هم گرفته بشه دیگه چیزی برای از دست دادن نداره . حالا میخای کمر به پایین شلیک کن یا با تفنگ ساچمه ای بزن . وقتی از کنترل خارج شه باید مثل دومینو منتظر عواقب بعدیش باشید . ظاهرا دولت آقای رییسی هوس کرده این مورد رو امتحان کنه .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۹ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۷
دیر شده
ناشناس
|
France
|
۱۲:۲۰ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۷
سایت تابناک بجای جبهه گیری، بهتره این مقاله را برای جناب رضایی که از تصمیم گیران اقتصادی دولت هستند و همچنین صاحب سایت تابناک! ارسال نماید.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۲۲ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۷
حاج آقا زیاد تند رفتید . احتمالا ممنوع التصویر خواهید شد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۵۵ - ۱۴۰۱/۰۲/۱۷
چ بهتر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟