آزمون شش مدیر شبکه تازه نفس اما کم‌تجربه

کنترل تلویزیون به دست دهه شصتی‌ها افتاد

این چهره‌ها غالباً حتی تجربه مدیریت گروه را در شبکه‌های تلویزیونی ندارند و از این نظر، شاید تسلط کافی با رفتار و فرهنگ سازمانی نداشته باشند. البته این یک تیغ دو دم است، چون بخشی از وضعیت کنونی صداوسیما متاثر از رفتار‌های سازمانی است و شاید مدیرانی که با این فرهنگ سازمانی بیگانه باشند، بتواند اوضاع را تغییر دهند.
کد خبر: ۱۱۱۸۱۱۸
|
۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۲۳:۰۲ 10 May 2022
|
44719 بازدید
|

معاون جدید سیمای سازمان صداوسیما، شش تن از مدیران تلویزیون را تغییر داد و چهره‌هایی منصوب کرد که غالباً دهه شصتی هستند؛ چهره‌هایی که هرچند بی‌سابقه نیستند، سوابق موثر سازمانی ندارند و هیچ‌یک حتی در حد مدیر گروه در رسانه ملی فعال نداشته‌اند و عملاً در چارچوب رویکردی می‌گنجند که می‌تواند در حکم یک شمشیر دو دم است.

«تابناک»، مهدی خرم دل؛ محسن برمهانی معاون جدید سیمای سازمان صداوسیما تنها یک روز پس از انتصاب، شش مدیر شبکه‌های تلویزیونی یعنی شبکه‌های یک، دو، چهار، آموزش، قرآن و معارف و امید را تغییر داد؛ اما سراغ شبکه‌های سه، پنج و نسیم نرفت. او عصر سه شنبه (۲۰ اردیبهشت) در احکامی جداگانه، میثم مرادی بینا باج را به سمت مدیر شبکه یک، حامد بامروت نژاد به سمت مدیر شبکه دو، حسین شاه مرادی به سمت مدیر شبکه چهار، علی عبدالعالی به سمت مدیر شبکه آموزش، محمد حسین کشکولی سمت مدیر شبکه قرآن و معارف سیما و محمد صادق باطنی را به سمت مدیر شبکه امید، منصوب کرد.

این سرعت در تغییرات نشان می‌دهد، پیش یا همزمان با انتصاب معاونت سیما، در سطوح تصمیم گیری مربوط با این موضوعات، درباره ترکیب مدیران شبکه‌های تلویزیون نیز تصمیم گیری شده، چون انتصاب مدیران نیازمند استعلام‌هایی هست که معمولاً با این سرعت داده نمی‌شود و معمولاً اگر قرار بر انتصاب بدون استعلام باشد، اشخاص تا زمان تعیین تکلیف به عنوان «سرپرست» منصوب می‌شوند؛ بنابراین، قطعاً این تغییرات محصول تصمیم گیری در 24 ساعت گذشته نیستند.

کنترل تلویزیون به دست دهه شصتی‌ها افتاد

آن گونه که معاونت سیما درباره مدیر تازه شبکه یک اعلام کرده است: میثم مرادی بینا باج متولد ۱۳۶۱ دانشجوی دکترای فرهنگ و ارتباطات دانشگاه آزاد اسلامی تهران مرکز است. وی پیش از این، معاون راهبردی استان‌های حوزه هنری انقلاب اسلامی، رییس حوزه هنری خراسان رضوی و شمالی، قائم مقام معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری مشهد، موسس دبیرخانه هنر حماسی و عضو شورای سیاستگذاری دبیرخانه، تهیه‌کننده مجله تصویری «ایوان هنر» در سیمای خراسان شمالی به مدت تقریبی ۱۲۰۰ دقیقه، طراح و مدیر برگزاری شش دوره جشنواره سراسری کاریکاتور بوده است.

معاونت سیما درباره مدیر شبکه دو هم گفته است: حامد بامروت نژاد، متولد سال ۱۳۶۵ و تحصیل‌کرده در مقطع کارشناسی در رشته مهندسی مکانیک از دانشگاه شهید باهنر کرمان و کارشناسی ارشد در رشته فلسفه غرب از دانشگاه علامه طباطبایی است، کارشناس مرکز رسانه‌های دیجیتال وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، دبیری جشنواره مردمی فیلم عمار، مدیریت مدرسه سینمایی ماه، تهیه کنندگی سینمای مستند و داستانی، تهیه و تولید سریال تلویزیونی، تهیه کنندگی فیلم های سینمایی و عضویت در هیات انتخاب بخش مستند چهاردهمین جشنواره فیلم مقاومت و عضویت در هیات داوری جشنواره فیلمنامه صاحب قلم مرکز سیمافیلم، بخشی از کارنامه بامروت‌نژاد است.

در روایت معاونت سیما درباره مدیر شبکه چهار هم آمده است: حسین شاه مرادی متولد ۱۳۶۷و دارای مدرک کارشناسی ارشد روابط بین‌الملل از دانشگاه علامه طباطبایی(ره) است. مدیریت انتشارات امیرکبیر، مدیریت مرکز رسانه‌ای شیرازه (مرکز تخصصی تبلیغ و ترویج کتاب)، تهیه‌کنندگی برنامۀ «شب روایت» از شبکۀ چهار سیما (سه فصل)، تهیه‌کنندگی برنامۀ تخصصی فلسطین(به‌نام «جان جهان» از شبکۀ چهار سیما)، تهیه‌کنندگی برنامه‌های یک کتاب، مثبت صفر، کتاب‌نوش، مجلۀ تصویری شیرازه، سردبیری ماهنامۀ «شیرازه‌کتاب»، مدیریت دفتر روابط عمومی و امور بین‌الملل مجمع ناشران انقلاب اسلامی، دبیر پویش ملی کتاب‌خوانی کتاب و زندگی در کارنامه حرفه ای شاه مرادی ثبت شده است.

همچنین معاونت سیما درباره مدیر شبکه آموزش آورده است: علی عبدالعالی متولد ۱۳۵۳ نیز دارای دکترای مهندسی برق - مخابرات از دانشگاه علم و صنعت ایران است. کارشناس مجری برنامه تلویزیونی چیستا – شبکه ۲، کارشناس مجری برنامه تلویزیونی یادگیری با طعم لذت – شبکه ۲، کارشناس مجری برنامه تلویزیونی دانشنما – شبکه ۲ و شبکه نسیم، تهیه کننده برنامه تلویزیونی رئالیتی شو مگه میشه ۱ و ۲ شبکه امید و شبکه مستند از جمله فعالیتهای عبدالعالی در حوزه برنامه سازی و کار رسانه ای وی محسوب می‌شود.

معاونت سیما، درباره مدیر شبکه قرآن و معارف نیز گزارش داده است: محمد حسین کشکولی متولد ۱۳۶۴ هم اینک در مرحله ارائه رساله در مقطع دکترا و در رشته فرهنگ و ارتباطات است. او پیشتر، مدیر دفتر پژوهش‌های کاربردی اداره کل پژوهش‌های اسلامی صدا وسیما، مدیر خانه دین و رسانه اداره کل پژوهش‌های اسلامی صدا وسیما و... بوده است. نویسندگی و کارگردانی مستند تنفیذ ویژه انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۳۹۶، مستند حاشیه هیات، مستند دوباره زندگی ویژه خدمت رسانی در زلزله کرمانشاه بوده که همگی این آثار از شبکه‌های مختلف سیما روانه آنتن شده است.

معاون سیما، مدیر شبکه امید را نیز این گونه معرفی کرده است: محمد صادق باطنی متولد ۱۳۶۷ نیز معلم، مدرس دانشگاه، مستندساز، برنامه ساز و شاعراست. وی دکترای ارتباطات دارد و تحصیل کرده دانشگاه‌های شریف و صداوسیماست. مدیر مجتمع آموزشی پژوهشی شهید آوینی صداوسیما، مدیر آموزش بسیج صداوسیما، موسس و مدیر باشگاه هنر و رسانه نوجوان صداوسیما، دبیر و هم‌موسس المپیاد سواد رسانه‌ای، عضو هیات مدیره خبرگزاری مهر، عضو هیات مدیره روزنامه تهران تایمز، رئیس شورای سیاستگذاری جشنواره مدرسه، موسس و مدیر اسبق مدرسه هنر و رسانه آینه، معاون اسبق آموزش و پژوهش مرکز سفیر فیلم، مدیر روابط عمومی‌پنجمین جشنواره فیلم عمار، طراحی، اجرا و تهیه کنندگی برنامه‌های تلویزیونی کهکشان، هشتادیا، رسانش، زاکربرگر، یه حبه نقد، سوژه و روایت عشق، تهیه کنندگی و کارگردانی مستندهای دوپینگی‌ها، جای خالی و دیوانگی بخشی از کارنامه باطنی به شمار می آید.

با نگاهی به سوابق این شش تن می‌توان دریافت که کنترل تلویزیون به دست دهه شصتی‌ها افتاده؛ اما آیا صرف جوان‌گرایی اتفاق خوبی است؟ این پرسش مهمی است که تا پایان سال جاری و رصد تحولات صداوسیما می‌توان به آن پاسخ داد. واقعیت آن است که هرچند معاونت صداوسیما در خبر خود لیستی از سوابق را برای هر یک از این اشخاص آورده، از هیچ ناظری پنهان نیست که اغلب این سوابق اصلاحاً «رزومه پرکن» هستند و سوابق مهمی برای سپردن مدیریت حساس یک شبکه تلویزیونی محسوب نمی‌شود.

مهم‌ترین ضعف این جوانان همچون برخی دیگر از چهره‌های جوان که در دیگر دستگاه‌ها در حال به کارگیری هستند، عدم به کارگیری آنها در سلسله مراتب و طی سلسله مراتب اداری برای آگاهی و تسلط بر سازمانی است که مدیریتش را بر عهده می‌گیرند. این چهره‌ها غالباً حتی تجربه مدیریت گروه را در شبکه‌های تلویزیونی ندارند و از این نظر، شاید تسلط کافی با رفتار و فرهنگ سازمانی نداشته باشند. البته این یک تیغ دو دم است، چون بخشی از وضعیت کنونی صداوسیما متاثر از رفتارهای سازمانی است و شاید مدیرانی که با این فرهنگ سازمانی بیگانه باشند، بتوانند اوضاع را تغییر دهند!

ده ماه پیش روی تا نوروز ۱۴۰۲، فرصت خوبی برای رصد و سنجش توانایی معاونت تازه صداوسیما و تیم مدیریتی‌اش است که «تابناک» حضورشان را در این ساختار پیش بینی کرده بود و اکنون امید می‌رود با ابتکارعمل و تغییر اساسی که در این مجموعه ایجاد می‌کنند، مسیر ریزش مخاطبان صداوسیما که رئیس سازمان صداوسیما به آن اذعان کرده بود را تغییر دهند و تلویزیون بار دیگر همچون سال‌های دور «خیابان خلوت‌کن» شود.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱۳
در انتظار بررسی: ۲۰
انتشار یافته: ۸۸
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۵:۴۳ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۱
جوانگرایی اگر قرار بر بکاری گیری کسی مثل فروغی باشد بدرد نمیخورد...همینکه فروغی را تغییر نداده یعنی تقسیم مایملک شده!!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۰۳ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۱
شما کافیه یه باظهر و ریش و تیپ این حضرات نگاه کنی متوجه میشی همه از یه طیف انتخاب شدند و نه بر مبنای تخصص و صلاحیت بر مینای وابستگی به جریان خاص
ناشناس
| - |
۱۰:۳۵ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۱
جرات تغییر فروغی را ندارد چون آقایان معمولا کسانی را که منفور مردم هستند تغییر نمی دهند ضمن اینکه ایشان پشتش گرم و به کوه است
ناشناس
| United States of America |
۱۲:۱۲ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۱
در واقع بفرمایید کنترل فیشهای نجومی صدا و سیما به دست این سهمیه ای ها و دامادسالارهای خودی افتاد. مگر نه از نظر مردم ایران که سیما سالهاست تعطیل است و بودن یا نبودن اینها در پستها به غیر از همین فیشهای نجومی تفاوتی ایجاد نمی کند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۱۷ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۱
پارتی ایشان خیلی کلفته و به این سادگی ها عوض نمیشه ایشان را برای ریاست سازمان دارند تربیت می کنند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۱۹ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۱
خود اقای پیمان جبلی یک تندرو متعصب است
چه انتظاری دارید
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۳۰ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۱
پس بشیر حسینی چی؟ به اونم یه شبکه بدید
ف
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۲۷ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۱
از تلویزیون فقط چهار تا فوتبال داخلی مونده اون هم با اون سطح کیفیت تصویر برداری و چند تا فوتبال با سانسور خارجی با گزارش عمو جواد خیابانی و چند گزارشگر جوان.فوتبال داخلی کاملا مونوپول شده و رقیب ندارد. و تکلیف فوتبال خارجی هم که عرض کردم. البته گاهی یک یا دو تا برنامه از دست صدا و سیما در میره که بد نیست مثل فوتبال 120 کلا بود و نبود صدا و سیما تاثیری در زندگی مردم نداره و ارگانی کم اثر و پروپاگانداست که منافع جناحی را تبلیغ میکنه.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۱۱ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۱
تا وقتی سیاست صدا و سیما جانبگرایانه و حمایت از طیف خاصی است همه مدیران سازمان را هم عوض کنند تغییری ایجاد نمی شود.
فقط کافیه ببینیم که همون مجری هایی که کمی خارج از سیاست سازمان عمل کردند هم اخراج شدند و هم ممنوع التصویر.
این تغییر مدیران تفاوتی ایجاد نمی کند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۵:۴۸ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۱
دیگه فایده نداره .

حتی در دورافتاده ترین روستاها ماهواره جای رسانه میلی را گرفته .

این جابجایی ها اعتماد از دست رفته را نمی تونه جبران کنه .
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۴۵ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۱
آره بابا! کی مزخرفات سداوسیما رو نگاه میکنه که براش مهم باشه دست کی هست
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۲۸ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۱
دقیقا همینطوره. وقتی کسی نگاه به سداوصیما نمکنه هرکی مدیر بشه فرقی نمیکنه
ف
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۳۲ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۱
گزارشگر در سطح شهر از مردی میانسال سوال کرد نظرتان در مورد برنامه های صدا و سیما و مدیریت آن چگونه است؟ مرد پاسخ داد: برنامه های صدا و سیما خصوصا سیما بسیار عالی ، بدون نقص است و چنانچه مدیریت با همین روش عمل کند کمال تشکر و قدردانی را دارم. گزارشگر خوشحال از شکار خیابانی گفت میتونید خودتونو معرفی کنید. مرد گفت من مجید هستم معروف به مجید ماهواره و شغلم نصب ماهواره است.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۶:۴۲ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۱
گل بود به سبزه هم آراسته شد!!!!!!!!!!!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۵۹ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۱
این ها هیــــــــچکدومشون دهه شـــصتی نیســــتند

این ها آقــــــازاده و دامـــــاد مســـــــــئولین هستند

به اســــــــــــــم جوانــــــــــــــــــــــــــــــــــگرایی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۶:۴۵ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۱
دریغ از هزاران میلیارد تومان پول بیت المال که در چاه ویلِ صدا و سیما ریخته می شود.
ناشناس
|
Canada
|
۰۶:۴۷ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۱
فکر کنم کل دارو دسته فروغی رو آورد تو تلویزیون
مملت با سرعت نور بسمت زوال داره پیش میره
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۱۹ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۱
قطعا با کاهش مخاطب مصرف برق کمتر میشه، اینم یکجور برنامه ریزیه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۴۵ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۱
من که میخوام تلویزینم رو بفروشم با پولش سکه بخرم. بهتره
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۳۲ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۱
کاهش مخاطب صدا و سیمای میلی باعث افزایش مخاطبان شبکه های ماهواره ای شده است و بیشتر هم خواهد شد پس کاهش مصرف برقی رخ نمیده.
مامان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۲۴ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۱
پس شبکه سه چی.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۰۰ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۱
اون شبکه برای حداد عادله
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۲۶ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۱
تسلیت کافی !!!!!!!!!!!!!!!!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۳۴ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۱
خب شبکه 3 چی؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۳۷ - ۱۴۰۱/۰۲/۲۱
مهمترین ضعف عدم به کار گیری سلسله مراتب؟ اتفاقا نقطه قوت همینه. اگر سلسله مراتب باشه که میشن همون کم خاصیتان همیشگی!
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟