به گزارش تابناک به نقل از ایرنا، این فعال حزب راستگرای تندرو «مجمع ملی» در گفتوگو با رادیو «فرانس انتر» گفت: به نظر من امروز اخباری مبنی بر گسترش ناتو و حتی گسترش اتحادیه اروپا چیزی نیست که امکان یافتن راهحلی برای صلح را فراهم آورد.
وی افزود: منشا هراس روسیه توسعه ناتو و ایجاد ساختارهای نظامی در نزدیکی خاک روسیه است. این هراس را توجیه نمی کنم اما باید در نظر گرفته شود.
لو پن که پیشتر خروج فرانسه از فرماندهی واحد ناتو را خواستار شده بود، در زمان تبلیغات ریاست جمهوری از «نزدیکی راهبردی روسیه و ناتو به یکدیگر» پس از پایان جنگ اوکراین، دفاع کرده بود.
وی با اشاره به اظهارات «آنری گنو» نماینده سابق راستگرای فرانسه از «کشیده شدن به سمت جنگی که هیچکس آن را نمی خواست» ابراز نگرانی کرد و افزود: کشیده شدن ناخودآگاه کشورها به این درگیری، پای یک سری از کشورها را به جنگی باز میکند که جهانی خواهد بود.
دو کشور فنلاند و سوئد امروز (چهارشنبه) رسما درخواست خود را برای پیوستن به ناتو ارائه کردند. در همین حال رایزنیهایی میان کشورهای متحد برای رفع مخالفت ترکیه با این درخواست در جریان است.
اعلام تمایل مقامات فنلاند و سوئد در پیوستن به ناتو در هفته گذشته با واکنشهای گسترده موافق و مخالف و اعلام حمایت بعضی کشورها و تهدید جدی برخی دیگر همراه شد. این درخواست با پایان دادن به دههها بیطرفی سیاسی دو کشور جغرافیای سیاسی را دچار تحول خواهد کرد.
مارین لو پن که با ارسال سلاح سنگین به اوکراین نیز مخالف است، گفت: در صورت تحویل تسلیحات سنگین به اوکراین، درجنگ مشارکت کرده و این به معنای وارد شدن به جنگ با روسیه است.
«امانوئل مکرون» رئیس جمهوری فرانسه در گفتوگویی تلفنی با همتای اوکراینی خود به تقویت کمک های تسلیحاتی و بشردوستانه کشورش به کییف وعده داده است.
به گزارش ایرنا، «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهوری روسیه روز ۲۱ فوریه/۲ اسفند ۱۴۰۰ با انتقاد از بیتوجهی غرب به نگرانیهای امنیتی مسکو، استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانتسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.
وی سه روز پس از آن نیز در ۵ اسفند/۲۴ فوریه آغاز «عملیات نظامی ویژه» علیه اوکراین را اعلام کرد و روابط پرتنش مسکو- کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد. درگیری ها در اوکراین همچنان ادامه دارد و سومین ماه خود را می گذراند.