وزیر کشور گفت: با توجه به حجم آوارها در متروپل ممکن است عملیات خارجسازی پیکر جانباختگان با تاخیر زمانی انجام شود اما همه تلاش نیروهای امدادی این است که با هماهنگی و همدلی کار با سرعت بسیار بیشتری پیش رود.
احمد وحیدی در جمع خبرنگاران افزود: با کمک انواع لودرهای سنگین در مقیاسهای مختلف، جرثقیلهای سنگین و نیمه سنگین و تعداد بسیار زیادی لیفتراک و بیل مکانیکی، انجام عملیات آواربرداری متروپل در چهار جبهه و با سرعت بیشتری در حال انجام است.
وی افزود: همه نهادها، ارگانها و دستگاههای اجرایی و مردم برای کار آواربرداری و امدادرسانی در آبادان بسیج شدهاند و این حق مردم عزیز آبادان است که کار به سرعت انجام شود.
هیات دولت فردا یکشنبه (8 خرداد) را در سراسر کشور عزای عمومی اعلام کرد.
با توجه به دریافت گزارش وزیر کشور از حادثه تلخ و اندوهبار فروریختن ساختمان متروپل آبادان، هیئت دولت ضمن تسلیت مجدد، به خانواده های داغدیده، به احترام جان باختگان این حادثه و ابراز همدردی با خانواده های محترم و مردم استان خوزستان، بویژه شهر آبادان، فردا یکشنبه را در سراسر کشور عزای عمومی اعلام می کند.
رئیس سازمان امداد و نجات با اشاره به این که آواربرداری سنگین در متروپل آغاز شده، تاکید کرد: با افزوده شدن دو جبهه کاری در بحث آوار برداری و اضافه شدن قرارگاه خاتم به مجموعه دستگاه ها خدمات رسان سرعت آوار برداری بیشتر شده است. بالغ بر 50 تیم عملیاتی هلال احمر در محل سانحه متروپل حضور دارند که با دسته بندی جدیدتری که صورت گرفته سرعت کار بالا رفته است.
مهدی ولی پور افزود: تیم های تخصصی در حوزه های مختلف در محل حاضر هستند و امدادرسانی به صورت شبانه روزی ادامه دارد و حتی یک دقیقه نیز عملیات جست و جو متوقف نشده است و با تمام توان نیروهای هلال احمر در محل سانحه حضور دارند. جست و جو در طبقات زیرین ساختمان متروپل ادامه دارد و از شب گذشته تاکنون نیز پیکر 4 نفر از جان باختگان از زیر آوار رهاسازی شده و همچنان نیز تا پایان عملیات با جدیت امر امدادرسانی تداوم خواهد داشت.
ولی پور با اشاره به این که ضرورت دارد شهروندان از محل حادثه فاصله داشته باشند، گفت: خوشبختانه به دنبال ایمن سازی محل، در شبانه روز گذشته هیچ امدادگری آسیب ندیده است اما این عزیزان با تمام توان و در سخت ترین شرایط در حال خدمت رسانی به متاثرین از حادثه ریزش ساختمان هستند.
وی با اشاره به این که امروز عملیات وارد فاز جدیدی شده است، گفت: آواربرداری سنگین توسط ادوات و تجهیزات پیشرفته آغاز شده و آوار از محل سانحه خارج می شود. قطعات بزرگ ساختمان لایه به لایه در حال برداشت است و پس از برداشت هر لایه، محل مورد بررسی و جست و جو قرار می گیرد تا پیکری از جان باختگان در محل باقی نماند. آواربرداری سنگین سرعت جست و جو را افزایش داده است و بزودی عملیات جست و جو و آواربرداری نیز به اتمام می رسد.
وزیر کشور گفت: تا این لحظه نزدیک به ۲۹ پیکر پیدا شده و به عددهای قبلی اضافه شده است.
وی افزود: همچنان تعدادی دیگر از اجساد عزیزانمون در این منطقه مشاهده شده که آنها هم بیرون آورده خواهند شد. با توجه به حجم آمارها ممکن است مقداری تاخیر زمانی داشته باشیم اما این کار به سرعت در حال انجام است.
محمدحسن نامی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: تجهیزات و امکاناتی که در محل حادثه متروپل وجود دارند، در نوع خود بینظیر هستند. از روز اول حادثه، تجهیزات به میزان کافی وجود داشته است اما تلاش بر این است در آواربرداری متروپل دقت کار را فدای سرعت نکنیم تا کسی آسیب نبیند.
رئیس سازمان مدیریت بحران افزود: اگر میخواستیم به کمک تجهیزات در آواربرداری، خشن عمل کنیم، احتمال داشت افرادی که در محل بودند آسیب ببینند. تصمیم بر این است که با دقت بیشتری کار کنیم هر چند ممکن است مدت آواربرداری زمان بیشتری ببرد. این مساله یک وظیفه بزرگ و انسانی بود که باید رعایت میکردیم.
فرماندار آبادان از ادامه جستوجو برای پیدا کردن پیکرهای جانباختگان احتمالی زیر آوار متروپل خبر داد.
احسان عباسپور در خصوص زمان اتمام عملیات آواربرداری ساختمان متروپل اظهارکرد: عملیات آواربرداری متوقف نشده است و همچنان ادامه دارد.
احمد وحیدی در حاشیه بازدید از مخل حادثه متروپل در جمع خبرنگاران گفت: در هیچ حادثه ای در کشور این میزان ماشینآلات متنوع و متعدد مهیا نشده است. تقریبا تمام تجهیزات لازم شامل انواع جرثقیلها، بیل مکانیکی، برش پلاسمایی، کاتر و... به منظور آواربرداری به محل اعزام شده است و بیش از این تعداد، مکان حادثه ریزش ساختمان متروپل آبادان گنجایش حضور ماشینآلات را ندارد.
وزیر کشور افزود: در حال حاضر دو پیکر دیگر از جانباختگان حادثه متروپل از زیر آوار خارج شد که برای تشخیص هویت به دانشگاه علوم پزشکی آبادان انتقال یافتند و براین اساس تعداد جانباختگان حادثه متروپل به ۲۸ نفر افزایش یافت.
به گزارش خبرگزاری فارس، چند صد تن از مردم با تجمع در محدوده چهارراه امیرکبیر تا سهراه شهید منتظری در سوگ همشهریان خود به عزداری پرداختند. «مسوول بیکفایت اعدام باید گردد» و «مرگ بر مسوول بی کفایت» عمده شعارهای امروز مردم آبادان را تشکیل میداد.
از روز گذشته ورود به منطقه حادثه که توسط داربست و کانتینرهای فلزی محدود شده است حتی برای خبرنگاران محدود شد و تنها نیروهای امداد و اورژانس در محدوده برج متروپل حضور دارند.
بر اساس این گزارش، با وجود اینکه دو شب گذشته تجمع مردم آبادان به طور مسالمتآمیز برگزار شد امشب اصرار جمعیت برای ورود به محدوده برج تخریب شده متروپل اعتراض را به خشونت کشاند و پلیس با شلیک گاز اشکآور و تیرهوایی مردم را از محدوده امدادرسانی متفرق کرد.
احسان عباسپور، فرماندار آبادان جمعه شب در جمع خبرنگاران با تاکید بر اینکه شهروندان اخبار را از مبادی رسمی دنبال کنند، گفت: پس از حضور هشت گروه تخصصی در زمینه سازه روند آواربرداری از ساختان متروپل سرعت بالایی گرفته و در این زمان مقاومت سازه افزایش یافته است.
به گزارش مهر، وی افزود: اولویت ما در بحث آواربرداری تقویت سازه است و به همین دلیل نمیتوانستیم از ماشین آلات سنگین استفاده کنیم. سازه در این زمان پایدار شده و آوار برداری به صورت سنگین در حال انجام است؛ البته ما در این زمان از جرثقیلهای ۱۶۰ و ۱۸۰ تن و لودرهای ۹۷۰ استفاده میکنیم.
فرماندار آبادان بیان کرد: در حال حاضر در سه جبهه در حال آواربرداری هستیم و تا کنون دو خانه برای دسترسی بهتر تخریب شده و تخریب دو خانه دیگر نیز در دستور کار قرار دارد.
کوروش خواجوی، رئیس سازمان نظام مهندسی و ساختمان استان خوزستان شامگاه جمعه در جمع خبرنگاران گفت: زمانی که سازه متروپل فرو ریخت، در سه قسمت بخش ناپایدار باقی ماند. سازه یک بخش دارد که پایداری آن نسبی است و باید طی فرایندی تخریب شود؛ البته بخش دیگری که اکنون فرو ریخته و بین این دو بخش نیز فصل مشترکی وجود دارد که دارای سه نقطه بحرانی است که اجسادی نیز در این بخش باقی مانده است.
به گزارش مهر، وی با بیان اینکه در این زمان امدادگران با رعایت نکات ایمنی در حال فعالیت هستند، افزود: اکنون یک کارگروه تخصصی متشکل از هفت گروه دانشگاهی و کارشناس در حوزه پایداری سازه در محل در حال فعالیت هستند و جمع بندی نظرات آنها با محوریت سازمان نظام مهندسی انجام و در جلسات مدیریت بحران نیز نتایج ارائه و سپس تصمیمگیری انجام میشود.
خواجوی ادامه داد: به منظور پایش لحظهای این سازه سه گروه نقشه بردار به صورت مستمر نقاط بحرانی را پایش میکنند و لحظه به لحظه به متخصصان گزارش میدهند و هر تغییر فرم در سازه رخ دهد طبق برنامه نیز آوار برداری به روز میشود تا عملیات سریعتر به پیش برود. بعد از بحران وارد فاز تخریب کلی سازه خواهیم شد که بر اساس حدس و گمان این اتفاق در چهار یا پنج روز آینده اتفاق میافتد.