به گزارش «تابناک»، با این حال، برخی از علائم که همراه با خارش گلو و گوش هستند، می تواند نشان دهنده وضعیت جدی تری باشند. برهمین اساس ما سعی کرده ایم در این مقاله شایع ترین علل خارش گلو و گوش همزمان را بررسی کنیم و نکاتی برای تسکین آن و علائمی که باید به پزشک مراجعه کنید را پیشنهاد کنیم.
شایع ترین علل خارش گلو و گوش می توانند شامل موارد زیر باشند:
رینیت آلرژیک بیشتر با نام تب یونجه شناخته می شود. این وضعیت زمانی شروع می شود که سیستم ایمنی بدن شما به محیط واکنش نشان می دهد که معمولاً مضر نیست، ازجمله:
این واکنش منجر به آزاد شدن هیستامین و سایر واسطه های شیمیایی می شود که باعث ایجاد علائم آلرژی می شود.
علاوه بر خارش گلو و خارش گوش، رینیت آلرژیک می تواند علائم زیر را ایجاد کند:
طبق تحقیقات، حدود ۷.۶ درصد از کودکان و ۱۰.۸ درصد از بزرگسالان در ایالات متحده آلرژی غذایی دارند .مانند آلرژیهای فصلی، آلرژیهای غذایی زمانی ایجاد میشوند که سیستم ایمنی بدن در معرض مواد حساسیتزا مانند بادامزمینی یا تخممرغ بیش از حد کار کند. علائم آلرژی غذایی از خفیف تا شدید متغیر است. علائم شایع آلرژی غذایی، عبارتند از:
برخی از آلرژی ها به اندازه ای شدید هستند که باعث ایجاد یک واکنش خطرناک و جدی به نام آنافیلاکسی می شوند. علائم آنافیلاکسی عبارتند از:
اگر فکر می کنید واکنش آنافیلاکسی دارید، با مراکز درمانی تماس بگیرید یا فورا به اورژانس بروید.
برخی از غذاها ۹۰ درصد از واکنش های آلرژیک را تشکیل می دهند، از جمله:
برخی از کودکان نسبت به غذاهایی مانند تخم مرغ، سویا و شیر گاو حساسیت دارند. سایر آلرژی های غذایی، مانند بادام زمینی و آجیل درختی، می توانند تا آخر عمر با شما همراه باشند.
برخی از میوه ها، سبزیجات و آجیل های درختی حاوی پروتئینی مشابه آلرژن های موجود در گرده هستند. اگر به گرده گل آلرژی دارید، این غذاها می توانند واکنشی به نام سندرم آلرژی دهانی (OAS) ایجاد کنند . برخی از این غذاهای محرک رایج، عبارتند از:
علاوه بر خارش دهان، علائم OAS می تواند شامل موارد زیر باشد:
بسیاری از داروها می توانند عوارض جانبی ایجاد کنند، اما تنها حدود ۵ تا ۱۰ درصد از واکنش ها به داروها، آلرژی واقعی هستند.
درست مانند انواع دیگر آلرژی ها، آلرژی دارویی زمانی رخ می دهد که سیستم ایمنی بدن شما به یک ماده به همان روشی که به میکروب ها واکنش نشان می دهد، واکنش نشان می دهد. در این صورت، ماده به طور اتفاقی یک دارو است. بیشتر واکنش های آلرژیک در عرض چند ساعت تا چند روز پس از مصرف دارو رخ می دهد. علائم آلرژی دارویی عبارتند از:
آلرژی شدید دارویی می تواند باعث آنافیلاکسی شود، با علائمی مانند:
در صورت داشتن علائم آلرژی دارویی با پزشک خود تماس بگیرید. اگر آلرژی دارید، ممکن است لازم باشد مصرف دارو را قطع کنید.
اگر فکر می کنید واکنش آنافیلاکسی دارید، با اورژانس محلی خود تماس بگیرید یا فورا به اورژانس بروید.
سرماخوردگی یکی از شایع ترین بیماری هاست. بسیاری از ویروس های مختلف باعث سرماخوردگی می شوند. زمانی که فرد مبتلا به عفونت قطرات حاوی ویروس را در هوا عطسه یا سرفه می کند پخش می شود. سرماخوردگی جدی نیست، اما می تواند آزاردهنده باشد. آنها معمولاً با علائمی مانند زیر شما را برای چند روز کنار می گذارند:
اگر علائم خفیف آلرژی یا سرماخوردگی دارید، میتوانید خودتان آنها را با مسکنهای بدون نسخه (OTC)، ضداحتقانها، اسپریهای بینی و آنتیهیستامینها درمان کنید. آنتی هیستامین های معروف عبارتند از:
برای تسکین خارش، آنتی هیستامین خوراکی یا کرمی را امتحان کنید. آنتی هیستامین های خوراکی رایج تر هستند، اما همان مارک ها اغلب فرمول های موضعی هم دارند. برای علائم طولانی یا شدیدتر، با پزشک خود تماس بگیرید.
اگر رینیت آلرژیک دارید پزشک متخصص آلرژی می تواند انجام یک تست پوستی یا خون را برای تشخیص عامل محرک و آلرژی زا تجویز کند. شما می توانید با دوری از محرک های خود از علائم پیشگیری کنید. در اینجا چندین نکته وجود دارد:
می توانید علائم آلرژی را با آنتی هیستامین های OTC مانند لوراتادین (کلاریتین) یا داروهای ضداحتقان مانند سودوافدرین (Sudafed) مدیریت کنید. داروهای ضد احتقان به صورت قرص، قطره چشم و اسپری بینی در دسترس هستند.
استروئیدهای بینی مانند فلوتیکازون (فلوناز) نیز بسیار مؤثر و اکنون بدون نسخه در دسترس هستند. اگر داروهای آلرژی به اندازه کافی قوی نیستند، به متخصص آلرژی مراجعه کنید. آنها ممکن است داروهای تزریقی را توصیه کنند، که به تدریج بدن شما را از واکنش به یک آلرژن باز می دارد.
اگر اغلب به برخی غذاها واکنش نشان می دهید، به متخصص آلرژی مراجعه کنید. آزمایش های پوستی می تواند آنچه را که باعث آلرژی شما می شود را تشخیص دهد.
هنگامی که غذای محرک مورد نظر را شناسایی کردید، باید از مصرف آن اجتناب کنید. اگر به هر ماده غذایی حساسیت شدید دارید، در صورت بروز واکنش شدید، یک تزریق کننده خودکار اپی نفرین همراه داشته باشید. در صورت داشتن علائم آلرژی دارویی با پزشک خود تماس بگیرید. ممکن است پزشک به شما توصیه کند که مصرف دارو را متوقف کنید.
هیچ درمانی برای سرماخوردگی وجود ندارد، اما می توانید برخی از علائم خود را با موارد زیر تسکین دهید:
بیشتر سرماخوردگی ها ظرف ۷ الی ۱۰ روز به روز خود به خود برطرف می شوند. اگر علائم شما بیش از ۲ هفته طول کشید، یا اگر بدتر شد، با پزشک خود تماس بگیرید.
اگر علائم شما بیش از ۱۰ روز طول کشید یا با گذشت زمان بدتر شد، با پزشک خود تماس بگیرید. برای این علائم جدی تر فورا با پزشک مشورت کنید:
پزشک ممکن است آزمایش خون یا سواب گلو را انجام دهد تا متوجه شود آیا عفونت باکتریایی دارید که باید با آنتی بیوتیک درمان شود. اگر پزشک شما مشکوک به آلرژی باشد، ممکن است برای آزمایش پوست و خون به متخصص آلرژی یا متخصص گوش، حلق و بینی (ENT) مراجعه کنید.
متخصص آلرژی، پزشکی است که در زمینه آلرژی تخصص دارد. آنها می توانند در مورد مدیریت و درمان علائم آلرژی مانند خارش گلو یا گوش توصیه کنند.
برخی از افراد می توانند با مصرف داروهای OTC و به حداقل رساندن تماس با آلرژن ها، آلرژی خفیف را مدیریت کنند.
با این حال، ACAAI توصیه می کند در موارد زیر به متخصص آلرژی مراجعه کنید:
قبل از مراجعه به متخصص آلرژی، فرد باید علائم خود را یادداشت کند و مدت زمان طولانی بودن آنها را یادداشت کند.
گوش ها، بینی و گلو به هم متصل هستند. این بدان معنی است که آلرژن ها، ویروس ها و باکتری ها می توانند بین آنها حرکت کنند. غشاهای مشابه هر سه را پوشانده اند، بنابراین همان نوع عفونت می تواند گلو و گوش را تحت تأثیر قرار دهد.
علائم سرماخوردگی یا سینوزیت می تواند به صورت خارش گلو و گوش ظاهر شود. علائم دیگر ممکن است شامل انسداد بینی و خستگی باشد. مصرف داروهای OTC و نوشیدن مایعات می تواند به تسکین علائم و کاهش تحریک کمک کند.
اگر خارش گلو و گوش ها به دلیل آلرژی باشد، علائم می توانند مدت بیشتری ادامه داشته باشند. اگر علت آلرژی مشخص نیست یا داروهای OTC کار نمی کنند، باید به متخصص آلرژی مراجعه کنند.
منبع: pezeshket.com