تابناک : معاون سازماندهی و سخنگوی شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور تاکید کرد: راهبردی که دشمن در حال حاضر پیش گرفته و در سالهای گذشته هم از این امر بهره جسته دوگانهسازی است. هرگونه دوگانهسازی قطعا دودش به چشم نظام، مردم، امت و ملت میرود.
حجتالاسلام علی نوری در گفتوگویی درباره برخی ادعاها مبنی بر اینکه دستورکار خطبههای هر هفته از سوی شورای سیاستگذاری به ائمه جمعه اعلام میشود، گفت: در نشستی که اخیرا داشتیم سوالی شد مبنی بر اینکه چرا آقایان بعضا صحبتهایی که میکنند بر یک منوال، مسئله و مصداق است؟ پاسخ دادم. ما متهم میشویم به اینکه چرا شما خط واحد و محتوای یکسانی میدهید که بولتنخوانی کنند. سوال اینجاست که اگر ما خط و محور داده باشیم تا آقایان بولتنخوانی کنند، پس چرا تناقضات در گفتههایشان وجود دارد.
معاون سازماندهی و سخنگوی شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور خاطرنشان کرد: آقایان در مقام یک امام جمعه و به عنوان یک کارشناس دینی و به عنوان یک نقشآفرین اجتماعی برداشتهای قرآنی، دینی و رواییشان را در خطبههای اول و تحلیلهای اجتماعی، سیاسی و فرهنگی در خطبه دوم باید ارائه دهند، در غیر این صورت فلسفه نماز جمعه بیمعنا میشود. حقیقت این است که این آقایان باید برداشتها و نظرات خودشان را ارائه دهند و قطعا در قبال آن چیزی که میگویند، پاسخگو باشند و دفاع کنند.
وی ادامه داد: خطوط اصلی در بخش توانمندیهای اجتهادی و دینی این آقایان حاصل تحصیلات و حضور حوزیشان است، اما در جهتگیریهای کلان بله؛ ملزم هستند در فضای سیاستهای کلان انقلاب اسلامی حرکت کنند، زیرا نماینده حاکمیت هستند ولی در جزئیات، موضوعات و مسئلهها نظراتی که میدهند تشخیص و برداشت شخصیشان است.
نوری درخصوص اینکه اینروزها در تریبونهای نماز جمعه برخی حرفها شنیده میشود که برخی ائمه جمعه مقصر بخشی از مشکلات فعلی را مردم معرفی میکنند، عنوان کرد: در مواردی از یک سو باید هماهنگ با سیاستهای کلان نظام باشیم و از یک سو صدای رسای مردم باشیم. به طور مثال در بحث اصلاح اقتصادی کشور از یک سو قطعا ائمه جمعه باید در راستای این حرکت ملی و عزم و ارادهای که دولت سیزدهم دارد، کمک کنند تا به خوبی این قانون را اجراییسازی کند و هدفمندسازی یارانهها را پیش ببرد اما از سوی دیگر در نحوه اجرا اگر اختلالات و اشکالاتی هست، ما نمیتوانیم ساکت باشیم بلکه اولین نقطهای که دریافتهای مردمی را دارد و میتواند اصلاح مسیر را صورت دهد و صدای گویایی تدوین کند، ائمه جمعه ما هستند.
معاون سازماندهی و سخنگوی شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور ادامه داد: آن همراهی کلان با دولت دیده میشود لذا این تلقی که مسبب وضع موجود امام جمعه است، توسط عدهای تبلیغ میشود اما آن بخشی که صدای مردم میشوند و مشکلات مردم را فریاد میزنند و پیشنهادها و راهکارهایی را بابت اجرای قانون به دولت میدهند متاسفانه کمتر دیده میشود لذا اجحافی در این زمینه در حق ائمه جمعه صورت میگیرد. لازم داریم اولا دو طرف کار را به خوبی انجام دهیم، پوشش رسانهای انجام دهیم و این مسئله جهاد تبیین میخواهد.
وی درباره اینکه حرفهای برخی ائمه جمعه درباره برخورد با بیحجابی، دوچرخهسواری بانوان، یا اینکه گفتند دشمن میخواهد با کنار زدن حجاب حرامزاده بوجود بیاورد باعث ایجاد حواشی میشود در این خصوص چقدر لازم است برخی تذکرها داده شود، گفت: دشمن راهبردی که در حال حاضر پیش گرفته و در سالهای گذشته هم از این امر بهره جسته؛ دوگانهسازی است. هرگونه دوگانهسازی قطعا دودش به چشم نظام، مردم، امت و ملت میرود. چه در مسئله حجاب و چه در مسائل دیگر حقیقتا این دوگانهسازیها خظرناک است.
نوری تاکید کرد: مردم را در برابر مردم قرار دادن کار بسیار خطرناکی است. مومنین را در برابر مومنین قرار دادن کار بدی است. ایرانی را در برابر ایرانی قرار دادن کار ناپسندی است و ما باید مواظب باشیم. ما باید در اظهارنظرها و در بیان فرضیههای فقهی و نکات اخلاقی مواظب کنیم در جملات و کلمات احیانا به این دوگانهسازی دامن نزنیم و به افکار عمومی و عواطف جامعه زنان و بانوان ایرانی خدشه وارد نشود و جریجهدارشان نکنیم؛ زیرا التهابات بالاست و حساسیتها زیاد شده است. قطعا میطلبد فصاحت و بلاغت را رعایت کنیم. البته از آن چه که حق است و باید رعایت شود، نمیتوانیم پرهیز کنیم اما نسبت به نوع ارائه و چگونگی پیشبرد مسئله باید دقت کافی را داشته باشیم.
معاون سازماندهی و سخنگوی شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور در پاسخ به این سوال که چقدر ضرورت دارد ائمه جمعه با طرح مسائل ملی به دور از طرفداری یا تخریب جناحها به طرح دغدغهها بپردازند، بیان کرد: قطعا همین است. آنچه که مورد پسند و زیبنده است این است که امام جمعه پدر همه طیفها و جریانات است که در محور انقلاب حرکت میکند.
وی خاطرنشان کرد: ضدانقلاب، منافقین و کسانی که از صف انقلاب خارج شدهاند تکلیفشان مشخص است اما مردم ما و گروههای سیاسی سلایق متنوعی هستند و باید نسبت به همه آنها مهربانانه گام برداریم. آن چیزی که در سیره حضرت آقا مشاهده میکنیم با همه گروهها و جریانها مهربان هستند.
نوری بیان کرد: امام جمعه باید فدای رفاه انقلاب و گفتمان انقلاب اسلامی باشد که گاهی اوقات برداشت جناحی از آن میشود. به طور مثال نمیتوانیم نسبت به مسئله آمریکا و اسرائیل و نسبت به کارهایی که دشمنان صورت میدهند، بیتفاوت باشیم. شاید مواضع برخی از جریانها در نوع مواجهه متفاوت باشد اما اصل تقابل با دشمن را که ما نمیتوانیم کوتاه بیاییم. یک زمانی احساساتی از این دست حاصل میشود که ما در ارائه و تبیین مواضع اصلی خطوط تقابلمان چارهای نداریم اما در ارتباط با محبت نسبت به همه اینها قطعا باید مورد توجه قرار گیرد و آن جانبداری سیاسی و مشخص، یک مساله گروهی است که ما آن را درست نمیدانیم، پرهیز میکنیم و از هرگونه ورود هم منع میکنیم.
وی خاطرنشان کرد: هر امام جمعهای که میخواهد در انتخابات کاندیدا شود ما جز قوانینمان داریم که حتما باید از جایگاه امامت استعفاء دهد لذا مواظبت داریم وارد خط کشیهای سیاسی خُرد به این معنا نشویم.
معاون سازماندهی و سخنگوی شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور درباره اینکه استقبال مردم از نماز جمعه طی سالهای گذشته چگونه بوده است، عنوان کرد: اینکه آمار عدد و رقمی پیمایشی و میدانی بخواهم ارائه دهم، در حال حاضر ندارم، اما اینکه بگوییم مردم نسبت به آرمانهای انقلاب اسلامی، اخلاق و معنویت و حضور مناسکی و اجتماعی دلسرد شدهاند، چنین چیزی نیست.
وی به ایلنا گفت: در برنامههای معنوی مانند عرفه، شبهای قدر و راهپیمایی ۲۲ بهمن به صورت مستمر مشاهده شده که عدد و رقمهای این حضور نه تنها کم نشده بلکه بیشتر هم شده است. حتی بعداز کرونا مشاهده میکنید موج اقبال و استقبال از این مناسکهای ملی و مذهبی بیشتر هم شده است. در مورد نماز جمعه هم همینطور است ما نمیتوانیم بگوییم استقبال نیست و ریزش داریم، استقبال خوبی داریم. البته که حتما کیفیسازی و جوانسازی را باید انجام دهیم و در ارتقاء این کار هم باید کوشش داشته باشیم.