به گزارش تابناک به نقل از فرارو، آیا میتوان مشکل قطعی برق را در مدت چند ثانیه برطرف کرد؟ به نظر میرسد چنین چیزی امکان پذیر است.
بر اساس مقالهای که توسط South China Morning Post (SCMP) منتشر شده است، شرکت دولتی شبکه برق چین به تازگی یک سیستم هوش مصنوعی جدید را معرفی کرده است که مشکلات برق را تنها در مدت سه ثانیه برطرف میکند. این پروسه قبلاً شش تا ۱۰ ساعت طول میکشید.
سیستم برق کارآمد و قدرتمند جدید، در حال حاضر در همه مکانها عملیاتی نیست. این سیستم به مدت یک ماه در Qitailu مورد آزمایش قرار گرفت؛ یک جامعه مسکونی با بیش از ۲۰۰ خانواده واقع در ارومچی در منطقه سین کیانگ. شبکه برق جدید دارای حسگرهای متعددی است که هر کدام «مغز» جداگانهای دارند. این مغزها میتوانند به طور مستقل کارآمدترین و بادوامترین مسیرهای منبع تغذیه را انتخاب کنند. این کار به هیچ عنوان به دخالت انسان نیاز ندارد و میتواند به طور قابل توجهی سرعت تمام فعالیتهای مرتبط با شبکه را افزایش دهد.
این سیستم هوش مصنوعی به گونهای طراحی شده است که در صورت بروز هر گونه نقص، عملکرد خود ترمیمی از جمله مکانیابی خودکار خطا، جداسازی خطا و بازیابی نیرو را فوراً آغاز کند. یک مهندس ارشد که در دفتر مرکزی شرکت دولتی شبکه چین در پکن کار میکند، میگوید: «در یک جامعه مسکونی، شبکه به تعداد زیادی از کاربران نهایی متصل میشود. محیط کاملا پیچیده است. انواع مختلفی از مشکلات ممکن است رخ دهد. بسیاری از مسائل باید به صورت دستی شناسایی و برطرف شوند. کارمندان شبکه برق چین از کارآمدترین متخصصین جهان هستند. اما وقتی این اتفاق میافتد، هنوز ساعتها طول میکشد تا مشکل برطرف شود.»
او همچنین توضیح داد که چگونه هوش مصنوعی نسبت به اپراتورهای کامپیوتری و انسانی میتواند بهتر عمل میکند: «هنگامی که خاموشی رخ میدهد، کامپیوترهای مدیریت شبکه برق معمولی تعداد زیادی کد خطا صادر میکنند. سپس یک اپراتور انسانی با بررسی این کدها راه حلی برای رفع خاموشی پیدا میکند. این پروسه بسیار وقت گیری خواهد بود. هوش مصنوعی از پردازش زبان طبیعی برای انجام این کار استفاده میکند و میتواند با درک پیام خطا، بسیار سریعتر این مشکل را برطرف کند.»
هوش مصنوعی شبکه برق مانند تمام الگوریتمهای هوش مصنوعی با جمع آوری مقدار قابل توجهی از دادههای تولید شده توسط حسگرها اقدام به برطرف کردن خاموشیها مینماید. این سرویس به زودی در سراسری چین و حتی در کوچکترین مناطق این کشور در دسترس قرار خواهد گرفت.
منبع: interestingengineering