به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، اواخر فروردین ماه امسال بود که رئیس مرکز عملیات اضطراری سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران از آغاز پروژه راهاندازی مرکز اعزام و شماره تماس واحد امدادی مشترک خبر داد و گفت که «موضوع راه اندازی مرکز اعزام مشترک و شماره تماس واحد امدادی (SOS) از آذرماه سال گذشته و در نخستین جلسه ستاد مدیریت بحران کلانشهر تهران در دولت سیزدهم به تصویب رسید و به سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران مأموریت داده شد تا با مشارکت سازمانها و دستگاههای ذیربط نسبت به راهاندازی این شبکه اقدام کند. شهردار تهران نیز این موضوع را یکی از کلان پروژههای شهر تهران تعیین کرده است.»
طرحی که از همان ابتدا، زمزمههایی برای اجرای پایلوت آن در شهر تهران شنیده میشد و سرانجام محمد حسن نامی، رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در ۲۵ تیرماه از احتمال اجرای «شماره واحد امدادی» در تهران خبر داد و در جلسهای که در سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران برگزار شد گفت: «قرار است که شمارههای امدادی در آینده در تهران به شماره واحد تبدیل شود. این طرح بررسی شده است تا در استان تهران این کار صورت گیرد که به احتمال زیاد انجام خواهد شد. در این طرح قرار است شماره تماس های هلال احمر، اورژانس، آتش نشانی و اورژانس اجتماعی ادغام شود و یک عدد شود.»
حالا در تازهترین اظهارنظرها درباره اجرای طرح تجمیع شمارههای امدادی، علی نصیری، رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران توضیحات بیشتری را در مورد ادغام این شمارهها در تهران و آخرین وضعیت اجرای این ارائه کرده است. نصیری در گفتوگو با ایسنا درباره سرانجام اجرای طرح تجمیع شمارههای امدادی اظهارکرد: «در این دوره همه مسئولان متفقالقولند که شماره واحد امدادی ایجاد شود. مهم نیست این شماره چند باشد، مهم این است که مردم هنگام مواجهه با حوادث و بحران با یک شماره تماس بگیرند و سازمانها آن را مدیریت کنند.»
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران اجرای این طرح در تهران را نیز تایید کرد و گفت: «سازمان مدیریت بحران شهر تهران کارگروه این طرح را تشکیل داده و مدیریت آن را به عهده گرفته است. جلسات مکرری نیز برگزار شده و امیدواریم تا سال آینده بتوانیم به نقطه خوبی برای تجمیع شماره های امدادی و رسیدن به شماره واحد برسیم.»
آیا شماره ۱۱۰ پلیس با شمارههای امدادی تجمیع میشود؟
نصیری درباره اینکه آیا در اجرای این طرح، شماره فوریتهای پلیسی ۱۱۰ نیز با شمارههای امدادی تجمیع میشود، اظهارکرد: «موضوع ادغام شماره فوریتهای پلیس با شمارههای امدادی در این مرحله انجام نمیشود، چرا که حجم تماسهای دریافتی پلیس خیلی زیاد است. در دنیا نیز معمولا این اتفاق نمیافتد، در این مرحله از طرح شمارهها تماس دستگاههای امدادی با یکدیگر ادغام خواهد شد.»
وی ادامه داد: «باید بتوانیم مانند بسیاری از کشورها، اتاق هماهنگی یا اتاق کنترل و یا واحد اعزام مشترک را طراحی کنیم تا دستگاهها با حفظ هویت سازمان مربوطه شان بتوانند در یک اتاق با هم هماهنگ شوند، یکی از مصادیق این هماهنگی ایجاد SOS یا شماره واحد امدادی است که به شهروندان کمک خواهد کرد در مواقع بحرانی به جای تماس با انبوهی از شمارههای اضطراری با این سامانه در ارتباط باشند. به عنوان مثال اگر در زمان آتشسوزی به کمک چند سازمان نیاز است و مردم نمیدانند با کدام سازمان تماس بگیرند SOS به آنها کمک خواهد کرد. دراقع یک دستگاه پاسخگو شهروندان است و در صورت نیاز این تماس به بقیه سازمان ها ارجاع داده خواهد شد. اگر این کار در تهران به طور موفقیتآمیزی انجام شود برای مردم سایر شهرهای کشور نیز قابل الگوبرداری خواهد بود.»
پیش از این پدرام قودجانی، رئیس مرکز عملیات اضطراری سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران تجمیع شمارههای امدادی را بر کیفیت خدمترسانی به شهروندان موثر دانسته و ابراز امیدواری کرده بود که با تحقق و اجراییسازی این خدمت گام مؤثری درجهت تسهیل فرآیند امدادرسانی و خدمت به شهروندان برداشته شود.