به گزارش «تابناک» به نقل از مهر، مرکز تخصصی روانپزشکی «رازی» امروز و «امین آباد» سابق، حاصل فرایندی است که از ۲۷ سال پیش، با تحویل آن به دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی آغاز شد و حاصل آن، تحولی اساسی در شیوه درمان و نگهداری بیماران اعصاب و روان با آخرین متدهای تخصصی و علمی بود که طی سالها با تلاش همه اعضای کادر درمانی، آموزشی و پشتیبانی، به رشد و بالندگی امروز جهت گسترش خدمات و پاسخگویی به نیاز بیماران و مددجویان بیشتر و فعالیتهای ارزشمند آموزشی و پژوهشی در حوزه سلامت روان رسیده است.
مرکز روانپزشکی رازی، با قدمت بیش از ۱۰۰ سال به عنوان بزرگترین و قدیمی ترین بیمارستان روانپزشکی منطقه خاورمیانه، با ظرفیت ۱۳۷۵ تخت مصوب، دارای بخشهای بیمارستانی در گروههای سنی کودک و نوجوان، و بزرگسال (زنان و مردان) و بخشهای آسایشگاهی است.
امید رضایی رئیس بیمارستان روانپزشکی رازی، در ارتباط با ارتباط و تعامل بیماران بستری در این مرکز و تعامل آنها با خانوادههای خود، به خبرنگار مهر گفت: بیمار اعصاب و روان میتواند منجر به تشنج در خانه شود و خانواده را به هم بریزد. همچنین، بیمار اعصاب و روان میتواند از یک خانواده به هم ریخته بیرون بیاید.
وی با اشاره به هزینههای نگهداری از بیماران اعصاب و روان، افزود: ما بیشتر از اینکه به فکر هزینههای نگهداری این بیماران باشیم، باید نگران آسیب به درآمدزایی افراد باشیم. زیرا، مواردی بوده اند که فرد کاسب بازار و سرمایه دار بوده، اما به علت درگیر شدن با بیماری اعصاب روان، زندگی او از دست رفته و حالا، دو فرزند این فرد مجبورند خرج خانه را بدهند.
رضایی ادامه داد: خانواده این فرد نیز به لحاظ روانی، حال خوبی ندارند و از وضعیت اقتصادی هم که همه ما خبر داریم. پس، میتوان اینگونه برداشت کرد که بیماریهای اعصاب و روان، آسیب زایی های اقتصادی و روانی، بسیار شدیدی بر پیکر خانوادهها تحمیل میکنند.
وی افزود: بیمار اعصاب و روان از نوع شدید، دچار از کار افتادگی میشود و نمیتواند به زندگی عادی خود ادامه دهد.
رئیس بیمارستان روانپزشکی رازی، در ارتباط با هزینههای درمانی بیماران اعصاب و روان، گفت: هزینههای دارویی و درمانی این بیماریها در مقایسه با سایر بیماریها، هزینه کمتری دارد. زیرا، میبایست هزینه ویزیت و مشاوره و نهایتاً دارو را پرداخت کنند.
رضایی در ارتباط با برخی از بیماران اعصاب و روان که امکان بازگشت به جامعه و خانواده را ندارند، اظهار داشت: افراد درگیر بیماریهای مزمن اعصاب و روان، بنا به دلیلی قابلیت بازگشت به جامعه و خانواده را ندارند و باید در بیمارستان بمانند. حدود ۵۰ درصد بیماران اعصاب و روان این مرکز پزشکی را، این دسته از افراد تشکیل میدهند و این بیمارستان، سکونتگاه آنها شده است.
وی افزود: بی پناه بودن، ناتوانی از نگهداری و افراد خطرناک، از جمله بیماران مزمن اعصاب و روان هستند که در این بیمارستان نگهداری میشوند. البته در دوره جدید فعالیت بیمارستان روانپزشکی رازی، ما دیگر این قبیل بیماران مزمن را نمیپذیریم و همه کسانی که از قبل بوده اند، فقط در این مرکز به میراث رسیده اند.
رضایی در مورد افراد خطرناک که در این مرکز نگهداری میشوند، گفت: افراد خطرناک با دستور قضائی در بیمارستان نگهداری میشوند، زیرا علاوه بر جرمی که مرتکب شده اند، قاضی تشخیص داده که این قبیل از افراد میبایست در محیط دور از زندان و در بیماران روانپزشکی نگهداری شوند.
رئیس بیمارستان روانپزشکی رازی تاکید کرد: در واقع، این قبیل افراد نمیتوانند به جامعه و خانواده باز گردند.