پی ال سی یا PLC مخفف “Programmable Logic Controller” به معنای “کنترل کننده منطقی قابل برنامه ریزی” است. PLC کامپیوتری است که مخصوصاً برای کارکرد قابل اعتماد در محیطهای صنعتی خشن مانند دماهای شدید، مرطوب، خشک و یا شرایط گرد و غبار طراحی شده است. PLC ها برای اتوماسیون فرآیندهای صنعتی مانند خط مونتاژ کارخانه تولید، کارخانه فرآوری سنگ معدن یا تصفیه خانه فاضلاب استفاده می شوند.
با ظهور PLC تجهیزات و قطعات استفاده شده در کنترل فرآیندهای صنعتی و خطوط تولید تغییر نموده و مدارهای رله کنتاکتوری و سخت افزاری حالت جامد کم کم جای خود را به کنترل کننده های منطقی قابل برنامه ریزی یعنی پی ال سی ها دادند.
پی ال سی در بسیاری از صنایع برای نظارت و کنترل سیستم های ساخت و ساز و فرآیندهای تولید استفاده می شود. برخلاف رایانههای شخصی و تلفنهای هوشمند که برای انجام هر تعداد نقش طراحی شدهاند، یک پی ال سی برای انجام مجموعهای از وظایف طراحی شده است.
از این قطعه در صنعت استفاده بسیاری می شود برخی از کاربردهای پی ال سی در صنایع مختلف عبارتند از:
انتخاب یک پی ال سی یا کنترلر برای فرآیند شما بسیار مهم است زیرا به بهینه سازی هزینه کمک می کند.
پی ال سی فشرده نسبت به ماژولار هزینه پایینی دارد اما با توجه به عدم امکان افزایش تعداد ماژول ها، محدودیتی را برای استفاده کننده ایجاد می کند. البته از این پی ال سی تقریبا در همه صنایع استفاده می شود.
پی ال سی ماژولار با توجه به ظرفیت قابل توجهی که دارد، اجازه گسترش چندگانه از طریق ماژول را می دهد. این پی ال سی ها حافظه قابل توجهی دارند و حجم زیادی از اطلاعات را ذخیره می کنند. این نوع پی ال سی می تواند رویه های پیچیده را نیز انجام دهد. معمولا خرابی آن کم است و در صنایع در حال پیشرفت استفاده می شود.
برای انتخاب پی ال سی می بایست با توجه به هدف نهایی و آگاهی از مشخصات پی ال سی ها شامل CPU و ماژول ورودی و خروجی، اطلاعات فنی و کارایی و کاربرد PLC انتخاب درستی انجام داد. مسلما انتخاب پی ال سی مناسب با مشورت افراد مجرب امکان پذیر است اما به صورت خلاصه، معیارهایی که می بایست مد نظر قرار بگیرند عبارتند از:
از بین برندهای مختلفی که در بازار پی ال سی فعالیت می کنند پی ال سی زیمنس در ایران مورد توجه قرار گرفته است. زیمنس دارای طیف گسترده ای از گزینه های قابل ارائه در بحث PLC است. از کنترلکنندههای پایه گرفته تا طیف گستردهای از پلتفرمهای افزودنی مورد استفاده در پروژههای مهندسی جهان.
یکی از ویژگی های این پی ال سی ها این است که می تواند دو زمان کار را ارائه دهد. این به این معنی است که زیرساخت را می توان به دو گروه تقسیم کرد که هر کدام دارای پارامترهای کنترلی متفاوت از جمله اولویت ها و دوره های زمانی هستند. مزیت این کار این است که اپراتورها هنگام تغییر بلوک های برنامه و دانلود آنها در PLC نیازی به توقف فرآیند ندارند.
در ادامه برخی از پی ال سی های زیمنس که با موفقیت در صنعت استفاده شده اند را ارائه می کنیم.
شرکت میراکنترل ارائه دهنده خدمات تامین، تجهیز و پشتیبانی از انواع پی ال سی زیمنس، به عنوان نمایندگی زیمنس در کشور فعالیت می کند و با توجه به نیاز کارخانه و صنعت شما، راه حل مناسب را ارائه می کند. با توجه به کیفیت و تنوع فراوان محصولات می توانید با دریافت مشاوره اختصاصی، انتخاب مناسبی را با توجه به نیاز خود داشته باشید. به این منظور از سایت میراکنترل به آدرس miracontroller.com بازدید کنید یا با شماره 02188341674 تماس حاصل فرمایید.