حال این دولت را می فهمم!

مهدی محمدی*
کد خبر: ۱۲۷۳۵۷۳
|
۰۵ آذر ۱۴۰۳ - ۱۰:۲۴ 25 November 2024
|
6023 بازدید
|

من حال این دولت را می فهمم!

اسمش را نمی‌دانم؛ شاید هم هیچ نامی ندارد. اما بعدتر دریافتم که آن هم نوعی افسردگی بوده است، نوعی از بی‌حسی که به آرامی در من و در زندگی‌ام رخنه کرده بود و داشت همه چیز را بی حس می کرد.
 از روزهایی صحبت می‌کنم نه چندان دور؛ که برای مدتی، حال عجیبی داشتم و با نوعی خاص از «خودم» مواجه بودم. و  -بی‌آنکه بخواهم- قطعاً دیگران را از بابتش آزرده‌ام. روزهایی که خودم را در آینه می‌دیدم، اما نمی‌توانستم به آنچه درونم می‌گذشت، پی ببرم. مثل نفس عمیق کشیدن بود در یک خلاء!
***
چند سال پیش که خانواده برادرم برای چند روزی میهمان ما بودند، در گشت‌وگذار شهری، برخورد کوچکی بین خودروی سواری برادرم با خودروی فرد دیگری رخ داد که باعث شد آینه بغلِ خودروی او بشکند. اتفاقی هرچند کوچک، برای میهمان ما و در شهر محل سکونت ما رخ داده بود.
خودم را ایستاده در کنجی و در سکونی عجیب، به خاطر می‌آورم. آرام و بی‌دغدغه گوشه‌ای ایستاده بودم و یادم می‌آید چشمم داشت صحنه را می‌دید! اما نمی‌پایید. صحنه‌ها در برابر چشمانم بودند. در نگاه من یک نفر داشت با فردی دیگر صحبت می‌کرد. یکی داشت آینه را برانداز می‌کرد. یک نفر انگار نگران بود و بچه‌هایش را می‌پایید. من اما هیچ... هیچ به معنای واقعی.
لحظه‌ای بعد دیدم همسرم صدایم می‌کند: گفتم بله. گفت: «نمی‌خواهی کار کنی؟» گفتم: «الان چه کار باید بکنم؟» همسرم از سوالم تعجب کرده بود. چیزی فراتر از تعجب هم به نظر می رسید. می‌گفت: «برادرت، مهمان‌مان، توی شهر تو تصادف کرده و بعد تو یه گوشه‌ای وایستادی... انگار نه انگار. زشت نیست؟» گفتم: «الان دقیقاً چه کار باید بکنم؟» گفت: «هیچی. فعلاً برو جلو... لااقل یه تکون بخور.»
نه اینکه بگویم موضوع را بی‌اهمیت می‌دانستم. نه، اصلاً. اما من واقعاً هیچ حسی نداشتم. واقعاً نمی‌دانستم پیش از این، در چنین مواردی معمولاً چه کار می‌کردم. مدام از خودم می پرسیدم «الان چیکار باید بکنم؟»... بی‌حس، بی‌احساس. بدون هیچ خیالی و حتی حالی.

***

سر کار بودم. مسیحا، پسرم تماس گرفت و گفت که در مسابقه نویسندگی جشنواره خوارزمی رتبه برتر مرحله شهرستانی شده است؛ در حالی که او اصلاً در جریان مسابقه نبود و فکر می‌کرد فقط یک انشا برای مدرسه‌اش نوشته است. نوشته بود و همین نوشته‌اش شده بود رتبه برتر شهر.
گفت‌وگویم با او که تمام شد، وقت نهار شده بود. در کنار همکاران نهار را خوردم. بعد دوباره شروع به نوشتن و ارسال خبر کردم. اما از همان هنگامه‌های نهار یک حال متفاوتی داشتم. انگار لرزشی یا تکانکی مختصر در وجودم بود. حال مبهمی بود. مبهم بودنش اذیتم می‌کرد. خدایا، این چه حس خاصی است که در من جاری است؟ نکند آغاز یک بیماری باشد!
ساعتی که گذشت، اندک مجالی به خودم دادم تا ببینم چرا از ظهر به بعد چنین حالی دارم. گذشت تا اینکه لحظه‌ای به خودم آمدم. تازه یادم آمد. تازه متوجه شدم که من الان «خوشحالم»؛ آن هم به خاطر رتبه برتر نویسندگی پسرم بود. سال‌ها بود که چنین حالی نداشتم و انگار تشخیص اینکه خوشحال هستم، دیگر به سختی انجام می‌گرفت. آخرین باری را که احساس شعف  و خوشحالی داشتم، به سختی به خاطرم آوردم. مدتها بود تجربه اش نکرده بودم. 
حس من، احساس من، تشخیص من گم شده بود. همه کارهایم را هم انجام می‌دادم، اما در واقع دچار بودنی بودم که بخشی مهمی از من، در آن نبود. نهایتش چیزی در مایه‌های یک ربات بودم.
***

من به دولتی که البته هنوز دوستش می‌دارم، اگر نتوانم حق دهم، اما می توانم درکش کنم. اتفاقات این روزها و همه روزهای بعد از آغاز به کار  مسعود پزشکیان آنقدر پشت سر هم و عجیب و غریب و بزرگ بود که احساس می‌کنم مجموعه دولت، در این گیر و دار، همان حال آن روزهای مرا پیدا کرده است.
چیزی انگار در دولت گم شده است. رویدادها را می‌بیند و می‌گذرد. در واقع رویدادها به چشمش می‌آیند و لیکن انگار هیچ‌کدامشان مفهوم نیست. شاید الان بهترین موقعیت برای همه آنهایی باشد که دنبال استفاده یا سوءاستفاده از دولت و چنین شرایطی هم باشند. همین‌گونه می‌شود که به اسم وفاق، بدخواه‌ترین رقبا هم، سمت خوبی می‌گیرند و نیز اتفاقات مشابه دیگری رخ می‌دهد.
این روزها را خوب تماشا کنید؛ به اسم وفاق، هر گزینه‌ای به هر سمتی می‌رسد، خودروها یک شبه گران می‌شوند، بنزین سوپر افزایش قیمت پیدا می‌کند، بازنشسته‌ها به شیوه و نتیجه اجرای قانون متناسب‌سازی حقوقشان معترض‌اند، گرانی‌های ناگهانی در حوزه‌های معیشتی هر روزه رخ می‌نماید و... در این میان دولت، با اینکه حضور دارد، ولی انگار که حضور ندارد. چیزی انگار در مایه‌های «حس و تشخیص» در میان دولتمردان گم شده است. به تماشا نشسته‌اند و احتمالاً تلنگر می‌خواهند.
انصافاً در دولتی که از اولین لحظه شروعش و تحلیف رئیس کابینه‌اش، درگیر انواع حوادث بود و فراتر از آن، دولتی که تا دو ماه پیش از آغاز دورانش، هیچ‌کدام از اعضایش فکر نمی‌کردند تا دو ماه دیگر وزیر و رئیس این مملکت خواهند بود، چیز عجیبی به نظر نمی‌رسد این بی حسی.
فعلاً همین امید کافی است که دولت دریابد  حالش یک جور خاصی است. بودنی که به بی‌اثری می‌زند. اتفاقات به چشم دولتمردان می‌خورند، ولی هیچ اتفاقی به کسی برنمی‌خورد!

***

من آن روزها به پزشک متخصص مراجعه کردم.

*دبیر اجتماعی و فرهنگی تابناک

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۳
در انتظار بررسی: ۳
انتشار یافته: ۱۶
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۳ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۵
هیچ کس نمی دانست..
پاسخ ها
سنیک3
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۱۷ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۵
پزشکیان صلح طلب و صبح طلب است
و با شلوغی و جنجال بیگانه
اینهمه بی انصافی
او متولد مهر است
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۳۳ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۵
مملکت را به امان خدا رها کرده اند آخرش هم مردم را بخاطر مصرف بد گناهکار اصلی معرفی خواهند کرد بالاخره برای بهانه چیز دندانگیری دستشان دارند
abbas
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۳۴ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۵
هم من می دونم هم شما
تصمیم گیران اصلی جای دیگری هستند
آزاده
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۲ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۵
آقای پزشکیان مردم به شما رای دادن به امید تغییر به امید بهتر شدن اوضاعی که همه میدونیم کیا باعثشن و به امید از بین رفتن مافیای قدرت خطرناک ویرانگر (دولت سایه )
ولی متاسفانه به علت وفاقی که می فرمایید... هنوزم اونا از شما قویترن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۳ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۵
با عرض پوزش کمی با نظر شما مخالفم!
دولت اتفاقا با انگیزه و پرتوان در راه گرانتر کردن اقلام معیشتی مردم است چرا که در گران کردن اقلام سودش به عده خاصی می رسد که می توانند دولتمردان را برای منافع شخصی تامین مالی کنند
نکات بد ماجرا اینست که دولت این اقدامات را دستاورد می داند مثلا خودرو گران می شود و وزیر می گوید که این کار به نفع سهامداران بورس است !
برق قطع می شود و به آلودگی هوا نسبت می دهند در صورتی که هم برق قطع است و هم هوا آلوده است.
ارز دارو حذف می شود که سودش برای مارخانه دارو سازی است ولی از طرف دیگر بیمه هم پوشش را کمتر می کند! برای ک سرما خوردگی و داروهای متداول آن از 330 هزار تومن دارو فقط 30 هزار تومن بیمه داد و 300 هزار تومان بیمار !
قیمت برق کم مصرف ها بیش از 80 درصد افزایش یافته ولی قیمت برق پر مصرف ها 30 درصد !
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۳۷ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۵
دقیقا درسته دولت پزشکیان دولت پولدارهاست
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۱۵ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۵
شما باید این را در نظر بگیری که تورم سال قبل 50 درصد بود یعنی الان شما باید با گرانی 50 درصدی روبرو باشی
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۱۷ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۵
باید در نظر داشت که نیروگاههاسالهاست بدون رسیدگی کار می کنند چیزی هم به انها اضافه نشده پس فرسوده اند تفاوت دارد بین الودگی 70 درصدی هوا و سی درصدی نمیشه هر دو را فقط با کلمه الودگی هوا بر قرار است تعریف کنیم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۰ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۵
هیچ کدام برنامه ای نداشتند فقط مساله به قدرت رسیدن است. کشور هر طور خواست اداره شود. اهمیتی ندارد. مساله وزیر شدن و مدیر شدن دوستان است.ر رئیس هیات مدیره یا عضو هیات مدیره یا مدیر عامل فلان شرکتها بشوند. چند هزار پست مدیریتی رده بالا توسط هم حزبی ها تصاحب شود و رانت و استفاده های مالی و ... بقیه چیزها مثل حق زنان و فیلترینگ و غیره برای جلب نظر مردم برای اخذ رای است. همه دعواها سر لحاف ملاست.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۴۷ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۵
زمان مصاحبه های انتخاباتی در شبکه خبر خودش علنا ۳ بار حداقل ازش شنیدم که گفت من اگه به قدرت برسم... بله شما اصل مطلب رو گفتید پزشکیان دنبال قدرت بود نه برای مردم برای اهداف پانترکیستی خودش. یه ویدئو ازش در نت هست برید ببینید نماینده های ترک زبان منطقه خودش رو جمع کرده به ترکی داره بهشون میگه ما باید افرادی از خودمون رو در پستها و مناصب کشور بگذاریم . در حالیکه اگر ذره ای وطن پرستی داشت نصیحتشون می‌کرد که مهم ایرانه نه قوم و قبیله و باید میهندوست بود نه منطقه گرا و باید هرکس رو شایسته و دلسوز وطنه کمک کنیم بره بالا نه بیاد یادشون بده که ما باید افرادی از " خودمون " رو بفرستیم بالا . الان هم داره همین کارو میکنه و در دولتش چندین انتصاب قومیتی هست و دامادش رو هم که پست داده . پزشکیان یک پانترک که واقعا وجودش برای یکپارچگی هویتی و سرزمینی ایران خطرناکه ، امیدوارم تابناک این رو بفهمه و آنقدر حمایت ناحق بیجا از این فرد نکنه
اگر فکر می‌کنید بقای این حکومت به این فرد و ظریف بسته است وای بر این حکومت و وای بر این کوته بینی شما
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۶ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۵
تابناک گهگاهی یه تلنگرهایی می زنیا... نرم و نازکه ... دلنشینه و نهایتا گزنده. حالا بد نیست پزشکای دولت سری به روانپزشک هم بزنند. شاید به خودشون اومدن.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۳ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۵
نمی دانم آقای پزشکیان کی میخواهد شروع کند!؟
ایشان هم که ظاهراً مثل قبلیها مشغول شعار دادن است و مملکت هم روی همان ریلی قبلی بدون تغییر آنچنانی به حرکت خود ادامه میده!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۷ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۵
هر دولتی هم که بیاید وضع همین است به قول رسانه ها و روزنامه ها دولت در سایه داریم که معنایش را من با 47 سال سن نفهمیدم و شاید مثل برجام قرار نیست کسی بفهمد و تا اینگونه است و اراده ای برای تثبیت و تعیین و تصحیح فرهنگ و اقتصاد و درد مردم نباشد و به دولت اجازه داده نشود حرف دلش را بزند و کار کند وضع همین است .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۵۸ - ۱۴۰۳/۰۹/۰۵
پزشک کافی نیست من یک بیمارستان خوبی می شناسم بیا معرفی ات بکنم
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟