تابناک ــ مجلس خبرگان رهبری با انتشار بیانیهای در واکنش به برخی شبهات درباره آینده رهبری نظام تصریح کرد: خبرگان رهبری به عنوان معتمدان ملت بر حسب وظیفه ذاتی، قانونی و شرعی خود شبهه پراکنیها را بی معنا دانسته و اعلام میدارد، سابقه این مجلس وزین، حاکی از توجه به شایسته گزینی و انتخاب اصلح بوده است.
در بیانیه پایانی دهمین اجلاس رسمی مجلس خبرگان رهبری آمده است: مجلس خبرگان رهبری در پایان دهمین اجلاس رسمی خود در دوره پنجم که مصادف با ایام محنت آل الله علیهم السلام شده است با سپاس به درگاه خداوند متعال از عموم ملت شریف ایران که با شور و اخلاص حسینی، مجالس و مراسم عزاداری حضرت سیدالشهداء علیه السلام را همراه با محبان اهل بیت علیهم السلام در گوشه و کنار جهان با شکوه تمام برگزار کردند، قدردانی نموده و از خداوند متعال، برگزاری هر چه باعظمتتر مراسم حیات بخش اربعین حسینی را مسالت دارد و بر موارد زیر تأکید می نماید:
۱. ولایت فقیه و رهبری امت اسلامی که عامل حدوث و بقای انقلاب و نظام اسلامی و از اصول بنیادین قانون اساسی و التزام عملی به آن از بدیهیترین شاخصهای فقه و قانون مداری است، نماد عظمت، استقلال و وحدت ملی در ایران اسلامی است. بی شک دستیابی به پیشرفتهای عظیم در حوزههای مختلف علمی، فناوری، صنعتی و دفاعی در جمهوری اسلامی ایران، امروز مرهون زعامت و رهبری فقیهی عادل، حکیم و مدبر است که در رأس این نظام الهی قرار گرفته است. دشمنان انقلاب اسلامی با درک این واقعیت از آغاز پیروزی انقلاب، همواره با توطئه ها و شگردهای گوناگون به مقابله با اصول و مبانی ولایت فقیه و رهبر انقلاب اسلامی پرداخته و در صدد تضعیف این جایگاه عظیم برآمده اند، در حالی که مردم مسلمان ایران با هشیاری و آگاهی، ضمن دفاع از اصل مترقی ولایت فقیه و رهبری انقلاب اسلامی، نقشههای شوم استکبار جهانی و ایادی آنها را نقش بر آب خواهند کرد و این رکن استوار با طرح شبهات مغرضانه و دامن زدن به برخی جوسازیهای بی پایه و اساس، تضعیف نمی گردد. خبرگان رهبری به عنوان معتمدان ملت بر حسب وظیفه ذاتی، قانونی و شرعی خود شبهه پراکنیها را بی معنا دانسته و اعلام میدارد سابقه این مجلس وزین حاکی از توجه به شایسته گزینی و انتخاب اصلح بوده است.
۲. ماهیت و روح انقلاب اسلامی، فرهنگی و زمینه ساز حاکمیت ارزشهای اخلاقی، دینی و تعالی انسانیت میباشد و رشد و سربلندی ایران اسلامی در تمام زمینهها که مدیون خون هزاران شهید انقلاب اسلامی است، از این راه میگذرد؛ لذا از رؤسای قوای سه گانه، تمامی نخبگان جامعه و نهادهای نظام بویژه رسانه های جمعی و بالأخص صدا و سیما انتظار می رود با توجه به فطرت بشری برای نهادینه کردن و تحکیم آموزههای اسلامی و ارزشهای انقلاب اسلامی به ویژه عنایت شایسته به احکام مسلّم شرعی تلاش نمایند و زمینه هر نوع سوء استفاده را از بین ببرند.
۳. با تقدیر از سران قوا و تلاشهای شبانه روزی دولت خدمتگزار، مردمی، انقلابی و جهادیِ سیزدهم به ویژه رئیس جمهوری محترم که در یک سال گذشته، با سفر به تمام استانهای کشور بی تکلف در بین مردم حضور یافتند، توفیق روزافزون مسئولان محترم را از خداوند متعال خواستاریم. بی شک اعلام رضایت مقام معظم رهبریمدظله العالی از اقدامات و دستآوردهای دولت در دیدار اخیر دولتمردان با معظم له، چراغ راه و پشتوانهای مستحکم برای پیمودن ادامه راهِ خدمت به مردم مخصوصاً دستگیری از محرومان خواهد بود. مجلس خبرگان رهبری از دولت محترم میخواهد با اتکال به ذات اقدس الهی و عمل به آرمانهای انقلاب اسلامی و رهنمودهای رهبر معظم انقلاب به ویژه در بعد اقتصادی و معیشتی با اتخاذ تصمیمات کارشناسی در راستای کاهش تورم، ایجاد اشتغال، افزایش بهره وری، تأمین امنیت غذایی، حل مشکل مسکن و تقویت قدرت خرید مردم به ویژه قشر ضعیف جامعه تلاش کرده و علاوه بر کسب رضایت الهی، رضایتمندی و روحیه امید مردم را افزون نماید.
۴. مجلس خبرگان رهبری، ضمن تشکر از وزارت امور خارجه برای تعمیق همکاری با همسایگان به ویژه در بعد اقتصادی، از دولت محترم میخواهد با در نظر داشتن عنصر عزت و مصلحت ملی، در حوزه تعاملات راهبردی جمهوری اسلامی با سایر کشورها دقت لازم را مبذول دارند و در روند «مذاکرات رفع تحریم ها» نیز ضمن تأمین منافع مالی کشور، مراقب کید دشمنان ایران و انقلاب اسلامی و حافظ مصالح ملت ایران که همواره مورد تأکید و عنایت مقام معظم رهبری مدظله العالی بوده است، باشند.
۵. با قدردانی از ملت بزرگ عراق که با الهام از مکتب اهل بیت علیهم السلام و مرجعیت شیعه همواره در خدمت آرمانهای بزرگ اسلامی بوده و در این سالها در مبارزه با صدام و رژیم اشغالگر آمریکا و داعش و خنثی نمودن توطئههای تفرقه افکنانه دشمنان امت اسلامی در صحنههای عزت و وحدت حاضر و نقش آفرین بوده و شهدای فراوان نظیر شهید سرافراز ابومهدی المهندس را تقدیم اسلام و امت اسلامی نموده، امید است در این مرحله نیز با پیروی از مرجعیت بیدار و تفاهم ملی با پیروزی بر نقشههای دشمنان، زمینههای موفقیت و پیشرفت را فراهم کنند تا شاهد ثبات سیاسی و اجتماعی در این سرزمین مقدس باشیم.
۶. مساله فلسطین و قدس شریف همچنان مساله اول جهان اسلام است؛ لذا ضمن تقبیح عادی سازی روابط برخی کشورهای باصطلاح اسلامی با رژیم غاصب صهیونیستی تاکید میشود، نه تنها هرگونه سازشکاری با دشمنان اسلام و مسلمین بر خلاف مصالح و منافع امت اسلام است، بلکه هشیاری و تقویت جبهه مقاومت علیه جریان نفوذ رژیم صهیونیستی و حمایت از کشورهای اسلامی همچون یمن، لبنان، سوریه و افغانستان یک تکلیف شرعی و ضرورتی اجتناب ناپذیر میباشد.
۷. پیشاپیش هفته دفاع مقدس را گرامی داشته، یاد و خاطره شهیدان جنگ تحمیلی، شهدای مدافع حرم بویژه سردار شهید حاج قاسم سلیمانی و سردار شهید حسین همدانی و دیگر فرماندهان گرانقدر جبهه مقاومت را گرامی میداریم، از افتخارآفرینان قوای مسلح، تجلیل نموده و توفیق روزافزون آنان را از خداوند متعال خواستاریم و اعلام می داریم نیروهای مسلح با بیداری و هشیاری هر چه تمام تر، مقتدرانه از مرزهای کشور پاسداری و صیانت میکنند و هر اقدامی علیه مردم غیور ایران، کوبنده ترین پاسخ را در پی خواهد داشت و هزینه ای سنگین را بر دشمنان تحمیل خواهد کرد.
۸. در آستانه بازگشایی مدارس و دانشگاهها و شروع سال تحصیلی حوزههای علمیه قرار داریم. ضمن تقدیر و تشکر از تلاش تمام دست اندرکاران امور آموزشی کشور، انتظار میرود مسئولان محترم، از این فرصت ارزشمند در جهت رشد و پویایی علمی و کسب دانش و معرفت بیشتر، تلاش نموده و مسائل جوانان و سرنوشت آینده سازان کشور را جدی گرفته و در گام دوم انقلاب اسلامی بر تبیین و ترویج بینش و بصیرت دینی آنها بیفزایند تا شاهد ارتقای شاخصهای علمی، رشد و پیشرفت فناوری و فتح قلههای علمی جهان توسط جوانان فرهیخته میهن اسلامی مان باشیم انشاءالله.
در پایان ضمن گرامیداشت یاد شهیدان سرفراز انقلاب اسلامی؛ خاصه شهدای گرانقدر یوم الله ۱۷شهریور، با بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی (ره) تجدید پیمان نموده، از خداوند متعال، علو درجات ایشان و طول عمر با عزت رهبر بزرگوار انقلاب اسلامی حضرت آیت الله العظمی خامنهای مد ظله العالی و مجد و عظمت ایران اسلامی و تمامی ملل مسلمان را مسالت می نماییم.
قانون انتخابات مجلس خبرگان رهبری اصلاح شد
آیتالله سید احمد خاتمی عضو هیأت رئیسه مجلس خبرگان رهبری در نشست خبری پایان اجلاسیه دهم مجلس خبرگان رهبری که بعدازظهر امروز ۱۶ شهریور برگزار شد، گفت: بزرگترین دستاورد این جلسه تکمیل اصلاح قانون انتخابات مجلس خبرگان رهبری بود و یک قانون منظم برای انتخابات خبرگان نوشته شد که در هفت فصل و شش ماده به تصویب رسید.
وی افزود: فصول اولیه در اجلاس دوره قبلی انجام شده بود و در واقع فصلهای ششم و هفتم آن در این اجلاس به تصویب رسید.
سخنگوی هیأت رئیسه مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: ما ۱۴ ناطق قبل از دستور در این اجلاس داشتیم و به رسم سالهای گذشته ضیافت آیتالله جنتی هم دیشب برگزار شد و آقای رئیسجمهور در این جلسه حضور بسیار با نشاطی داشتند و به پرسشهای حدود ۲۵ تن از خبرگان رهبری پاسخهای منطقی و قانعکننده دادند.
خاتمی یادآور شد: آقای امیرعبداللهیان نیز با حضور در این اجلاس و ارائه گزارشی از وضعیت مذاکرات به پرسشهای خبرگان رهبری پاسخ دادند، این اجلاس از مهمترین اجلاسهای خبرگان بود.
سخنگوی هیأت رئیسه مجلس خبرگان بیان کرد: الحمدلله این اجلاس از اجلاسهای برجسته بود و آیتالله رئیسی به عنوان نایب رئیس مجلس خبرگان حضور فعال در اجلاسیه داشت، آیتالله جنتی نیز در حد ممکن در جلسات حضور داشت.
وی در پاسخ به این که آیا اعضای مجلس خبرگان در روزهای آتی با رهبر انقلاب دیدار میکنند، اظهار کرد: دیدار انشاءالله اسفندماه خواهیم داشت و از بیانات ایشان استفاده خواهیم کرد.
خاتمی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره ارزیابی نمایندگان مجلس خبرگان از گزارش وزیر امور خارجه در زمینه مذاکرات لغو تحریمها، تأکید کرد: در مجموع این گزارش قانعکننده بود و کسی اعتراض نکرد. سؤالاتی مطرح بود که آقای امیرعبداللهیان خردمندانه و منطقی به آنها پاسخ داد.
سخنگوی هیأت رئیسه مجلس خبرگان رهبری در پاسخ به سؤالی درباره شاخصهای مدنظر این مجلس برای انتخاب رهبری تصریح کرد: ما درباره شاخصها کار کردیم. شخص مقام معظم رهبری فرمودند شاخصهایی که برای رهبری در قانون اساسی نوشته شده، مانند تدبیر، فقاهت و امثال اینها را بنویسید و ما هم این شاخصها را در کمیسیون تحقیق نوشتهایم.
وی درباره شرایط انتخابشوندگان در آییننامه جدید انتخابات مجلس خبرگان رهبری اظهار کرد: در اجلاسهای گذشته گفتیم که انتخابشوندگان مجلس خبرگان رهبری بایستی برای نامنویسی، سطح ۴ حوزه یا معادل آن را داشته باشند که معادل دکتری است.
سخنگوی هیأت رئیسه مجلس خبرگان رهبری ادامه داد: در مورد سن نیز اعضای مجلس خبرگان به حداقل ۴۰ سال رأی دادند و به نظر میرسد که این اولین آییننامه یک دست مجلس خبرگان رهبری است.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.