بین الملل تابناک: بیانیه انگلیس، فرانسه و آلمان علیه ایران، واکنش روسیه به بیانیه سه کشور اروپایی، فرمان دهگانه مقتدا صدر درباره مراسم اربعین، اعلام زمان خاکسپاری ملکه انگلیس و سفر رئیس دفتر جنبش حماس به مسکو، از مهمترین خبرها و رویدادهای منطقهای و بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
بیانیه انگلیس، فرانسه و آلمان علیه ایران
روز شنبه فرانسه، آلمان و انگلیس با صدور بیانیه مشترکی مدعی شدند که ایران از فرصت دیپلماتیک حساس استفاده نکرده است و در ادعایی بیپایه اعلام کردند ایران در عوض به گسترش برنامه هسته ای خود به نحوی فراتر از هرگونه توجیه غیرنظامی قابل قبول ادامه میدهد.
به گزارش تارنمای وزارت امور خارجه آلمان، در این بیانیه ادعا شده است: ما دولت های فرانسه، آلمان و انگلیس به همراه دیگر اعضای توافق هسته ای و آمریکا از آوریل ۲۰۲۱ با حُسن نیت با ایران برای احیا و اجرای کامل برجام مذاکره کرده ایم. اوایل اوت، پس از یک سال و نیم مذاکرات، هماهنگکننده برجام مجموعه نهایی متونی را به ایران ارائه کرد که امکان بازگشت به تعهدات برجامیاش را خواهد داد و همچنین زمینه بازگشت آمریکا به توافق را فراهم میکند.
بیانیه سه کشور اروپایی این ادعا را مطرح کرد: در این بسته نهایی، هماهنگ کننده تغییرات بیشتری اعمال کرد که ما را به مرز انعطاف پذیری مان رساند. متاسفانه، ایران انتخاب کرده که از این فرصت حساس دیپلماتیک استفاده نکند و در عوض، به گسترش برنامه هسته ای اش به نحوی فراتر از توجیه غیرنظامی قابل قبول ادامه دهد.
در ادامه این بیانیه تروئیکای اروپایی ادعا شد: درحالی که به توافق نزدیک می شدیم، ایران موضوعات جداگانه ای را مطرح کرد که با تعهدات بین المللی الزام آور و قانونی اش با نام ان پی تی و توافق پادمان های ان پی تی منعقد شده با آژانس بین المللی انرژی اتمی ارتباط داشت. این خواسته تازه، تردیدهای جدی در مورد نیات و تعهدات ایران به نتیجه موفقیت آمیز برجام ایجاد می کند. موضع ایران در تضاد با تعهدات الزام آور قانونی اش است و چشم انداز احیای برجام را به خطر میاندازد.
سه کشور یاد شده اروپایی در ادامه این بیانیه همچنین مدعی شدند: شورای حکام آژانس در ماه ژوئن با اکثریت قاطع، قطعنامه ای را تصویب کرد که از ایران میخواهد برای پاسخ به پرسش های حل نشده آژانس، اقدام فوری انجام دهد. سه ماه بعد ایران ابدا هیچ اقدامی انجام نداده، همانطور که در گزارش جدید مدیرکل آژانس تائید شده است. در عین حال، موضع ما، مشخص و ثابت است. ایران باید به طور کامل و بدون معطلی با حسن نیت با آژانس همکاری کند. بر عهده ایران است که پاسخ های معتبر به لحاظ فنی به پرسش های آژانس در مورد محل اختفای همه مواد هسته ای در قلمرو خود ارائه دهد. برجام به هیچ وجه نمی تواند برای رهایی ایران از تعهدات الزام آور قانونی که برای رژیم جهانی منع اشاعه هسته ای ضروری است، مورد استفاده قرار گیرد.
در پایان این بیانیه تروئیکای اروپایی ضمن مقصر جلوه دادن ایران در عدم پیشبرد روند مذاکرات وین و عدم اشاره به ناکامی دولت بایدن در اتخاذ تصمیمی مناسب مدعی شد: با توجه به شکست ایران در به نتیجه رساندن این توافق روی میز، ما به همراه شرکای بین المللی در مورد بهترین روش برای پرداختن به تشدید تنش های مستمر توسط ایران و نبود همکاری با آژانس در ارتباط با توافق پادمان های ان پی تی این نهاد رایزنی و مشورت می کنیم.
واکنش روسیه به بیانیه سه کشور اروپایی
نماینده روسیه در سازمانهای بین المللی مستقر در وین به بیانیه مشترک تروئیکای اروپایی ضد ایران که طی آن ادعاهای بی اساس را علیه برنامه هستهای جمهوری اسلامی ایران مطرح کردند، واکنش نشان داد.
بر اساس این گزارش، «میخائیل اولیانوف» در صفحه توئیتر خود نوشت: واقعاً بسیار نابهنگام بود. درست در یک لحظه حساس در مذاکرات وین و در آستانه نشست شورای حکام آژانس بین المللی انرژی اتمی.
فرمان دهگانه مقتدا صدر درباره مراسم اربعین
«سید مقتدی الصدر» رهبر جریان صدر عراق، طی پستی در توئیتر خطاب به «دوستداران اصلاح امور و کسانی که علیه ظلم و فساد انقلاب کردند»، خواستار حرکت به سمت کربلای معلی شد و ده شرط را برای این حرکت تعیین کرد.
وی نوشت: «همه محبان اصلاحات و کسانی که علیه ظلم فساد انقلاب کردند، باید به سمت قبله اصلاح امور (کربلاء) و امام اصلاح امور، سرورم و مولایم حسین بن علی که جانم فدای او، حرکت کنند... بله به سمت رهبر و سمبل عزت و به دور از ظلم و فساد..پس ای انقلابیون، در این امر کوتاهی نکنید.»
رهبر جریان صدر در ادامه تاکید کرد، در این حرکت چند شرط وجود دارد و سپس شرطهای دهگانه خود را برای حرکت به سوی کربلای معلی اعلام کرد؛
نخست: بدون پرچمهای خاص متعلق به یک گروه یا طرف یا اردوگاه یا حزب و حتی طائفه...که امام حسین، امامِ اسلام، انسانیت و اصلاح است.
دوم: عدم در دست گرفتن عکس ها و پلاکاردها به طور مطلق؛ نه شهدا و نه هیچ کس دیگر. همه آنها ـ که رضوان خداوند شاملشان باشد ـ فانی در امام حسین هستند که سرور شهدای بهشت است.
سوم: عدم پوشیدن کفن یا هر لباسی که شما را از سایر زائران متمایز کند به ویژه لباس نظامی... همه تنها لباس اخلاص و طهارت بر تن کنند.
چهارم: فریاد شما فقط و فقط باید ذکر نام خداوند، طاعت او، امام حسین و اهل بیت سلامالله علیهم باشد.
پنجم: پایبندی به بالاترین درجه صبر، حکمت و اخلاق...نیروهای امنیتی باید با هرکس از هر جهتی که این دستورات را رعایت نکند، با جدیت و بدون هیچ سهلانگاری برخورد کنند، زیرا او یا نفوذی است یا متنفر از شعائر حسینی.
ششم: اتهامزنی به دیگران و برچسب بعثی، تروریستی، شبهنظامی زدن و ...در این مراسم ممنوع، حرام و در حکم دروغپراکنی است.
هفتم: هرگونه تعدی به زائران خارجی (غیر عراقی)، به ویژه (برادران ایرانی) با دست یا زبان یا هر طریق دیگری، امری منفور، قیبح، ممنوع و حتی حرام و مخالف عرف است.
هشتم: این امری مسلم است: حمل هر گونه سلاح گرم یا سردی ممنوع و حتی حرام است.. هرکس مخالف این، عمل کند، کارش به طرفهای امنیتی کشیده میشود.
نهم: نشان دادن بالاترین درجه همکاری با نیروهای امنیتی در همه مناطق عراق به ویژه در کربلای مقدس...پیشاپیش از این امر تشکر میکنیم.
دهم: اجتناب نیروهای الحشد الشعبی و سرایا السلام از هرگونه گرفتن یک مکان یا سیطره بر چیزی یا مبادرت ورزیدن به هر اقدام امنیتی در امسال این یک ضرورت است که در صورت عدم رعایت آن، پایان خوشی ندارد.
رهبر جریان صدر در پایان، تاکید کرد، وی از هر کسی که این دستورها را نادیده بگیرد و خلاف آن عمل کند، تبرئه میجوید و از نزدیک یا دور با آن هیچ ارتباطی ندارد.
وی همچنین از امکان اجرای این دستورها تا ۲۸ صفر و رحلت رسول اکرم (ص) و مراسم عزاداری در مرقد امام علی (ع) در نجف اشرف خبر داد.
اعلام زمان خاکسپاری ملکه انگلیس
کاخ باکینگهام انگلیس خبر داد که مراسم خاکسپاری ملکه انگلیس روز ۱۹ سپتامبر (۲۸ شهریور) در لندن برگزار میشود.
بر اساس گزارشها، مراسم رسمی خاکسپاری ملکه الیزابت دوم روز دوشنبه، ۱۹ سپتامبر در «وستمینیستر ابی»شهر لندن برگزار خواهد شد.
قرار است که «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا و تعداد دیگری از مقامهای ارشد کشورهای دیگر در مراسم خاکسپاری الیزابت دوم حضور یابند.
پیش از این خبرنگار الجزیره در توییتی نوشته بود که مراسم خاکسپاری الیزابت دوم و انتقال قدرت به چارلز دست کم شش میلیارد پوند برای انگلیس هزینه خواهد داشت.
وی افزود: «در حالی که انگلیس از بحران اقتصادی رنج میبرد اما رسانههای انگلیسی و حتی جهانی هیچ انتقادی از هزینههای این مراسم قرون وسطایی انجام نمیدهند.»
سفر رئیس دفتر جنبش حماس به مسکو
جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) از ورود اسماعیل هنیه رئیس دفتر این جنبش به مسکو پایتخت روسیه خبر داد.
بر اساس این گزارش، جنبش حماس در بیانیه ای اعلام کرد که اسماعیل هنیه در راس هیاتی وارد مسکو شد و قرار است طی این سفر با سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه و شماری از مقامات این کشور دیدار و گفتوگو نماید.
طبق بیانیه جنبش حماس، صالح العاروری معاون رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس و موسی ابومرزوق و ماهر صلاح دو تن از اعضای دفتر سیاسی این جنبش اسماعیل هنیه را در این سفر همراهی می کنند.
در همین راستا، طاهر النونو مشاور رسانه ای رئیس دفتر سیاسی جنبش حماس اعلام کرد که سفر هنیه و هیات همراه وی به مسکو به دعوت وزارت امور خارجه روسیه صورت گرفته و چند روز به طول خواهد انجامید.
النونو در عین حال هدف از این سفر را بررسی روابط دوجانبه در راستای خدمت به موضوع فلسطین عنوان کرد.
وی گفت: این سفر در زمانی بسیار با اهمیت برای منطقه و جهان انجام می شود و طی آن تحولات بین المللی و منطقه ای و تاثیرات آن بر موضوع فلسطین مورد بحث قرار خواهد گرفت.
این مقام حماس همچنین از روابط این جنبش با روسیه و مواضع مسکو در قبال فلسطین تمجید کرد.
این در حالی است که روزنامه الاخبار لبنان پیش از این اعلام کرده بود که الجزایر آماده میزبانی دور جدید گفتوگوهای آشتی ملی بین جنبشهای فتح و حماس خواهد شد.