عامل گرانی گوشت قرمز مشخص شد

رئیس اتحادیه صنف سوپر مارکت و مواد پروتئینی اراک با انتقاد از برخی سیاست‌های دولت در حوزه بازار به سایت دیده‌بان ایران گفت: مشخص نیست کشتار صورت گرفته از سوی شرکت پشتیبانی امور دام کشور به کجا می‌رود! اگر میزان کشتار در این مجموعه به جای اینکه انبار شود، وارد بازار گردد؛ قطعا وضعیت بازار بهتر خواهد شد.
کد خبر: ۱۱۴۰۶۶۴
|
۲۴ شهريور ۱۴۰۱ - ۱۵:۰۴ 15 September 2022
|
16030 بازدید

به گزارش تابناک، دیده‌بان ایران نوشت: کاهش مصرف گوشت قرمز در ایران به دلیل گرانی این ماده پروتئینی موضوعی است که در چندسال اخیر به آن بسیار اشاره می‌شود. برخی آمارها حاکی از آن است که میزان دسترسی یک فرد به گوشت قرمز در یک روز به عدد ده گرم رسیده که به خوبی وضعیت فروش این محصول را در بازار نشان می‌دهد.

کسادی بازار قصابی‌ها و همچنین کاهش شدید قدرت خرید مردم عاملی شده تا حتی برخی از فعالان این صنف به فکر تغییر شغل و یا تغییر کاربری واحدهای تجاری خود بیفتند. از سوی دیگر کمبود علوفه به دلیل کاهش بارش در کشور و همچنین قاچاق دام به خارج مرزها موجب شده تا برخی دامداران رغبتی برای پرواربندی دام‌های خود نداشته و به فکر فروش دام‌های جوان خود بیفتند.

در همین رابطه یکی از اعضای شاخص صنف فروش محصولات پروتئینی می‌گوید؛ وضعیت بازار به خوبی نشان دهنده کاهش قدرت خرید مردم و همچنین کسادی کار قصابی‌ها است.

او تأکید می‌کند؛ کسانی امروز با مشکل ادامه فعالیت در صنف فروش محصولات پروتئینی مواجه شده‌اند که یک عمر در این عرصه فعالیت کرده‌اند و حرفه‌ دیگری جز قصابی را بلد نیستند و نمی‌توانند شغل دیگری را پس از چند دهه آغاز کنند.

کشتار دام بشدت کاهش پیدا کرده است

عزت الله علی همتی رئیس اتحادیه صنف سوپر مارکت و مواد پروتئینی اراک در گفت‌وگو با دیده‌بان ایران در خصوص وضعیت بازار گوشت قرمز گفت: میزان کشتار دام برای توزیع در قصابی‌ها نسبت به چندسال قبل نصف شده است.

وی گفت: قدرت خرید مردم به شدت کاهش پیدا کرده است و مبلغی نیز که به واسطه حذف ارز ترجیحی به حساب سرپرستان خانوار واریز می‌شود آنقدر محدود است که نمی‌توانند آن را صرف خرید محصولات پروتئینی کنند.

وضعیت شغلی قصابان خوب نیست

رئیس اتحادیه صنف سوپر مارکت و مواد پروتئینی اراک در ادامه این گفت‌وگو در پاسخ به این پرسش دیده بان ایران که آیا وضعیت بد بازار منجر به تغییر شغل در این صنف شده است، بیان داشت: فروش قصابی‌ها نصف شده است، اما فردی که یک عمر در این صنف فعالیت کرده، شغل دیگری را نمی‌تواند دنبال کند و زیرا آشنایی با مشاغل دیگر ندارد؛ و مجبور است با وجود کسادی بازار کاسبی خود را ادامه داده و یا به طور کل واحد صنفی خود را تعطیل کند.

وی تصریح کرد: اگر دولت دست از صادرات گوسفند بکشد، وضعیت قیمت گوشت در بازار متعادل خواهد شد.

رئیس اتحادیه صنف سوپر مارکت و مواد پروتئینی اراک با انتقاد از شرکت پشتیبانی امور دام کشور گفت: مشخص نیست کشتار صورت گرفته از سوی شرکت پشتیبانی امور دام کشور به کجا می‌رود! اگر میزان کشتار در این مجموعه به جای اینکه انبار شود، وارد بازار گردد؛ قطعا وضعیت بازار بهتر خواهد شد.

 

وی تأکید کرد: همواره در ماه بهمن بازار با یک گرانی مواجه می‌شود و امیدوار هستیم که شرکت پشتیبانی امور دام کشور در آن زمان کشتارهای انبار شده خود را به بازار تزریق کند.

علی همتی با ارائه آماری به دیده‌بان ایران درباره قیمت گوشت در کشور گفت: تقریبا در یکسال گذشته قیمت گوشت قرمز بیش از ۶۰ درصد نسبت به سال گذشته افزایش پیدا کرده است و اگر سیاست‌های درستی بر بازار اعمال نشود؛ احتمال دارد قیمت در ماه‌های پایانی سال افزایش نیز پیدا کند.

دام در کشور کم است!

رئیس اتحادیه صنف سوپر مارکت و مواد پروتئینی اراک در پایان گفت: امسال به دلیل کاهش بارش و وضعیت علوفه، بسیاری از دامداران نتوانسته‌اند اقدام به پرواربندی دام کنند و این موضوع نیز باید مورد توجه مسؤولین قرار بگیرد. آنچه مسلم است تعداد دام آماده کشتار در کشور کم است و باید برای این مسأله نیز چاره‌ای اندیشید.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟