اقتصاد در گذر زمان

از «رای ۴۶/ ۱ میلیارد دلار قاضی آمریکایی» تا «بالا رفتن دلار »

موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی پانزدهمین روز مهر ماه پرداخته می‌شود که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.
کد خبر: ۱۱۴۵۵۹۶
|
۱۵ مهر ۱۴۰۱ - ۱۱:۱۹ 07 October 2022
|
1706 بازدید

به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی پانزدهمین روز مهر ماه پرداخته می شود که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.

15 مهر 1356، فرانسه اعلام كرد: در ازاي دريافت نفت، دو نيروگاه اتمي به ايران مي ‌فروشد.

15 مهر 1363، آمريكا صدور هرگونه قطعات هواپيما و اسلحه را به ايران ممنوع اعلام كرد.

15 مهر 1377، جيمز بيكر وزير امور خارجه سابق آمريكا به مقامات كاخ سفيد توصيه كرد براي تسهيل در برقراري رابطه با ايران تحريم هاي اقتصادي را لغو يا كاهش دهد.

15 مهر 1389، شمس ‌الدین حسینی وزیر امور اقتصادی و دارایی از به صفر رسیدن واردات بنزین به کشور خبرداد و گفت: در عین حال طی چند ماه گذشته واردات فلزات اساسی و گرانبها افزایش یافته است.

15 مهر 1391، بان کی مون دبیر کل سازمان ملل از تحریم ها انتقاد کرد و گفت: محدودیت ‌های بانکی صادرات دارو به ایران را دچار مشکل کرده و بسیاری از شرکت ‌های داروسازی از فروش دارو به ایران خودداری می ‌کنند.

15 مهر 1394،  مصطفی افضلی‌ فرد، سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس گفت: طبق تصمیم اتخاذ شده موسسه میزان به متقاضیان آن فروخته می ‌شود و بانک صادرات نیز مطالبات سپرده گذاران موسسه میزان را به‌ عنوان بانک عامل پرداخت خواهد کرد.

15 مهر 1396، حسن روحانی رئیس‌جمهوری در مراسم آغاز سال تحصیلی دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی و فناوری کشور تاکید کرد: در مذاکرات هسته‌ای و در توافق برجام به موارد و منافعی غیرقابل‌بازگشت دست یافته‌ایم که هیچ کس نمی‌تواند آن را برگرداند. او همچنین گفت: نه ترامپ و نه ده‌ها ترامپ دیگر هم نمی‌توانند منافع غیرقابل بازگشت توافق برجام را برگردانند.

15 مهر 1397، جنجالی‌ترین لایحه از لوایح چهارگانه دولت برای عمل به توصیه‌های FATF، سرانجام در صحن علنی مجلس به تصویب رسید. حدود ۴ ماه پیش لایحه الحاق ایران به کنوانسیون بین‌المللی مبارزه با تامین مالی تروریسم (CFT)  از دستور کار صحن خارج شده بود.

15 مهر 1398، مرکز آمار اعلام کرد: در تابستان سال ١٣٩٨ نرخ بیکاری جمعیت ١٥ ساله و بیشتر ١٠,٥ درصد است.

15 مهر 1399، یک قاضی آمریکایی، با طرح ادعا‌های اثبات‌نشده، ایران را به پرداخت ۴۶/ ۱ میلیارد دلار به‌عنوان غرامت به خانواده «رابرت لوینسون» محکوم کرد. طبق اعلام برخی گزارش‌ها، رابرت لوینسون، کارمند سابق اف‌بی‌آی در سال ۲۰۰۷ به منظور انجام ماموریتی به سفارش سیا (سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا) راهی ایران شده بود. اما مقامات آمریکایی مدعی‌ شده‌اند که او به جزیره کیش سفر کرده و در آنجا مفقود شده است. بعد از مفقود‌شدن لوینسون چند تصویر و یک نوار ویدئویی از وی با لباس زندانیان گوانتانامو منتشر شد. جمهوری اسلامی ایران از شرکت در جلسه دادگاه مذکور برای رسیدگی به این پرونده خودداری کرده و قرار است غرامت‌های مذکور از محل صندوق ویژه‌ای که دولت آمریکا ایجاد کرده پرداخت شوند. منابع مالی این صندوق از جریمه‌های ناشی از نقض تحریم‌ها تامین خواهد شد.

15 مهر 1400، ارزش دلار مقابل بیشتر ارزهای مهم افزایش پیدا کرد. شاخص دلار که نرخ برابری آن در مقابل سبدی از ارزهای جهانی را اندازه می‌گیرد، در معاملات امروز با ۰.۲۲ درصد افزایش نسبت به روز گذشته، در سطح ۹۴.۲۳۷ واحد بسته شد (شاخص دلار معمولا در برابر شش ارز مهم جهانی یا ۱۰ ارز برتر جهانی بیان می شود که شاخص دلار در گزارشات ایسنا، شاخص ۱۰ ارزی و در بردارنده تغییرات قیمتی دلار مقابل ارزهای: یورو، پوند انگلیس، روپیه هند، دلار استرالیا، دلار کانادا، دلار سنگاپور، فرانک سوییس، رینگت مالزی، ین ژاپن و یوان چین است).

نرخ برابری هر فرانک سوئیس نیز معادل ۱.۰۷۷ دلار اعلام شد.  

 
 

منابع: موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی و روزنامه دنیای اقتصاد

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
چه حسی به آتش سوزی مهیب لس‌آنجلس دارید؟