حسین علایی مطرح کرد

روسیه به دنبال کشاندن پای ایران به جنگ اوکراین!

علایی از فرماندهان سابق نیروی دریایی سپاه درباره جنگ اوکراین می گوید: منافع ملی ایران نیز ایجاب می کند که دولت جمهوری اسلامی ایران در جنگ اوکراین بی طرف باشد و از فرصت پدید آمده برای حل مسائل کشور با اروپا و آمریکا و به نفع مردم استفاده کند. اگر ایران بتواند برای صادرات گاز و نفت به اروپا به تفاهمی خوب دست یابد، صلح در منطقه نیز پایدارتر می شود. مسئله اصلی ایران در حال حاضر، رفع کلیه تحریم ها و تلاش برای ورود به بازار جهانی و از بین بردن تنش های آمریکا و اروپا با جمهوری اسلامی است تا مردم کشور راضی باشند. بنابراین بهترین سیاست برای جمهوری اسلامی ایران، همچنان حفظ بی طرفی در جنگ اوکراین و تلاش برای پایان دادن به آن و برنامه ریزی برای رفع اختلافات با آمریکا و اروپا و به جریان انداختن صادرات انرژی به کشورهای مختلف جهان به ویژه به کشورهای غربی است.
کد خبر: ۱۱۴۷۱۴۹
|
۰۳ آبان ۱۴۰۱ - ۱۲:۳۹ 25 October 2022
|
40997 بازدید
|

به گزارش تابناک مشروح این گفت و گو با شفقنا را در ادامه میخوانید: 


-با توجه به ادامه جنگ در اوکراین، نظر به تهدیدات هسته ای پوتین و ادامه حملات به این کشور، فکر می کنید عاقبت چه خواهد شد؟ و این جنگ تا کجا ادامه پیدا خواهد کرد؟

جنگ روسیه علیه اوکراین به این زودی ها تمام نخواهد شد

به نظر می رسد که جنگ روسیه علیه اوکراین به این زودی ها تمام نخواهد شد، زیرا شرایط دو طرف برای پایان یافتن جنگ بسیار از هم فاصله دارد. روسیه می خواهد زمانی جنگ پایان یابد که شرایط زیر برای پوتین محقق گردد: ۱- اعلام رسمی اوکراین مبنی بر پذیرش الحاق استان های اشغال شده اوهانسک و دونباس‌ و نیز جزیره کریمه به روسیه و نداشتن هیچگونه ادعای ارضی توسط اکراین در باره آنها و نیز در باره اراضی اشغالی شرق اکراین. ۲- تضمین دادن دولت اوکراین به روسیه مبنی بر عدم پیوستن آن کشور به پیمان ناتو برای همیشه. ۳- بی طرف ماندن اوکراین در ارتباط با اختلافات آمریکا، اروپا، غرب و روسیه. ۴- دولت اوکراین به نقض حقوق روس تبارها خاتمه دهد. ۵- حفظ حضور ناوگان دریایی روسیه در سواستویل و دریای سیاه. ۶- روی کار آمدن یک دولت طرفدار روسیه در اوکراین جهت تضمین خواسته های فوق.

فاصله خواسته های طرفین جنگ آنقدر زیاد است که رسیدن به صلح کار دشواری است

بر همین اساس است که روسیه اعلام کرده است که در صورت لزوم از سلاح های هسته ای برای حفظ سرزمین های اشغالی اوکراین استفاده خواهد کرد. اما در مقابل اوکراین نیز به دنبال آنست که جنگ در زمانی پایان یابد که: ۱- ارتش روسیه به تجاوزات خود علیه سرزمین اوکراین پایان دهد و تمامی اراضی اشغالی اوکراین را تخلیه کند. ۲- روسیه تمامیت ارضی اوکراین را به رسمیت بشناسد. ۳- روسیه در امور داخلی اوکراین دخالت نکند و به حاکمیت ملی آن کشور احترام بگذارد. بنابراین مشخص می شود که فاصله خواسته های طرفین جنگ آنقدر زیاد است که رسیدن به صلح کار دشواری است. از سوی دیگر باید توجه داشت که آمریکا و ناتو در حال حاضر روسیه را در باتلاق جنگ اوکراین گیر آورده اند و از این فرصت برای تضعیف کامل روسیه استفاده خواهند کرد تا در آینده نگران تهدیدات روسیه در شرق اروپا نباشند. با همین نگرش است که سیل کمک های نظامی و اقتصادی به اوکراین انجام می شود تا روسیه به این سادگی ها نتواند اعلام پیروزی کند.

– احتمال تحقق تهدیدات هسته ای پوتین چقدر است؟

روسیه ممکن است از سلاح های هسته ای تاکتیکی در جنگ استفاده کند

تجربه نشان داده است که قدرت های دارای سلاح هسته ای از آن جنگ افزارها در شرایط خاصی استفاده کرده اند. مردم جهان بمباران هسته ای شهرهای ژاپن توسط آمریکا را هیچگاه از یاد نمی برند. بنابراین روسیه هم که ظرف چند سال اخیر توان هسته ای خود را افزایش داده و سلاح های هسته ای خود را نوسازی کرده است، ممکن است از سلاح های هسته ای تاکتیکی برای تحقق بعضی از اهداف خاص خود در جنگ استفاده کند. اما این مسئله تا حد زیادی بستگی به ارزیابی روسیه از واکنش احتمالی آمریکا و ناتو در قبال بهره گیری از جنگ افزارهای هسته ای در نزدیکی اروپا دارد. اگر جنگ فرسایشی و طولانی شود و روسیه نتواند به پیروزی قاطع امیدوار گردد و فشارهای تحریم و تنگناهای اقتصادی نیز وضعیت حکمرانی پوتین را وخیم کند، ممکن است که رئیس جمهور روسیه چنین تصمیم خطرناکی را بگیرد.

-ضمیمه کردن بخش هایی از اوکراین به خاک روسیه چه تبعاتی در آینده خواهد داشت؟ و آیا این مناطق از سوی اوکراین پس گرفته خواهد شد؟

دولت های غربی علاقمند به تداوم یک جنگ فرسایشی هستند تا بتوانند حساب روسیه را در جریان جنگ اوکراین برسند

به نظر می رسد که هدف اصلی و محوری روسیه حفظ اشغال شرق اوکراین و ضمیمه کردن اراضی و استان های نوار شرقی اوکراین به خاک روسیه است تا به زعم خود تهدید ناتو را از خاک روسیه دور کند. در حال حاضر روسیه تمام توان نیروی زمینی خود را برای حفظ اشغال این سرزمین ها بکار گرفته است و در پی انجام تدابیری است که امکان بازپس گیری آنها توسط اوکراین را تقریباً غیرممکن سازد. طبیعی است که اولویت اوکراین بایستی عقب راندن ارتش متجاوز روسیه از خاک خود و بازپس گیری اراضی اشغالی آن کشور باشد. اما باید توجه کرد که ارتش اوکراین در برابر استعداد ارتش روسیه، قوای کوچکی است که بعید است بتواند براحتی دست به طرح ریزی و انجام عملیات هایی بزند که منجر به آزادسازی سرزمین های از دست رفته شود. تمام امید اوکراین به کمک های خارجی بویژه حمایت های تسلیحاتی آمریکا و اروپاست. کشورهای غربی هم به گونه ای دست به تجهیز ارتش اوکراین می زنند که جنگ همچنان ادامه یابد و اکراین هر روز وابسته تر به کمک های غرب شود. بنابراین نوع سلاح ها و تجهیزاتی که اروپایی ها و آمریکا در اختیار اوکراین قرار می دهند بسیار اهمیت دارد. بر همین اساس به نطر می رسد که دولت های غربی به دنبال یکسره کردن مسئله جنگ نیستند، بلکه علاقمند به تداوم یک جنگ فرسایشی هستند تا بتوانند حساب روسیه را در جریان جنگ اوکراین برسند. بنابراین نباید انتظار داشت که تحول مهمی در صحنه میدانی جنگ رخ دهد و اوکراین بتواند به این زودی ها سرزمین های اشغالی خود را از چنگال ارتش مغرور روسیه آزاد کند.

-مواضع اروپا و آمریکا در ادامه جنگ اوکراین را چگونه می بینید؟ آیا احتمال گسترده تر شدن جنگ در ابعاد بزرگ تری وجود دارد؟

اوکراین برای اروپا و آمریکا اهمیت ژئوپلتیکی زیادی دارد

برنامه آمریکا و اروپا آنست تا در درازمدت اوکراین را به عضویت ناتو درآورند

نپرداختن به مسئله تهدید روسیه باعث فروپاشی پیمان ناتو در آینده می شود

فرسایشی شدن جنگ به نفع آمریکا و البته به ضرر اروپا و اوکراین است

کشور اوکراین برای اروپا و آمریکا اهمیت ژئوپلتیکی زیادی دارد. آنها از سویی اوکراین را مانع اصلی نفوذ روسیه به سوی غرب محسوب می کنند و از طرفی اکراین را سرپل اصلی برای کنترل و مهار روسیه و جلوگیری از بلندپروازی های پوتین می دانند. بنابراین اروپا و آمریکا به صورت یکپارچه و منسجم از دولت اوکراین در برابر روسیه حمایت می کنند و خود را متعهد به تقویت نظامی همه جانبه اوکراین می دانند. برنامه آمریکا و اروپا آنست تا در درازمدت اوکراین را به عضویت ناتو درآورند و حوزه عمل ناتو را به مرزهای روسیه بکشانند. باید توجه داشت که مهم ترین مأموریت پیمان ناتو از ابتدای تشکیل تا کنون، مقابله با تهدیدات شوروی سابق و روسیه امروز بوده است بنابراین نپرداختن به مسئله تهدید روسیه باعث فروپاشی پیمان ناتو در آینده می شود.
از طرفی آمریکا به دنبال کنترل و مدیریت اروپاست و بهترین راه برای رهبری آمریکا، به کنترل درآوردن بازار انرژی اروپاست که با حمله روسیه به اوکراین، چنین فرصتی برای ایالات متحده فراهم شده است. بنابراین آمریکا با تداوم جنگ اوکراین هم به تضعیف مستمر روسیه می پردازد و هم بر سیاست اقتصادی و امنیتی اروپا اثر می گذارد و قاره سبز را در راستای اهداف خود بکار می گیرد. بر همین اساس است که تداوم جنگ و فرسایشی شدن آن به نفع آمریکا و البته به ضرر اروپا و اوکراین است.

-غربی ها ادعا می کنند ایران تسلیحات نظامی به روسیه فروخته است که در جنگ اوکراین به کار برده می شود. هدف از این ادعاها چیست و آیا تبعاتی برای کشور در آینده وجود خواهد داشت؟

روسیه از ابتدای حمله به اوکراین به دنبال کشاندن پای ایران به جنگ بود

روسیه با کشاندن پای ایران به جنگ اوکراین می خواهد سیاست خارجی ما را به گروگان بگیرد

روسیه موضوع خرید پهپاد از ایران را رسانه ای کرد

جنگ اوکراین فقط از نظر انسانی برای جمهوری اسلامی ایران مهم است

منافع ملی ایجاب می کند دولت جمهوری اسلامی ایران در جنگ اوکراین بی طرف باشد

اگر ایران بتواند برای صادرات گاز و نفت به اروپا به تفاهمی خوب دست یابد، صلح در منطقه نیز پایدارتر می شود

بهترین سیاست برای جمهوری اسلامی ایران، حفظ بی طرفی در جنگ اوکراین و تلاش برای پایان دادن به آن و برنامه ریزی برای رفع اختلافات با آمریکا و اروپا است

این دیدگاه وجود دارد که روسیه از ابتدای حمله به اوکراین به دنبال کشاندن پای ایران به آن جنگ بود، تا هم تنها نماند و هم فشارهای تحریم بر ایران افزوده شود و هم خیالش از حل شدن مسئله هسته ای ایران راحت شود و هم سیاست خارجی ایران را به گروگان بگیرد و هم بتواند رفتار مستقل ایران را به نوعی مهار کند. شاید به همین دلیل باشد که روسیه موضوع خرید پهپاد از ایران را رسانه ای کرد و به طور مرتب بر آن دمید و برای آن تبلیغ کرد، این در حالی است که موضع رسمی وزارت امور خارجه ایران عدم پشتیبانی تسلیحاتی از طرفین جنگ و حفظ موضع بیطرفی و تلاش برای خاتمه یافتن جنگ است. در هر صورت جنگ اوکراین فقط از نظر انسانی برای جمهوری اسلامی ایران مهم است ولی موضوع مربوط به ایران نیست. ایران که خود تجربه تجاوز ارتش صدام را به خاک میهن عزیز داشته است، قاعدتاً با هر نوع جنگی مخالف است و متجاوز را محکوم می کند و به دنبال فروکش کردن جنگ بین کشورهاست. منافع ملی ایران نیز ایجاب می کند که دولت جمهوری اسلامی ایران در جنگ اوکراین بی طرف باشد و از فرصت پدید آمده برای حل مسائل کشور با اروپا و آمریکا و به نفع مردم استفاده کند. اگر ایران بتواند برای صادرات گاز و نفت به اروپا به تفاهمی خوب دست یابد، صلح در منطقه نیز پایدارتر می شود.
مسئله اصلی ایران در حال حاضر، رفع کلیه تحریم ها و تلاش برای ورود به بازار جهانی و از بین بردن تنش های آمریکا و اروپا با جمهوری اسلامی است تا مردم کشور راضی باشند. بنابراین بهترین سیاست برای جمهوری اسلامی ایران، همچنان حفظ بی طرفی در جنگ اوکراین و تلاش برای پایان دادن به آن و برنامه ریزی برای رفع اختلافات با آمریکا و اروپا و به جریان انداختن صادرات انرژی به کشورهای مختلف جهان به ویژه به کشورهای غربی است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۴
در انتظار بررسی: ۷۹
انتشار یافته: ۱۳
دهوک
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۶ - ۱۴۰۱/۰۸/۰۳
خیلی دقیق نبود این تحلیل. ایران باید از روسیه حمایت کند، چونکه روسیه خاک ریز اول مقابله با امپرالیسم غرب است.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۵۱ - ۱۴۰۱/۰۸/۰۳
روسیه دنبال منافع خود است نه ما ضمن اینکه دشمنی با غرب نباید به دادن باج و رفتن به طرف روسیه منجر شود
reza
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۵۵ - ۱۴۰۱/۰۸/۰۳
شما اول املا کلمه دهن پر کن که میخوای بگی رو یادبگیری بهتره
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۰۱ - ۱۴۰۱/۰۸/۰۳
درسی که از جنگ دوم جهانی گرفتیم این نظر را رد می کند
روسیه اصرار دارد تا یک جبهه متحدین ایجاد کند که ایران را هم در این جبهه می خواهد
و اشتباه است که ایران صرفا به بیان موضع بی طرفی اکتفا کند. بیانیه ایران را بی طرف نگه نمی دارد
ایران باید ضمن حفظ ارتباط با روسیه ٬ بصورت فعال به میانجیگری بپردازد حتی تلاش کند با مسئولین سطوح بالای کیف مذاکره و لاقات داشته باشد. و کمک های بشر دوستانه به اوکراین کند. همه اینها هم باید با توجیه قبلی به روسیه صورت گیرد
عباس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۵۳ - ۱۴۰۱/۰۸/۰۳
ما با کسی مبارزه ای نداریم شما دارید بسمه الله بفرمایید اوکراین جنگ، پای ایران رو باز نکنید. اگر منافع ما ایجاب کند باید با هر کشوری دست دوستی دراز کنیم. چهل سال تجربه نشون داد روسیه نه قدرت کمک به ایران رو دارد نه قابل اعتماد است. قرار داد های نظامی و هسته ای نمونه بارز قابل اعتماد نبودن روسیه است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۱ - ۱۴۰۱/۰۸/۰۳
آنچه ایران به آن نیاز دارد تثبیت قدرت خود در حدی است که غربی ها آن را باور کنند.
این کار با ذلت و کوتاه آمدن هرگز به سرانجام نخواهد رسید.
اثبات قدرت هرگز با کوتاه آمدتن در مقابل غرب در قضیه اوکراین نخواهد بود.
کوتاه آمدن مساوی با تجزیه ایران است.
در برلین دیدیم پرچم تجزیه طلبان بیشتر از پرچم سه رنگ ایران بود.
پاسخ ها
سامان
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۴۹ - ۱۴۰۱/۰۸/۰۳
جایی که روسیه نفوذ نداشته باشد محلی است خوب برای زندگی/
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۸ - ۱۴۰۱/۰۸/۰۳
روسیه هدفش نابودی برجام بود که به ان رسید و دها میلیارد دلار سود کرد
پارادوکس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۸ - ۱۴۰۱/۰۸/۰۳
با نظر ایشون کاملا موافق هستم
منطقی و عقل محور است و منافع ملی درآن لحاظ شده است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۴ - ۱۴۰۱/۰۸/۰۳
ایران درمقابل روسیه دست وپا بسته است وکاری جز فرمانبری ندارد.ایران مجبوراست از روسیه بازی بخورد .هم درجنگ اوکراین وهم در برجام کاملا دردام افتادیم . دربرجام هم آنطورکه روسیه می خواهد عمل میکنیم
غلامحسین دهنوی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۶ - ۱۴۰۱/۰۸/۰۳
باسلام روسیه ازاول برای توافق برجام قدم مهمی برنداشت چون می‌دانست اگرتوافق عملی گرد د کشورهای اروپایی با ایران وارد معامله ودادوستد میشوند و تاثیر زیادی روی اقتصاد روسیه خواهد گذاشت وباشروع جنگ اوکراین این روسیه بود که نخواست توافق حاصل گردد و موفق هم شد تا حدودی ولی مسعولین ایران به فکرنبودند واخرش هم ضربه خوردند لذا هنوزم دیر نشده باید مواظب روس ها بود که خیلی نقشه هاشون زیر پوستی است خیلی هوشیار باشیم که ایران راوارد جنگ با اروپا نکند هرچند النم داریم اروپا ضربه رامیخوریم
داریوش
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۰ - ۱۴۰۱/۰۸/۰۳
اروپا در دفاع مقدس به عراق سلاح میداد.روسیه هم هواپیما وتانک وموشک به عراق میداد.
عاقلانه اینه که ما هم به دو طرف سلاح بفروشیم .در کنارش نفت و گاز به اروپا و کالاهای صنعتی به روسیه بفروشیم .اگر اینکار را انجام ندهیم نشون میده نابالغ هستیم.فرصت تاریخی ست برای رشد کشور و مردم خودمون
عباس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۴ - ۱۴۰۱/۰۸/۰۳
متاسفانه برخی مسئولین ما منافع چین و روسیه براشون بیشتر اهمیت دارد. این بهترین فرصت برای جایگزین کردن گاز ایران به اروپا بود. چه ثروتی وارد کشور می‌شد ولی حیف که پوتین اجازه نمیده
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟