بین الملل تابناک: تلاش آمریکا برای برگزاری نشست شورای امنیت درباره ناآرامیهای ایران، نامه نمایندگان کنگره آمریکا به شرکتهای فناوری برای حمایت از ناآرامیها در ایران، تماس تلفنی امیرعبداللهیان با وزیر خارجه اوکراین درباره پهپادها، حمله به همسر نانسی پلوسی در سان فرانسیسکو و احضار سفیر آلمان از سوی وزارت خارجه قطر، از مهمترین خبرها و رویدادهای منطقهای و بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
تلاش آمریکا برای برگزاری نشست شورای امنیت درباره ناآرامی های ایران
نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل در واکنش به تقلای آمریکا برای برگزاری نشست غیررسمی شورای امنیت سازمان ملل، آن را تلاشی برای پیشبرد اهداف سیاسی خود حتی به قیمت نقض قوانین بین المللی اعلام کرد.
نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در نیویورک، جمعه شب به وقت محلی در واکنش به اخبار منتشره مبنی بر تلاش آمریکا برای برگزاری نشست غیر رسمی شورای امنیت این سازمان در خصوص مسائل داخلی ایران تاکید کرد: با توجه به ریاکاری، استفاده از استاندارد دوگانه و اعمال گزینشی حقوق بشر، ادعاهای آمریکا در حمایت از زنان ایرانی را فریبنده و فاقد حسن نیت می دانیم.
نمایندگی دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل خاطرنشان کرد: براساس گزارش جامعه اطلاعاتی ایران، آمریکا متهم ردیف اول اغتشاشات است.
نمایندگی ایران در سازمان ملل تصریح کرد: ایالات متحده و متحدانش مداوم از چنین بستری (سازمان ملل) برای پیشبرد برنامه سیاسی خود حتی به قیمت نقض قوانین بین المللی و منشور ملل متحد سوء استفاده کرده اند.
گفتنی است، خبرگزاری انگلیسی رویترز، در پی انتشار خبر یکجانبه و مغرضانه خود درباره نشست غیررسمی شورای امنیت، در انتشار جوابیه نمایندگی جمهوری اسلامی ایران، بخش مربوط به ارزیابی جامعه اطلاعاتی ایران از نقش آمریکا در اغتشاشات اخیر را حذف کرده است.
پیش از این، منابع دیپلماتیک در پی تقلای واشنگتن برای برگزاری نشستی غیررسمی در شورای امنیت سازمان ملل به خبرنگار ایرنا گفتند که آمریکا به همراه آلبانی در تداوم دخالت در امور داخلی ایران، در پی برگزاری این نشست در روز چهارشنبه هفته جاری هستند.
منابع دیپلماتیک افزودند: این اقدام آمریکا واکنشی به گزارش جامعه اطلاعاتی ایران - وزارت اطلاعات و سازمان اطلاعات سپاه پاسداران - درباره عوامل پشت پرده اغتشاشات در ایران است.
منابع دیپلماتیک تصریح کردند: آمریکا به جای پاسخگویی به موارد ذکر شده در گزارش متقن جامعه اطلاعاتی ایران، با فرار به جلو، در حال نمایش حمایت از حقوق بشر بصورت گزینشی و با اهداف خاص سیاسی است.
نمایندگی آمریکا در سازمان ملل مدعی است، به دنبال راه هایی برای تقویت تحقیقات مستند و مستقل درباره ناآرامی های ایران است.
نامه نمایندگان کنگره آمریکا به شرکتهای فناوری برای حمایت از ناآرامی ها در ایران
گروهی از نمایندگان کنگره آمریکا در نامهای به روسای شرکتهای بزرگ فناوری از آنها خواستهاند با استفاده از اقدام اخیر دولت «جو بایدن»، رئیسجمهور آمریکا در کاهش تحریمهای مربوط به دسترسیپذیری اینترنت برای ایران به حمایت از اغتشاشات در ایران بپردازند.
این نامه که تصاویر آن در توییتر منتشر شده، خطاب به روسای شرکتهای گوگل، متا، آمازون، مایکروسافت، اپل و دیجیتال اوشن نوشته شده و به امضای ۱۳ قانونگذار کنگره از جمله «بن کاردین» و «رابرت منندز» رسیده است.
وزارت خزانهداری آمریکا روز یکم مهر (۲۳ سپتامبر) با صدور یک مجوز عمومی به مشخص کردن برخی از مبادلاتی پرداخته که در حوزه تأمین اینترنت برای ایران از شمول تحریمها معاف هستند.
خزانهداری آمریکا در این دستورالعمل به نام «دستورالعمل عمومی D-۲» به مشخص کردن شش مورد پرداخته بود که مبادلات آنها از شمول تحریمها معاف هستند.
این معافیت از آن جهت که با رویه کلی آمریکا در حفظ تحریمها و جلوگیری از ورود دارو و غذا به ایران مغایرت داشت، تعجب بسیاری از کارشناسان و تحلیلگران را به همراه داشت.
به عنوان مثال، خزانهداری آمریکا در زمان وقوع زلزله کرمانشاه در بیانیههای مکرر درباره نقض احتمالی تحریمهای آمریکا هنگام کمکرسانی به قربانیان هشدار میداد.
در همان زمان، گزارشهای متعددی درباره اخلال تحریمهای آمریکا در کمکرسانیهای بینالمللی برای زلزلهزدگان منتشر میشد. در یک مورد، به عنوان مثال گزارش شد فیسبوک 200 هزار دلار کمکهای مالی فعالان فضای مجازی برای خانوادههای قربانیان زلزله کرمانشاه را از بیم تحریمهای آمریکا بلوکه کرده است.
نمایندگان کنگره خطاب به روسای شرکتهای بزرگ فناوری نوشتهاند: «ما درباره اقدام اخیر در صدور مجوز عمومی D-2 توسط وزارت خزانهداری آمریکا برای شما مینویسیم و از شرکت شما و شرکتهای تابعه آن میخواهیم از این مجوز استفاده کرده و به توسعه دسترسی سرویسهای کلیدی ارتباطی برای ایرانیان داخل ایران بپردازید.»
آنها با اشاره به اغتشاشات اخیر نوشتهاند: «حفظ ارتباط ایرانیها با جهان بیرون، دسترسی آنها به اطلاعات مستقل و مرتبط بودن آنها به یکدیگر حائز اهمیت اساسی است. ما از شرکتهای شما میخواهیم به سرعت و به صورت قانونی، ابزارهای لازم برای دور زدن ممنوعیتهای دولت را در اختیار ایرانیها قرار دهید.»
آمریکا نخستین بار در ۸ مارس ۲۰۱۰ (برابر با ۱۷ اسفندماه سال ۱۳۸۸) با اضافه کردن متممی به یکی از بندهای قوانین معاملات ایران، تغییر قوانین تحریمهای آمریکا برای مجاز کردن ارسال خدمات و نرمافزارهای مربوط به تبادل ارتباطات شخصی در اینترنت برای ایرانیها را اعلام کرد.
«نیل والین»، سخنگوی وقت وزارت خزانهداری آمریکا یک روز بعد از آن اقدام گفت: «همانطور که حوادث اخیر ایران نشان داده، ارتباطات شخصی اینترنتی مانند ایمیل، چت و شبکههای اجتماعی ابزارهای قدرتمندی هستند.»
تماس تلفنی امیرعبداللهیان با وزیر خارجه اوکراین درباره پهپادها
«دیمیتری کولبا» وزیر امور خارجه اوکراین گفت که وی روز جمعه تماس تلفنی از «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه ایران دریافت کرده است.
بر اساس اعلام رسانههای اوکراین، کولبا در این گفتوگوی تلفنی از امیرعبداللهیان خواست که ایران ارسال تسلیحات به روسیه را متوقف کند.
این ادعا در حالی مطرح میشود که مقامهای ایران بارها هرگونه ارسال تسلیحات به روسیه را رد کردهاند.
«امیرسعید ایروانی» سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران نزد سازمان ملل متحد در نیویورک که در نشست شورای امنیت سازمان ملل تحت عنوان صلح و امنیت بینالمللی سخن میگفت، روز گذشته، استدلالات ایران درباره رد ادعاهای کشورهای غربی مبنی بر استفاده از پهپاد ایرانی در جنگ اوکراین و ارتباط آن با قطعنامه ۲۲۳۱ در مورد توافق هستهای را تشریح کرد.
حمله به همسر نانسی پلوسی در سان فرانسیسکو
رسانههای آمریکا از حمله به شوهر رئیس مجلس نمایندگان این کشور در خانه او در سان فرانسیسکو خبر دادند.
روزنامه نیویورک تایمز نوشت، سخنگوی نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان آمریکا گفت، پل پلوسی، شوهر او مورد حمله فردی که اوایل روز جمعه وارد اقامتگاه این زوج در سان فرانسیسکو شد، قرار گرفته و بعد از این حمله در بیمارستان بستری شده است.
امروز درو همیل، سخنگوی رئیس مجلس نمایندگان آمریکا در بیانیه ای گفت: اوایل صبح امروز یک فرد مهاجم وارد اقامتگاه پلوسی در سان فرانسیسکو شده و به شکلی خشونت آمیز به پل پلوسی، شوهر نانسی پلوسی حمله کرد.
این سخنگو ادامه داد: این فرد مهاجم اکنون در بازداشت است و انگیزه این حمله در دست تحقیق قرار دارد.
همیل اظهار کرد، انتظار میرود پل پلوسی بهبودی کامل پیدا کند.
وی گفت، نانسی پلوسی هنگام انجام این حمله در خانه آنها در سان فرانسیسکو حضور نداشت.
احضار سفیر آلمان از سوی وزارت خارجه قطر
وزارت امور خارجه قطر، سفیر برلین در دوحه را به دلیل اظهارات وزیر کشور آلمان در مورد بازی های جام جهانی احضار کرد.
به گزارش رویترز، وزارت امور خارجه قطر، سفیر آلمان را احضار و یادداشت اعتراضی به اظهارات نانسی فایسر، وزیر کشور آلمان در خصوص میزبانی قطر از جام جهانی فوتبال ۲۰۲۲ به وی ارائه کرد.
فایسر وزیر کشور آلمان به تازگی در مصاحبه ای با رسانه داخلی از سابقه حقوق بشر قطر انتقاد کرد.
پیش از این، شیخ تمیم بن حمد آل ثانی، انتقادات برخی منتقدان میزبانی قطر در جامجهانی را شدید و تهمت دانست.
شیخ تمیم گفت: قطر از زمان برنده شدن در مناقصه میزبانی جامجهانی ۲۰۲۲ با انتقادهای بیسابقهای مواجه شده که برخی از آنها تهمت بوده است.
امیر قطر در یک سخنرانی تلویزیونی گفت: نخست با حسن نیت با این موضوع برخورد کردیم و برخی از انتقادات اولیه سازنده بود. در ادامه اما کمپین علیه قطر گسترش یافت و شامل خبرهای جعلی و استانداردهای دوگانهای شد که آنقدر شدید بود که متأسفانه برای بسیاری این پرسش مطرح شد که دلایل و انگیزههای واقعی پشت این کارزار چیست.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.