به گزارش «تابناک» به نقل از منیبان، توران ولی مراد، جامعه شناس و فعال حقوق زنان با اشاره به اینکه گفته می شود هدف زنان ایرانی در اعتراضات اخیر برهنگی است، گفت: جریانی که از ۵۰ روز اخیر آغاز شده برنامهریزی شده بود حتی آنها رسانه هم دارند همانطور که میبینیم از ابتدای اعتراضات دولت غاصب اسرائیل، آمریکا و برخی اروپاییها درباره آن صحبت کردند این یعنی آنها رسانه دارند و رسما خط میدهند که مردم چیکار کنند. اهداف این جریان هم در یک فاز نیست، آنها دنبال تجزیه ایران هستند چون ایرانی تکه پاره و ضعیف میخواهند بنابراین قضیه به این سادگی نیست که ما بگوییم با شعار زن، زندگی، آزادی برهنگی دنبال میشود یا غیربرهنگی درواقع وقتی میبینیم سر این ماجرا خارج از کشور است حتی تسلیحات و اسلحه هم در اختیار افراد قرار میدهند یعنی دنبال یک هدف نیستند و موضوع فقط زنان نیست.
او ادامه داد: آنچه مسلم است در این جریان تقابل و ضدیت با اسلام نهفته است. بچههایی که در خیابان روسری از سر خود برمیدارند طی یک برنامهای به اینجا رسیدند. اگر به ۱۰ - ۱۵ سال گذشته نگاه کنید، متوجه میشوید این حرکت اعتراضی چگونه به اینجا رسیده است و چطور برای آن برنامه ریزی شده است حتی دولت آمریکا برای جریانات اخیر ایران بودجه کنار گذاشته بود پس به این سادگی نیست که بگوییم تمام این اعتراضات بخاطر برداشتن روسری است.
ولی مراد عنوان کرد: در این میان نباید از فمنیست رادیکال چشم پوشی کرد. در جهان برخی خانمها اعتراضشان را با عریان کردن نشان میدهند برای مثال سال ۱۳۷۱ جلوی پارلمان کانادا خانمها قسمت بالای تن خود را برهنه کردند و فریاد میزدند ما هم برابری جنسیتی میخواهیم درواقع فمنیسیت رادیکال عریانی را به عنوان اعتراض به رسمیت میشناسد. من نمیگویم کسی که در خیابان روسری از سر خود برمیدارد هدفش این است اما کسی که با حجاب مخالف است پایان مخالفتش کجاست؟ محل توقفش کجاست؟ شرع تعیین کرده زن زیباییهاش را بپوشاند آیا کسی که شرع را بشکند جایی برای ایستادن دارد؟ معلوم است که نه؛ در قرآن آماده حتی به حدود الهی نزدیک هم نشوید.
این فعال حقوق زنان ادامه داد: اینکه برخی میگویند هدف زنان برهنگی است خیر نیست شاید الان نباشد اما کسی که برای شکسته شدن حجاب در ایران برنامه ریزی کرده قطعا برنامههای دیگری هم دارد.
او در انتقاد از انسیه خزعلی به عنوان نماینده زنان ایرانی گفت: خانم خزعلی هیچوقت امور زنانی نبوده و ایشان در بخش خواهران سازمان حج و زیارت بودند درواقع او یک خانم جلسهای است. سابقه خانم خزعلی به لحاظ امور تئوری، عملی، ساحت اجتماعی، کنشگری اجتماعی، حضور رسانهای هیچ ربطی به امور زنان ندارد. ایشان اصلا اینکاره نیست که من الان به عنوان فعال حقوق زنان بگویم در این دوره حساس جامعه به عنوان نماینده بانوان چه وظیفهای دارد. ایشان از وقتی آمده لایحه رفع تبعیض از زنان را ارسال نکرده، ستاد ملی زن و خانواده مسکوت مانده، برنامه جامع توانمندسازی زن سرپرست خانوار که طبق قانون برنامه ششم باید تحویل مجلس میداده هنوز این مسیر را طی نکرده، شاخصهای عدالت جنسیتی روی زمین مانده و.... اما وقتی این نقدها نسبت به عملکردش میشود، میگوید فرد منتقد تعارض منافع دارد و بخاطر خودش این حرفها را میزند درحالی که تعارض منافع وقتی ایجاد میشود کسی در راس امور دولتی بنشیند که مرگ بر استکبار میگوید اما پسرش در کانادا زندگی میکند.
ولی مراد در پایان با درخواست از رئیس جمهور بیان کرد: آقای رئیسی اگر میخواهد بگوید من صدای زنان را شنیدم در اولین قدم انسیه خزعلی را عزل کند.