رئیسجمهور گفت: آنها که به دنبال تعطیلی علم و دانش و دانشگاه هستند، به دانشگاه نمیروند، اما من به دنبال گشایش هستم.
به گزارش «تابناک»، سید ابراهیم رئیسی، رئیس قوه مجریه که از صبح امروز (چهارشنبه ۱۶ آذر ۱۴۰۱) به دعوت تشکلهای مختلف دانشجویی برای شرکت در مراسم گرامیداشت روز دانشجو در دانشگاه تهران حاضر شده بود، پس از شنیدن سخنان نمایندگان دانشجویان، سخنرانی خود را در تالار فردوسی دانشگاه تهران آغاز کرد.
وی با اشاره به اینکه «به من توصیه کردند روز ۱۶ آذر به دانشگاه نیایم» گفت: آنها که به دنبال تعطیلی علم و دانش و دانشگاه هستند به دانشگاه نمیروند، اما من به دنبال گشایش هستم.
رئیسجمهور خاطرنشان کرد: روز ۱۶ آذر، روز دانشگاه و نماد این است که آینده متعلق به دانشجویان است و به دست آنها رقم میخورد. بلافاصله بعد از کرونا گفتم دانشگاه باید آغاز به کار کند چرا که دانشگاه باید سرزنده و امیدآفرین باشد.
وی یادآور شد: وزیر خارجه سوریه چند روز پیش مهمان من بود. به من گفت که دقیقا همان نسخهای که الان در ایران دارند اجرا میکنند اول در دمشق اجرا شد. این اشتباهات محاسبهای غربیهاست که فکر میکنند ایران مانند کشورهای دیگر است. اینجا ایران است؛ مردان و زنان فرهیختهای دارد. مگر اجازه میدهد به شما هر کاری بکنید.
رئیسی دانشگاهها را راویان پیشرفت در کشور توصیف کرد و گفت: رشد اقتصادی ۰/۴ درصد بود، اما اسفند ۱۴۰۰ به ۵ درصد رسید.
وی با بیان اینکه «آنهایی که سخن از زندگی برای مردم ایران میگویند زندگی را از مردم سلب میکنند» افزود: چرا دروغ میگویید مگر مردم ایران شما را نمیشناسند؟ ۳۵ هزار کودک معلول روی دست مردم افغانستان گذاشتید. شما دنبال زندگی برای مردم هستید؟
رئیس جمهور با بیان اینکه «اولین شرط ما توانمندی مدیران برای انجام ماموریت است» ادامه داد: نکتهای مطرح کردند درباره انتصاب وزیر مریض. این وزیر مریض نبود، مریض شد! چکار کنیم؟ ایشان در این مدت اگر عملکردش را به شما گزارش دهد در حوزههای مختلف هوایی، ریلی، مسکن و شهرسازی اقدامات بسیار خوبی داشته است. در هر صورت به مریضی سختی مبتلا گشت که زمینگیر شد.
وی افزود: در گاز و برق قطعی نداشتیم، در تابستان امسال دیدیم که خاموشی نداشتیم؛ ما که نیروگاه نساختیم بلکه با مدیریت توانستیم بدون خاموشی از تابستان عبور کنیم، در حالی که سالهای گذشته همه خاموشیها در تابستان را به یاد دارند.
رئیس جمهور در ادامه خاطرنشان کرد: درباره اینترنت؛ من در انتخابات حرفی زدم که گاهی هم بعضیها میخواهند آن را یادآوری کنند! من خودم یادم هست؛ هرآنچه گفتیم به خاطر دارم. سخن ما این است که اگر دشمن آمد در فضا و بستری دشمنی کرد و خواست کشور را بهم بریزد، شما میگویید به او اجازه بدهیم؟
وی افزود: محدودیتهای ایجاد شده به دلیل اخلال دشمن و ایجاد ناامنی است که در آن ایجاد کرد؛ حتما بدانید با شرایط امن، وضعیت متفاوت خواهد بود. به وزیر و مسئول مربوطه گفتم برای کسب و کارها کاری کنید تا بر بسترهای داخلی فعالیت کنند تا بتوانیم فضا را امن کنیم.
وی همچنین با بیان اینکه «در ایجاد اشتغال واقعی از میزانی که وعده کردیم عقب نیستیم» گفت: انشاالله با سرعت گرفتن ساخت مشکل مسکن هم برطرف میشود.
رئیسجمهور اظهار کرد: چهار تا پنج بار راهکارهایی برای بازار سرمایه ارائه شده است. متصل کردن سهام خرد به بازار بزرگ در بورس درست نبود.
وی همچنین وعده داد که «تورم کاهش مییابد و وضع مردم تغییر میکند.»
رییسی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: ما گفتوگو را در دانشگاه مفید میدانیم. سخنان همه حتی کسانی که نظرات مخالف دارند شنیده خواهد شد. سخن گفتن در حل مساله بسیار اثر دارد. دولت از این گفتوگوها استقبال خواهد کرد.
وی با بیان اینکه «همه اقتصاددانها معتقد بودند نباید وضعیت ارز ترجیحی آن طور ادامه پیدا کند و میگفتند باید اصلاح شود» ادامه داد: در اصل قضیه اختلافی نبود بلکه در روشها اختلاف بود.
رئیس جمهور با بیان اینکه «۸ نکته را به خودروسازان ابلاغ کردهام» خاطرنشان کرد: «اجازه واردات خودرو صادر شده است» و افزود: اساس قضیه واردات نیست، اساس قضیه تولید داخلی است، اما چون کاستیهایی در بازار وجود دارد اجازه واردات برای متعادل کردن بازار صادر شده است.
رئیس جمهور در پایان ضمن قدردانی از دانشجویان و اساتید با بصیرت دانشگاه که با رونق کلاسها و پافشاری بر ارزشها اجازه ندادند فضای دانشگاه به محلی برای جولان اغتشاشگران تبدیل شود، به روح پاک همه شهدا به ویژه شهدای دانشجو و شهدای مدافع امنیت درود فرستاد.
پیش از آغاز سخنان رئیس جمهور، امیرمحمد پولانی دانشجوی کارشناسی ارشد مطالعات منطقهای، محمد هوشچیان دانشجوی مهندسی مکانیک بیوسیستم، امیرحسین سیدرحیمزاده دانشجوی رشته اقتصاد، فاطمه سادات هوشمند دانشجوی مقطع کارشناسی رشته هوافضا، زهرا کمالی دانشجوی زبان و ادبیات عرب، محمدهادی نصر دانشجوی مدیریت دولتی و معین رضیعی دانشجوی حقوق عمومی به بیان نقطه نظرات و دیدگاههای خود درباره مسائل مختلف کشور پرداختند.