آمریکا مدعی شد: ایران مذاکرات را جدی نگرفته است

هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید در تداوم رویکرد دوگانه آمریکا در قبال جمهوری اسلامی ایران، بدون کوچکترین اشاره به عهد شکنی واشنگتن درباره برجام، تهران را متهم به جدی نگرفتن مذاکرات احیای برجام کرد.
کد خبر: ۱۱۶۰۵۱۳
|
۰۱ بهمن ۱۴۰۱ - ۰۹:۳۰ 21 January 2023
|
4964 بازدید
|
۶

به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، جان کربی هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید روز جمعه به وقت محلی در حالیکه اذعان کرد که مذاکرات هسته ای برای احیای برجام در تمرکز آمریکا قرار ندارد، در همان حال جمهوری اسلامی ایران را متهم به جدی نگرفتن مذاکرات کرد و مدعی شد ایران مذاکرات را جدی نگرفته است.

این مقام ارشد کاخ سفید ادعا کرد که ایران مذاکرات را جدی نگرفته و این مذاکرات فعلا در تمرکز و دستور آمریکا قرار ندارد.

هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی ملی آمریکا همچنین با طرح اتهامات همیشگی درباره برنامه هسته ای ایران و نزدیک شدن ایران به نقطه ادعایی گریز هسته ای مدعی شد جو بایدن رئیس جمهور ایالات متحده بر اینکه به ایران اجازه دستیابی به سلاح هسته‌ای را نخواهد داد، تاکید کرده است.

به گزارش ایرنا، ند پرایس سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا ۲۰ دی ماه با اذعان به رویکرد دوگانه دیپلماسی و فشار دولت بایدن به همراه شرکایش علیه جمهوری اسلامی ایران، در عین حال اظهار داشت که دیپلماسی در قبال ایران نمرده است.

این سخنگوی دولت بایدن در جمع خبرنگاران در واشنگتن درباره لفاظی‌های مقامات کابینه جدید رژیم صهیونیستی و موضع دولت بایدن دراین خصوص گفت:آمریکا و اسرائیل در سطح استراتژیک مبنی بر اینکه ایران نباید هیچگاه به سلاح هسته‌ای دست یابد، کاملا با یکدیگر اتفاق نظر دارند و همسو هستند.

سخنگوی وزارت خارجه دولت بایدن گفت که ما به صراحت نظرات مخالف خود را به اسرائیل می‌گوییم و آنها نیز نظر مخالف خود را به ما اطلاع می‌دهند.

این مقام آمریکایی اضافه کرد: ما معتقدیم که دیپلماسی همچنان موثرترین و بادوام ترین روشی است که به وسیله آن می‌شود از دسترسی ایران به سلاح هسته‌ای به صورت کامل جلوگیری کرد.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با تکرار ادعاهای مقامات آمریکایی در هفته‌ها و ماه‌های اخیر گفت: اما ایرانی‌ها به صورت مکرر به یک توافق دیپلماتیک پشت کرده‌اند. از ماه سپتامبر تاکنون بازگشت به برجام در تمرکز آمریکا نبوده است.

پرایس سپس اذعان کرد: ما با شرکای اسرائیلی مبنی بر اینکه نباید هیچ گزینه‌ای را از روی میز حذف کنیم، موافقیم.

در این هنگام خبرنگاری با اشاره به اظهارات جو بایدن رئیس جمهور آمریکا در جمع تعدادی از مخالفان جمهوری اسلامی ایران که او را برای اعلام مرده بودن برجام و عدم مذاکره تحت فشار گذاشته بودند که بایدن در پاسخ گفته بود نمی‌تواند این را بگوید، خطاب به ند پرایس، با تفسیر خود از سخنان بایدن مدعی شد که شما با رئیس جمهور مخالفید که گفت بازگشتی به دیپلماسی وجود ندارد؟

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در پاسخ تاکید کرد: رئیس جمهور ابدا نگفت که دیپلماسی مرده است بلکه به این امر اشاره می‌کند که ایرانی‌ها فرصت بازگشت سریع به برجام را از بین برده‌اند.

خبرنگاری از سخنگوی وزارت خارجه آمریکا پرسید، شما می‌گویید ایرانی‌ها فرصت بازگشت سریع به برجام را از بین برده‌اند و همچنین دیپلماسی گزینه ترجیحی در قبال ایران است، چگونه رئیس جمهور می‌خواهد به تعهد خود مبنی بر عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای دست یابد؟

ند پرایس به فشارهای اقتصادی آمریکا در سال های ۲۰۱۲ تا ۲۰۱۴ اشاره کرد و مدعی شد که فشارهای اقتصادی قابل توجه واشنگتن و متحدان غربی‌اش، ایران را به پای میز مذاکره آورد.

پرایس در عین حال به ناکارآمدی سیاست فشار حداکثری در دولت ترامپ اشاره و ادعا کرد که این سیاست زمانی کارآمد است که با همراهی سایر شرکا باشد.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا تهدید کرد تا زمانی که ایران رویکرد و مسیر خود را تغییر نداده، به فشارهای اقتصادی علیه ایران با شرکا ادامه خواهیم داد.

جیک سالیوان مشاور امنیت ملی آمریکا نیز پیش از ند پرایس اعلام کرد: دولت آمریکا به صراحت اعلام کرده است که توافق هسته‌ای با ایران در حال حاضر در اولویت نیست اما همچنان معتقد است که دیپلماسی بهترین راه برای اطمینان از عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای است.

ایران پس از امضای برجام در سال ۱۳۹۴ با هدف لغو تحریم‌های ظالمانه، به عنوان کشوری مسئولیت پذیر، تعهدات خود را بدون عیب و نقص اجرا کرد و این مساله در ۱۶ گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی مورد تائید قرار گرفت اما پس از ورود دونالد ترامپ به کاخ سفید در ژانویه ۲۰۱۷ (دی ماه ۱۳۹۵) و پس از چند اقدام مقدماتی، نهایتاً با اتخاذ مواضع مغایر با مفاد برجام، با خروج یکجانبه و غیرقانونی آمریکا از آن در ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۷ (۸ می ۲۰۱۸)، در دو مرحله تحریم‌های ثانویه آن علیه ایران بازگردانده شد.

اجرای نامتوازنِ این توافق از یک طرف و فشارهای ناشی از اعمال و تشدید تحریم‌های یکجانبه آمریکا از طرف دیگر، باعث شد تا یکسال پس از خروج آمریکا از برجام، نهایتاً درتاریخ ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ (۸ می ۲۰۱۹) شورایعالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران تصمیماتی در راستای متوقف کردن گام به گام اجرای اقدامات داوطلبانه تعهدات هسته‌ای با اعطای فرصت‌های ۶۰ روزه به دیپلماسی، اتخاذ کند.

ایران تا یک سال پس از خروج آمریکا از برجام به تمامی تعهداتش ذیل این توافق عمل کرد تا به کشورهای اروپایی که وعده می‌دادند آثار خروج واشنگتن از توافق را جبران می‌کنند، فرصت دهد تا برای تحقق این وعده تلاش کنند اما با توجه به اینکه کشورهای اروپایی به وعده‌هایشان عمل نکرده‌اند، در چند گام تعهداتش ذیل برجام را کاهش داد. کاهش تعهدات ایران بر اساس مفاد توافق هسته‌ای برجام صورت گرفت.

دولت دموکرات جو بایدن پس از روی کار آمدن در ژانویه ۲۰۲۱، اقدام یکجانبه دولت سابق این کشور را برای خروج از توافق ایران و گروه ۱+۵ محکوم کرداما تاکنون دربرابر هرگونه اقدام معتبر برای جبران رفتار نادرست گذشته کوتاهی کرده و همزمان با حوادث داخلی ایران، تمرکز خود را بر ناآرامی و اتهام استفاده روسیه از پهپادهای ایرانی در جنگ اوکراین قرار داده است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۲۴
انتشار یافته: ۶
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۱۸ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۱
مذاکره از دید آنان پذیرش دیکته آمریکا است
یعنی آنچه را که با زور به دست نیاورده با مذاکره به دست بیاورد
امید
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۲۰ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۱
جناب امریکا برجام دیگر اولویت ایران نیست ما مشغول توسعه و پیشرفت کشور هستیم بدون برجام
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۲۷ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۱
آمریکا که صریحا اعلام کرد اولویتش اغتشاشات ایران است نه مذاکره برجام
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۳۵ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۱
اغتشاش نیست ، اعتراضه !!!
بهنام
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۳۶ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۱
خودش جدی گرفت چه غلطی کرد؟
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۵ - ۱۴۰۱/۱۱/۰۱
همون دفعه قبل که جدی گرفتیم برای هفت پشتمون بسه .شما با ما شوخی نکنید و ما رو جدی بگیرید .
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
کدام وزیر دولت پزشکیان تاکنون عملکرد ضعیف تری داشته است؟