به گزارش تابناک به نقل از فارس، الازهر مصر امروز (چهارشنبه، ۲۵ژوئیه) از شهروندان جهان عرب و مسلمانان خواست تا تمامی محصولات هلندی و کالاهای سوئدی را بایکوت کرده و در حمایت از قرآن کریم موضعی قوی و واحد اتخاذ کنند.
طبق گزارش وبگاه شبکه «المیادین»، الازهر در بیانیهای اعلام کرد که تحریم تمامی محصولات هلندی و کالاهای سوئدی، «پاسخ مناسبی به دولتهای این دو کشور در توهین به یک و نیم میلیارد مسلمان و پافشاری آنها در حمایت از جنایات نفرتانگیز و وحشیانه تحت لوایی غیرانسانی و غیراخلاقی که آزادی بیان مینامند».
الازهر همچنین تاکید کرد که اقدامی همچون سوزاندن قرآن کریم به مثابه «دیکتاتوری هرجومرجگونه، بی اخلاقی و سلطه بر مردم شریفی است که با خدا و هدایت آسمانها پیوند دارند».
الازهر در بیانیه خود، بر لزوم پایبندی ملتهای عرب و جهان اسلام به این تحریم تاکید و خاطرنشان کرد که فرزندان، جوانان و زنان خود را با آن آشنا کنند و بدانند که هرگونه اکراه یا سهل انگاری در این موضوع، کوتاهی صریح در حمایت از دین است.
این در حالی است که الأزهر مصر اقدام گروههای افراطی در سوئد مبنی بر سوزاندن قرآن کریم را بشدت محکوم کرده و خواستار جلوگیری از هر گونه اهانت به مقدسات اسلامی شده بود. الأزهر تأکید داشت که سوزاندن قرآن کریم در سوئد بیانگر همدستی مسئولان این کشور و تلاش آنها برای اهانت به مقدسات اسلامی و تحریک مسلمانان است.
هزاران نفر از مردم استان صعده یمن، نیز روز دوشنبه، در محکومیت هتک حرمت قرآن کریم در سوئد به خیابانها آمدند.بنابر گزارش شبکه «المسیره»، تظاهراتکنندگان یمنی ضمن ابراز خشم از آنچه روز شنبه در سوئد رخ داد، سکوت برخی از دولتهای عربی و اسلامی در قبال این جنایت را محکوم کرده بودند.
بعد از افزایش واکنشها، کشورهای عربی از جمله عربستان سعودی، امارات، اردن و اعضای شورای همکاری خلیج فارس نیز در بیانیههایی این اقدامات جنایتگارانه گروههای افراطی در هلند و سوئد، هتک حرمت قرآن کریم و سوزاندن آن را محکوم کردند.
وزارت خارجه عربستان سعودی در بیانیهای ضمن محکوم کردن این اقدام اهانتآمیز، تأکید کرد که پاره کردن قرآن کریم در هلند احساسات میلیونها مسلمان در سراسر جهان را جریحهدار میکند. وزارت خارجه امارات نیز بر مخالفت این کشور با هر گونه اقداماتی برای برهم زدن امنیت و ثبات که بر خلاف ارزشها و اصول انسانی و اخلاقی است، تأکید کرد.
وزارت خارجه اردن هم در بیانیهای ضمن محکوم کردن اهانت به قرآن کریم، تأکید کرد که سوزاندن قرآن کریم اقدامی خطرناک و نماد اسلامهراسی و تحریک به خشونت و اهانت به ادیان است و به هیچ عنوان نمیتوان آن را نوعی آزادی تلقی کرد.
این اقدام اهانتآمیز در حالی صورت گرفت که شنبه ۲۱ ژانویه/اول بهمن ماه «راسموس پالودان» رهبر حزب دانمارکی اسلامستیز و افراطی «استرام کورس» در اقدامی اهانتآمیز اقدام به سوزاندن قرآن کریم مقابل سفارت ترکیه در استکهلم پایتخت سوئد کرد و نیروهای پلیس این کشور نیز از او حمایت کردند.
در پی این اقدام، وزارت خارجه ترکیه، روز گذشته (سهشنبه، ۲۴ ژانویه)، هتک حرمت قرآن کریم در هلند را محکوم و سفیر هلند را فراخواند. وزارت خارجه ترکیه با انتشار بیانیهای اعلام کرد: ما هتاکی رذیلانه یک فرد ضد اسلام در لاهه هلند را که کتاب مقدس ما، قرآن کریم را هدف قرار داد، به شدت محکوم میکنیم.