بین الملل تابناک: زمین لرزه مخربی به بزرگی و شدت ۷.۸ ریشتر در ساعت ۰۴:۱۷ دقیقه بامداد روز دوشنبه، ۱۸ بهمن ماه ۱۴۰۱ مناطق وسیعی در جنوب ترکیه و شمال سوریه را لرزاند که در جریان آن تلفات و خسارات زیادی وارد شد.
بانک جهانی پنجشنبه شب گزارش داد که این نهاد اقتصادی برای کمک به امداد رسانی و نیز بهبود شرایط ناشی از پیامدهای زمین لرزه سهمگین ترکیه که تاکنون بیش از ۱۷ هزار کشته برجای گذاشته است، یک میلیارد و ۷۸۰ میلیون دلار به دولت آنکارا کمک می کند.
به گزارش خبرگزاری "فرانسه" دیوید مالباس" رئیس بانک جهانی با بیان این مطلب گفت که کمک های فوری و سریع را به ترکیه ارائه خواهیم کرد و یک ارزیابی سریعی نیز برای مقابله با نیازهای فوری و بزرگ آنکارا انجام می دهیم.
بانک جهانی اعلام کرده که ۷۸۰ میلیون دلار به صورت کمک های فوری به ترکیه ارائه می شود و همچنین یک میلیارد دلار نیز به صورت اضافه برای حمایت از آسیب دیدگان ناشی از زمین لرزه ترکیه تهیه می شود.
کمک بانک جهانی همزمان با آن روی می دهد که پارلمان ترکیه در ۱۰ منطقه آسیب دیده ناشی از زمین لرزه در جنوب این کشور حالت فوق العاده اعلام کرده است.
تدروس ادهانوم رئیس سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد که برای بازدید از مناطق زلزلهزده و هماهنگی کمکها به زلزلهزدگان عازم سوریه شده است.
ادهانوم جمعه شب در توئیتی نوشت: در راه سوریه هستم، جایی که سازمان جهانی بهداشت از ارائه مراقبت های بهداشتی حیاتی در مناطق زلزلهزده حمایت میکند.
در همین حال، الجزیره به نقل از سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد: فاجعه زلزله در سوریه فراتر از حد تصور است و کشورها باید به سوریه کمک کنند.
وزارت حمل و نقل سوریه پنجشنبه شب اعلام کرد که این کشور تاکنون ۴۰ هواپیما حامل کمک های بشردوستانه از کشورهای مختلف را دریافت کرده است.
به گزارش خبرگزاری رسمی سوریه؛ سانا، این وزارت خانه اعلام کرد که این کمک های دریافتی در فرودگاه های "دمشق، حلب و لاذقیه به زمین نشسته است.
در همین راستا، پنجمین هواپیمای حامل کمک های انساندوستانه جمهوری اسلامی ایران به مردم زلزله زده سوریه صبح امروز (پنجشنبه) در فرودگاه بین المللی دمشق به زمین نشست.
به گزارش ایرنا، این هواپیما حامل ۴۵ تن کمک های پزشکی، غذایی و دیگر مایحتاج مردم زلزله زده سوریه است.
از سوی دیگر دولت دمشق از فرود هواپیمای چینی حامل کمک های بشردوستانه به سوریه در فرودگاه بین المللی دمشق خبر داد.
دولت پکن اعلام کرده که حدود چهار و نیم میلیون دلار کمک نقدی و ۲ میلیون دلار کمک غیرنقدی به زلزله زدگان سوریه اختصاص میدهد.
مائو نینگ سخنگوی وزارت امورخارجه چین چهارشنبه گفت که دولت چین ۳۰ میلیون یوان (حدود ۴.۴۲ میلیون دلار) کمکهای بشردوستانه اضطراری به سوریه برای امداد و نجات زلزله زدگان و همچنین ۲ میلیون دلار کمک نقدی و امدادی فوری به این کشور اختصاص میدهد.
وی گفت، در عین حال، چین اجرای طرح ارائه کمکهای غذایی در حال انجام به مردم سوریه را تسریع خواهد کرد.
سخنگوی وزارت امورخارجه چین افزود: مقامات چین همچنین با سوریه همکاری نزدیک خواهند کرد تا با تحویل این کمکها در اسرع وقت به این کشور در امدادرسانی به زلزله زدگان و کمک به آسیب دیدگان یاری شود.
سه روز از وقوع زمینلرزهای به بزرگی ۷.۸ درجه در مقیاس ریشتر به مرکزیت ترکیه، میگذرد. زلزلهای که بخشهای زیادی از منطقه غرب آسیا و شرق مدیترانه را به لرزه درآورد و علاوه بر ترکیه، بخشهای زیادی از سوریه را ویران کرد. تا لحظه تنظیم این خبر، شمار جانباختگان در ترکیه به ۱۴ هزار و ۶۳ هزار و ۷۹۴ نفر و در سوریه به سه هزار و ۱۶۲ نفر رسیده است.
شدت این زلزله به حدی بود که در لبنان، فلسطین، عراق، اردن، مصر، عربستان سعودی و بخشهای از اوکراین و اروپا از جمله یونان، بلغارستان و... به ثبت رسید.
پس از زلزله ترکیه و سوریه کشورهای بسیاری برای کمکرسانی به زلزلهزدگان اعلام آمادگی کردند. برخلاف ترکیه که بیش از ۶۵ کشور کمکهای بشردوستانه خود را تاکنون به این کشور ارسال کردهاند، کشورهای اندکی برای کمک به زلزلهزدگان سوریه اقدام کردهاند. حتی سازمان ملل برای کمکرسانی به زلزلهزدگان سوریه نتوانسته تا به این لحظه اقدام قابل توجهی انجام دهد. در این میان مرکز امداد و نجات ملک سلمان، شاه سعودی که ادعا کرده بود به زلزلهزدگان سوری و ترکی کمک خواهد کرد و آماده دریافت کمکهای مردمی برای زلزلهزدگان است و یک پل هوایی برای انتقال این کمکها به دو کشور مذکور ایجاد کرده، هنوز هیچ کمکی برای مردم سوریه ارسال نکرده است.
این مرکز امروز، پس از گذشت سه روز از زلزله مرگبار در سوریه و ترکیه، نخستین محموله امدادرسانی سعودی شامل تیمهای تخصصی پزشکی و گروههای امداد و نجات برای کمک به زلزلهزدگان ترکیه را وارد فرودگاه آدانا در جنوب این کشور کرد و مدعی شد که طرح جمعآوری کمکهای مردمی موسوم به «ساهم» نیز تاکنون موفق به گردآوری ۸۰ میلیون ریال سعودی شد و قرار است این مبلغ برای کمک به زلزلهزدگان سوریه و ترکیه هزینه شود.
سوریه کشوری عربی است که بیش از ۱۱ سال در حال تجربه جنگی ویرانگر است. جنگی که ایالات متحده آمریکا و رژیم صهیونیستی در پشت آن قرار دارند و در این مدت بسیاری از کشورهای عربی که بر هویت عربی خود تاکید دارند، علیه آن با واشنگتن و تلآویو متحد شدند. حال با وقوع زلزله ویرانگر نیز، همانطور که انتظار میرفت، این کشورها ترجیح دادند که به جای سوریه، بیشتر به ترکیه کمک کنند. در حالی که به دلیل شرایط بغرنج سوریه، این کشور مستحق توجه و حمایتهای بیشتری در همه سطوح از سوی کشورهای عربی است.
روزنامه رأی الیوم، چند روز پیش با سوژه قرار دادن این موضوع در سرمقاله خود نوشته بود که ایجاد پلهای هوایی عربی برای نجات زلزلهزدگان ترکیه جای تحسین دارد چرا که این یک وظیفه انسانی و اخلاقی است؛ ضمن اینکه ترکیه یک کشور اسلامی و برادر به شمار میرود اما آنچه که مایه تاسف است این است که مشابه این رویکرد در قبال سوریه دیده نمیشود؛ کشوری که در محاصره خفهکننده آمریکایی-اروپایی که بسیاری از دولت های عربی متعهد به آن هستند؛ بیش از هر کشور دیگری به کمک نیاز دارد.
با این وجود برخی کشورهای عربی و اسلامی به کمک مردم زلزلهزده سوریه شتافتند که در ذیل به تفصیل ذکر میشود.
ایران
ایران از جمله نخستین کشورهایی بود که به سرعت برای کمک به زلزلهزدگان سوری وارد عمل شد و محمولههای امدادرسانی خود را به این کشور ارسال کرد وهواپیماهای حامل کمکهای انساندوستانه جمهوری اسلامی ایران به مردم زلزلهزده سوریه، در دو فرودگاه دمشق و حلب بر زمین نشستند.
مهدی سبحانی سفیر جمهوری اسلامی ایران، سهشنبه پیش، اعلام کرد که نخستین محموله امدادی ایران در قالب ۴۵ تن شامل پتو، چادر، دارو، مواد غذایی و دیگر ملزومات زلزلهزدگان سوریه وارد فرودگاه حلب شده و به سرعت تخلیه و بین زلزلهزدگان توزیع میشود.
پس از آن نیز چندین محموله امدادی ایران به فرودگاه حلب، اللاذقیه و دمشق رسید.
صبح امروز (پنجشنبه) نیز پنجمین محموله کمکهای بشردوستانه جمهوری اسلامی ایران به زلزلهزدگان سوریه وارد دمشق شد و سفارت جمهوری اسلامی ایران در این ارتباط در صفحه توییتر خود نوشت: «صبح روز پنجشنبه پنجمین محموله کمک های بشردوستانه جمهوری اسلامی ایران به زلزله زدگان سوریه که شامل ۴۵ تن پتو، فرش، چادر و مواد غذایی است، وارد فرودگاه دمشق شد».
عمان
کشور عمان از جمله کشورهای کمککننده به زلزلهزدگان سوریه و ترکی است که تاکنون چندین محموله به سوریه ارسال کرده و علاوه بر آن اقدام به ایجاد یک پل هوایی به سمت مناطق آسیبدیده از زلزله در سوریه و ترکیه کرده است.
خبرگزاری رسمی سوریه (سانا)، امروز از ورود یک محموله جدید کمکهای بشردوستانه عمان به فرودگاه دمشق خبر داد و «ترکی بن محمود البوسعیدی» سفیر عمان در دمشق اعلام کرد که هواپیمای وارد شده به فرودگاه دمشق، حامل ۱۴ تن مواد امدادی و لجستیکی بوده و یکی از پنج هواپیمایی است که تا روز یکشنبه آتی، وارد فرودگاه دمشق میشود.
روسیه
روز سهشنبه، در کمتر از ۲۴ ساعت از وقوع زلزله در ترکیه و سوریه، روسیه نخستین تیمهای امداد و نجات خود را عازم سوریه کرد(+) تا به عملیات جستجو و نجات زلزلهزدگان کنند. علاوه بر آن محمولههایی از کمکهای ارتش روسیه میان خانوادههای زلزلهزده حاضر در پناهگاه مسجد الروضه در شهر اللاذقیه توزیع شد.
امارات
امارات از جمله کشورهای عربی بود که در جریان زلزله اخیر سوریه، وارد عمل شد تا به زلزلهزدگان سوری کمک کند. امروز (پنجشنبه، 9 ژانویه) نیز دو هواپیمای حامل کمکهای بشر دوستانه امارات وارد سوریه شد. «معتز دوجی» معاون وزیر ادارات محلی و محیط زیست امارات در این خصوص توضیح داد که یکی از این دو هواپیما، 84 تن و دیگری 27 تن کمک شامل پتو، چادر و مواد غذایی وارد سوریه کردند و به این ترتیب شمار هواپیماهای اماراتی حامل کمکهای بشردوستانه برای زلزلهزدگان سوری تاکنون به هفت عدد رسیده است
ارمنستان
تا به امروز، دو هواپیمای حامل کمک برای زلزلهزدگان سوری از کشور ارمنستان در فرودگاه بینالمللی حلب بر زمین نشستهاند و به اعلام خبرگزاری سانا، هواپیمای دوم شامل 32 تن مواد غذایی، پزشکی و دارو برای زلزلهزدگان بود.
تونس
تونس از دیگر کشورهای عربی و آفریقایی بود که دو هواپیما حامل کمک برای زلزلهزدگان سوری را به فرودگاه بینالمللی حلب اعزام کرد.
صربستان
سفارت صربستان در دمشق نیز کمکهایی را میان خانوادههای زلزلهزده در دمشق توزیع کرد.
هند
روز گذشته نخستن محموله کمکهای هند به زلزلهزدگان وارد فرودگاه بینالمللی دمشق شد و «ساتیندر کومار» کاردار سفارت هند در دمشق با اشاره به اینکه یک هواپیمای کمکی دیگر با حمل مواد امدادی و پزشکی در حال آمادهسازی برای اعزام به سوریه طی ۲۴ ساعت آینده است، گفت: هواپیمای نخست حامل حدود ۶ تن مواد پزشکی و دارویی بود.
اردن
نخستین هواپیمای حامل کمکهای اردن به سوریه، دیروز وارد فرودگاه بینالمللی دمشق شد و «باسل الکاید» کاردار سفارت اردن در دمشق گفت که هواپیمای حامل کمکهای بشردوستانه مردم اردن به دستور عبدالله دوم، شاه این کشور در اختیار مردم سوریه قرار گرفته است و اردن در این شرایط هر چه قدر که بتواند به سوریه کمک میکند و در کنار آن باقی میماند.
الجزائر
الجزائر تاکنون چهار هواپیمای حامل کمکهای بشر دوستانه را به سوریه ارسال کرده است.
مصر
مصر از دیگر کشورهای عربی بود که از اعزام هواپیماهای نظامی حامل کمکهای پزشکی فوری به سوریه خبر داد. حسین مخلوف، وزیر اداره محلی و محیط زیست سوریه نیز در فرودگاه دمشق از دولت و مردم مصر برای این کمک تشکر کرد و گفت که مردم سوریه هرگز کسانی را که به آنها کمک میکنند فراموش نمیکنند؛ به ویژه در شرایط کنونی که کشورشان در اثر زلزله ویرانگر شرایط دشواری را سپری میکند.
لیبی
روز گذشته یک هواپیمای حامل ۴۰ تن مواد غذایی و پزشکی و امدادی از لیبی وارد فرودگاه بینالمللی اللاذقیه شد.
پاکستان
پاکستان نیز از دیگر کشورهای کمککننده به سوریه در شرایط بحرانی کنونی پس از زلزله مرگبار روز دوشنبه پیش بود و روز گذشته، یک هواپیمای حامل بیش از ۴۰ تن کمکهای لجستیکی وارد فرودگاه دمشق شد.
سفیر پاکستان در دمشق توضیح داد که این کمکها از جانب دولت و مردم پاکستان به مردم سوریه است و بیشتر حاوی چادر برای زلزلهزدگان است و در روزهای آینده با هماهنگی دو دولت، کمکهای بیشتری شامل مواد غذایی و پزشکی به سوریه ارسال خواهد شد.
مشاور ریاست جمهوری سوریه گفت: متأسفانه غرب فقط به مناطقی که تروریستها در آن هستند - جایی که کلاه سفیدها هستند - اهمیت میدهد، اما به مناطقی که اکثر مردم سوریه در آن زندگی میکنند اهمیتی نمیدهد... بیشتر پول و همه تجهیزات به این قسمت کشور ارسال شده است.
به گزارش شبکه خبری روسیا الیوم، بثینه شعبان، مشاور ویژه ریاست جمهوری سوریه اعلام کرد، سوریه بعد از چند ساعت از وقوع زلزله از کشورهای عضو سازمان ملل و آژانسهای این سازمان و کمیته بین المللی صلیب سرخ و دیگر شرکای نهادهای بین المللی خواست از تلاشهای این کشور برای مقابله با این فاجعه براساس معیارهای فعالیت بشردوستانه با هماهنگی و همکاری دولت سوریه حمایت و به این کشور کمک کنند. این نشان میدهد که ما از تمام کشورها کمک را قبول میکنیم اما به شرط اینکه آن را سیاسی نکنند.
وی گفت: ما کمک از غرب، آمریکا و اتحادیه اروپا را قبول میکنیم اما آنها به رغم درخواست رئیس کمیته بینالمللی صلیب سرخ از تمام کشورها برای کمک به سوریه هیچ گونه کمکی را پیشنهاد ندادند. غرب برای حمایت از تروریستها در مناطقی که خارج از کنترل دولت سوریه است کمک میکند و در درجه اول حمایت از داعش، جبهه النصره و کلاه سفیدها برای غرب مهم است و هیچ توجهی به مناطقی که بیشتر سوریها در آنجا زندگی میکنند، ندارد.
شعبان گفت: تعداد زیادی از کشورهای دوست کمکهایی را برای سوریه برای پشت سر گذاشتن پیامدهای این فاجعه فرستادند. در حالی که کشورهای غربی این بهانه را میآورند که ارائه این کمکها نقض قطعنامههای شورای امنیت است. در حالی که قطعنامههای شورای امنیت کاملا واضح است و تأکید دارد که کمکهای بشردوستانه شامل هیچگونه تحریمی نیست و ارسال آن برای کشورهایی که در معرض فجایع انسانی و حملات تروریستی قرار میگیرد، ممنوع نیست.
وی بر لزوم لغو تمام تحریمهای اقتصادی غرب در سوریه که موجب رنج و مشکلات برای ملت این کشور شده است و مانع عملکرد مناسب نهادهای دولتی برای مقابله با پیامدهای زلزله میشود تأکید کرد.
رئیس انجمن فوتبال قطع عضو ایران از درگذشت ۳ لژیونر ایران در زلزله ترکیه خبر داد.
جعفر عسکری، رییس انجمن فوتبال قطع عضو ایران با اعلام خبر درگذشت ۳ لژیونر فوتبال قطع عضو ایران در زلزله ترکیه اظهار کرد: امروز پنجشنبه ۲۰ بهمن پیکر سه ملیپوش فوتبال قطع عضو ایران که در زلزله ترکیه زیر آوار مانده بودند، پیدا شد که متاسفانه هر ۳ نفر فوت کرده بودند.
این مصیبت تلخ را به جامعه ورزش و به ویژه مجموعه فوتبال قطع عضو و همچنین خانوادههای سه ملیپوش درگذشته تسلیت میگوید و برای آنها از خداوند طلب صبر دارد.
رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه آخرین آمار جانباختگان زلزله سحرگاه روز دوشنبه این هفته در ۱۰ استان جنوبی این کشور را ۱۴ هزار و ۱۴ نفر و تعداد مجروحان را نیز ۶۳ هزار و ۷۹۴ نفر اعلام کرد.
اردوغان امروز در جریان بازدید از مناطق زلزله زده در استان غازی آنتپ افزود: در جریان زلزله اخیر ۶ هزار و ۴۴۴ ساختمان و بنا نیز تخریب شده است.
وی وعده داد که تا یک سال آینده همه خانههای تخریب شده در اثر زلزله در ۱۰ استان جنوبی ترکیه نوسازی خواهد شد.
رئیسجمهور ترکیه همچنین اظهار کرد: علاوه بر برنامهریزی برای احداث ساختمانهای تخریب شده در مدت یک سال، به هر خانواده آسیب دیده از زلزله نیز ۱۰ هزار لیره ترک(حدود ۵۰۰ یورو) به صورت بلاعوض پرداخت خواهد شد.
وی با اشاره به بسیج کلیه عوامل دولت ترکیه برای کاستن از مشکلات مردم مناطق زلزله زده و گسیل کمکهای غیرنقدی به این مناطق در ۱۰ استان بحرانزده گفت: از همه مردم ترکیه قدردانی میکنم که حساسیت نشان داده و به دولت اعتماد کردند.
اردوغان خطاب به مردم مناطق زلزلهزده ترکیه بیان کرد: نگران نباشید، همان طور که تاکنون در جریان زلزله در استان وان، بینگول، الازیغ، مالاتیا و ازمیر اقدام کردیم، خانههای تخریب خود در این ۱۰ استان را نیز ساخته و به صاحبان آنها تحویل میدهیم.
وی همچنین با اشاره به تایید وضعیت فوقالعاده اعلام شده سه ماهه در ۱۰ استان زلزلهزده در مجلس ملی ترکیه و آغاز اجرای آن از امروز، از ادامه تلاشها برای آواربرداری در مناطق زلزله زده خبر داد.
رئیس جمهور ترکیه خطاب به رقبای سیاسی خود نیز اظهار کرد: شهروندان ترکیه به کسانی که میخواهند این بحران زلزله را به بهانه سیاسی علیه دولت تبدیل کنند، هرگز این اجازه را نخواهند داد.
وی با بیان این که در برخی جاهای مناطق زلزله زده متاسفانه مراکز خرید و بازارها غارت شده است، تاکید کرد: پس از آغاز وضعیت فوقالعاده از امروز، دولت این فرصت را خواهد داشت تا علیه کسانی که از این وضعیت سوءاستفاده کرده و مرتکب فساد و اقدام خلاف قانون شوند، مداخله کند.
پنجمین هواپیمای حامل کمک های انساندوستانه جمهوری اسلامی ایران به مردم زلزله زده سوریه صبح امروز (پنجشنبه) در فرودگاه بین المللی دمشق به زمین نشست.
این هواپیما حامل ۴۵ تن کمک های پزشکی، غذایی و دیگر مایحتاج مردم زلزله زده سوریه می باشد.
شب گذشته نیز چهارمین محموله کمک های ایران در فرودگاه حلب تخلیه شد.
"سلمان نواب نوری" سرکنسول جمهوری اسلامی ایران، درخصوص محموله این هواپیما اظهار داشت: محموله هواپیمای چهارم کمک های جمهوری اسلامی ایران به مردم سوریه که وارد فرودگاه حلب شده شامل شش پالت چادر، سه پالت خرما، ۱۵ پالت برنج، سه پالت تن ماهی و دو پالت هم ماکارانی و رب گوجه فرنگی می باشد.
پیش از نیز سه هواپیمای حامل کمک های جمهوری اسلامی ایران به مردم آسیب دیده از زلزله شدید اخیر سوریه وارد این کشور شده بود.
هواپیمای اول محموله خود را در فرودگاه دمشق تخلیه کرد و هواپیمای دوم در فرودگاه حلب و هواپیمای سوم نیز در لاذقیه فرود آمد و محموله خود را در آنجا تخلیه کرد.
اولین هواپیمای حامل کمکهای مردم ایران به مردم زلزله زده سوریه حامل مواد غذایی، امدادی و پزشکی بود که بامداد سه شنبه در فرودگاه بین المللی دمشق به زمین نشست.
محموله این هواپیما شامل ۴۵ تن کمکهای بشردوستانه ایران شامل پتو، چادر، دارو، مواد غذایی و سایر لوازم مورد نیاز زلزلهزدگان بود.
شبکه المیادین پنجشنبه شب در گزارشی میدانی از حلب سوریه گزارش داد که عملیات جستجو و نجات منطقه زلزله زده تا ۴۰ ساعت دیگر پایان خواهد یافت.
خبرنگار اعزامی المیادین به حلب همچنین گزارش داد که اهالی حلب پس از تاریک شدن هوا از برودت هوای شدید رنج میبرند و برق نیز در این شهر قطع است.
این شبکه خبری گزارش داد که شمار افرادی که از زیر آوار بیرون کشیده شدند تا این لحظه به ۶۰۰ نفر رسیده است.
این شبکه خبری همچنین از لاذقیه در شمال سوریه و در کرانه دریای مدیترانه گزارش داد که تیم های نجات بصورت پیوسته شبانه روزی در حال تلاش هستند تا آوارهای ناشی از زمین لرزه در این شهر را از میان بردارند.
المیادین ساعاتی پیش نیز از افزایش شمار قربانیان زمین لرزه در حلب گزارش داد و اعلام کرد که شمار قربانیان به ۴۵۰ و شمار زخمی ها به ۷۰۰ نفر رسیده است.
خلوصی آکار وزیر دفاع ترکیه پنجشنبه شب گفت که برای کمک رسانی به زلزله زدگان تاکنون ۵۰۰ پرواز نظامی صورت گرفته است.
به گزارش خبرگزاری "آناتولی" ترکیه، آکار تصریح کرد که وزارتخانه تحت امر وی تمام هواپیماهای متعلق به نیروهای مسلح را برای اعزام افراد و مواد به منطقه زلزله زده این کشور فرستاده است.
وی همچنین خبر داد که بیش از چهار هزار نظامی درحال حاضر در عملیات جستجو و نجات در استان هاتای مشغول هستند.
افزایش شمار کشته های ترکیه و سوریه به بیش از ۱۶ هزار تن
بر اساس جدیدترین آمار، مجموع قربانیان زلزله مرگبار در ترکیه و سوریه از ۱۶ هزار تن گذشت و بیش از ۶۹ هزار تنهم زخمی شدند.
به گزارش الجزیره به نقل از مقامات، تاکنون دست کم ۱۲۸۷۳ تن در ترکیه جان خود را از دست دادهاند و در سوریه هم حداقل ۳۱۶۲ تن قربانی شدهاند. طبق اعلام آژانس بلایای طبیعی ترکیه، در مجموع ۲۸۰۴۴ تن از مناطق زلزلهزده در جنوب ترکیه تخلیه شدهاند.
در حالی عملیات امداد و نجات در ترکیه در پی زمینلرزه مرگبار دوشنبه به مرکزیت جنوب این کشور ادامه دارد که طبق گزارشها بسیاری از مردم زلزلهزده احساس میکنند که رها شدهاند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، «در غازی آنتپ که پسلرزههای شدید در آن ادامه دارد، ساکنان تقریبا چیزی ندارند. مغازهها بسته است، وسایل گرمایشی سوخت ندارند، زیرا خطوط گاز برای جلوگیری از انفجار قطع شده و یافتن بنزین دشوار است. تنها نانواییها با صفهای طولانی باز ماندهاند.»
در پایان این گزارش آمده «بسیاری از بازماندگان احساس میکنند که رها شدهاند، آنها با هوای سرد نیز مبارزه میکنند، بهویژه از آنجایی که بسیاری از آنها بدون اینکه حتی زمانی برای پوشیدن کفشها در زمان وقوع زلزله داشته باشند، به بیرون هجوم آوردند.»
تداوم عملیات امداد و نجات در ترکیه با مشارکت ۱۱۳ هزار نیرو
مرکز مدیریت حوادث اضطراری ترکیه (آفاد) اعلام کرد که عملیات امداد و نجات زلزله در ده استان جنوبی این کشور در چهارمین روز از وقوع زمین لرزه، با مشارکت ۱۱۳ هزار نیروی آموزش دیده و متخصص داخلی و خارجی همچنان ادامه دارد.
این مرکز همچنین از اعزام و به کارگیری پنج هزار و ۷۰۹ نیروی امداد و نجات از ۲۵ کشور خبر داد و گفت: نیروهای امداد و نجات و مدیریت بحران شامل عوامل مرکز مدیریت حوادث اضطراری ترکیه (آفاد)، پلیس، ژاندارمری، تیمهای اورژانس، داوطلبان امدادی، نیروهای امنیت محلی و تیمهای پشتیبانی در مناطق زلزله زده حضور دارند.
این مرکز همچنین از جمع آوری ۱۳۸ هزار چادر و یک میلیون و ۲۵۵ هزار تخته پتو توسط آفاد، وزارت خانواده و خدمات اجتماعی و هلال احمر ترکیه برای ارسال به ده شهر زلزله زده ترکیه خبر داد و اعلام کرد: برای اسکان موقت زلزله زدگان، حدود ۹۳ هزار چادر خانوادگی در مناطق زلزله زده برپا شده است.
بنا به اعلام مرکز مدیریت حوادث اضطراری ترکیه (آفاد)، ۹۵ آشپزخانه سیار، ۷۹ وسیله نقلیه پذیرایی، چهار تنور سیار، ۳۹ آشپزخانه صحرایی و ۸۶ دستگاه خودروی ارائه خدمات تغذیه توسط نهادهای دولتی و سازمان های مردمی در مناطق زلزله زده فعال شده است.