مدیر گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان با اشاره به مزایای مصرف حبوبات، گفت: حبوبات دارای مقادیر بالای فیبر غذایی هستند و احتمال ابتلا به بیماریهای غیرواگیر از جمله دیابت و انواع سرطان را کاهش میدهند.
به گزارش ایسنا، مهنوش صاحبدل اظهار کرد: امروزه بیماریهای غیرواگیر از جمله بیماریهای قلبی و عروقی، سرطانها و دیابت جزو مهمترین علل مرگ و میر در ایران هستند. وی افزود: متاسفانه در دهههای اخیر سبک زندگی شهرنشینی حتی برای روستاییان و زندگی کارمندی و با عجله، موجب ترویج عادات غلط غذایی و مصرف فست فودها و غذاهای سرخکردنی شده که موجب اضافه وزن و چاقی و به دنبال آن فشارخون بالا، کلسترول خون بالا و در نهایت ابتلا به بیماریهای غیرواگیر شده است.
صاحبدل بیان کرد: برای پیشگیری از ابتلا به این بیماریها، به ایجاد تغییر در سبک زندگی و الگوی غذایی نیاز است که احیای مصرف حبوبات به عنوان یکی از گروههای اصلی غذایی نقش مهمی در این خصوص دارد.
مدیر گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: انواع حبوبات شامل نخود، انواع لوبیا، عدس، باقلا، لپه و ماش است که منبع خوبی برای تامین پروتئین، املاح و برخی ویتامینها هستند.
وی عنوان کرد: با توجه به اهمیت بالای مصرف حبوبات، این دسته از مواد غذایی به عنوان جدیدترین گروه از هرم غذایی معرفی شدهاند و توصیه میشود روزانه یک واحد از انواع حبوبات مصرف شود. یک واحد حبوبات شامل یک لیوان حبوبات پخته یا یک چهارم لیوان حبوبات خام است.
صاحبدل افزود: در صورتی که حبوبات با غلات مصرف شود از نظر ارزش غذایی دارای پروتئین همسان با پروتئین گوشت خواهد بود با این تفاوت که فاقد کلسترول و دارای فیبر غذایی مناسب برای سلامت دستگاه گوارش است. وی با بیان اینکه حبوبات مزایای بسیاری دارند، گفت: کلسیمی که در حبوبات وجود دارد موجب استحکام استخوانها و کاهش خطر پوکی استخوان میشود. کلسترول موجود در حبوبات در مقایسه با گوشت صفر است بنابراین مصرف حبوبات نقش مهمی در پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی دارد.
مدیر گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان عنوان کرد: حبوبات دارای مقادیر بالای فیبر غذایی هستند که احتمال ابتلا به بیماریهای غیرواگیر از جمله دیابت و انواع سرطان را کاهش میدهند. همچنین منبع غنی از آهن هستند و مصرف این مواد غذایی همراه با یک منبع ویتامین C مانند لیمو ترش یا نارنج برای پیشگیری از کم خونی و فقر آهن توصیه میشود.
وی با بیان اینکه پروتئین موجود در حبوبات ارزان و در دسترس است، گفت: با توجه به بحران کم آبی در جهان، تولید حبوبات در مقایسه با سایر پروتئینهای حیوانی نیاز کمتری به آب دارد. وجود مقادیر خوب فیبر و نبود کلسترول در حبوبات موجب ایجاد سیری و کمک به تثبیت قندخون در سطح مطلوب میشود و مصرف این مواد غذایی برای افراد دیابتی بسیار مفید است.
صاحبدل افزود: حبوبات سرشار از ترکیبات ضدسرطانی از جمله آنتی اکسیدان، فیتوکمیکال و فیتواسترول است که در پیشگیری از سرطان موثر است. چگونه نفخ ناشی از حبوبات را کاهش دهیم؟
مدیر گروه بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: برای کاهش نفخ ناشی از مصرف حبوبات باید چند ساعت قبل از پخت حبوبات، خیسانده و دوبار آب آن تعویض شود تا با این کار مواد نفاخ موجود، بدون اینکه به ارزش غذایی آن آسیب برسد، در آب حل و خارج شود.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.