به گزارش «تابناک»، دکتر سید حیدر محمدی در گفتوگو با ایسنا، درباره وضعیت صادرات داروهای ایرانی، گفت: اگر شرکتهای دارویی ما قوی باشند و بتوانند صادرات انجام دهند، نقدینگی خوبی عایدشان میشود. زیرا پول صادرات نقد است. در حال حاضر دارویی که کشورهای دیگر به کشور ما صادر میکنند، پولش را نقد دریافت میکنند. ما هم زمانی که صادرات انجام دهیم، میتوانیم پولش را نقد دریافت کنیم.
چرا شرکتهای ایرانی توان صادرات ندارند؟
وی با بیان اینکه تقویت صادرات داروهای ایرانی به نفع کشور است، گفت: شرکتهای داروسازی ما باید همت کرده و صادرات را تقویت کنند. البته مشکل شرکتها هم این است که اعلام میکنند آنقدر توان نقدینگیمان پایین است که حتی نمیتوانیم ماده اولیه برای تامین بازار داخلی تهیه کنیم، بنابراین صادرات هم نمیتوانیم انجام دهیم.
محمدی با بیان اینکه شرکتهای داروسازی که صادرات داشتند، نقدینگیشان را از طریق صادرات تامین میکنند، گفت: در حال حاضر هم باید ابتدا نقدینگیشان تامین شود تا رشد کنند و بعد به دنبال صادرات روند و خودشان از محل فروششان نقدینگی کسب کنند. زیرا صادرات نرخ ثابتی ندارد و از محل ارز و درآمد حاصل از صادراتشان میتوانند، نقدینگیشان را تامین کنند.
مخالفت قانونی با توسعه داروخانههای دولتی
محمدی در ادامه درباره تاسیس داروخانههای دولتی و برخی درخواستها در این باره، گفت: آییننامه قانونی ماده ۲۰ داروخانهها اعلام میکند که تاسیس داروخانه دولتی فقط در مراکز درمانی یعنی بیمارستانها مجاز است که ما هم به بیمارستانها مجوز تاسیس داروخانه ارائه میدهیم. برای بخش خصوصی هم داروخانه میدهیم، اما به شرطی که یک موسس داروساز معرفی کند.
وی با بیان اینکه در کل با سیاست توسعه داروخانههای دولتی مخالفیم، گفت: زیرا هر داروخانه دولتی در تهران ممکن است حداقل ۵۰ تا ۱۰۰ داروخانه خصوصی را از دور خارج کند و در شهرستانها هر داروخانه دولتی، اقتصاد ۲۰ تا ۳۰ داروخانه خصوصی را فلج میکند. زیرا داروخانه دولتی توان مالی خوبی دارد، اما داروخانه خصوصی این توان را ندارد و مجبور به رقابت است، اما نمیتواند با داروخانه دولتی رقابت کند و رقابت غیرمنصفانهای است. بنابراین خواهشمان این است که دولتیها درخواست داروخانه نکنند؛ چراکه مخالفت میکنیم. مگر اینکه بخش دولتی بخواهد در جای دورافتادهای داروخانه دولتی تاسیس کند و بخش خصوصی در آنجا سرمایهگذاری نکرده باشد.
وجود ۲۰۰۰ داروخانه منتخب در کشور
وی درباره وضعیت داروخانههای منتخب نیز گفت: هرچیزی باید نظام تشویق و تنبیه داشته باشد. نباید با داروخانهای که شلخته است، داروی درست و حسابی ندارد، داروهایش تاریخ میگذرانند، آزادفروشی کرده و نسخه مردم را درست نمیپیچد، گران میفروشد و ... با داروخانهای که تمیز است و حرمت ارباب رجوع را نگه میدارد، داروهایش مرتب است و نسخههای مردم را مطابق با دستورالعملها به صورت بیمهای محاسبه میکند، به صورت یکسان برخورد کرد. ما داروخانهها را امتیازبندی کردیم اما امتیازبندی تنها که جواب نمیدهد و به اصطلاح بیمایه فتیر است و فایدهای ندارد. بنابراین باید تشویق و تنبیه داشته باشید. در نتیجه داروخانهای که امتیاز پایین دارد، سهمیهاش را کاهش داده و به داروخانه با امتیاز بالا سهمیه اضافه میدهیم. بر این اساس داروخانههای با امتیاز بالا، همان داروخانههای منتخب میشوند که در رنکینگ ما امتیاز بالا دارند.
محمدی با بیان اینکه بنابراین لیست داروخانههای منتخب امکان تغییر و بهروزرسانی بر اساس امتیاز داروخانهها دارد، گفت: در حال حاضر ۱۵۰۰۰ داروخانه داریم که نزدیک ۲۰۰۰ داروخانه منتخبند.