بین الملل تابناک: سیصد و شصت و یکمین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور میگذرد؛ تهاجمی که رویدادهای بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.
نخست وزیر سابق ایتالیا رئیس جمهور اوکراین را آماج انتقاد خود قرار داد.
«سیلویو برلوسکونی» نخستوزیر سابق ایتالیا، به ادعاهای اخیر «ولودیمیر زلنسکی» رئیس جمهور اوکراین در خصوص اینکه برلوسکونی درکی از زندگی در زیر بمبارانها و خاموشی ندارد، پاسخ داد.
نخست وزیر سابق ایتالیا در این باره گفت: او درباره من چه میداند؟ او هیچ چیزی نمیداند!
برلوسکونی با اشاره به بمباران های جنگ جهانی دوم یادآور شد که وی در کودکی از بمباران جان سالم به در برده است.
پیش از این نخستوزیر سابق ایتالیا، رویکرد جنگ طلبانه رئیس جمهور اوکراین را به شدت هدف انتقاد داد و گفته بود که تنها کاری که رئیسجمهور اوکراین باید انجام میداد، این بود که حمله به دونباس را متوقف کند تا از این جنگ ویرانگر جلوگیری شود.
رئیس جمهور اوکراین در واکنش به اظهارات برلوسکونی مدعی شده بود که نخست وزیر سابق ایتالیا هیچگاه مجبور به زندگی در زیر بمباران نبوده است.
به نوشته اسپوتنیک، این در حالیست که برلوسکونی در سال ۱۹۳۶ به دنیا آمد و در کودکی در طول جنگ جهانی دوم شاهد بمباران میلان بوده است.
وزیر دارایی اوکراین بودجه لازم برای بازسازی این کشور را اعلام کرد.
«سرگئی مارچنکو» وزیر دارایی اوکراین امروز چهارشنبه کییف به ۱۰ میلیارد دلار دیگر برای تامین نیازهای بودجه خود در سال ۲۰۲۳ نیاز دارد.
بنا به اعلام این مقام دولت اوکراین، بخشی از این بودجه برای شروع بازسازی اقتصاد این کشور مورد نیاز است.
«ماریا زاخاروا» سخنگوی وزارت خارجه روسیه امروز (چهارشنبه) سفر روز دوشنبه «جو بایدن» به کییف را گستاخانه توصیف کرد و گفت که سفر رئیسجمهور آمریکا به کییف بدون ضمانت جان او از سوی روسیه، هرگز انجام نمیشد.
به نوشته روسیا الیوم، او گفت: «بایدن جرئت سفر به کییف بدون اطلاع روسیه و بدون کسب تضمین درباره حفظ امنیتش را نداشت».
زاخاروا در ادامه افزود: «خوب است اشاره کنیم که طبق گفته دانشمندان پزشکی قانونی و روانشناسان مجرم همواره به صحنه جرم باز میگردد و سفر بایدن به اوکراین کاملا مصداق این حقیقت بود».
سخنگوی وزارت خارجه روسیه با بیان اینکه بایدن در سالروز اعتراضات و ناآرامیهای ۲۱ نوامبر ۲۰۱۳ اوکراین وارد کییف شد، گفت که عدم اشاره بایدن در سخنان خود به حل دیپلماتیک درگیری چه در کییف و چه ورشو، نشان از تمایل واشنگتن برای افزایش تنشها با مسکو دارد.
او سپس به دیدار بایدن با زلنسکی اشاره کرد و گفت که این دیدار به خوبی نشان داد که در عمل چه کسی در اوکراین حکومت میکند.
مارگاریتا روبلز وزیر دفاع اسپانیا روز چهارشنبه اعلام کرد که این کشور شش تانک لئوپارد را به اوکراین خواهد فرستاد.
روبلز طی سخنرانی خود در پارلمان گفت که مادرید مایل است تانک های جنگی پیشرفتهتری را در صورت لزوم و درخواست متحدانش در اختیار کییف قرار دهد.
وی گفت که تانک های لئوپارد۲ A۴ قبل از ارسال به نیروهای مسلح اوکراین در مادرید در حال تعمیر هستند.
اسپانیا ۳۴۷ فروند تانک لئوپارد در اختیار دارد که یکی از بزرگترین ناوگان این نوع تانک در اروپاست. اکثر این تانکها ساخت خود اسپانیا بوده ولی بعضی از آنها را در سال ۱۹۹۵ از آلمان خریده است.
تابستان گذشته، اسپانیا با ارسال تانک به اوکراین موافقت کرده بود ولی بعدا اعلام کرد که از این تصمیم منصرف شده است.
روبلز همچنین گفت که اسپانیا در حال حاضر ۵۴ محموله نظامی به اوکراین ارسال کرده که شامل سامانه دفاع هوایی هاوک، میسترال و ۲۰ فروند نفربر زرهی M۱۱۳ و مهمات و ادوات نظامی دیگر میشود.
یک فرمانده بلندپایه ارتش اوکراین روز چهارشنبه ادعا کرد که ارتش روسیه دهها هزار نیرو در جنگ علیه اوکراین به خدمت گرفته است.
به گزارش خبرگزاری «یوکرین فورم» ژنرال «سرهی نایف» فرمانده نیروهای مشترک اوکراین گفت که روسیه بیش از ۳۵۰۰۰۰ نظامی را برای جنگ علیه اوکراین مستقر کرده است.
وی گفت که اوکراین اکنون در حال آماده سازی نیروهای خود برای یک ضد حمله است، اما زمان آن یکی از اسرار نظامی است.
نایف گفت که شمار نیروها و تجهیزات در ارتش روسیه مهم است، اما کیفیت نیروهای اوکراینی بر تعداد نیروهای روسی برتری خواهد داشت.
نایف گفت: «به همین دلیل است که ما به تسلیحات غربی نیاز داریم که به طور قابل توجهی بهتر از نمونههای شوروی سابق است که ارتش روسیه به آن مجهز شده است.»
دو روز بعد از سفر «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا به اوکراین و دادن وعده ارائه کمکهای نظامی بیشتر به این کشور در جنگ با روسیه، اکنون خبر از تلفات گسترده نظامیان اوکراینی در خطوط مقدم نبرد میرسد.
وزارت دفاع روسیه امروز (چهارشنبه) طی بیانیهای اعلام کرد که فقط طی بیست و چهار ساعت گذشته، حداقل ۴۹۰ نفر از نیروهای مسلح اوکراین در جریان نبرد در پنج محور از عملیات نظامی ویژه در منطقه دونباس، کشته شدند.
به نوشته خبرگزاری «اسپوتنیک»، در این بیانیه آمده است که ۴۰ نظامی اوکراینی در محور کوبیانسک، ۱۳۵ نظامی در محور کراسنولیمان، ۲۵۰ نظامی در محور دونتسک و ۶۵ نظامی در محور خرسون و یوژنودونتسک در جنگ با نیروهای روسی از بین رفتند.
این وزارتخانه همچنین افزود که ۱۲ خودروی نظامی پیکاپ، ۱۱ خودروی زرهی، ۶ دستگاه توپخانه خودکششی هوویتزر، یک مرکز فرماندهی تیپ مکانیزه هفتاد و دوم نیروهای مسلح اوکراین در جریان حملات یک روز اخیر منهدم شدند.ذ
اعلام آمادگی روسیه برای آغاز جنگ اتمی
دیمیتری مدودف، معاون شورای امنیت روسیه گفت که مسکو از هر ابرازی برای دفاع از خود از جمله تسلیحات اتمی استفاده خواهد کرد.
او چهارشنبه (۲۲ فوریه) در پستی تلگرامی نوشت: برای همه قدرتها روشن است، اگر آمریکا میخواهد روسیه را شکست دهد، ما به سمت درگیری در مقایس جهانی میرویم. اگر ایالات متحده میخواهد روسیه را شکست دهد، ما حق داریم از هر سلاحی از جمله نوع اتمی برای دفاع از خود استفاده کنیم.
مدودف یادآوری کرد، دیروز ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه در سخنرانی وضعیت کشور در مجلس فدرال، تعلیق مشارکت روسیه در اقدامات برای کاهش و محدود کردن بیشتر تسلیحات تهاجمی استراتژیک (استارت، و نیواستارت) را اعلام کرد. این سیاستمدار ارشد روس افزود: این تصمیم مدتها به تعویق افتاده بود، من سال گذشته به آن اشاره کردم.
به گزارش خبرگزاری روسی تاس، طبق ارزیابی وی، این تصمیم که به دلیل جنگ اعلان شدۀ آمریکا و سایر کشورهای ناتو علیه روسیه گرفته شد، پیامد بزرگی برای جهان در کل و برای واشنگتن به طور خاص خواهد داشت.
مدودف یادآور شد، به هر حال استدلال تشکیلات آمریکایی تاکنون این بوده: «ما در امور شما مداخله میکنیم، مقادیر زیادی سلاح به رژیم کییف میدهیم، برای شکست روسیه تلاش و شما را محدود و نابود میکنیم، اما امنیت استراتژیک موضوع مجزایی است و ارتباطی با زمینه کلی روابط آمریکا-روسیه ندارد.»
وی افزود: این نتیجهگیری بدتر از جنایت است؛ اشتباه بزرگ آمریکاییهاست. این اشتباه زاده حس برتری و مصونیت آنهاست.
رئیسجمهور پیشین روسیه به نقل از سخنان دیروز پوتین گفت که شکست روسیه در میدان نبرد غیرممکن است و یادآور شد که «دقیقا به همین دلیل ما نیواستارت را فعلاً تعلیق کردیم.»
وی افزود: اجازه دهید نخبگان ایالات متحده که ارتباط با واقعیت را از دست دادهاند، درباره آنچه به دست آوردهاند فکر کنند. اجازه دهید همچنین واکنش سایر قدرتهای هستهای ناتو را هم ببینیم؛ فرانسه و انگلیس. نیروهای هستهای استراتژیک آنها معمولاً در فهرست کلاهکهای هستهای و حامل در زمان آمادهسازی توافقنامهها بین ایالات متحده و اتحاد جماهیر شوری (روسیه) قرار نمیگرفتند، اما زمان آن رسیده این کار انجام شود.
معاون رئیس شورای امنیت روسیه پیشتر گفته بود جهان به خطر جنگ سوم جهانی به دلیل خصومتها علیه فدراسیون روسیه، نزدیک شده است.
وی همچنین با تاکید بر اینکه روسیه برای جلوگیری از یک فاجعه اتمی و جنگ جهانی سوم هر کاری انجام خواهد داد، افزود: «اگر ما تضمینهای امنیتی حداکثری مورد نظر روسیه را دریافت نکنیم، تنش نامحدود ادامه خواهد داشت و جهان در مسیر یک جنگ جهانی سوم و یک فاجعه اتمی حرکت خواهد کرد.»
به نوشته تاس، بر اساس دکترین هستهای روسیه، مسکو ممکن است از تسلیحات اتمی استفاده کند؛ اگر تسلیحات اتمی یا سایر انواع تسلیحات کشتار جمعی علیه این کشور یا متحدانش استفاده شود.
روسیه هنگام حضور بایدن در اوکراین موشک قارهپیما آزمایش کرد
بر اساس یک گزارش، روسیه روز دوشنبه در حالی که جو بایدن در اوکراین بود، یک آزمایش موشک بالستیک قارهپیما انجام داد اما از قبل به آمریکا هشدار داده بود.
دو منبع به شبکه خبری سیانان گفتند، روسیه در حالی که رئیسجمهوری آمریکا در حال دیدار با همتای اوکراینی خود بود، موشک بالستیک قارهپیما آزمایش کرده است.
به گزارش دیلی میل، مقامات بر این باورند اگر این آزمایش موشک سنگین سارمات SARMAT که قادر به حمل کلاهکهای هستهای متعدد است، موفقیتآمیز میبود، روز سهشنبه ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه در سخنرانی خود به آن اشاره کرده و آن را برجسته میکرد.
پوتین در گذشته آزمایشهای موفقیتآمیز موشکهای بالستیک قارهپیما را اعلام کرده بود؛ از جمله در آوریل سال گذشته، هفتهها پس از حمله روسیه به اوکراین.
این آزمایش همچنین برای موشک سارمات بود که نخستین بار در سال ۲۰۱۶ رونمایی شد. گفته میشود این موشک بردی بیش از ۶۸۳۵ مایل دارد و میتواند، کلاهکی به وزن ۱۰۰ تُن را حمل کند. این موشک، جانشین R-۳۶M Voevoda ICBM طراحی شد.
روسیه بزرگترین زرادخانه هستهای جهان را دارد که از اتحاد جماهیر شوروی به ارث رسیده است. پوتین طی سخنرانی روز سهشنبه خود اعلام کرد که مشارکت در این پیمان را تعلیق میکند. مقامات ارشد دولت بایدن تاکید کردهاند که اقدام پوتین وضعیت موجود را تغییر نمیدهد، زیرا بازرسی از سال ۲۰۲۰ انجام نشده است.
پوتین همچنین گفت، به سقف ۱۵۵۰ سلاح هستهای در هر طرف پایبند خواهد بود و تاکید کرد، از معاهده خارج نخواهد شد. این معاهده در سال ۲۰۲۶ منقضی میشود و میتواند جرقه آغاز دورهای مشابه دوران جنگ سرد باشد؛ زمانی که کشورها میتوانستند انباری ایجاد کنند که بتواند کشورها را در چند ثانیه از بین ببرد.
ویلیام آلبرکو، مدیر استراتژی، فناوری و کنترل تسلیحات در موسسه بینالمللی برای مطالعات استراتژیک به رویترز گفت: هر دو طرف میتوانند بلافاصله از ۱۵۵۰ کلاهک استراتژیک مستقر شده به ۴۰۰۰ کلاهک برسند، این ممکن است ظرف یک شب اتفاق بیفتد.
تحلیلگران امنیتی همچنین گفتهاند که این میتواند به بازدارندگی متقابل پایان دهد و به دیگر ابرقدرتها مانند چین، هند و پاکستان اجازه دهد تا زرادخانههای خود را توسعه دهند.