با تحولات منطقه و جهان

مجوز آمریکا برای پرداخت بدهی برق عراق به ایران/ گفت وگوی روسای ستاد ارتش آمریکا و اسرائیل درباره ایران/ حضور ناوشکن آمریکایی در نزدیکی جزایر مورد مناقشه چین / شروط قطر برای گفت‌وگو با دولت سوریه

مجوز آمریکا برای پرداخت بدهی برق عراق به ایران، گفت وگوی روسای ستاد ارتش آمریکا و اسرائیل درباره ایران، حضور ناوشکن آمریکایی در نزدیکی جزایر مورد مناقشه چین، شروط قطر برای گفت‌وگو با دولت سوریه و گفت‌وگوی تلفنی وزرای خارجه ایران و عمان، از مهم‌ترین خبر‌ها و رویداد‌های منطقه‌ای و بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.
کد خبر: ۱۱۶۸۸۷۸
|
۰۵ فروردين ۱۴۰۲ - ۱۰:۰۴ 25 March 2023
|
10653 بازدید
|

مجوز آمریکا برای پرداخت بدهی برق عراق به ایران/ گفت وگوی روسای ستاد ارتش آمریکا و اسرائیل درباره ایران/ حضور ناوشکن آمریکایی در نزدیکی جزایر مورد مناقشه چین/ شروط قطر برای گفتگو با دولت سوریه

بین الملل تابناک: مجوز آمریکا برای پرداخت بدهی برق عراق به ایران، گفت وگوی روسای ستاد ارتش آمریکا و اسرائیل درباره ایران، حضور ناوشکن آمریکایی در نزدیکی جزایر مورد مناقشه چین، شروط قطر برای گفتگو با دولت سوریه و گفت‌وگوی تلفنی وزرای خارجه ایران و عمان، از مهم‌ترین خبر‌ها و رویداد‌های منطقه‌ای و بین المللی در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند.

مجوز آمریکا برای پرداخت بدهی برق عراق به ایران

هفته گذشته، دولت جو بایدن نسبت به معافیت تحریمی که به عراق اجازه می‌دهد بهای برق خریداری شده از ایران را پرداخت کند، چراغ سبز نشان داد.

گفته می شود براساس این معافیت، که مجوز آن توسط آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه صادر و اوایل این هفته به کنگره ارسال شد، عراق اجازه پیدا می کند تا بدهی های چند صد میلیون دلاری خود را به ایران بپردازد. این معافیت یک روز پس از آن صادر شد که مقام های دولت بایدن اظهارات مقامات ایران مبنی بر اجازه آمریکا برای هموار شدن مسیر پرداخت ۵۰۰ میلیون دلار به تهران را رد کرده بودند.

مقام های ایرانی می گویند که عراق نزدیک به ۱۸ میلیارد دلار از محل خرید برق بدهکار است.

همزمان گفته می شود، بلینکن این معافیت را در ۱۷ مارس (۲۶ اسفند) امضا کرد، در حالی که وزارت خزانه داری آمریکا یک روز قبل از امضای این معافیت، امکان پرداخت پول به ایران را رد کرده بود.

تصمیم دولت بایدن برای صدور مجوز پرداخت‌های جدید عراق به ایران، خشم برخی جمهوری خواهان تندرو را برانگیخته است. این گروه از اعضای کنگره، دولت بایدن را به کمک به تهران برای دسترسی به پول نقد در گرماگرم طرح ادعاها مبنی بر ارسال سلاح از ایران به روسیه متهم می‌کنند.

سناتور تد کروز در این خصوص گفت: تردیدی نیست که دولت بایدن از یک سو معافیت های تحریمی برای عراق را تکذیب می کند و از سوی دیگر با دادن مجوز برای پرداخت پول به ایران، نه تنها امنیت آمریکایی‌ها را به خطر می‌اندازد، بلکه هر آنچه در مورد شکست دادن پوتین ادعا می‌کند، تحت‌الشعاع قرار می دهد.

این سناتور جمهوری خواه مدعی شد: دولت بایدن از یک سو ایران را حامی ترور و بزرگترین پشتیبان نظامی روسیه می داند، اما در عین حال مماشات با ایران و بازگشت به برجام برای آنها مهم تر است. کروز در ادامه بایدن را حامی هر دو طرف در جنگ اوکراین دانست.

از سوی دیگر، سخنگوی وزارت خزانه داری در واکنش به گزارش فری بیکن گفت: آمریکا معافیتی برای پرداخت هیچ گونه وجه بلوکه یا محدود شده به ایران ارائه نکرده است.

وزارت امورخارجه تاکنون واکنشی به این گزارش نشان نداده است.

گفت وگوی روسای ستاد ارتش آمریکا و اسرائیل درباره ایران

 «دیو باتلر» سخنگوی ستاد مشترک ارتش آمریکا در بیانیه‌ای گفت: «مارک میلی» رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا از طریق تماس ویدئویی با «هرتزی هالیوی» رئیس ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی گفت وگو کرده است. دو طرف درباره تحولات منطقه و مسائل منطقه‌ای و نیز هماهنگی برای مقابله با تهدیدهای ایران در منطقه صحبت کردند.

جزئیات بیشتری از این گفت وگو گزارش نشده است.

مجوز آمریکا برای پرداخت بدهی برق عراق به ایران/ گفت وگوی روسای ستاد ارتش آمریکا و اسرائیل درباره ایران/ حضور ناوشکن آمریکایی در نزدیکی جزایر مورد مناقشه چین/ شروط قطر برای گفتگو با دولت سوریه

پیشتر رئیس ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی در راستای کاهش اهرم فشار اپوزیسیون و برون‌رفت از بحران داخلی در فلسطین اشغالی گفته بود که ما باید برای یک رویداد در چند جبهه آماده شویم.

رئیس ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی تأکید کرده بود که این رژیم در معرض تهدیدهای بسیاری قرار دارد.

حضور ناوشکن آمریکایی در نزدیکی جزایر مورد مناقشه چین

یگان هفتم نیروی دریایی آمریکا روز جمعه در واکنش به انتقادهای چین درباره دومین حضور ناوشکن مجهز به موشک هدایت شونده‌ آمریکا در آب‌های اطراف جزایر مورد مناقشه پاراسل در دریای چین جنوبی اعلام کرد، این ناوشکن بر اساس قوانین بین‌المللی عمل کرده است.

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، در بیانیه نیروی دریایی آمریکا آمده است: حضور ناوشکن آمریکایی یو اس اس میلیوس در آب‌های مورد مناقشه دریای چین جنوبی و در نزدیکی جزایر پاراسل بر اساس قوانین عبور و مرور دریایی در منطقه است.

لوکا باکیک، سخنگوی یگان هفتم نیروی دریایی آمریکا نیز در بیانیه‌ای گفت: ادعاهای غیرقانونی و فراگیر دریایی در دریای چین جنوبی، تهدید جدی برای آزادی دریاها از جمله آزادی عبور ور مرور و پرواز بر فراز این منطقه، تجارت آزاد و بدون مانع و آزادی فرصت‌های اقتصادی برای ملت‌های واقع در دریای چین جنوبی است. آمریکا ادعاهای گسترده دریایی در سراسر جهان را بدون در نظر گرفتن هویت مدعی به چالش می‌کشد.

مجوز آمریکا برای پرداخت بدهی برق عراق به ایران/ گفت وگوی روسای ستاد ارتش آمریکا و اسرائیل درباره ایران/ حضور ناوشکن آمریکایی در نزدیکی جزایر مورد مناقشه چین/ شروط قطر برای گفتگو با دولت سوریه

اوایل امروز "تان کفه‌ئی"، سخنگوی وزارت دفاع چین اعلام کرد، این ناوشکن آمریکایی برای دومین بار وارد آب‌های مورد مناقشه شده و یکپارچگی و امنیت چین را تضعیف کرده است.

وی همچنین تاکید کرد که پکن از آمریکا می‌خواهد تا این اقدامات تحریک آمیز را متوقف کند و افزود: اقدام ارتش آمریکا به شدت حق حاکمیت و امنیت چین را نقض کرده، قوانین بین المللی را به صورت جدی زیر پا گذاشته و ادله‌ای دیگر بر پیگیری هژمونی عبور و مرور و نظامی کردن دریای چین جنوبی توسط ایالات متحده به شمار می‌رود. چین تمامی اقدامات لازم را برای اطمینان حاصل پیدا کردن از امنیت خود انجام می‌دهد.

چین مانند بیانیه روز پنجشنبه‌اش بار دیگر گفت که کشتی آمریکایی را از جزایری که در دریای چین جنوبی در چند صد کیلومتری سواحل ویتنام و استان "هاینان" چین قرار دارد، دور کرده است. هر دو کشور می‌گویند اقداماتشان بر اساس قوانین بین الملل، توجیه پذیر است.

در این میان، سخنگوی یگان هفتم نیروی دریایی آمریکا به آسوشیتدپرس گفت: این ناو از محل دور نشده و پس از اتمام ماموریتش در نزدیکی جزایر پاراسل به مسیر خود برای انجام عملیات امنیت دریایی در آب‌های بین‌المللی ادامه می‌دهد. این عملیات نشان دهنده تعهد ما به حمایت از آزادی دریانوردی و استفاده قانونی از دریا برای همه کشورهاست. ایالات متحده به پرواز، کشتیرانی و عملیات در هر کجا که قوانین بین‌المللی اجازه دهد، همانطور که ناوشکن میلیوس امروز انجام داد، ادامه خواهد داد.

پکن مدت‌هاست که بابت ادعای مالکیت بر تعدادی از جزایر غنی از هیدروکربن در دریای چین جنوبی با چندین کشور آسیایی و اقیانوسیه مناقشه دارد. این قلمروها شامل مجمع الجزایر پاراسل است که به جزایر "شیشا"، جزایر اسپراتلی و "اسکاربرو شاول" نیز معروف هستند.

در ژوئیه ۲۰۱۶میلادی، پس از طرح شکایت از سوی فیلیپین، دادگاهی در لاهه رای داد که چین هیچ دلیلی برای ادعای ارضی در دریای چین جنوبی ندارد.

به گفته این دادگاه، سرزمین‌های مورد مناقشه مجمع‌الجزایر اسپراتلی به معنای حقوقی جزایر محسوب نمی‌شوند، بلکه صخره‌ها یا ارتفاعات ناشی از جزر و مد هستند که یک منطقه اقتصادی انحصاری را تشکیل نمی‌دهند. این در حالی است که، پکن تاکید دارد این تصمیم دادگاه را معتبر نمی‌داند و آن را به رسمیت نمی‌شناسد.

شروط قطر برای گفت‌وگو با دولت سوریه

وزارت خارجه قطر اعلام کرد، موضع‌گیری دوحه درباره بحران سوریه به دو عامل بستگی دارد؛ یکی اقدامات دولت سوریه و دومی تایید این اقدامات از سوی کشورهای عربی.

 به نوشته روزنامه عربی۲۱، ماجد بن محمد الانصاری، سخنگوی وزارت خارجه قطر اظهار کرد: موضع‌گیری دوحه درباره بحران سوریه کاملا روشن است اما به دو عامل اصلی بستگی دارد؛ نخست این که دولت سوریه به خواسته‌های مردم این کشور برای حل سیاسی بحران و صدور بیانیه یکپارچه ژنو عمل کند و عامل دوم موافقت کشورهای عربی با این اقدامات است.

الانصاری درباره ابتکارعمل اردن برای آغاز گفت‌وگویی سیاسی با دمشق، حل بحران در این کشور و رفع پیامدهای انسانی، امنیتی و سیاسی آن گفت: قطر از تمامی طرح‌ها برای برقراری صلحی فراگیر در سوریه و نیز تمامی تلاش‌های کشورهای عربی و اقدامات بین‌المللی در این چارچوب حمایت می‌کند.

مجوز آمریکا برای پرداخت بدهی برق عراق به ایران/ گفت وگوی روسای ستاد ارتش آمریکا و اسرائیل درباره ایران/ حضور ناوشکن آمریکایی در نزدیکی جزایر مورد مناقشه چین/ شروط قطر برای گفتگو با دولت سوریه

سخنگوی وزارت خارجه قطر افزود: ابتکارعمل‌های متعددی کلید خوردند و قطر در بسیاری از آنها مشارکت داشت و هدفش در وهله نخست، تحقق خواسته‌های ملت سوریه و حمایت از هرگونه تلاشی برای برقراری صلح بر اساس دو عامل یادشده بود.

شبکه تلویزیونی الاخباریه عربستان روز پنج‌شنبه اعلام کرد که وزارت خارجه این کشور، تلاش‌ها در راستای ازسرگیری روابط با دمشق را آغاز کرده است.

الاخباریه به نقل از یک منبع در این وزارتخانه گزارش داد، در مرحله بعدی برای بازگشایی کنسولگری‌های دو کشور تلاش خواهد شد.

پیش از الاخباریه، رویترز اعلام کرده بود که ریاض و دمشق درباره ازسرگیری روابط دیپلماتیک خود با یکدیگر به توافق رسیدند.

یک منبع نزدیک به دمشق به رویترز گفته بود، رایزنی‌ها بین ریاض و دمشق پس از توافق تهران-ریاض افزایش یافت.

یک منبع دیگر نیز به رویترز گفت، ریاض و دمشق در حال انجام مقدمات لازم برای بازگشایی سفارت‌های خود پس از عید فطر هستند.

گفت‌وگوی تلفنی وزرای خارجه ایران و عمان

حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با «بدر البوسعیدی» وزیر خارجه عمان تلفنی گفت‌وگو کرد.

وزیر امور خارجه کشورمان در این گفت‌وگو ضمن تبریک حلول ماه مبارک رمضان، موضوعات مورد اهتمام در روابط دوجانبه از جمله هماهنگی‌های مرتبط با سفر آتی سلطان عمان به تهران را مورد اشاره قرار داد.

مجوز آمریکا برای پرداخت بدهی برق عراق به ایران/ گفت وگوی روسای ستاد ارتش آمریکا و اسرائیل درباره ایران/ حضور ناوشکن آمریکایی در نزدیکی جزایر مورد مناقشه چین/ شروط قطر برای گفتگو با دولت سوریه

وزیر خارجه عمان نیز با تبریک ماه مبارک رمضان و عید باستانی نوروز، برخی موضوعات دوجانبه و منطقه‌ای را مورد رایزنی قرار داد.

طرفین در این گفت‌وگو درباره سفر سلطان عمان به ایران، استقبال از مناسبات ایران و عربستان سعودی، روابط ایران و اتحادیه اروپا و مذاکرات رفع تحریم‌ها تبادل نظر کردند.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۴
در انتظار بررسی: ۶
انتشار یافته: ۱۷
ناشناس
|
Canada
|
۱۰:۱۱ - ۱۴۰۲/۰۱/۰۵
بایدن پیر.. مریض ... حواس پرت....!... نگید!... یادتون باشه ملک سلمان هم پیر و الزایمر بود و پسرش جانی و وحشی.... ولی حالا؟ اگر شهروند بگه باز قابل تحمله. مشکل این هست که کسانی که مقام و مسئولند متاسفانه از همین ادبیات استفاده میکنند و احتمال نمیدن که چند وقت دیگه ممکن هست نیاز باشد که روابط را عادی کنند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۵۲ - ۱۴۰۲/۰۱/۰۵
بزودی چین به تایوان و امریکا به ایران حمله میکنه تنها راه نجات هم درگیر کردن بیشتر روسیه و غرب در اوکراین هست
صالح
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۸ - ۱۴۰۲/۰۱/۰۵
شما ببینید برای دریافت پول خودمان از یک کشور همسایه باید امریکا اجازه دهد و گرنه امکان پرداخت نیست بعد میگیم امریکا هیچ غلطی نمی تواند بکند اخه باید چه کار کند دیگه با ما
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۳۹ - ۱۴۰۲/۰۱/۰۵
عراق هم شده مستعمره آمریکا
سعید
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۱۲ - ۱۴۰۲/۰۱/۰۵
این نتیجه وادادگی کشورهای غیر مستقل در برابر آمریکای زورگو و باج خواه و گره زدن اقتصادکشورشان به دلار است. اگر کشورهای دیگر هم اندکی جنم بخرج داده در برابر زورگویی آمریکا بایستند . واقعا آمریکا هیچ غلطی نمی تواند بکند.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۲۳ - ۱۴۰۲/۰۱/۰۵
این از بی عرضگی عراق است که برای کار خودش باید اجازه بگیره
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۱ - ۱۴۰۲/۰۱/۰۵
ادبیات سیاسی برخی از مسئولین ما ادبیات لمپنی‌ست.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۱ - ۱۴۰۲/۰۱/۰۵
چین فقط ادعا داره وگرنه از لحاظ نظامی و تاکتیک جنگی هیچ پوخی نیست و کلا یه کشور ترسوعه فقط دنبال منافع و منابع واسه تامین اقتصادش میگرده به هیچ وجه چین یک رقیب جدی برای آمریکا نخواهد شد، گول این دنبال صلح گشتنای چینو نخورید از خداشه تو دنیا ناامنی و جنگ باشه که بیاد دوره بیفته و طرح صلح ارائه بده تا مثلا خودشو بعنوان یه ابر قدرت تاثیر گزار معرفی کنه ولی افسوس که این چینیای کمونیست بدجور تو دنیا منفورن و هیچوقت نمیتونن از لحاظ اجتماعی سیاسی فرهنگی در دنیا تاثیرگذار باشن
پاسخ ها
شناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۴۹ - ۱۴۰۲/۰۱/۰۵
یه غلط داشتی میشی صفر
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۴۳ - ۱۴۰۲/۰۱/۰۵
بر خلاف آمریکا که با بحران سازی میخواهد به سلطه خود ادامه دهد چین به لحاظ اقتصادی به دنبال صلح جهانی است
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۵۱ - ۱۴۰۲/۰۱/۰۵
با یه جنگ، اقتصادش رو هواست
باید حواسش به تحریکات تایوان باشه
روسیه درس عبرت شده
بابک
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۳ - ۱۴۰۲/۰۱/۰۵
کدخدا بایدن،،اجازه داد؟؟؟که بخشی از طلب رو عراق بهمون مرحمت کنه..
عجب..!!!مگه قرار نبود ،آمریکا منطقه خلیج فارس رو ترک کنه؟؟!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۲۰ - ۱۴۰۲/۰۱/۰۵
رفع تنش و صلح با همه همسایگان آرزدی ماست ولی صلحی که منافع ایران و مردم ایران رو بهمراه داشته باشه و صلحی پایدار، همسایگان ایران به خصوص دول عرب باید سهم ایران را از منافع اقتصادی و ژئوپلیتیک رعایت کنند! در غیر اینصورت این صلح همیشگی نخواهد بود ما حتی میتونیم با اسرائیل کنار بیاییم و البته به شرط و شروطی.
کاربر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۴۰ - ۱۴۰۲/۰۱/۰۵
حضور ناوشکن آمریکایی در نزدیکی جزایر مورد مناقشه چین!!
چین مگه از اون موشک ها نداره!
یه دونه اش بر ای این ناو شکون بسه! بس نیست!!!
پاسخ ها
حسین
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۲۹ - ۱۴۰۲/۰۱/۰۵
مشکل اینه که شما فکر بعد موشک زدن و نمیبینی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۰۴ - ۱۴۰۲/۰۱/۰۵
جالبه اگر یک مشترک برق خانگی یک بدهی 18 هزار تومانی رو 2 ماه پرداخت نکنه برقشو قطع می کنند. حالا عراق سالهاست 18 میلیارد دلار از خرید برق بدهکاره هنوز برای پرداختش باید از آمریکا مجوز بگیرن. لابد ما هم برای قطع برق عراق باید از آمریکا اجازه بگیریم!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۴۸ - ۱۴۰۲/۰۱/۰۵
دوزار دلار اومد پایین اونم کار عربستان بود و بایدن !! رییس جمهور توانمند مملکت بده به اونا اداره کنند دیگه ، چه کاریه یه حقوق اضافه ام میگیره
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟