با سیصد و نود و نهمین روز از حمله روسیه به اوکراین

جلسه شورای امنیت درباره استقرار تسلیحات هسته‌ای روسیه در بلاروس/ مخالفت جدی اوکراین با آتش بس با روسیه/ ریاست روسیه بر شورای امنیت به رغم مخالفت اوکراین 

سیصد و نود و نهمین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور می‌گذرد؛ تهاجمی که رویداد‌های بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.
کد خبر: ۱۱۶۹۵۶۱
|
۱۲ فروردين ۱۴۰۲ - ۲۱:۱۸ 01 April 2023
|
10848 بازدید
|

ریاست روسیه بر شورای امنیت علی رغم مخالفت اوکراین 

بین الملل تابناک: سیصد و نود و نهمین روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور می‌گذرد؛ تهاجمی که رویداد‌های بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.

کره شمالی: اوکراین به دنبال سلاح هسته‌ای است
۱۴۰۲/۰۱/۱۳ - ۰۰:۵۵

خبرگزاری وابسته به حکومت کره شمالی (کی.سی.ان.ای) نوشت، «کیم یو جونگ»، خواهر رهبر کره شمالی، اوکراین را متهم کرد به اینکه برنامه دارد تا به تسلیحات هسته‌ای دست پیدا کند.

به نوشته خبرگزاری «رویترز»، خواهر رهبر کره شمالی این اتهام را در واکنش به ثبت یک طومار اینترنتی در وبسایت دفتر ریاست جمهوری اوکراین با موضوع درخواست برای استقرار و تملک تسلیحات هسته‌ای توسط کی‌یف مطرح کرده است.

این طومار تا کنون حدود 1000 امضا جمع کرده است.

کیم یو جونگ گفت، این طومار را می‌توان یک دسیسه سیاسی دولت «ولودیمیر زلنسکی»، رئیس جمهور اوکراین دانست.

آمریکا: ذخیره کمی از موشک‌های دوربرد برای ارائه به اوکراین داریم
۱۴۰۲/۰۱/۱۲ - ۲۳:۴۰

ژنرال مارک میلی در مصاحبه با «دیفنس وان» در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا واشنگتن قصد دارد سیستم موشکی تاکتیکی ارتش«ATCMS» با برد ۳۰۰ کیلومتر را به اوکراین ارائه دهد؟ گفت: تاکنون سیاست ما اینگونه بوده است که چنین موشک های را ارائه ندهیم، من هیچ پیش بینی در خصوص حذف گزینه های موجود برای کمک به اوکراین نمی کنم.

رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا اذعان کرد: از نظر نظامی باید بگویم که ما دارای تعداد کمی از موشک های دوربرد هستیم، ما باید توجه داشته باشیم تا ذخایر تسلیحاتی خود را حفظ کنیم. در مورد برد تسلیحات باید بگویم در خصوص تاثیر گذاری این موشک ها اغراق شده است. این موشک ها یک بار شلیک می شوند. درحالی که سامانه های راکتی ۶ راکت شلیک می کنند. اگرچه برد این موشک ها بیشتر است، اما سیستم های دیگری وجود دارند که می توانند این برد را به شما بدهند.

وی توضیح داد: به عنوان مثال، پهپاد ها می توانند چنین برد عملیاتی داشته باشند و انگلیسی ها چند نوع از این پهپاد ها را دارند. بنابراین این گزینه هایی است که ما به آنها نگاه می کنیم، اما در حال حاظر موشک های دوربرد مدنظر نیست.

واکنش اوکراین به ریاست روسیه بر شورای امنیت سازمان ملل
۱۴۰۲/۰۱/۱۲ - ۲۱:۲۱

 آندری یرماک رئیس دفتر ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین امروز شنبه در حساب کاربری خود در توئیتر نوشت: این تنها یک سرافکندگی نیست. این یک ضربه نمادین دیگر به نظام قاعده محور روابط بین‌الملل است.

دیمیتری کولبا وزیر خارجه اوکراین هم در واکنش به این مساله ابراز داشت که ریاست روسیه بر شورای امنیت سازمان ملل یک سیلی به صورت جامعه بین‌الملل است.

جلسه شورای امنیت درباره استقرار تسلیحات هسته‌ای روسیه در بلاروس
۱۴۰۲/۰۱/۱۲ - ۲۱:۲۱

شورای امنیت سازمان ملل برای رسیدگی به تصمیم روسیه برای استقرار تسلیحات هسته‌ای تاکتیکی در خاک بلاروس تشکیل جلسه داد.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، این جلسه شورای امنیت به درخواست اوکراین و پس از آن برگزار شد که ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه در ۲۵ مارس اعلام کرد که روسیه قصد دارد سلاح‌های هسته‌ای تاکتیکی خود را (با برد و تخریب کمتر از سلاح‌های هسته‌ای استراتژیک) در بلاروس مستقر کند.

ساعاتی پیش از برگزاری این نشست، الکساندر لوکاشنکو، رئیس‌جمهوری بلاروس بر آتش این موضوع تنش‌زا دمید و گفت که اگر نیاز شود کشورش می‌تواند میزبان سلاح‌های هسته‌ای استراتژیک روسیه نیز باشد که برد و قدرت تخریب به مراتب بیشتری دارند.

برخی از حاضران در جلسه از جمله نمایندگان آمریکا، اوکراین و چین مستقیم یا غیرمستقیم مخالفت خود را با این تصمیم روسیه اعلام کرده و به وعده‌ای اشاره کردند که ولادیمیر پوتین در دیدار اخیرش با همتای چینی خود شی جینپینگ داده بود. در بیانیه مشترک دیدار این دو رهبر ذکر شده بود که کشورهای هسته‌ای باید از استقرار تسلیحاتشان در خارج از مرزهای خود خودداری کنند.

این در حالیست که پوتین معتقد است این کار تعهدات هسته‌ای روسیه را نقض نمی‌کند، زیرا قرار نیست کنترل این تسلیحات در اختیار بلاروس قرار گیرد، بلکه آن‌ها صرفا در خاک بلاروس مستقر خواهند شد.

نماینده چین در این نشست گفت: خواستار لغو تمامی قراردادها پیرامون اشتراک تسلیحات هسته‌ای بوده و از استقرار تسلیحات کشورهای هسته‌ای در خارج از مرزهایشان حمایت نمی‌کنیم. باید از اشاعه تسلیحات هسته‌ای و بحران هسته‌ای پیشگیری کنیم.

با این حال، واسیلی نبنزیا، نماینده روسیه در سازمان ملل در دفاع از تصمیم کشورش گفت که مسکو نه تسلیحات هسته‌ای، بلکه «مجموعه‌های موشکی تاکتیکی عملیاتی» را به بلاروس می‌فرستد که تحت کنترل روسیه خواهند بود. او تاکید کرد که این کار تعهدات بین‌المللی روسیه را نقض نمی‌کند.

نبنزیا در ادامه آمریکا را به نقض پیمان‌های کلیدی منع اشاعه هسته‌ای متهم کرد و مخالفت پوتین با استقرار تسلیحات هسته‌ای آمریکایی در کشورهای ناتو را یادآور شد.

همچنین نماینده بلاروس در سازمان ملل با اشاره به عزم همسایگان غربی خود برای تقویت قوای نظامی و همچنین تحریم‌های غربی، گفت که برنامه استقرار تسلیحات هسته‌ای روسیه در بلاروس پاسخی است به «چالش‌هایی» که «امنیت ملی» کشورش را هدف گرفته‌اند.

آمریکا در این نشست از روسیه خواست تا درباره استقرار این تسلیحات در خاک بلاروس تجدیدنظر کند و با بیان اینکه هیچ کشوری روسیه یا شخص پوتین را تهدید نمی‌کند، گفت این جنگ می‌تواند هر لحظه با تصمیم دولت روسیه به پایان برسد.

مخالفت جدی اوکراین با آتش بس با روسیه
۱۴۰۲/۰۱/۱۲ - ۲۱:۱۹

 «میخائیل پودولیاک» مشاور رئیس جمهور اوکراین در حساب کاربری توئیتر خود نوشت: هرگونه آتش بس بدین معنی خواهد بود که روسیه حق ماندن در اراضی اشغالی را دارد.

پودولیاک هرگونه آتش بس را "غیرقابل قبول" خواند و افزود که اوکراین حق تردد نیروها و تجهیزات در خاک خود را دارد درحالیکه این مساله ضروری به نظر می‌رسد.

مشاور زلنسکی حضور نیروهای صلحبان در مناطق مورد مناقشه را به سخره گرفت و ادامه داد: صلحبانان عجیب به نظر مضحک می‌آید.

دیمیتری پسکوف سخنگوی کاخ کرملین روز جمعه اعلام کرد که آتش بس در اوکراین در حال حاضر روسیه را قادر به دستیابی به اهداف "عملیات نظامی ویژه‌اش" نمی کند.

اظهارات پسکوف پس آن مطرح شد که الکساندر لوکاشنکو رئیس جمهوری بلاروس به عنوان متحد نزدیک مسکو خواستار آتش بس فوری بدون پیش شرط و شروع مذاکرات بین دو طرف برای یک توافق صلح ماندگار شد.

پسکوف همچنین تاکید کرد: در مورد اوکراین، هیچ چیزی در حال تغییر نیست، عملیات نظامی ویژه ادامه دارد زیرا امروز این تنها ابزار پیش روی ما برای رسیدن به اهدافمان است.

ریاست روسیه بر شورای امنیت به رغم مخالفت اوکراین 

با وجود مخالفت و درخواست اوکراین از اعضای شورای امنیت برای مخالفت، روسیه ریاست دوره‌ای این شورای سازمان ملل را بر عهده گرفت.

 آمریکا گفته که نمی‌تواند روسیه را که یکی از اعضای دائمی این شوراست، از ریاست بر آن منع کند.

آمریکا همچنین گفته که انتظار دارد، هیات روسیه در این زمینه حرفه‌ای عمل کند.

هر یک از پانزده عضو این شورا یک ماه چرخشی ریاست این نهاد را بر عهده می‌گیرند.

به گزارش بی.بی.سی آخرین باری که روسیه به ریاست شورای امنیت رسید فوریه ۲۰۲۲ بود که پس از آن تهاجمی گسترده به اوکراین را آغاز کرد.

گفته شده این به معنای آن است که شورای امنیت سازمان ملل توسط کشوری اداره می‌شود که برای رئیس جمهور آن ولادیمیر پوتین به دلیل "ارتکاب به جرایم جنگی" حکم بازداشت بین‌المللی صادر شده است؛ این حکم ماه گذشته از سوی دادگاه بین‌المللی کیفری که نهادی وابسته به سازمان ملل نیست علیه پوتین صادر شد.

روز گذشته شورای امنیت در مورد برنامه‌های روسیه برای استقرار تسلیحات هسته‌ای تاکتیکی در بلاروس بحث کرد.

کمک جدید نظامی ۲.۵ میلیارد دلار آمریکا به اوکراین

به گفته سه مقام آمریکایی، انتظار می‌رود بسته کمک نظامی جدید ۲.۶ میلیارد دلاری آمریکا که می‌تواند شامل رادارهای نظارت هوایی، موشک‌های ضد تانک و کامیون‌های سوخت برای نبرد اوکراین علیه روسیه باشد، به زودی اعلام شود.

به گزارش رویترز، مقاماتی که خواستند نامشان فاش نشود، گفتند، انتظار می‌رود ده‌ها نوع مهمات از جمله مهمات تانک نیز در لیست تجهیزاتی باشد که می‌تواند در آخر هفته (شنبه و یکشنبه) نهایی شود.

همچنین مهمات هوایی دقیق، تجهیزات پل زدن، خودروهای بازیابی برای کمک به تجهیزات سنگین از کار افتاده مانند تانک‌ها و گلوله‌های اضافی برای دفاع هوایی NASAMS که ایالات متحده و متحدان به کی‌یف داده‌اند، در نظر گرفته شده است.

ایالات متحده از زمان آغاز حمله روسیه به اوکراین بیش از ۳۰ میلیارد دلار کمک امنیتی به اوکراین ارائه کرده است.

کمک ۱۵.۶ میلیارد دلاری صندوق بین‌المللی پول به اوکراین

هیات اجرایی صندوق بین‌المللی پول از تخصیص بودجه ۱۵.۶ میلیارد دلاری ۴۸ ماهه برای اوکراین خبر داد.

به گزارش خبرگزاری اسپوتنیک، صندوق بین‌المللی پول اعلام کرد: هیات اجرایی تصمیم گرفته تا ۱۵.۶ میلیارد دلار به اوکراین بودجه اختصاص دهد؛ این طرح بخشی از برنامه کمک ۱۱۵ میلیارد دلاری این صندوق به اوکراین است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب ها
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۴
در انتظار بررسی: ۲
انتشار یافته: ۳۷
محمد فقیه نوری
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۳۸ - ۱۴۰۲/۰۱/۱۲
کاش میشد بجای اینکه همش شعارهای پوچ بدیم کمی به ویرانی اوکراین هم توجه بشه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۳۴ - ۱۴۰۲/۰۱/۱۳
هر دو کشور گفتن آتش بس نمیخایم پس بزار بجنگن خوش باشن امریکا راضی اروپا نارازی چسب راظی
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۵۵ - ۱۴۰۲/۰۱/۱۳
نابودی امریکا نزدیک است مرگ بر امریکا و شرکا
محمد فقیه نوری
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۵۴ - ۱۴۰۲/۰۱/۱۲
حیف این دنیا
ناشناس
|
Canada
|
۲۲:۰۷ - ۱۴۰۲/۰۱/۱۲
چه اندازه بایدن ماهرانه پوتین را به چاهی انداخت که تا دهها سال نمی تواند از ان خارج شود و هیچ عجله ای هم برای پایان جنگ ندارند. فقط طوری به اکراین کمک می کنند که روسیه حتی یک متر نتواند جلو بیاید ولی انقدر هم در فشار قرار نگیرد که شاید دلسوران واقعی ملت روسیه در برابر پوتین به صدا در بیایند و موفق شوند از اکراین عقب نشینی کنند. افرین بر چنین زمامدارانی که امریکا دارد. شاید برای دیگران زن بابا باشند ولی برای ملت خود و کشور خود مادر هستند.
پاسخ ها
محمد فقیه نوری
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۳:۰۱ - ۱۴۰۲/۰۱/۱۳
مطمئن هستی دوست عزیز بزودی دونالد ترامپ نظم جهانی را تغییر می‌دهد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۳۰ - ۱۴۰۲/۰۱/۱۳
پس ایرانم به روسیه کمک کنه اوکیه دیگه تازه داره به طرف قوی تر کمک می کنه نه کشوری که شکست و تجزیه اش حتمی . هست
ناشناس
| Germany |
۰۹:۵۴ - ۱۴۰۲/۰۱/۱۳
ایران به سوریه کمک کنه می شه زدن از شکم مردم ولی امریکا به اکراین بازنده کمک کنه می شه مادر واقعی؟ عجبا
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۲۰ - ۱۴۰۲/۰۱/۱۲
کشوری مث روسیه که علنی به خاک اوکراین تجاوز کرده و مردم بیگناه کشته و برهم زننده امنیت و آرامش بین المللی هستش اصلا نباید در سازمان ملل کرسی دائم داشته باشه ولی خب روسیه این کرسی رو از شوروی سابق به ارث برده وگرنه اصلا صلاحیتشو نداره روسهای متجاوز چطور روشون میشه در صحنه های بین المللی ظاهر بشن دیکتاتور های منفور
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۵:۰۵ - ۱۴۰۲/۰۱/۱۳
اگر ملاک حرف شما باشه، نظرت در مورد صلاحیت امریکا، آلمان، انگلیس، فرانسه و ... چی است؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۳۱ - ۱۴۰۲/۰۱/۱۳
هفتاد درصد جمعیت کره زمین طرف روسیه هستند یا بیطرفن. فقط امریکا کانادای بخ بسته و پیر و پاتالهای اروپا سمت اکراین هستن که سر جمع جمعیتشون نصف هند نمیشه
ناشناس
| Germany |
۰۹:۵۳ - ۱۴۰۲/۰۱/۱۳
باشه منتظر بود سازمان ملل که شما امر بفرمایید :))
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۱۲ - ۱۴۰۲/۰۱/۱۳
البته این که روسیه حمله کرده ظاهره قضیه هست و پشت پرده مسائل زیادی هست که مقصر اصلی معلوم نیست.
اینا را بدونین من طرفدار هیچ کدوم نیستم و جنگ همیشه منفوره . اما چیزی که الان مشخصه بازنده بزرگ اکراین و بعدش روسیه هست
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۳۱ - ۱۴۰۲/۰۱/۱۳
خوب برو بهش بگو
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۴۹ - ۱۴۰۲/۰۱/۱۲
این همه حمایت برای گسترش قلمرو دولت امریکا. برنامه بعدی دولت امریکا چین است.
لواسان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۵۵ - ۱۴۰۲/۰۱/۱۲
این وسط فقط اوکراینه که روز بروز در حال نابود شدن هست
کاش مسئولان اوکراین بیدار بشن و بفهمن که با طناب پوسیده آمریکا رفتن ته یک چاهی که نهایتش فقط بدبختیه! اما کو گوش شنوا
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۲۹ - ۱۴۰۲/۰۱/۱۳
والا این روسیه س که تجاوز کرده و داره و خاک اوکراینو تصرف کرده شما بجای اینکه از طناب پوسیده آمریکا حرف بزنی از روسیه بخواه نیروهاشو جم کنه و بره تا جنگم تموم شه
ناشناس
| Germany |
۰۹:۵۲ - ۱۴۰۲/۰۱/۱۳
اکراین سوریه دوم است. تازه بدتر از سوریه چون حداقل سوریه یه حکومتی داشت که نگهش داشت ولی آمریکا اولین کشوری خواهد بود که پشت زلنسکی را خالی می کند.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۵۹ - ۱۴۰۲/۰۱/۱۳
گوش شنوا ندارند، دیگر. اگر داشتند همان روز اول حمله روسیه کشورشان را دودستی تقدیم پوتین می کردند.
وآی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۲۱ - ۱۴۰۲/۰۱/۱۳
برعکس، با طول دادن جنگ، اوکراین داره سود میکنه، چون طبق آمار سازمانهای معتبر الان فقط در درگیریهای باخموت درمقابل یک کشته اوکراینی میگن ۷ کشته روسی دارن، چرا؟ چون روسیه سربازاشو گوشت دم توپ کرده،با چند هفته آموزش میفرسته جنگ، اونام زود میمیرن، با کشته های زیاد بلاخره صدای مردم روسیه هم درمیاد و پوتینو میکشن پایین، برای همینه اوکراین صداش درنمیاد و میخواد جنگ طول بکشه
محمد فقیه نوری
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۳:۰۵ - ۱۴۰۲/۰۱/۱۳
بایدن فردی مقتدر نیست روسیه به اوکراین حمله کرده اوکراین خراب شده مردمش آواره اقتصاد آمریکا هم دچار شوک شده اگر ترامپ بود روسیه جرأت حمله به اوکراین را نداشت هرچقدر هم بگید اوکراین باتلاق شده برای روسیه بی عرضگی بایدن را نمی‌شه پوشاند وقتی رژیم سیاسی فرانسه و آلمان فروپاشید وقتی بریتانیا تجزیه شد وقتی در آمریکا جنگ داخلی دوم شروع شد اونوقت بازم از بایدن آلزایمر حمایت می‌کنید دونالد ترامپ نظم جهانی را تغییر می‌دهد لطفاً چاپ کنید
پاسخ ها
ناشناس
| United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland |
۱۳:۱۳ - ۱۴۰۲/۰۱/۱۳
ترامپ رابطه خوبی با پوتین داشت و اصولا اگر بود این جنگ اصلا اغاز نمی شد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۰۵ - ۱۴۰۲/۰۱/۱۳
پوتین خائن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۳۴ - ۱۴۰۲/۰۱/۱۳
اسلام نیز در روسیه از گستردگی ویژه ای برخوردار است و پیروان آن حدود ۴۰ گروه قومی در روسیه را شامل می‌شوند. مناطقی از روسیه با بیشترین جمعیت مسلمان عبارتند از: قفقاز شمالی، ناحیه ولگا، اورال و غرب سیبری. بیشتر مسلمانان در جمهوری‌های آدیغیه، باشقیرستان، داغستان، اینگوشتیا، کاباردینو بالکاریا، کاراچای چرکسیا، اوستیای شمالی، تاتارستان و چچن زندگی می‌کنند.[۴۵] مسلمانان بسیاری نیز در منطقه فدرال مرکزی و در شهرهای بزرگی چون مسکو و سنت پتربورگ نیز ساکنند. مسجد جامع مسکو که در سال ۲۰۱۵ میلادی با حضور ولادیمیر پوتین افتتاح شد پذیرای بیش از ۱۰ هزار نفر است؛ و بزرگ‌ترین مسجد اروپا به‌شمار می‌رود.[۴۶]
پاسخ ها
ناشناس
| United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland |
۱۳:۱۴ - ۱۴۰۲/۰۱/۱۳
غربزده ها میگن روسها همگی کافرن پس چطوره بزرگترین مسجد اروپا در روسیه است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۰ - ۱۴۰۲/۰۱/۱۳
سگ ترامپ دیوانه شرف داشت به این بایدن آلزایمر جنگ طلب. ترامپ تهش این بود که می دید منافع مالی آمریکا در خطره کنار می کشید ولی این یارو صبح به صبح که بیدار می شه نقشه رو می ده دست اون معاون عقب افتاده اش می گه نگاه کن ببین کجاها مردم دارن تو خوشی زندگی می کنن یه جنگ راه بندازیم. همینطوری کسری بودجه اش رو جبران کرد. این اسلحه ها رو مگه به اکراین مجانی دادن تا صد سال مقروضش می کنن هر چی منابع داره و صادرات می کنه باید پولش و بده دولت فخیمه امریکا.
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟