با چهارصد و بیست و دومین روز از حمله روسیه به اوکراین

روسیه: به جنگ جهانی جدید نزدیک می شویم/ واکنش کرملین به خبر بدل داشتن پوتین / نامه گوترش به پوتین درباره تمدید توافق غلات دریای سیاه

چهارصد و بیست و دو روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور می‌گذرد؛ تهاجمی که رویداد‌های بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.
کد خبر: ۱۱۷۲۶۶۲
|
۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۲۰:۴۱ 25 April 2023
|
11546 بازدید
|

روسیه: به جنگ جهانی جدید نزدیک می شویم

بین الملل تابناک: چهارصد و بیست و دو روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور می‌گذرد؛ تهاجمی که رویداد‌های بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.

واکنش کرملین به خبر بدل داشتن پوتین
۱۴۰۲/۰۲/۰۵ - ۲۰:۴۸

دیمیتری پسکوف سخنگوی ریاست‌جمهوری روسیه ادعای بدل داشتن ولادیمیر پوتین و این که بیشتر وقت خود را در پناهگاه هسته‌ای سپری می‌کند، رد کرد. 

پسکوف طی سخنرانی خود در کنفرانسی در مسکو، به ادعاهای ساختگی درباره روسیه اشاره کرد و گفت: احتملاً شنیده‌اید که او (پوتین) بدل‌های زیادی دارد که در حالی که در پناهگاه می‌نشیند، بجای او کار می‌کنند. 

وی افزود: خودتان می‌بینید که رئیس‌جمهور ما چگونه است: او همیشه بیش از حد فعال بوده و حالا هم هست--کسانی که کنار او کار می‌کنند به سختی می‌توانند از او عقب نمانند. 

سخنگوی پوتین در ادامه سخنانش با بیان اینکه انرژی و وضعیت سلامتی رئیس‌جمهور روسیه در سطحی است که فقط می‌توان آرزوی آن را داشت، با خنده گفت: البته که او در پناهگاه نمی‌نشیند. این هم دروغ است. 

کرملین بارها شایعات رسانه‌های غربی درباره بیمار بودن پوتین را رد کرده است. پیش‌تر همچنین روسای سازمان‌های جاسوسی خارجی در آمریکا و انگلیس به ادعاهای برخی رسانه‌ها درباره بیماری ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه واکنش نشان دادند.

«ویلیام بِرنز» رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) گفته بود پوتین «کاملاً سالم» است. او در نشست امنیتی «اسپن» گفت: «شایعات زیادی درباره سلامتی رئیس‌جمهور پوتین وجود دارد و تا آنجا که می‌توانم بگویم، بسیار سالم است». علاوه بر برنز، «ریچارد مور» رئیس سرویس مخفی اطلاعات خارجی انگلیس موسوم به (MI۶) نیز در همین نشست اعلام کرد شواهدی وجود ندارد که نشان دهد پوتین از بیماری جدی رنج می‌برد.

نامه گوترش به پوتین درباره تمدید توافق غلات دریای سیاه
۱۴۰۲/۰۲/۰۵ - ۲۰:۴۷

دبیرکل سازمان ملل به رئیس جمهور روسیه یک "راه رو به جلو" جدید برای تضمین ادامه صادرات غلات اوکراین از طریق بنادرش در دریای سیاه پیشنهاد داد.

به گزارش خبرگزاری آناتولی، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل در جریان دیدار با سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه در مقر این سازمان در نیویورک، نامه‌ای را خطاب به ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه تقدیم کرد که در آن درباره این پیشنهاد توضیحاتی ارائه کرده است.

گوترش در این دیدار نگرانی‌هایی را درباره موانعی که مرکز هماهنگی مشترک (JCC) اخیرا در عملیات روزانه خود با آن مواجه شده است، ابراز کرد.

دفتر گوترش در بیانیه‌ای اعلام کرد: دبیرکل سازمان ملل نامه‌ای را خطاب به پوتین تقدیم لاوروف کرد که در آن یک راه رو به جلو با هدف بهبود، تمدید و توسعه ابتکار عمل غلات دریای سیاه را پیشنهاد می‌دهد و تمامی مواضعی را که اخیرا توسط طرفین ابراز شده و خطرات به وجود آمده به خاطر بی ثباتی غذایی جهانی را در نظر می‌گیرد.  

در ادامه این بیانیه آمده است: نامه‌های مشابهی نیز برای اوکراین و ترکیه ارسال شده است.

ترکیه، سازمان ملل، روسیه و اوکراین ژوئیه سال گذشته میلادی توافقی را در استانبول با هدف از سرگیری صادرات غلات از سه بندر اوکراین در دریای سیاه امضا کردند. این صادرات به دنبال آغاز حمله روسیه به اوکراین در فوریه سال 2022 میلادی متوقف شده بود و به بی ثباتی غذایی جهانی دامن زده است.

مرکز هماهنگی مشترک در استانبول به منظور نظارت بر این محموله‌ها با مقامات این سه کشور و سازمان ملل تشکیل شد.

در این بیانیه آمده است: گوترش همچنین به نگرانی‌های روسیه در مورد اجرای تفاهم‌نامه میان روسیه و سازمان ملل در زمینه پخش محصولات غذایی و کود روسیه در بازارهای جهانی اشاره کرد.

در ادامه این بیانیه آمده است: گوترش گزارش مفصلی را درباره پیشرفتی که تاکنون در این زمینه حاصل شده، ارائه کرده و بار دیگر بر تعهد سازمان ملل به ادامه تلاش‌ها برای رسیدگی به مسائل باقی‌مانده تاکید کرد.

ژنرال اوکراینی: با کمبود نیرو و تجهیزات مواجهیم
۱۴۰۲/۰۲/۰۵ - ۲۰:۴۶

سرگئی ملنیک (Serguéi Melnik) ژنرال ۴۵ ساله اوکراینی و مقام ارشد نظامی در استان خارکف (Járkov/دومین شهر بزرگ اوکراین در شرق این کشور و هم‌مرز با روسیه) در گفت‌وگو با روزنامه ال پائیس اسپانیا با اشاره به اینکه انتظار نمی‌رفت جنگی میان روس‌ها و اوکراینی‌ها آغاز شود، گفت که او ۱۵ سال پیش، یکی از کسانی بوده که معتقد بودند جنگ با روسیه غیرقابل تصور است و نیازی به تقویت ارتش اوکراین نیست؛ تا اینکه همه چیز در سال ۲۰۱۴ با درگیری در دونباس و الحاق کریمه به مسکو تغییر کرد.

ال پائیس می‌نویسد:روسیه از تابستان گذشته ۸۰۰ کیلومتر استحکامات برای محافظت از سرزمین‌های اشغال شده در برابر تهاجم ساخته است. ملنیک تخمین می‌زند که برتری تسلیحات و نیروهایی که برای شکستن دفاع روسیه مورد نیاز خواهند بود، چهار تا شش برابر برتری دشمن است. این داده‌ها چالش بزرگ پیش روی سربازان اوکراینی را تایید می‌کند، زیرا تئوری های نظامی نشان می‌دهد که برای موفقیت یک ارتش مهاجم، باید حداقل سه به یک برتری نسبت به ارتش مدافع وجود داشته باشد.

این مقام ارشد نظامی اوکراین همچنین نسبت به اینکه روسیه بخواهد استراتژی را که در جنگ‌های چچن انجام داد، در اوکراین تکرار کند، ابراز نگرانی کرد و گفت: آرامش فعلی کمی مرا نگران می‌کند (ارتش روسیه در حال تمرکز نیروهای خود در دونتسک است).

ملنیک اعتراف کرد که اوکراین به نیروهای بیشتری نیاز دارد، اما نه فقط به مردان نظامی بلکه به مهمات توپخانه و تانک نیز نیاز دارد. وی تصریح کرد: مشکل این است که ما کمبود نیرو و تجهیزات داریم. زیرا کسانی که سربازان حرفه‌ای هستند، پیشتر خسته، مجروح و در حال طی دوران نقاهت هستند و یا مرده‌اند. به همین دلیل از افراد بدون تجربه نظامی دعوت می‌کنیم و آن‌ها را آموزش می‌دهیم تا آمادگی کافی برای مقابله با دشمن را داشته باشند.

این ژنرال اوکراینی افزود: شرکای بین‌المللی ما نیز با تشکیل واحدهای رزمی در پایگاه های خود پشتیبانی نمی‌کنند. وی اما هشدارها مبنی بر اینکه علاوه بر جذب نیروهای فعلی ممکن است یک بسیج عمومی اجباری پنهانی نیز رخ دهد را رد کرد.

ملنیک اگر چه تاکید کرد که نیروهای مسلح اوکراین تسلیحات کافی برای هماهنگی حمله بهاری دارند، اما اذعان کرد که هر چه بیشتر و بیشتر تسلیحات مدرن از متحدان بین‌المللی خود دریافت کنند، بهتر است. وی همچنین چندین بار در این مصاحبه تاکید کرد که اولویت، دریافت سامانه‌های پدافند هوایی است؛ نه تنها برای از بین بردن تهدید هواپیماها و بالگرد های روسی در جبهه نبرد، بلکه برای محافظت از شهرهای اوکراین.

سرگئی ملنیک در مورد اظهار نظر جو بایدن رئیس‌جمهوری آمریکا مبنی بر اینکه واشنگتن قصد ندارد سلاح‌های دوربرد به کی‌یف تحویل دهد، اطمینان داد اوکراینی‌ها قصد ندارند از موشک‌ها یا سلاح‌های خارجی برای حمله به مواضع روسیه استفاده کنند.

به نوشته ال پائیس، اوکراین بر ایجاد صنعت تولید پهپاد خود تمرکز کرده است. ملنیک در این باره می‌گوید هواپیماهای بدون سرنشین انقلاب بزرگ جنگ در اوکراین از نظر تئوری نظامی هستند، آن‌ها در همه جبهه‌ها و برای مصارف متعدد مورد استفاده قرار می گیرند. «این امن‌ترین گزینه برای ضربه زدن به نیروها و دارایی‌های فنی دشمن است. پهپاد یک قطعه پلاستیکی با بمب است که دقیقاً به سمت هدف پرواز می‌کند. یک دهه پیش ما فیلم هایی در مورد آن تماشا می کردیم اما امروز این یک واقعیت است. جنگ با هواپیماهای بدون سرنشین باورکردنی نیست زیرا در حال رسیدن به نقاط غیرمنتظره است».

ملنیک با بیان اینکه باید از هواپیماهای بدون سرنشین برای انهدام بمب‌افکن‌های روسی در فرودگاه‌های نظامی روسیه استفاده شود، اطمینان داد که اوکراین می‌خواهد این کار را نه فقط برای دفاع از خاک خود، بلکه برای بقیه اروپا انجام دهد؛ زیرا همان طور که روس‌ها موشک‌های خود را به کی‌یف یا خارکف پرتاب می کنند، می‌توانند این کار را علیه بقیه اروپا نیز انجام دهند.

اختلاف آمریکا و متحدان بر سر تحریم بیشتر روسیه
۱۴۰۲/۰۲/۰۵ - ۲۰:۴۵

دیپلمات های اتحادیه اروپا و ژاپن می‌گویند که پیشنهاد واشنگتن برای ممنوعیت صادرات از روسیه به کشورهای گروه هفت به سادگی قابل انجام نیست.

گزارش ها نشان می دهد این کشورها پیشنهاد آمریکا به کشورهای عضو گروه هفت مبنی بر ممنوعیت هرگونه صادرات به روسیه، به عنوان بخشی از مذاکرات پیش از نشست سران اقتصادهای پیشرو را در هیروشیما نپذیرفته و با آن مخالفت کرده اند.

بر اساس اسناد رسیده بدست فایننشال تایمز، بیانیه رهبران گروه هفت که برای نشست ماه آینده در هیروشیما تهیه می شود، شامل تعهد برای جایگزینی تحریم های کنونی علیه روسیه با ممنوعیت کامل صادرات و تنها چند معافیت اندک است. براساس این بیانیه، ممنوعیت کامل صادرات شامل معافیت هایی برای محصولات کشاورزی، پزشکی و سایر محصولاتی از این دست است. اما این پیشنهاد که توسط آمریکا ارائه شده، با مخالفت متحدان روبرو شده است.

یکی از مقام های عضو گروه هفت که خواست نامش فاش نشود، در این خصوص گفت: از دیدگاه ما این کار به سادگی امکان پذیر نیست.

از سوی دیگر، شورای امنیت ملی کاخ سفید تاکنون از اظهار نظر در مورد گفت‌وگو با متحدانش در گروه هفت خودداری و اعلام کرده است که آمریکا همچنان به تلاش برای پاسخگو کردن روسیه ادامه می دهد.

روسیه: به جنگ جهانی جدید نزدیک می شویم

 «دیمیتری مدودف» رئیس‌جمهور سابق روسیه و معاون کنونی شورای امنیت این کشور سه‌شنبه (۲۵ آوریل) گفت جهان احتمالاً در آستانه یک جنگ جهانی جدید است. او همچنین هشدار داد «خطرات تقابل هسته‌ای نیز در حال افزایش است؛ هرچند هر دوی این سناریوها قابل اجتناب است.» 

به گزارش رویترز، مدودف در کنفرانسی در مسکو اظهار داشت: جهان بیمار است و احتمالاً در آستانه یک جنگ جهانی جدید است. 

وی ضمن بیان این که «چنین جنگ جهانی جدیدی قابل اجتناب است»، هشدار داد: خطرات رویارویی هسته‌ای در حال افزایش است و جدی‌تر از نگرانی‌ها درباره تغییرات آب‌وهوایی است. 

این مقام ارشد روسیه افزود: دنیای به اصطلاح غربی از بسیاری جهات نسبت به کشور ما بی‌انصاف بود و آماده مشارکت برابر نبود.

او اظهار داشت: امپراتوری‌ها هرگز بدون جنگ فرونمی‌پاشند و بعد از فروپاشی اتحاد شوروی تقریباً سی سال از جنگ جلوگیری شد. 

به گفته مدودف، «عملیات نظامی ویژه، پاسخ روسیه به گسترش ناتو است، زیرا مخالفان ما فقط زبان زور می‌فهمند.» معاون شورای امنیت روسیه بار دیگر هشدار داد، «مخالفان روسیه نباید امکان استفاده مسکو از تسلیحات هسته‌ای را که دستش نخواهد لرزید (تردید نخواهد کرد) دستکم بگیرند.» 

به گزارش اسپوتنیک، او در بخش دیگری از سخنانش گفت: روسیه در پاسخ به مصادره اموال خود در خارج از کشور تردید نخواهد کرد و باید بر اساس اصل «چشم در برابر چشم» عمل کرد. 

پیشتر همچنین «ولادیمیر یرماکوف» مدیر بخش منع اشاعه و کنترل تسلیحات وزارت خارجه روسیه ضمن بیان این که خطرات درگیری مستقیم بین روسیه و آمریکا، دو قدرت هسته‌ای، مرتب در حال افزایش است، تاکید کرد برای بهبود وضعیت، ایالات متحده باید فوراً در عمل گام‌های مشخص برای کاهش تنش و کنار گذاشتن مسیر خصمانه در جهت تضعیف امنیت روسیه بردارد. 

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه هم دوشنبه هشدار داد، جهان به وضعیت خطرناک رسیده است. وی که در نشست شورای امنیت سازمان ملل سخنرانی می‌کرد، گفت: «بار دیگر به خطر مقابله همانطور که در جنگ سرد نیز روی داده بود، نزدیک می‌شویم و این بار به مقابله خطرناک‌تر نزدیک می‌شویم.»

روسیه: خطر درگیری نظامی مستقیم با آمریکا در حال افزایش است

 «ولادیمیر یرماکوف» مدیر بخش منع اشاعه و کنترل تسلیحات وزارت خارجه روسیه ضمن بیان این که خطرات درگیری مستقیم بین روسیه و آمریکا، دو قدرت هسته‌ای، مرتباً در حال افزایش است، تاکید کرد برای بهبود وضعیت، ایالات متحده باید فوراً در عمل گام‌های مشخص برای کاهش تنش و کنار گذاشتن مسیر خصمانه علیه امنیت روسیه، بردارد. 

این مقام روس به خبرگزاری تاس گفت: اگر آمریکا به مسیر فعلی به سمت بن‌بست با روسیه ادامه دهد، در حالی که دائم خطرات را در آستانه درگیری نظامی مستقیم افزایش می‌دهد، سرنوشت معاهده استارت نو ممکن است مهروموم شود. 

وی افزود: با این حال، در بدترین سناریوی ممکن یعنی اگر آمریکا وضعیت را به سمت درگیری نظامی بین قوی‌ترین قدرت‌های هسته‌ای بکشاند، آن وقت نه تنها سرنوشت معاهده «استارت نو» بلکه سرنوشت کل جهان نگران‌کننده خواهد بود. 

یرماکوف توضیح داد، این یک بار دیگر تایید می‌کند که «پرفشارترین تهدید امروز نه به پویایی محرک‌ها برای اولین حمله گسترده که قرار است توافقاتی مثل استارت نو آن را مهار کند، بلکه با خطر تشدید هسته‌ای در نتیجه تقابل نظامی مستقیم بین قدرت‌های هسته‌ای مرتبط است». به گفته وی، «و با نهایت تاسف، این خطرات در حال افزایش است.»

این دیپلمات روس تاکید کرد: دقیقاً برای همین است که ما مرتب به خطرات اقدامات آمریکا و ناتو اشاره می‌کنیم که به نظر می‌رسد به توهم مصون بودن از مجازات اعتقاد داشته و با خیال‌های واهی مثل کنترل تشدید و سلطه افزایشی فریب خورده‌اند. ما همچنان به ارسال سیگنال‌های هشداردهنده به غرب مبنی بر این که باید از وقوع فاجعه جلوگیری کرد، ادامه می‌دهیم. 

با این حال به گفته او، غرب همچنان گوش شنوا ندارد و حتی بدخواهانه هشدارها را برای اهداف تبلیغاتی تحریف می‌کند. یرماکوف در عین حال گفت روسیه ممکن است از معاهده منع موشک‌های هسته‌ای میان‌برد و و کوتاه‌برد خارج شود. 

این مقام روس تاکید کرد که برای بهبود وضعیت، ایالات متحده باید فوراً اقدامات مشخصی برای کاهش تنش و لغو مسیر خصمانه در جهت تضعیف امنیت روسیه، انجام دهد. او نتیجه‌گیری کرد به سادگی هیچ راه دیگری جز این راه، برای معکوس کردن این روند منفی وجود ندارد. 

سرگئی لاوروف، وزیر امور خارجه روسیه هم دوشنبه هشدار داد جهان به وضعیت خطرناک رسیده است. وی که در نشست شورای امنیت سازمان ملل سخنرانی می‌کرد، گفت: «بار دیگر به خطر مقابله همانطور که در جنگ سرد نیز روی داده بود، نزدیک می‌شویم و این بار به مقابله خطرناک‌تر نزدیک می‌شویم.»

وی گفت: «اقلیت کشورهای غرب باید رفتار شایسته داشته باشند و به دیگر کشورهای جامعه بین‌المللی احترام بگذارند».

کاخ‌سفید: ضد حمله اوکراین به روسیه به تصمیم زلنسکی بستگی دارد

«جان کربی» هماهنگ کننده امور راهبردی در شورای امنیت کاخ سفید گفت که آمریکا می‌خواهد اطمینان یابد که حملات اوکراین موفقیت آمیز خواهد بود و این به ولودمیر زلنسکی بستگی دارد که تصمیم بگیرد چه زمانی و کجا این حملات انجام شود.

وی که این سخنان را در مصاحبه با شبکه «ام‌اس‌ان‌بی‌سی» مطرح می‌کرد، افزود: «ما می‌خواهیم اطمینان یابیم که آنها در این (حمله) موفق خواهند بود؟! کجا و چه زمانی این اتفاق خواهد افتاد بستگی به تصمیم زلنسکی دارد.»

کربی گفت: «آمریکا به همراه متحدان و شرکا هر کاری انجام می‌دهد تا اطمینان یابد که اوکراین آماده است.»

این سخنان در حالی مطرح می‌شود که «آندری ملنیک» معاون وزیر امور خارجه اوکراین امروز (دوشنبه) مدعی شد که کمک‌های نظامی هنگفت کشورهای غربی به کی‌یف، که از زمان آغاز عملیات نظامی ویژه روسیه در منطقه دونباس شروع شده، کافی نیست.

ملنیک در ادامه با لحن قلدرمآبانه‌ای خواست که کشورهای غربی هر کدام، یک درصد از تولید ناخالص داخلی خود را برای تأمین تسلیحات برای اوکراین اختصاص دهند.

وی در صفحه شخصی توئیتر خود نوشت: «ما از متحدان خود برای کمک‌های نظامی آنها سپاسگزاریم، اما کافی نیست. ما از شرکای خود می خواهیم از تمام خطوط قرمز ساختگی عبور کرده و یک درصد از تولید ناخالص داخلی را برای تحویل تسلیحات اختصاص دهند.»

در حالی که آمریکا هم‌اکنون بیش از ۳۵.۴ میلیارد دلار تسلیحات از زمان آغاز جنگ اوکراین در فوریه ۲۰۲۲ به کی‌یف ارائه کرده و اتحادیه اروپا نیز ۱۳.۳ میلیارد دلار به این کشور کمک کرده‌اند، معاون وزیر خارجه اوکراین مدعی است، کشورش «به ده برابر این کمک‌ها برای پایان دادن به تجاوز روسیه در سال جاری نیاز دارد.»

پیش از این نیز «ولودیمر زلنسکی» رئیس جمهور اوکراین با اذعان به اینکه وضعیت میدانی نیروهای این کشور خوب نیست، مدعی شد که روسیه به اهداف خود در این جنگ دست پیدا نخواهد کرد.

 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب ها
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۴
در انتظار بررسی: ۴
انتشار یافته: ۲۹
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۴۹ - ۱۴۰۲/۰۲/۰۵
روسیه یکسال است می‌گوید جنگ جهانی نزدیک است ولی نمیداند که روسیه در برابر اوکراین به زانو درآمده چطور میخواهد جنگ جهانی راه بیندازد
پاسخ ها
ناشناس
| Netherlands |
۰۸:۲۷ - ۱۴۰۲/۰۲/۰۶
همون دیگه لابد یه چیزی می‌دونه ، بعد میخواد بگه من یکسال گفتم این اتفاق میفته رهبران غرب بی توجه بودند الان هم مسئول آغاز این جنگ هستند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۵۶ - ۱۴۰۲/۰۲/۰۵
پوتین کجا قائم شده؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۲۳ - ۱۴۰۲/۰۲/۰۶
خط مقدم. مگه بایدنه که قایم بشه
ناشناس
|
Switzerland
|
۲۱:۲۵ - ۱۴۰۲/۰۲/۰۵
روسیه باید تحزیه بشه تا دنیا روی آرامش ببینه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۳۲ - ۱۴۰۲/۰۲/۰۵
مورچه افتاد تو آب داد زد جهان را اب برد
پاسخ ها
ناشناس
| Netherlands |
۰۸:۲۹ - ۱۴۰۲/۰۲/۰۶
بمب هایی وجود دارند که یکی از آنها برای نابودی کل جهان کافی است بهتر است شرایط را شوخی فرض نکنیم
مهدی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۴۵ - ۱۴۰۲/۰۲/۰۵
همین که غرب روسبه و کلیسای ارتدوکس را گرفتار کرد بک نعمت الهی است و اوکراین امیدوارم پیروز میدان شود تاریخ روسیه تجاوز به همسایه ها است خوی وحشیگری روسیه زبانزد تاریخ است و خدا انتقام قرن ها تجاوز به ایران را از انها خواهد گرفت
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۲۴ - ۱۴۰۲/۰۲/۰۶
زمین زیر پای غرب قصبی است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۱۷ - ۱۴۰۲/۰۲/۰۵
آمریکا در اواخر جنگ دوم جهانی درحالی از بمب اتمی استفاده کرد که اکثریت مقامات آمریکایی مخالف استفاده از این بمب بود فقط اصرار رئیس جمهور وقت آمریکا بود که درنهایت از این بمب استفاده شد
یه نفر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۱۰ - ۱۴۰۲/۰۲/۰۵
چقدر جالب اون از توئیت جنجال بر انگیز ترامپ ، اینم از ادعای کرملین
انگار قراره یه کرمی به نظم جهانی بریزن
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۰۸:۴۳ - ۱۴۰۲/۰۲/۰۶
معمولا اتفاقات بزرگ بدون مقدمه چینی رخ نمیدهند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۳۴ - ۱۴۰۲/۰۲/۰۵
"ژنرال اوکراینی: با کمبود نیرو و تجهیزات مواجهیم".
مگه نمیگن مهمات وسلاح های اهدایی غربی، از اوکراین به کشورهای همسایه قاچاق و فروخته میشه؟! نمیشه جلو اینها را گرفت؟!
پاسخ ها
ناشناس
| Netherlands |
۰۸:۳۳ - ۱۴۰۲/۰۲/۰۶
نه نمیشه ، چون حداقل بخشی از رهبران اوکراین تا زمانی از جنگ حمایت میکنند که براشون سود داشته باشد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۲۵ - ۱۴۰۲/۰۲/۰۶
خب اکراین همیشه در رده بندی فساد جزو اولین هاست
ناشناس
|
United States of America
|
۰۰:۲۸ - ۱۴۰۲/۰۲/۰۶
ریچارد برنز شخصیتی فهیم تحصیلکردهای شایسته دیپلماتی گرانقدر و اهل مطالعه وتحقیق ونشر وفرهنگ است۔یک دیپلمات امریکائی با فرهنگ است۔امریکا ازداین دیپلمات ها کم دارد۔۔گرچه مسئولیتی که اکنون دارد ممکن است مسئودلیت دوست داشتنی برای عدهای نباشد۔رئیس سیا اهل خدعه ونیرنگ معرفی میشود در صرتیکه حداقل برنز اینگونه نیست۔۔ مذاکره کنندگان برجام و کشورهای عربی خاورمیانه برنز را خوب میشناسند۔۔اگر ایران بتواند مشکلات رواابط ومسائل خود را توسط برنز با امریکا مذاکره کند مشکلات حل میشود۔ من علاقمندم روزی برنز رئیس جمهور امریکا شود ۔اگر بایدن در دوره بعد برنز را معاون خود معرفی کند احتمال برنده شدن او بیشتر میشود۔
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۱۱ - ۱۴۰۲/۰۲/۰۶
زنلسکی دلغک باعث همه این دردسرها شد
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۰۲ - ۱۴۰۲/۰۲/۰۶
شش کلمه نوشتی ۲ غلط داشتی و اوًل برو دیکته یاد بگیر بچه جون
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟