بین الملل تابناک: چهارصد و بیست و هفت روز از حمله روسیه به اوکراین با دستور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور این کشور میگذرد؛ تهاجمی که رویدادهای بسیاری به دنبال داشته و منجر به تحریم گسترده روسیه از سوی بلوک غرب شده است و دورنمای مشخصی برای پایان آن نیز وجود ندارد.
«جان کربی» هماهنگ کننده امور راهبردی در شورای امنیت کاخ سفید گفت «بنیامین نتانیاهو» در مقطعی از کاخ سفید بازدید خواهد کرد اما تاکید کرد که در حال حاضر هیچ برنامهای برای سفر نتانیاهو به کاخ سفید وجود ندارد.
کربی که در کنفرانس خبری کاخ سفید صحبت میکرد به اظهارات «کوین مککارتی» رئیس مجلس نمایندگان آمریکا در مصاحبه با نشریه صهیونیستی «اسرائیل هیوم» پاسخ داد.
مککارتی در این مصاحبه گفته بود در صورتی که بایدن از نتانیاهو برای سفر به کاخ سفید دعوت نکند، وی نتانیاهو را به کنگره دعوت خواهد کرد.
کربی گفت که بایدن خواستار این است که اصلاحات قضایی در اسرائیل با توافقی گسترده همراه باشد.
هماهنگ کننده امور راهبردی در شورای امنیت کاخ سفید به جنگ اوکراین نیز اشاره کرد و گفت آمریکا به زودی بسته کمکهای نظامی بیشتری به اوکراین ارائه خواهد کرد.
این مقام آمریکایی تاکید کرد: «تقریبا هر چیزی که کییف برای ضد حمله به روسیه درخواست کرده بود را تحویل دادهایم».
«الکساندر سیرسکی» فرمانده نیروی زمینی اوکراین پس از بازدید از منطقه نبرد در دونتسک اذعان کرد که نیروهای اوکراینی با وضعیت سخت و پیچیدهای در شهر باخموت جایی که ماههاست درگیری در آن بین نیروهای اوکراینی و روس در جریان است، مواجه هستند.
به گزارش خبرگزاری تاس، وزارت دفاع اوکراین در صفحه فیسبوک خود به نقل از این فرمانده ارشد اوکراینی اعلام کرد: «وضعیت (در باخموت) کاملاً پیچیده است». هفته گذشته هم «ویکتور خورنکو» فرمانده نیروهای عملیات ویژه اوکراین وضعیت در باخموت را پیچیده توصیف کرده بود.
باخموت که در بخش تحت کنترل کییف در منطقه دونتسک دونباس قرار دارد، مرکز لجستیکی کلیدی برای تامین تجهیزات اوکراین بوده است.
پیشتر، «یوگنی پریگوژین» موسس گروه نظامی خصوصی واگنر وابسته به ارتش روسیه گفت پرچم این کشور بر فراز ساختمان مرکزی باخموت به اهتزاز درآمد. «یان گاگین» مشاور «دنیس پوشلین» رئیس جمهوری خلق دونتسک هم ۱۸ آوریل به خبرگزاری تاس گفت نیروهای روس حدود ۹۰ درصد شهر را به کنترل خود درآوردهاند.
علیرغم تظاهرات گسترده در شهرهای آلمان علیه ارسال تسلیحات به اوکراین برای نبرد با روسیه، رسانههای محلی گزارش کردند که برلین در صدد است دومین سامانه پدافند هوایی «IRIS-T SLM» را در اختیار اوکراین قرار دهد.
وبسایت دولت آلمان گزارش کرد که برلین کمکهای نظامی بیشتری از جمله دومین سامانه موشکی پدافند هوایی «IRIS-T » را در اختیار نیروهای مسلح اوکراین قرار داده است.
بر اساس این گزارش، فهرست به روز شده از کمکهای نظامی آلمان به اوکراین شامل کامیونهای مرسدس بنز زتروس میشود که تعداد آن از 76 کامیون به 84 کامیون رسیده است. آلمان همچنین یک سامانه پدافند هوایی دیگر «Iris-T SLM» در اختیار اوکراین قرار داده است. این کشور همچنین دو کامیون 6*8 با هشت کانتینر تجهیزات به اوکراین ارسال کرده است.
در ماه اکتبر 2022، آلمان، اولین سامانه Iris-T SLM را در اختیار اوکراین قرار داد. پیشتر در 19 آوریل، «اولکسی رزنیکوف» وزیر دفاع اوکراین تأیید کرد که اوکراین دومین سامانه پدافند هوایی Iris-T SLM را از آلمان دریافت کرده است.
پیشتر، آلمان تحویل سامانه دفاع موشکی پاتریوت به اوکراین را اعلام کرده بود و این درحالی است که برای چندین هفته و ماه است که معترضان آلمانی با حضور در خیابانهای این کشور علیه ارسال تجهیزات نظامی به اوکراین تظاهرات برپا کردند.
روز گذشته (یکشنبه) خبرگزاری روسی اسپوتنیک گزارش کرد که بیش از ۶۵۰ نفر در اعتراض به سیاستهای آلمان در ارسال تسلیحات به اوکراین تظاهرات برپا کردند و شعار «صلح به جای کاپیتالیسم» « توقف مسابقات تسلیحاتی» و «پایان دادن به فقر» سردادند.
طبق این گزارش، همچنین پلاکاردهایی را حمل میکردند که بر روی آنها پیامهایی با مضمون درخواست برای توقف جنگ علیه روسیه و توقف ارسال سلاح به اوکراین و ....نوشته شده بود.
«دیمیتری مدودف» معاون رئیس شورای امنیت ملی روسیه امروز (دوشنبه) بر لزوم پسگرفتن تمام اراضی و مناطق متعلق به این کشور تاکید کرد.
مدودف در مصاحبه با شکبه «ریانووستی»، گفت: «مأموریت اصلی ما تحمیل شکست فراگیر به همه دشمنان اوکراینی-نازی، آمریکایی و پیروان آنها در ناتو از جمله لهستان و سایر کشورهای غربی است».
وی با بیان اینکه روسیه اکنون روی اهداف کاملاً متفاوتی نسبت به گذشته تمرکز کرده، توضیح داد: «نهایتاً ما باید تمام سرزمینهای خود را پس بگیریم و از مردم خود برای همیشه محافظت کنیم».
این مقام ارشد روس در واکنش به محدودیت اعمالشده توسط شبکه اجتماعی «توئیتر» بر یکی از نوشتههای وی درباره لهستان، گفت که توئیتر تسلیم فشارهای دولتهای آمریکا و اوکراین شده است.
به نوشته ریانووستی، مدودف در اینباره اظهار داشت: «این [شبکه اجتماعی] همان کاری را که با ترامپ انجام داد درباره توئیت من نیز اجرا کرد. معلوم است که ایلان [ماسک] هم با این [فشارها] مخالفت نکرد، افسوس».
وی البته با بیان اینکه بدون توئیتر هم میتوان صدای خود را به جهان رساند، افزود: «از این گذشته، این فقط یک شبکه اجتماعی خارجی است که به نفع بنیان آمریکا فعالیت میکند. ما کاملاً بدون خوشبینی از آن برای پیشبرد اهداف تبلیغاتی خود استفاده کردیم».
وبگاه «پراودا» گزارش کرده است که روسیه دو زیردریایی مجهز به موشک کروز را به ناوگان 11 کشتی در دریای سیاه اضافه کردهاند.
در این گزارش آمده است که با کاهش طوفان، 2 فروند زیردریایی مجهز به موشک کروز به ناوگان 11 کشتی روسیه در دریای سیاه اضافه شده است که مجموع ظرفیت شلیک این کشور را به 8 موشک کروز کالیبر افزایش یافت.
موشکهای کالیبر گروهی از موشکهای ساخت روسیه ویژه برای حملات ضدکشتی، ضد زیردریایی، زمین به زمین و هوا به سطح هستند. این موشکها به کلاهک جنگی ۴۵۰ کیلوگرمی یا اتمی مسلح میشوند و برد نمونههای مختلف آن بین ۵۰ تا ۴۰۰۰ کیلومتر است.
پیش از این، «دیمیتری پسکوف» سخنگوی ریاست جمهوری روسیه از لزوم یکپارچه بودن امنیت در کل دریای سیاه صحبت کرده بود و تأکید کرد: «دریای سیاه، هرگز دریای ناتو نخواهد بود و امنیت در آنجا باید غیرقابل تقسیم باشد».
سخنگوی کرملین با بیان اینکه افزایش دخالت ناتو باعث طولانیشدن جنگ اوکراین میشود، ادامه داد: «اما ماهیت آنچه را که در حال رخ دادن است تغییر نمیدهد، بنابراین عملیات ویژه تا پایان ادامه خواهد داشت».
پیش از این نیز «الکساندر گروشکو» معاون وزیر خارجه روسیه گفته بود که روسیه نیروی نظامی کافی برای جلوگیری از مسلطشدن ناتو بر دریای بالتیک و تبدیلشدن آن به «دریای ناتو» را در اختیار دارد.
کشته شدن تفنگدار آمریکا در باخموت اوکراین
کوپر «هریس» اندروز یک داوطلب آمریکایی که در کنار نیروهای اوکراینی علیه ارتش روسیه میجنگید، در درگیریهای نزدیک شهر باخموت کشته شد.
وبگاه «پراودا» در این خصوص گزارش کرد: اندروز 26 ساله که پیش از این یک تفنگدار دریایی در ارتش ایالات متحده آمریکا بود، به عنوان بخشی از لژیون خارجی و بعدها تحت عنوان کمیته مقاومت در اوکراین علیه روسیه مبارزه میکرد.
گزارشها حاکی است، این تفنگدار سابق آمریکا در جریان عملیات نظامی در باخموت در عملیات نیروهای مسلح روسیه کشته شده است.
از زمان آغاز عملیات نظامی روسیه در اوکراین در فوریه سال گذشته میلادی، کشورهای غربی به خصوص ایالات متحده آمریکا با تشدید فشار تحریمها علیه روسیه و ارسال انواع تسلیحات به اوکراین، تنها بر آتش ناآرامیها در اوکراین دامن زدهاند. از سوی دیگر، اوکراین برای جذب مزدور از سراسر جهان، برای مبارزه با روسیه فراخوانهای زیادی داده است و بسیاری از سراسر جهان به ارتش اوکراین پیوستهاند تا علیه روسیه مبارزه کنند.
انتقاد کییف از اظهارات مرکل در مورد جنگ اوکراین
میخائیل پودولیاک، مشاور ارشد ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهوری اوکراین از صحبتهای دیروز مرکل درمورد اینکه وی "تمام تلاش خود را برای جلوگیری" از مناقشه فعلی بین مسکو و کییف انجام داده، انتقاد کرد و گفت که مرکل برای شکستهای سیاسی خود بهانه میآورد.
مشاور زلنسکی در حساب توئیتر خود نوشت: صدراعظم سابق آلمان که اروپا را کامل به انرژی روسیه وابسته کرد، بهانه میآورد که من هر کار ممکن را برای جلوگیری از روسیه برای شروع جنگ انجام دادم و به همین دلیل، من گاز ارزان روسیه را دریافت کردم.
پودولیاک ادامه داد: جالب است؛ بعد از همه اینها، جنگ شروع نشد؛ درست است؟
وی همچنین اضافه کرد: تمایل مرکل برای به دست آوردن «گاز ارزان روسیه» در نهایت منجر به «ویران کردن سرزمینهای اوکراین و جان صدها هزار اوکراینی بیگناه» شده است. اگر نمیتوانید اشتباهات گذشته را اصلاح کنید، از بهانهجویی و تشویق متجاوز دست بردارید.
مرکل روز گذشته در جریان برگزاری نمایشگاه کتاب «لایپزیگ» در گفتوگو با نشریه دیسایت آلمان، تلاش های خود برای رفع مناقشه در شرق اوکراین پس از الحاق کریمه در سال ۲۰۱۴ از طریق توافق «مینسک» را درست دانست.
وی تصریح کرد، هر آنچه در توان داشته برای جلوگیری از وقوع جنگ اوکراین به کار گرفته است.
آنگلا مرکل از ۲۰۰۵ تا ۲۰۲۱ میلادی شانزده سال صدراعظم آلمان بود که در این مدت سیاستهای دولت او در قبال روسیه و وابستگی به انرژی این کشور در محافل داخلی آلمان و اتحادیه اروپا مورد انتقاد قرار گرفته است.
ادعای ژنرال ارتش اوکراین در مورد ضدحملات علیه روسیه
در چند ماه گذشته نبرد برای تصرف باخموت به نقطه اصلی درگیری تبدیل شده و از اواخر سال گذشته شاهد تغییرات اندکی در خط مقدم بوده است.
اولکساندر سیرسکی فرمانده نیروی زمینی اوکراین در بیانیه ای در شبکه اجتماعی تلگرام اعلام کرد: وضعیت بسیار دشوار است. با وجود این، دشمن در نقاط خاصی از شهر مورد ضدحمله یگانهای ما قرار گرفت و مواضعی را ترک کرد.
سیرسکی هنگام بازدید از نیروهای خط مقدم این اظهارات را بیان کرد و افزود: یگانهای جدید روسیه از جمله چتربازان و نروهای گروه واگنر، علیرغم متحمل شدن خسارات سنگین، همواره به نبرد اعزام می شوند.
سیرسکی در این گزارش مدعی شد که دشمن قادر به کنترل شهر نیست.
کییف روز دوشنبه ادعا کرد که نیروهایش بیش از ۳۶ حمله روسیه در بخشی از خط مقدم شرقی که از باخموت تا مارینکا امتداد دارد، دفع کردند.
بنا بر این گزارش، کییف در حال تدارک یک ضد حمله گسترده به قصد بازپسگیری برخی اراضی در شرق و جنوب است.