به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا از آسوشیتدپرس، سفیر ایالات متحده در آفریقای جنوبی در این ادعای خود پرتوریا را متهم کرد که از طریق یک کشتی باری مرتبط با یک شرکت تحریم شده که در ماه دسامبر به طور مخفیانه در پایگاه دریایی سیمون تاون در نزدیکی شهر کیپتاون لنگر انداخته بود، اقدام به ارسال سلاح و مهمات به روسیه کرده است.
سفیر آمریکا گفت: ایالات متحده مطمئن است که تجهیزات نظامی بین ۶ تا ۸ دسامبر (۱۵ تا ۱۷ آذر ۱۴۰۱) در کشتی «لیدی آر» در پایگاه دریایی سیمون تاون بارگیری شده و سپس به روسیه منتقل شده است.
وی افزود: این امر، موضع بیطرف آفریقای جنوبی در قبال جنگ در اوکراین و درخواستهای این کشور برای پایان دادن به درگیری را زیر سوال میبرد.
بریگیتی در اظهاراتی که توسط چندین رسانه خبری آفریقای جنوبی منعکس شده است، تاکید کرد: ارسال سلاح و مهمات برای روسها، مسالهای بسیار جدی است و ما این موضوع را قابل حل نمیدانیم.
سفیر آمریکا خاطرنشان کرد: اگر مشخص شود که آفریقای جنوبی به روسیه کمک نظامی میکند، این مساله روابط بین ایالات متحده و یک شریک کلیدی در آفریقا را تهدید خواهد کرد.
از سوی دیگر سیریل رامافوسا رئیس جمهور آفریقای جنوبی با اشاه به اینکه تحقیقات درباره این موضوع حتی قبل از مطرح شدن صحبتهای سفیر آمریکا در پرتوریا آغاز شده بود، گفت: پیش از این نیز تحقیقات در مورد بازدید یک کشتی روسی به نام لیدی آر از یکی از پایگاههای دریایی کشور با کمک سرویسهای اطلاعاتی ایالات متحده در حال انجام بود.
دفتر رامافوسا در بیانیهای که پنجشنبه شب منتشر شد، اعلام کرد: در حال حاضر هیچ مدرکی برای حمایت از ادعاها مبنی بر بارگیری اسلحه در کشتی لیدی آر وجود ندارد.
این دفتر در بیانیه خود اذعان کرد که کشتی «لیدی آر» در آفریقای جنوبی لنگر انداخته اما اشارهای به زمان، مکان پهلو گرفتن این کشتی یا دلیل سفر آن به آفریقای جنوبی نکرده است. در این بیانیه همچنین از سفیر آمریکا به دلیل علنی کردن این موضوع انتقاد شده است.
به نوشته آسوشیتدپرس، تدارک مهمات برای روسیه در جنگ به یک مشکل تبدیل شده است. رهبر گروه واگنر هفته گذشته چند بار به دلیل کمبود مهمات مورد نیاز جنگجویان خود اعتراض کرده بود.
این سایت خبری در ادامه گزارش خود نوشت: با توجه به اتخاذ موضع بیطرفی از سوی آفریقای جنوبی در قبال جنگ اوکراین، دولت جو بایدن رئیس جمهور آمریکا امیدوار بود که این جنگ همچنان بتواند حائلی کلیدی در برابر نفوذ رو به رشد روسیه و چین در قاره آفریقا باشد.