به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا، بن والاس با اشاره به آنچه خطر گسترش درگیریها با روسیه، تهدید ناشی از چین و افراطگرایی در آفریقا نامید، افزود: تا پایان این دهه، جهان مکانی خطرناک تر و ناپایدارتر و دفاع برای حیات ضروریتر خواهد شد.
وزیر دفاع انگلیس در گفت وگو با نشریه فایننشال تایمز، ادعا کرد: جهان شاهد پایان دوره غیرعادی [صلح] پس از جنگ سرد است. وی مدعی شد: به نظرم یک درگیری در راه است؛ اینکه ماهیت آن گرم باشد یا سرد باید منتظر ماند، اما گمان میکنم یک درگیری با طیف وسیعی از دشمنان در سراسر جهان در راه است و همه ما باید برای آن آماده باشیم.
این درحالیست که به نوشته فایننشال تایمز، مخارج دفاعی انگلیس از حدود ۷ درصد تولید ناخالص داخلی در اواسط دهه ۱۹۵۰ کاهش یافته است. والاس از زمان تصدی سکان وزارت دفاع در سال ۲۰۱۹، مبالغی را بابت تقویت بخش دفاعی انگلیس دریافته کرده است؛ اما میزان قابل توجهی از آن به اجرای پروژههایی مانند زیردریاییهای جدید برای حمل سامانه بازدارنده هستهای این کشور اختصاص یافته و همین مساله باعث فشار برای تامین هزینههای روزانه این وزارتخانه شده است.
والاس در گفت وگو با نشریه فایننشال تایمز خواستار ترسیم یک جدول زمانی مشخص برای افزایش بودجه نظامی انگلیس به ۲.۵ درصد تولید ناخالص داخلی شد. وی تصریح کرد که ارتش انگلیس از میان تمام بخشهای وزارت دفاع، به سرمایه گذاری فوری نیاز دارد، چراکه «۱۵ سال عقب است و نیاز به مدرن سازی دارد.»
وی با بیان اینکه برای دریافت بودجه دفاعی بیشتر از دولت تلاش خواهد کرد، افزود: دولت باید اولویتهای خود را مشخص کند. تا زمانیکه از خزانه داری خواسته نشود که بودجه دفاعی را افزایش دهد، اقدامی صورت نمیگیرد.
والاس در مورد بحران اوکراین هم ادعا کرد که نیروهای کییف به خوبی آماده، مجهز و با انگیزه بالا برای مقابله با نیروهای روسی هستند. وی در راستای تلاش این کشور برای تداوم جنگ اوکراین و تضمین سود کلانی که این نبرد برای شرکتهای نظامی انگلیسی در پی داشته است، گفت که دولت لندن به حمایت بلندمدت از جبهه کییف ادامه میدهد.
وزیر دفاع انگلیس در حالی این مطالب را بیان کرد که خود را به پاس حمایتهای تسلیحاتی از اوکراین، یکی از گزینههای بالقوه برای تصاحب کرسی ناتو میبیند. او که از سال ۲۰۱۹ به این سو، طی سه دوره تغییر نخست وزیر در انگلیس سکان وزارت دفاع این کشور را برعهده داشته است، از تمایلش برای تصاحب کرسی ریاست ناتو خبر داده و آن را شغلی فوقالعاده توصیف کرده است.
دوره ریاست «ینس استولتنبرگ» نروژی بر ناتو، پائیز امسال به پایان میرسد. او گفته که تمایلی برای شرکت در انتخابات دور بعد ندارد. انتخاب رئیس جدید، معمولاً پشت پرده تصمیم گیری میشود.
برخی از رقبای احتمالی والاس عبارتند از مارک روته نخست وزیر هلند، کریستیا فریلند معاون نخست وزیر کانادا و کاجا کالاس نخست وزیر استونی. ایالات متحده هنوز نامزد مورد نظر خود را مشخص نکرده است، اما گزارشها حاکیست که فرانسه، ترجیح میدهد که دبیرکل ناتو از اتحادیه اروپا باشد.
برخی از کارشناسان معتقدند که حمایتهای نظامی انگلیس از اوکراین و کمکهای مالی دولت لندن به ناتو، شانس والاس را برای تصاحب کرسی ریاست ناتو افزایش است. انگلیس بعد از ایالات متحده آمریکا دومین کشوری است که با ارسال تجهیزات نظامی به اوکراین، از جبهه کییف حمایت میکند.