معاون وزیر کشاورزی: می‌توانیم آب مورد نیاز دو میلیارد نفر را تأمین کنیم/ دانشیار دانشگاه تهران: در شرایط تخیلی هم ایران نمی‌تواند میزبان ۲ میلیارد نفر باشد

 به تازگی معاون وزیر جهاد کشاورزی طی سخنانی پیرامون مدیریت منابع و مصارف آب کشور مدعی شده است ما در ایران می‌توانیم آب مورد نیاز ۲ میلیارد نفر را تأمین کنیم. این ادعا در حالی مطرح می‌شود که یکی از اساتید دانشکده فنی دانشگاه تهران و متخصص در مسائل منابع آب چنین موضوعی را رد می‌کند و آن را متناسب با اقلیم و ظرفیت‌های جغرافیایی ایران نمی‌داند.
کد خبر: ۱۱۷۶۱۶۹
|
۰۱ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۱ 22 May 2023
|
45961 بازدید
|

 به گزارش «تابناک»، عباسعلی نوبخت، معاون وزیر جهاد کشاورزی روز یکشنبه ۳۱ اردیبهشت و در دومین همایش بهینه سازی اماکن و تاسیسات که در استان البرز برگزار شد، گفت: ما با حکمرانی درست آب و در نظر گرفتن بارندگی سالانه و تکیه بر آن و احصای نیاز‌ها می‌توانیم آب مورد نیاز دو میلیارد تن را تأمین کنیم.

رئیس سازمان منابع طبیعی و آب‌خیزداری کشور در دفاع از این سخنان خود تأکید کرد: ۱۱ اقلیم از ۱۳ اقلیم جهان در ایران وجود دارد. به همین دلیل اگر دور تا دور کشور را دیوار هم بکشند و با جای دیگری ارتباط نداشته باشیم، باز هم می‌توانیم امور کشور را پیش ببریم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی همچنین با بیان اینکه تعداد محدودی از افراد مشخص به طرق مختلف به بهانه خشکی و نیمه خشکی پایه‌های امنیتی زیستی مملکت را نشانه گرفته‌اند، گفت: با جرأت و ادله‌های کارشناسی می‌گوییم که کور خوانده‌اند، ما همچنان زنده‌ایم و آرمان‌های این مرز و بوم را دوست داریم و بی ریا و صادقانه برای کشور خدمت خواهیم کرد و می‌توانیم ایران را به نتیجه برسانیم.

نوبخت در بخش دیگری از سخنان خود نیز ضمن دفاع از طرح کاشت یک میلیارد درخت در کشور بیان کرد: قرار است تا سال ۲۰۳۰ هزار میلیارد درخت در دنیا کاشته شود که سهم ایران از این طرح یک میلیارد درخت است.

معاون وزیر کشاورزی: می‌توانیم آب مورد نیاز دو میلیارد نفر را تأمین کنیم/ دانشیار دانشگاه تهران: در شرایط تخیلی هم ایران نمی‌تواند میزبان ۲ میلیارد نفر باشد

رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور در این رابطه افزود: کاشت یک میلیارد درخت در کشور فقط مختص ایران نیست و در هر نقطه‌ای از دنیا این طرح با عناوین مختلف اجرا می‌شود. به عنوان نمونه کشور چین قرار است ۷۰ میلیارد درخت بکارد که تاکنون ۵۰ میلیارد آن را کاشته است.

معاون وزیر کشاورزی: می‌توانیم ۵۰ میلیون درخت در یک روز بکاریم

وی در ادامه با بیان اینکه رکورد گینس در کاشت درخت طی یک روز با ۱۱ میلیون نهال در اختیار ترکیه است، گفت: ما می‌توانیم ۵۰ میلیون درخت در یک روز بکاریم و این رکورد را در اختیار بگیریم.

این سخنان و موضع گیری‌ها که به شدت با منابع و مسائل آب کشور گره خورده و از سوی یک مقام ارشد دولتی بیان می‌شود، در حالی است که بسیاری از منتقدان و متخصصان آب چنین ایده‌هایی را از اساس نادرست می‌دانند و عقیده دارند، محدودیت‌های اقلیمی و جغرافیایی کشور، اجازه اجرای موفق چنین طرح‌هایی را به ما نمی‌دهد.

در رابطه با این سخنان و موضع گیری‌ها دکتر بنفشه زهرایی، دانشیار دانشکده فنی دانشگاه تهران به «تابناک»، گفت: به استناد آخرین بیلان آب مصوب وزارت نیرو، حجم متوسط درازمدت بارندگی کشور ۳۹۶ میلیارد متر مکعب است. حتی اگر فرض کنیم ایران داخل گلخانه‌ای به مساحت کشور باشد و قطره‌ای از آب باران تبخیر و تعرق نشود یا به دریا تخلیه نشود، سرانه منابع آب تجدیدپذیر کشور با جمعیت ۲ میلیارد نفر، ۱۹۸ متر مکعب در سال خواهد بود که بسیار کمتر از آستانه‌ی تعیین شده در شاخص فالکن مارک برای آستانه‌ی کم آبی مطلق معادل ۵۰۰ متر مکعب در سال است.

زهرایی در همین رابطه ادامه داد: براساس این شاخص، مناطقی که دارای سرانه آب تجدیدپذیر کمتر از ۵۰۰ متر مکعب در سال باشند، با کم آبی مطلق مواجه بوده و سلامتی و بهداشت و کلیه فعالیت‌های اقتصادی آن‌ها متاثر از کم آبی شدید خواهد بود.

عضو شورای هماهنگی آب دانشگاه تهران اضافه کرد: بنابراین، حتی در شرایط تخیلی فرض شده نیز ایران نمی‌تواند میزبان ۲ میلیارد نفر باشد. گفتنی است، متاثر از شرایط اقلیمی ایران و گستره‌ی قابل توجه پهنه‌های با اقلیم فراخشک، خشک و نیمه خشک، متجاوز از ۷۲ درصد بارش ایران تبخیر و تعرق می‌شود.

این استاد دانشگاه همچنین در انتقاد به این بخش از سخنان معاون وزیر جهاد کشاورزی که گفته است، اگر دور تا دور کشور را دیوار هم بکشند و با جای دیگری ارتباط نداشته باشیم، باز هم می‌توانیم امور کشور را پیش ببریم، ضمن اشاره به چالش ایران در تأمین حقابه آب هیرمند که در روز‌های اخیر نیز به شدت در فضای رسانه‌ای کشور داغ شده است، گفت: از پیشنهاد کشیدن دیوار دور کل کشور که بگذاریم، باید از مدافعان چنین ایده‌ای بخواهیم فعلاً مشکل ایجاد شده ناشی از همین دیوار چند ده متری که دولت افغانستان صد‌ها کیلومتر داخل خاک افغانستان روی رودخانه هیرمند کشیده و مانع ورود آب هیرمند به سیستان شده را اگر می‌توانند حل کنند. شایان ذکر است که حق آبه ایران از رودخانه هیرمند مطابق معاهده سال ۱۳۵۱ کمتر از یک درصد منابع آب تجدیدپذیر ایران است.

زهرایی: ایران سالانه ۱۸ میلیارد متر مکعب آب مجازی وارد می‌کند

عضو هیأت امنای موسسه تحقیقات آب دانشگاه تهران در بخش دیگری از سخنان خود نیز بیان کرد: متوسط میزان سالانه‌ی آب مجازی واردات کشاورزی ایران فقط برای سه محصول ذرت، گندم و برنج بالغ بر ۱۸ میلیارد متر مکعب یعنی معادل ۱۶ درصد کل منابع آب تجدیدپذیر کشور است. بخش کشاورزی در حال حاضر که جمعیت ایران به ۱۰۰ میلیون تن هم نرسیده، بالغ بر ۲۰ میلیارد متر مکعب از آب قابل تخصیص به بخش کشاورزی اضافه برداشت دارد. چگونه قرار است در شرایط کشیدن دیوار دور کشور، آب، زمین، کود، سم، و سایر نهاده‌های مورد نیاز برای این میزان تولید تامین شود؟ در سناریوی جمعیت ۲ میلیارد نفر، چطور؟

استاد دانشگاه تهران همچنین در انتقاد به طرح کاشت یک میلیارد درخت در کشور و عدم تناسب این هدف گذاری با واقعیت‌های علمی گفت: کشور چین که در توسعه سطح جنگل‌ها توفیقات بسیاری داشته است، توفیقاتش را عمدتاً مدیون دو تدبیر مشخص بوده است که از مدیران ارشد وزارت جهاد کشاورزی باید بپرسیم تا چه حد این ظرفیت‌ها و تدابیر را در کشور ما مشاهده و یا فعال کرده اند.

معاون وزیر کشاورزی: می‌توانیم آب مورد نیاز دو میلیارد نفر را تأمین کنیم/ دانشیار دانشگاه تهران: در شرایط تخیلی هم ایران نمی‌تواند میزبان ۲ میلیارد نفر باشد

زهرایی پیرامون تدابیر چین برای توسعه درختکاری اضافه کرد: دولت چین در ۲۱ سال، بالغ بر ۲۳۵ میلیارد دلار برای احیای جنگل‌ها هزینه کرده است. در حال حاضر میزان سرمایه گذاری دولت در این حوزه سالانه بالغ بر ۳۰ میلیارد دلار است. یعنی دولت چین سالانه چیزی نزدیک به کل درآمد ایران از فروش نفت را در حوزه‌ی احیای جنگل‌ها هزینه می‌کند. بودجه‌ی سازمان منابع طبیعی برای جنگل‌کاری چقدر است؟

دانشیار دانشگاه تهران: برنامه حفاظت از یک میلیارد درخت کاشته شده را منتشر کنید

وی پیرامون تدبیر دیگر چینی‌ها نیز گفت: تدبیر دولت چین در احیای جنگل‌ها عمدتاً متکی به استفاده از کشاورزان و نیروی کار محلی است. برای این منظور قرارداد‌های چند ساله با کشاورزان برای درخت کاری و حفاظت از جنگل عقد می‌شود. آیا در ایران از این تدابیر بهره‌ای گرفته می‌شود؟ از یک میلیارد درخت وزارت جهاد کشاورزی چه کسی قرار است با چه بودجه‌ای حفاظت کند؟ چرا برنامه حفاظت و نگهداری از این یک میلیارد درخت برای تنویر افکار عمومی شفاف نمی‌شود؟

این متخصص منابع آب کشور همچنین در بخش دیگری از سخنان خود در نقد تأکید معاون وزیر جهاد کشاورزی بر تنوع اقلیمی ایران به عنوان یک فرصت برای کاشت یک میلیارد درخت، ضمن اشاره به محدودیت‌های اقلیمی در ایران گفت: براساس انواع طبقه‌بندی‌های اقلیمی، بیش از ۷۰ درصد مساحت ایران در اقلیم‌های فراخشک، خشک و نیمه خشک قرار می‌گیرد. صرف داشتن تنوع اقلیمی منتفی کننده‌ی محدودیت‌های طبیعی قابل ملاحظه در بیش از ۷۰ درصد مساحت کشور نیست.

همانطور که از مطالب بالا مشاهده می‌شود، اکنون میان نظر و اندیشه‌های یکی از مدیران اجرایی حوزه آب و خاک کشور با یکی از اساتید دانشگاهی تفاوت‌های فاحشی دیده می‌شود.

صرف نظر از اینکه نظر منتقدان ایده هایی، چون کاشت یک میلیارد درخت و یا تامین آب مورد نیاز برای ۲ میلیارد نفر چقدر عملیاتی باشد یا نباشد، به نظر منطقی و عاقلانه این باشد که چنین طرح‌هایی پیش از ورود به مرحله اجرا باید در مراکز علمی و پژوهشی مورد ارزیابی فنی و دقیق قرار بگیرند و برای رفع هرگونه ابهام و اختلاف نظر، حاصل جمع رای و اندیشه‌های عالمانه استخراج شده از چنین مراکزی مبنای عمل و اجرا قرار بگیرد، چون می‌دانیم کشور ما در همه سال و دهه‌های گذشته از محل ایده‌های ناپخته و خام و بعضا من درآوردی کم خسارت ندیده است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب ها
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۵۵
در انتظار بررسی: ۱۵
انتشار یافته: ۱۹۸
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۹ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۱
این میشه وزیر
پاسخ ها
استاد دانشگاه بوعلی سینا
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۳۴ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۱
حرف های درشت بدون پشتوانه علمی در کنار وجود افراد چاپلوس که مطالب را می شنوند و سکوت می کنند، اوضاع کشور را ویران کرده است. استفاده از افرادی که امتیاز خاص دارند اما در حوزه خود دانش و تجربه ندارد کشور را به ویرانه تبدیل می کند.
بسیاری از استان های کشور تعداد کافی نهال برای انجام امور روزانه برای مدیریت ابخیزها ندارند شما چگونه می خواهی روزی 50 میلیون درخت بکاری؟ من و امثال من از ظرفیت های شما آگاهی داریم چرا برای خوش آمدن برخی از مدیران بالا دست حرف های بیهوده می زنید. برای کاشت این تعداد نهال شما به چند نفر نیروی انسانی نیاز دارید؟ من که می دانم با تعداد نیروی انسانی موجود در استان ها حتی توان مدیریت و حفاظت مراتع را ندارید و هر سال بخش های زیادی از مراتع به دست سودجویان می افتد. ما که از بودجه اموزش و ترویج شما مطلع هستیم، چگونه و با چه ابزاری می خواهید مردم را تجهیز کنید.
در خصوص حرف های شما در خصوص آب مرغ پخته در دیس غذا می خندد. یادت نرود ما صدها کارشناس کشاورزی و منابع طبیعی و آب داریم. از ان ها شرم کن. اگر جرات داری بیا و جلسه مناظره بگذار. شما با کدام پشتوانه علمی مدعی هستی ایران می تواند این حجم اب را استحصال و مصرف کند؟ مرد حسابی شرم کن. شاید مدیری بر اساس حرف های شما برنامه ریزی کند. جواب ملت و خدا را چه می دهی؟ دریاچه های فصلی دائمی و تالاب های ایران در حال خشکشدن است. یالانه سطح آب های زیر زمینی در حال فروکش است. کشاورزان به خاطر مسائل آب دائما با هم درگیرند. هیچ اعتباری برای سرمایه گذاری نیست. بابا شرم کن. حیا کن. اطلاعات نداری حرف نزن از رانت استفاده کن و بهره ببر خدا را شکر کن.
این کشور باید بماند. هیسسسسسسسس.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۴۲ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۱
قوه قضائیه با سلبریتی ها و چهره ها بابت ادعاها و اظهار
نظرهای غیرمستند، برخورد می کند
چگونه است با مسئولین چنین رویکردی وجود ندارد ؟؟؟؟؟؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۴۲ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۱
دانشیاره دانشگاه تهران ایمان نداره، سواد هم نداره.....استیکر خنده
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۴۷ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۱
بخدا منم آمدم همینو بنویسم. این استعداد وزارت و ریاست جمهوری هم داره. راهشو خوب فهمیده. فقط کافیه به گوش نظام برسد صد در صد وزیره
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۵۲ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۱
مرد حسابی عرضه تامین آب اصفهان را ندارید. حرف از دومیلیارد می زنید.
سعید
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۵۸ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۱
میتوانیم
50 میلیون درخت در روز بکاریم
آب دو میلیارد نفر را تامین کنیم
سالی میلیون مسکن بسازیم
سالی یک میلیون شغل ایجاد کنیم
دلار را به هزار تومن برسانیم
فقر را ریشه کن کنیم
اقتصاد برتر دنیا باشیم
و غیره
ولی 44 سال است که نمیکنیم
چرا؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۳۰ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۱
یکی از اصلی ترین دلایل فقر و فلاکت و بدبختی و عقب مانده گی کشور و مردم

وجود افراد کم سواد و بی تجربه و هوچی و یا خدعه گر

ناشناس
| Canada |
۱۶:۱۹ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۱
شما اب سیستان وبلوجستان را تامین کن اب دومیلیارد نفر پیشکش !!!!
همش شعار همش ادعا
خسته شدیم بخدا
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۷:۱۸ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۱
اینقدر بیسواد هستند که فکر کردن الان که دو میلیارد تومن بی ارزش شده دو میلیارد نفر هم کم شده
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۱۶ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۲
اساسا کارشناسان و مهندسین ما بلدند رد کنند و منفی بافی کنند. باید مثبت اندیش بود اگر میدانیم 20 نمیشویم هم باید برای 20 بخوانیم تابهترین بازدهی را داشته باشیم. معتقدم برای هر مشکلی در بدترین شرایط راه حل های بسیار وجود دارد.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۸:۵۰ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۲
مشکل اصلی در این است که برخی افراد و مسئولین بزرگی عدد میلیارد را درک نمی کنند حتی بزرگی 85 میلیون را هم درک نمی کنند چه به رسد به بزگی 2 میلیارد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۹ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۱
اون وقت اینها مدیرانند و اون اساتید هیچکاره !!!! لازم نیست پیشگو باشید و سرنوشتمون رو حدس بزنید!!!
پاسخ ها
پارادوکس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۵۰ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۱
آره به قول شما سرنوشت مون محتوم
فقط همین اظهارنظر برای از کار برکنار کردن این با صطلاح معاون کافیه
امثال این مدیریت یه مدرسه ابتدایی را هم نمی توانند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۳۶ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۱
معمولا وقتی رئیس جمهوری و وزیر کم سواد و بی تجربه و ناشی بودند ه

از معاونین باسواد و با تجربه و حرفه ای استفاده میکردند

تا نقاط ضعف های خودشان را جبران کنند

ولی متاسفانه معاون های وزارت خانه ها هم در حد

همان وزرا و رییس جمهور و یا بد تر هستند !!؟
امیر
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۴:۴۵ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۲
آنچه در کامنت ها آمده نشان میدهد که ظاهرا هیچکس متوجه حرف های ایشان نشده است . ایشان گفته اند که اگر مدیریت کنیم ، میتوانیم آب برای دو میلیارد نفر تامین کنیم.و به آب باران هم اشاره کردند . خواننده های خبر در جریان باشند که فقط یک ابر که از روی ایران رد میشود میتواند آب جهان را فراهم کند . نیازمند بارور کردن ابر و مدیریت آب باران است .مثلا احداث سدهای زیرزمینی و ... برای جمع آوری آب باران و یا حتی دستگاههای که آب دریا را شیرین کند .و ...در تکمیل حرف ایشان باید بگویم اگر مدیریت شود ایران میتواند آب دنیا را هم تامین کند . و آنچه که تا کنون اتفاق نیافتاده ناشی از قهر خداوند یا طبیعت نیست بلکه ناشی از عدم مدیریت است که ایشان هم به درستی اشاره کرده
دکتر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۰ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۱
مگر آب قرار است که فقط از بارش تامین شود اگر فقط قرار بر تامین آب باشد تصفیه آب دریا یک منبع لایتناهی است.
پاسخ ها
مهندس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۴۱ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۱
هزینه تصفیه آب دریا انقدربالاست که از آب معدنی هم قیمتش بیشتر میشه.کشورهای جنوب خلیج فارس چرا آب معدنی وارد میکنند؟ عقلشون نمیرسه آب دریا رو تصفیه کنند؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۱۶ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۱
مشکل کار اینجاست که مسولان بلند پایه هم مثل شما فکر می کنند. تصفیه اب دریا لایتناهی که نیست هیچ، تاسیسات و سرمایه گذاری می خواد که ما نداریم. انرژی می خواد که اونم نداریم (اگه داشتیم بی بنزین نمی شدیم یا توی تابستون برقمون و توی زمستون گازمون قطع نمیشد) بعدش تصفیه کردی نمکش را کجا می خوای بریزی مواد تصفیه شده را چیکار می خوای بکنی؟ میریزی تو دریا؟ می ریزی توی خشکی؟ توی دریاچه نمک؟ پس همینطوری نگو لایتناهی است. لایتاناهی فقط خداست. بقیه چیزیها ضمن اینکه یتناهی است همش را هم نمیشه توی یک نسل مصرف کرد. بچه های ما هم حق حیات دارند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۵۰ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۲
کدوم نسل؟ همه فراری ان
جلال
|
Netherlands
|
۱۱:۱۲ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۱
بله استاد کاملا درست گفته شرایط تخیلی. ولی تخیلاتی که در45 سال اخیر برای گسترش کشاورزی بیش از حد ظرفیت آبی کشور انجام شد باعث خشکیدن دهها تالاب ودریاچه ورودخانه شد واز آن بدتر با حفر صدهاهزارچاه آبهای زیرزمینی هم ازبین رفت وخطر فرونشست جان مردم را تهدید میکند وخود عیسی کلانتری گفته محیط زیست ایران تا50 سال دیگر غیرقابل سکونت میشود. راه گسترش کشاورزی استفاده از روشهای نوین بود نه به قول عیسی خان 40 سال بیراهه رفتن.
پاسخ ها
ستار
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۲۹ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۱
عیسی خودش از عوامل گسترش اشتباه کشاورزی بود.پرکردن دریاچه ارومیه با خاک هم ابتکار اخوی نابغه اش بود.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۲ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۱
آقا عباسعلی ، احتمالا مفهوم اعداد و ارقام را نمیدانی که میخواهی یک چهارم جمعیت جهان را سیراب کنی
بهتره یک معلم برای آشنایی با اعداد و تصور واقعی آنها برای خودت بگیری
البته از یه طرفی تقصیر هم نداری
پاسخ ها
بچه محل
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۵۴ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۱
شاید هم باید دکترشو عوض کنه که حرفهای تخیلی اش را بعنوان راهکار به مردم بیان نکنه ...
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۴۶ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۱
این بنده خدا نه تنها تصوری از اعداد نداره بلکه اصلا نمیدونه درخت چیه؟
تو یه روز 50 ملیون درخت آخه لامصب؟؟؟؟؟؟
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۹:۰۸ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۱
اینا اگه توانایی داشتند سیستان وبلوچستان .جاهای دیگر تشنه نبودند وکشاورزی یا دامداریشون رونق داشت...اب تمیز در شهرهای بزرگ را نمیتونند تامین کنند ومیخوان دومیلیارد نفر را سیراب کنند .....
ناشناس
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۱۱:۱۵ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۱
گویند حاکمی محکومی را به1000 ضربه شلاق محکوم کرد...محکوم گفت جناب حاکم یا شلاق نخورده ای یا معنی 1000 را نمیدانی!!!.خخخ حکایت سخنان نسنجیده این بزرگوار است وباید گفت یا متاسفانه ایشان از درک مفهوم جمعیت دومیلیاردی عاجز است ویاسرانه آب مصرفی هر فرد را برحسب میلی لیتر محاسبه میکند. فقط یک شئوال!!یک نفر در آن مجلس نبود که بگوید دومیلیارد یعنی تقریبا برابر است با جمعیت چین وهند؟؟؟شما که با 85 میلیون جمعیت گرفتار بحران آب هستید!!! جل الخالق......
پاسخ ها
پارادوکس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۵۲ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۱
اتفاقا این تیپ آدما با این افاضات توی این دوره زمونه حرفشون بیشتر خریدار داره
اینها باورشون شده که نظر کرده درگاه حقند همه چیز با یه بشکن و یا یه من میگم حل میشه
اين منم
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۱۳ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۱
گرفتار چندین بحران خویش ساخته نه فقط بحران آب
بحران برق در تابستان
بحران گاز در زمستان
بحران باریدن برف و باران در شهر ها
بحران باریدن باران در بیابان
بحران نگهداری از حیوانات و حشی در حال انقراض
بحران دارو
بحران کالاهای اساسی
بحران آموزش در مدارس
بحران آموزش در مهد کودک
بحران خیار و گوجه
بحران پیاز وسیب زمینی
بحران ارزو طلاووووووووووو و
بحران در روابط با همسایگان.
حبیب
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۶ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۱
لطفا تحصیلات وتجارب کاری و پیشینه این آقای عباسعلی نوبخت معاون وزیرکشاورزی را منتشر کنید.
پاسخ ها
جواد
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۳۰ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۱
آی کیو سنجی هم باید بشود.اگر زیر 40 بود باید ببرنش بهزیستی نگهداریش کنند.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۴۷ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۱
یه آقای هم بود وزیر کشاورزی شب اول شماره تلفن موبایلش را اعلام کرد آنقدر مردم بهش زنگ زدند که مستاصل شد و خط را بست اون آقا هم می خواست در تمام محصولات کشاورزی به خودکفایی برسد ولی خودکفایی گندم دوره خاتمی را هم نابود کرد
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۳۴ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۱
راهپیمایی اربعین رفته
ناشناس
| Russian Federation |
۱۴:۱۰ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۱
سوابق ایشان شش بار پیاده روی اربعین ده بار شرکت در مراسم سالگرد امام خمینی ، هر سال شرکت در راهپیمایی ۲۲ بهمن ، چفیه دور گردن دارد دوبار زیارت حضرت زینب
افتاده ..
|
Germany
|
۱۱:۱۷ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۱
منظور ایشان از تامین آب برای دو میلیارد نفر قطعا فقط در سطح طهارت گرفتن بوده است و نه بیشتر
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۷ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۱
حالا شما سخت نگیرید کابینه شش کلاسی بهتر از این نمیشه دیگه مگه اون یکیشون نمیگفت با یک میلیون میشه کار راه انداخت!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۴۵ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۱
تازه یکی دیگه شون هم گفت: سالی یه میلیون خونه می سازیم
!!!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۱۶ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۱
آره اون فریدون شما خوب بو فرش های کاخ رو هم ز زیر بعلش برد با خودش
جونقلی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۳۲ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۱
ناشناس13:16
تو انگار خوابی
دیگه گذشت این خوبه اون بده
حکایت اینها همون حکایت قم و کاشونه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۱۰ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۱
فریدون هم ارزانی خودت هیچکدوم از ما نیست.فحش نده.
ناشناس
| Netherlands |
۱۱:۴۵ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۲
راستی از بچه های رفیقت شمخانی چه خبر بی پول نباشند گناه دارند
احسان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۱ - ۱۴۰۲/۰۳/۰۱
آقای معاون شما نمیخواد 2میلیارد آب بدهی
مردم سیستان دریاب
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟