بین الملل تابناک: صدور فرمان انهدام موشکهای کره شمالی توسط ارتش ژاپن، کشته شدن دو نظامی ترکیه در شمال عراق، قرارداد 10 میلیارد دلاری چین با کشورهای عربی، اجرای حکم اعدام ۳ نفر در عربستان سعودی و واکنش طالبان به گزارش اخیر شورای امنیت از مهم ترین خبرها و رویدادهای منطقه ای و بین المللی در 24 ساعت گذشته بوده اند.
صدور فرمان انهدام موشکهای کره شمالی توسط ارتش ژاپن
وزارت دفاع ژاپن روز یکشنبه اعلام کرد که دستور انهدام موشکهای بالستیک کره شمالی که قلمرو این کشور را تهدید میکند، تمدید کرده است.
به نوشته روزنامه «ژاپن تایمز» این وزارتخانه در بیانیهای اعلام کرده است که دستور تخریب موشکهای کره شمالی به قوت خود باقی خواهد ماند. مقامات ژاپنی مدعی هستند که چنین پرتابهای موشکی که میتوانند بر فراز استان «اوکیناوا» یا سایر نقاط کشور پرواز کند، «تحریک جدی» علیه این کشور است. ژاپن در فوریه ۲۰۱۶ دستور مشابهای صادر کرده بود.
کره شمالی در ماههای اخیر مجموعهای از آزمایشهای موشکی و تسلیحاتی از جمله موشک بالستیک قارهپیمای جدیدی با سوخت جامد را انجام داده است.
ژاپن قصد داردبا استقرار موشکهای آمریکایی «پاتریوت» و همچنین سامانه موشکی «ایجیس» در جزایر «میاکو»، «ایشیگاکی» و «اوکیناوا» با موشکهای کره شمالی مقابله کند.
بر اساس قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل متحد، پیونگ یانگ از پرتاب موشکهای بالستیک منع شده است، اما میگوید این قطعنامهها برنامه فضایی غیرنظامی را شامل نمیشود. با این حال، ژاپن، کره جنوبی و آمریکا مدعی هستند که پرتاب ماهوارههای پیونگ یانگ با اهداف نظامی است.
کشته شدن دو نظامی ترکیه در شمال عراق
وزارت دفاع ترکیه از کشته شدن دو سرباز ترکیهای در شمال عراق خبر داد.
به گزارش روسیا الیوم، وزارت دفاع ترکیه در بیانیهای اعلام کرد که دو سرباز ترکیهای روز یکشنبه در پی انفجار بمب در شمال عراق مجروح شدند.
در این بیانیه اشاره شده است که این دو سرباز ترکیهای در پی انتقال به بیمارستان جان خود را از دست دادند.
بیانیه مذکور افزود که این بمب توسط اعضای حزب کارگران کردستان (پ.ک.ک) کار گذاشته شده بود.
به نقل از میدل ایست نیوز، ترکیه به بهانه مبارزه با اعضای پ.ک.ک در شمال عراق و سوریه حضور دارد.
قرارداد 10 میلیارد دلاری چین با کشورهای عربی
وزارت سرمایه گذاری عربستان یکشنبه شب از عقد قراردادی به ارزش ۱۰ میلیارد دلار با شرکتهای چینی در جریان روز نخست نشست تجاری کشورهای عربی و چین خبر داد.
شبکه عربستانی "العربیه" به نقل از منابعی که آنها را آگاه دانست، اعلام کرد که در روز نخست کنفرانس تجاری مشترک میان کشورهای عربی و چین در ریاض، پایتخت سعودی، ۱۰ میلیارد دلار قراردادهای تجاری دوجانبه امضا شد.
این شبکه افزود:در کنفرانس تجاری مذکور، معاملاتی به ارزش ۵ میلیارد دلار برای بخش خودروهای برقی نیز مورد توافق قرار گرفت.
کنفرانس تجاری دو روزه کشورهای عربی و چین امروز یکشنبه در شهر ریاض پایتخت عربستان با سخنرانی وزیر خارجه سعودی آغاز بکار کرد که گام دیگر این کشورها برای تقویت روابط خود با شرق به شمار می رود.
این کنفرانس با مشارکت بازرگانان عرب و چین تحت شعار «همکاری برای رفاه» زیر نظر «محمد بن سلمان» ولیعهد و رئیس هیات وزیران عربستان آغاز بکار کرد.
کنفرانس یاد شده که بزرگترین رویداد اقتصادی چینی- عربی در نوع خود است، بمدت دو روز ادامه خواهد داشت.
برنامه کنفرانس شامل تعدادی جلسات گفت وگو و نشست های دوجانبه است که راه های دستیابی به رفاه و توسعه پایدار در کشورهای مختلف عربی و چین را مورد بحث قرار می دهد.
«فیصل بن فرحان» وزیر امور خارجه عربستان در سخنان خود در افتتاح این کنفرانس گفت که سفر رئیس جمهوری چین به عربستان باعث تقویت روابط دوجانبه بین پکن و ریاض شده است.
وی افزود: در سال ۲۰۲۲ چین بزرگترین شریک تجاری کشورهای عربی با ۴۳۰ میلیارد دلار سرمایه گذاری بوده و میزان رشد تجاری دو طرف نسبت به سال قبل از آن ۳۱ درصد داشته است .
بن فرحان اضافه کرد: به دستاوردهایی که تاکنون از طریق شراکت بین ما و چین محقق شده است، افتخار می کنیم و دوطرف را برآن می دارد که برای تقویت آن گام برداریم.
وزارت سرمایه گذاری عربستان سعودی با مشارکت دبیرخانه اتحادیه عرب، شورای ارتقای تجارت بین المللی چین و اتحادیه اتاقهای تجاری کشورهای عربی، این نشست را برگزار کرده است.
این نشست با هدف تقویت و تحکیم همکاریهای تجاری و اقتصادی بین کشورهای عربی و چین و بررسی فرصتهای سرمایه گذاری داخلی برگزار شده و بخشهای متنوعی از جمله فناوری، انرژیهای تجدیدپذیر، کشاورزی، املاک و مستغلات، مواد معدنی علاوه بر تعدادی جلسات گفت وگو و نشستهای دوجانبه دارد که نشاندهنده تغییر بیسابقهای در روابط اعراب و چین خواهد بود.
اجرای حکم اعدام ۳ نفر در عربستان سعودی
وزارت کشور عربستان سعودی روز (یکشنبه) خبر داد که حکم اعدام سه نفر را در منطقه «ریاض» به اتهام اقدامات تروریستی اجرا کرده است.
به نوشته خبرگزاری رسمی سعودی (واس)، این افراد به نامهای «عبدالملک البعادی»، «محمد العصیمی» و «محمد الطویرش» نام دارند که به گفته وزارت کشور سعودی اقدام به تشکیل یک «هسته تروریستی» برای هدف قرار دادن نیروهای امنیتی و تأمین مالی تروریسم کرده بودند.
طبق بیانیه این وزارتخانه، این افراد همچنین اقدام به جمعآوری و ذخیره سلاح و مواد منفجره کرده و ضمن داشتن تفکرات تکفیری با یکی از سرکردگان سازمانهای تروریستی نیز بیعت کرده بودند. با این توضیحات وزارت کشور سعودی احتمال اینکه افراد اعدام شده از اعضای گروهک داعش باشند، تقویت میشود.
به گفته وزارت کشور سعودی آنها همچنین قصد ترور یک مأمور امنیتی در حین انجام وظیفه و سوزاندن او را داشتند.
در تاریخ چهارم ژوئن نیز مقامات سعودی از اجرای حکم اعدام سه نفر دیگر به اتهام عضویت در یک گروه تروریستی خبر دادند. پیش از آن در ۲۹ ماه می نیز دو نفر به جرم اقدام علیه امنیت ملی اعدام شدند. دو هفته پیش از آن نیز در تاریخ ۱۵ می، یک فرد به اتهام تشکیل یک گروهک تروریستی و تلاش برای انجام اقدامات خرابکارانه اعدام شد.
واکنش طالبان به گزارش اخیر شورای امنیت
ذبیح الله مجاهد سخنگوی دولت موقت طالبان در افغانستان در واکنش به گزارش اخیر شورای امنیت سازمان ملل متحد مبنی بر اینکه این گروه به سیاست «پشتومحوری» خود بازگشته است، در حساب توئیتری خود نوشت: این گزارش از حقیقت دور و بی اساس است.
سخنگوی دولت موقت طالبان در افغانستان در ادامه افزود: چنین گزارش هایی دشمنی آشکار با مردم و تبلیغات بیهوده و مغرضانه است.
این در حالی است که شورای امنیت سازمان ملل پیشتر طی گزارشی اعلام کرد که طالبان به سیاست «مستبدانه» و «پشتومحور» بین سال های ۱۹۹۶ تا ۲۰۰۱ خود بازگشته است.
در این گزارش همچنین به افزایش فعالیت گروهک تروریستی القاعده پس از به قدرت رسیدن طالبان در افغانستان و اختلاف میان گروه های داخل طالبان اشاره شده است.
این در حالیست که مقامات طالبان این گزارش را مغرضانه دانسته اند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.