به گزارش تابناک، ایسنا به نقل از تلگراف نوشت: بسیاری از کشورهای عضو ناتو بن والاس، وزیر دفاع انگلیس را گزینه مناسبی برای جانشینی ینس استولتنبرگ، دبیرکل کنونی ناتو میدانستند. والاس روز چهارشنبه تمایل خود را برای در دست گرفتن ریاست ناتو اعلام کرد، اگرچه بارها گفته بود که "قرار نیست اکنون اتفاق بیفتد".
متحدان والاس گفتهاند که تمایل و جاهطلبی والاس پس از خودداری بایدن از تایید او برای انتصاب به عنوان دبیرکل بعدی ناتو خنثی شد.
منابع دولتی گفتهاند که در حال حاضر این نگرانی وجود دارد که این ممانعت به روابط ویژه میان آمریکا و انگلیس خدشه وارد کند.
در حال حاضر به نظر میرسد که احتمالا از استولتنبرگ درخواست خواهد شد که زمان بازنشستگیاش را که برای اواخر سال جاری میلادی تعیین شده، تا ۱۲ ماه به تعویق بیندازد.
یک منبع دولتی گفت: ما گمان میکردیم که نزدیکترین متحد آنها هستیم. اما اکنون این اتفاق ره داد. شد، اما این اتفاق برای روابط آمریکا-انگلیس بسیار بد است. آنها با ترجیح دادن نخست وزیر دانمارک، در حق انگلیس بیانصافی کردند.
گفته میشود که رئیس جمهور آمریکا در ابتدا مته فردریکسن، نخستوزیر سوسیالیست دانمارک را که از سوی فرانسه و آلمان مورد تایید است، حمایت میکرد.
اما یک منبع آگاه اعلام کرد، پس از آنکه فردریکسن نتوانست در جریان سفر به واشنگتن در اوایل ماه جاری میلادی بایدن را تحت تاثیر قرار دهد، رئیس جمهور آمریکا علاقه خود را نسبت به وی از دست داد.
دبیرکل ناتو بر نشستهای رهبران این بلوک ریاست دارد، دیپلماسی ناتو را تعیین میکند و بر ۴۰۰۰ مقام نظامی این بلوک در بروکسل نظارت دارد.
نامزدی والاس برای ریاست ناتو به دلیل نقش برجسته انگلیس در تقویت عزم ناتو به دنبال حمله روسیه به اوکراین، مورد استقبال اعضای این بلوک قرار گرفت.
بوریس جانسون، نخست وزیر سابق انگلیس و ریشی سوناک، نخست وزیر کنونی این کشور نیز از والاس حمایت کردند.
اما والاس با مبارزه سختی رو برو بوده چرا که رهبران اروپایی به رهبری امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه در تلاشند تا دبیرکل بعدی ناتو از یکی از کشورهای اتحادیه اروپا باشد.
طبق گزارش نشریه تلگراف، تصمیم بایدن برای عدم حمایت از نامزدی والاس آخرین ضربه بوده و منجر به کنارهگیری والاس از این رقابتها شده است.
انگلیس تنها یکی از هفت عضو این بلوک نظامی ۳۱ عضوی است که به هدف سال گذشته تخصیص دو درصد از میزان تولید ناخالص داخلی در زمینه دفاعی عمل کرده است.
از این ۳۱ عضو ناتو تنها آمریکا، انگلیس، یونان، لهستان و کشورها بالتیک بیش از دو درصد از میزان تولید ناخالص داخلی خود را در زمینه دفاعی هزینه کردهاند اما دیگر اعضا به این هدف نرسیدهاند. سال گذشته، آلمان، فرانسه و ایتالیا همگی پایینتر از رقم هدف تعیین شده بودند.