جزئیاتی جدید از تولید گوشی ایرانی

طبق جدیدترین اظهارات وزیر ارتباطات برنامه‌ای طراحی شده تا از ظرفیت‌هایی که در داخل کشور وجود دارد، برای تولید گوشی استفاده شود و در منطقه ویژه اقتصادی پیام به چند شرکت زمین ارائه شده و در حال راه اندازی خط تولید هستند.
کد خبر: ۱۱۸۰۴۳۰
|
۰۴ تير ۱۴۰۲ - ۰۸:۰۸ 25 June 2023
|
4622 بازدید
|

به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، تولید گوشی داخلی پس از سال‌ها بار دیگر مطرح شده است؛ در واقع از نیمه‌های سال ۱۳۹۸ بود که این موضوع به یکی از مباحث حوزه فناوری اطلاعات راه پیدا کرد؛ آن هم تولید یک گوشی که ایرادهای مدل‌های قبلی را برطرف کرده باشد و بتواند با نسخه‌های خارجی رقابت کند. دولت سیزدهم توجه ویژه‌ای بر این موضوع دارد، به گونه ای که وزیر ارتباطات در همان ابتدای آغاز به کار خود اعلام کرد از موبایل ایرانی استفاده می‌کند که ظرفیت‌های مناسبی نیز دارد و گوشی‌های همراه داخلی توان رقابت با همتایان خارجی خود را دارند.

او بر این باور است ظرفیت‌های خوبی برای تولید موبایل در کشور وجود دارد اما باید بازار آن در کشور شکل گیرد و مردم به این موبایل‌ها اطمینان کنند، البته ممکن است نواقصی وجود داشته باشد اما باید به این نکته توجه کرد که موبایل ایرانی تولید داخل بوده و در ساخت آن از ظرفیت جوانان استفاده می‌شود، در نهایت موجب اشتغال‌زایی خواهد شد، در مردم و جامعه خودباوری ایجاد می‌کند و نسبت به گوشی‌های خارجی ارزان‌تر است.

موضوعی که برخی از فعالان بازار موبایل به آن اشاره می‌کنند و می‌گویند در مرحله اول امکان ندارد قطعه ساز تلفن همراه شویم و در واقع نیازی هم به آن نیست و بلکه باید تنها در بخش تحقیق و گسترش نسبت به کاربردی‌تر کردن نرم افزارها و اپلیکیشن‌ها اقدام کرد. برای مثال سه کشور هند، ویتنام و اندونزی و چندین کشور آمریکای جنوبی مثل برزیل با ایجاد خطوط مونتاژ تلفن همراه، اشتغال‌زایی فراوانی ایجاد کرده‌اند و در کنار تجربه این سال‌ها و با توجه به هزینه پایین نیروی انسانی، اکنون به یکی از بزرگترین قطب‌های تولید تلفن همراه با برندهای پرمصرف بدل شده‌اند.

بنابراین طبق اظهارات برخی از کارشناسان، کشور ما توانایی فنی تولید گوشی را دارد، اما رسیدن به هدف تولید گوشی، برمی‌گردد به قوانینی که گذاشته می‌شود. باید تمهیداتی مانند معافیت مالیاتی، بیمه‌ای و حقوق و عوارض گمرکی و تامین ارز نیما برای تولیدکننده در نظر گرفته ‌شود و با حمایت‌های این‌چنینی، تولید داخلی محقق شود.

نکته قابل توجه که مسئولان هم بر آن تأکید می‌کنند این است که تولید گوشی‌های همراه متنوع به برنامه‌ریزی منسجم، عزم عمومی و باور ملی نیاز دارد بنابراین تلاش می‌شود تا بخش قابل توجهی از نیاز کشور به گوشی همراه از طریق تولید بومی تأمین شود اما مردم هم باید همراهی کنند چون اگر محصولات با کیفیت تولید شود اما مردم همراهی نکنند اتفاق مثبتی در این زمینه نمی‌افتد.

همچنین گاهی ممکن است برخی گوشی‌ها یکی از توانایی‌های گوشی‌های خارجی را نداشته باشد، طبیعی است چون ابتدای کار تولید است باید مردم همراهی کنند، تا روزی که بتوان صادرکننده گوشی همراه بود. حال با گذشت چند سال و پیگیری دولت سیزدهم برای تولید گوشی ایرانی عیسی زارع پور- وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- اعلام کرده است در تلاش هستند با کمک وزارت صمت زمینه تولید گوشی را در داخل کشور فراهم کنند.

طبق گفته وی یک برنامه‌ای طراحی شده تا از ظرفیت‌هایی که در داخل کشور وجود دارد برای تولید گوشی استفاده شود و اکنون در منطقه ویژه اقتصادی پیام به چند شرکت زمین ارائه شده و در حال راه‌اندازی خط تولید هستند.

علاوه بر موارد گفته شده برنامه ای در این زمینه تدوین شده و امسال قرار است چند بازیگر جدید به حوزه تولید گوشی های همراه داخل وارد شوند و تولید گوشی همراه داخلی امسال جلوه دیگری پیدا خواهد کرد. همچنین امسال بر اساس برنامه یک میلیون گوشی اقتصادی زیر ۱۰۰ دلار تولید می شود و در این زمینه همکاری هایی با وزارت صمت در حال انجام است؛ از سوی دیگر براساس مصوبه دولت وزارت صمت مکلف شده روی تجهیزاتی که غیر از گوشی همراه سیستم عامل دارند از سیستم عامل مورد تأیید وزارت ارتباطات استفاده شود.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۱۰
انتشار یافته: ۱۴
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۲۵ - ۱۴۰۲/۰۴/۰۴
در بهترین حالت، قطعات را میارن و گوشی چینی را در ایران مونتاژ میکنن. چه اصراری بر سیاست شکست خورده گوشی GLX دارید؟ این سیاست را در خودرو هم اجرا کردید و پدر مردم را درآوردین. حالا میخواین گوشی چینی مونتاژ ایران به اسم داخل بدین دست مردم؟ رشته تخصصی بنده الکترونیک است در مقطع دکتری از دانشگاه تهران. ما کدام قطعه الکترونیکی را داخل کشور میسازیم که مدعی ساخت گوشی داخل هستیم؟ حتی قاب گوشی را هم با کیفیت کافی نمیتونیم تولید کنیم. بهتره تمرکز و سرمایه کشور در اموری گذاشته بشه که پتانسیلش را داریم و میتونیم درآمد زایی کنیم. مثل نفت و پالایش آن. مردم را هم اذیت نکنیم. هر موقع به جایی رسیدید که چند تا کارخانه ساخت Chip آمدند در ایران مثل تایوان و سنگاپور و چین و غیره خط تولید احداث کردن به تولید گوشی فکر کنیم.
س
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۴۲ - ۱۴۰۲/۰۴/۰۴
هدر دادن سرمایه كشور با آرزوهایی از جیب ملت و انبوه سود برای بعضی. مهنی خودكفایی این نیست كه كشور صاحب همه صنایع و تولیدات گردد. این توهم مغایر با صلاحدید خلقت است. معنی درست این است كه اگر ما محتاج به دیگران هستیم و در موضوع ضعف قرار داریم دیگران نیزدر مواردی به ما نیاز داشته باشند مانند قرون اول انسانها.
همه ما كارگزها و كارمندان در زندگی مستقلیم. خدماتی ارائه میدهیم و حقوق میگیریم و خدماتی را میخریم. به دنبال نگهداری چجند مرغ و گوسفند و تولید قطعات خودرو نمیرویم كخه خودكفاباشیم.
رقابت با موبایل سازان جهانی غیر ممكن است آن هم با این اخلاق ... به نظرم بهتر است به نقاط قوت خودمان بپردازیم و سرمیه گذاری كنیم.
رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۴۸ - ۱۴۰۲/۰۴/۰۴
مسخره است.چرا من باید برای گوشی که تازه میخواد تولید بشه و امکانات گوشی های خارجی رو نداره همراهی کنم؟؟مگر مردم برای خودرو از روی ناچاری همراهی نکردند؟کدام یک از امکانات خودروهای خارجی به پای خودروهای 20 سال پیش رسید.بعدش اگر تولید داخله پس چرا ارز نیمایی میخواهید؟جز اینه که میخواهید مونتاژ کار بشید؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۵۰ - ۱۴۰۲/۰۴/۰۴
بفرمایید مونتاژ نه تولید!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۵۸ - ۱۴۰۲/۰۴/۰۴
ببین هر وقت خودروساز شدیم موبایل ساز هم خواهیم شد! پیچ و مهره کردن قطعات موبایل که از چین و تایوان و مالزی بیاد نشد مویایل سازی!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۲ - ۱۴۰۲/۰۴/۰۴
با اینکه میدونم کیفتشون به اندازه کیفی گوشی های خارجی نمیرسه ولی خواهم خرید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۵ - ۱۴۰۲/۰۴/۰۴
یک خط تولید گوشی چینی راه اندازی کردن که کاری نداره این هم براتون سخته و هزار تا مانع داره
ناشناس
|
United States of America
|
۰۹:۱۲ - ۱۴۰۲/۰۴/۰۴
تکرار تاریخ و کم حافظه ای مردم
صا ایران جی ال ایکس.....
بخور بخوری جدید مثل واکسن کرونا
ناشناس
|
Germany
|
۰۹:۴۷ - ۱۴۰۲/۰۴/۰۴
این هم میره کنار خودروی ملی و واکسن ملی و مستعان و هزارتا چیز دیگه که فقط آقایون رانت و بودجه اش رو گرفتن و هیچی هم عاید مردم نشد. فقط برنامه میچینن که چجوری جیب خودشون رو پر کنن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۹ - ۱۴۰۲/۰۴/۰۴
ما یه خازنش هم نمیتونیم بسازیم ، داستان تولید گوشی هم داستان تکراری اعطای رانت به عزیزان است .
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟