فریماه فرجامی بدرود حیات گفت + ویدیو

فریماه فرجامی که حدود دو ماه قبل دچار سکته مغزی شد و پس از بهبود نسبی درمان را تحت نظر پزشک در منزل ادامه داد و مدتی قبل دوباره براثر سکته راهی بیمارستان شد و حدود چند روز را در کما به سر برد، ساعتی پیش درگذشت. خانه سینما این خبر را تایید کرد و انجمن بازیگران سینمای ایران تسلیتی را منتشر کرد.
کد خبر: ۱۱۸۱۱۹۵
|
۰۹ تير ۱۴۰۲ - ۲۳:۵۸ 30 June 2023
|
15772 بازدید
|

فریماه فرجامی بدرود حیات گفت

فریماه فرجامی بازیگر مطرح سینمای ایران در دهه‌های شصت و هفتاد در هفتاد و یک سالگی بدرود حیات گفت.

به گزارش «تابناک»؛ فریماه فرجامی که حدود دو ماه قبل دچار سکته مغزی شد و پس از بهبود نسبی درمان را تحت نظر پزشک در منزل ادامه داد و مدتی قبل دوباره براثر سکته راهی بیمارستان شد و حدود چند روز را در کما به سر برد، ساعتی پیش درگذشت. خانه سینما این خبر را تایید کرد و انجمن بازیگران سینمای ایران تسلیتی را منتشر کرد. در متن پیام انجمن بازیگران آمده است:

«بازگشت همه به سوی اوست

بانوی باوقار و هنرمند سینما و تئاتر کشورمان سرکار خانم فریما فرجامی پس از تحمل دوران سخت و طولانی بیماری چشم فرو بست و به آرامش جاودان پیوست.

شورای مرکزی انجمن صنفی بازیگران سینما در کمال تاسف و تاثر درگذشت این بازیگر توانا و ارزشمند را از صمیم قلب به خانواده محترم ایشان و همکاران عزیز تسلیت عرض می‌کند.

همچنین به اطلاع می‌رساند مراسم تشییع این هنرمند گرامی متعاقبا به اطلاع خواهد رسید.»

فریماه فرجامی متولد سال ۱۳۳۱ از چهره‌های مشهور سینمای ایران در دهه‌های ۶۰ و ۷۰ بود که از سال‌ها قبل از بازیگری دور شده بود و آخرین حضورش روی پرده سینما به نقشی در فیلم «لامینور» داریوش مهرجویی در سال ۱۳۹۸ برمی‌گشت.

 

 

مروری بر نقش آفرینی‌های فریماه فرجامی

 

 

خط قرمز 

فیلم سینمایی «خط قرمز» به نویسندگی و کارگردانی مسعود کیمیایی محصول سال 1361 است. یکی از مأموران ساواک به نام امانی با زنی به اسم لاله ازدواج می‌کند. در جریان حوادث انقلاب برادر لاله به دست مأموران ساواک می‌افتد و امانی رای به قتل او می‌دهد. لاله با کمک اطلاعاتی که جمال دوست برادرش به او می‌دهد پی به ساواکی بودن شوهرش می‌برد و او را بازخواست می‌کند... . سعید راد، فریماه فرجامی، خسرو شکیبایی، ایرن زازیانس، امرالله صابری، سعید پیردوست، جمشید هاشم پور، علی ثابت، سعید امیرسلیمانی و جلال پیشوائیان در این فیلم مقابل دوربین علیرضا زرین‌دست بازی کردند. مجید انتظامی موسیقی متن این فیلم را ساخت و عباس گنجوي این اثر را تدوین کرد.

 

اجاره نشین‌ها 

«اجاره نشین‌‎ها» هفتمین فیلم سینمایی داریوش مهرجویی و محصول سال 1365 است. یک ساختمان آپارتمانی که وارث آن نامعلوم است زیر نظر مباشر مالک متوفای خانه -که خود نیز ساکن ساختمان است- اداره می‌شود. مباشر با همکاری دلال بنگاه معاملات املاک قصد تصاحب و فروش خانه را دارد و از تعمیرات اساسی، که خانه واقعاً به آن نیاز دارد، سر باز می‌زند. مستأجران که به ماجرا پی برده‌اند برای چاره جویی با بنگاه رقیب، که در همان منطقه است تماس می‌گیرند و متوجه می‌شوند که حکم تخلیه‌ای که دریافت کرده‌اند، به علت مجهول الوارث بودن ملک فاقد اعتبار است. مستأجران برای تعمیرات عده‌ای کارگر ساختمانی را استخدام می‌کنند... . در این فیلم کمدی، عزت الله انتظامی، اکبر عبدی، حسین سرشار، حمیده خیرآبادی، رضا رویگری، ایرج راد، سیاوش تهمورث، فریماه فرجامی، منوچهر حامدی، فردوس کاویانی، منیژه سلیمی و... مقابل دوربین حسن قلی زاده بازی کردند. ناصر چشم‌آذر موسیقی متن این فیلم را ساخت و حسن حسن‌دوست این اثر را تدوین کرد. 

 

بی‌پناه 

«بی‌پناه» ششمین فیلم بلند سینمایی علیرضا داوودنژاد در مقام کارگردان و محصول سال 1365 است. این فیلم روایتگر زندگی زنی است که پس از کشمکش های فراوان و حوادثی از همسر معتاد خود جدا شده و با فردی به نام مرتضی ازدواج کرده ولی فرزندش رضا نزد همسر سابقش احمد زندگی می کند به خاطر همین زن با همسر سابقش پنهان از همسر فعلی اش در ارتباط است تا اینکه رضا توسط یکی از فروشندگان مواد مخدر به گروگان گرفته می شود زن برای نجات پسرش گردنبندی را که مرتضی برایش خریده به احمد می دهد... . فریماه فرجامی، عبدالرضا اکبری، مصطفی طاری، پری امیر حمزه، فریده دریامج، علی سازگار، منوچهر افسری، کریم نشاط و غلام پیرمجیدی در این فیلم سینمایی مقابل دوربین محسن ذوالانوار بازی کردند و علیرضا داوودنژاد خود فیلمش را تدوین کرد.

 

سرب 

«سرب» پانزدهمین فیلم بلند سینمایی مسعود کیمیایی در مقام کارگردان و محصول 1367 است. یک زوج جوان یهودی ایرانی را در اواخر دهه بیست خورشیدی روایت می‌کند که خواهان سفر و اقامت در فلسطین اشغال هستند اما پس از مواجهه با مخالفت سازمان یهودی هاگانا و کشته شدن عمویشان به دست آنها، مجبور به فرار شده و درگیر ماجراهای پس از آن می‌شوند... . هادی اسلامی، جلال مقدم، فریماه فرجامی، امین تارخ، جمشید مشایخی، فتحعلی اویسی، واختانگ نرسی گرگیا، غلامحسین لطفی، سعید پیردوست، میرمحمد تجدد، پروین سلیمانی، پولاد کیمیایی، شاهد احمدلو، نصرت‌الله کریمی و... در این فیلم سینمایی مقابل دوربین محمود کلاری بازی کردند. گیتی پاشایی موسیقی متن این فیلم را ساخت و مسعود کیمیایی شخصاً اثرش را تدوین کرد.

 

مادر 

«مادر» یازدهمین فیلم بلند سینمایی علی حاتمی در مقام کارگردان محصول سال 1368 است. مادر پیری که در سرای سالمندان زندگی می‌کند به خانه برمی‌گردد تا روزهای پایانی عمرش را در خانه‌اش و کنار فرزندانش که هر کدام گوشه‌ای به زندگی خود مشغولند بگذراند. گرمی حضور مادر در خانه، فرزندان را به دور هم جمع میکند و در این مجال فیلم به معرفی شخصیتهای داستان می‌پردازد. رقیه چهره آزاد، محمدعلی کشاورز، فریماه فرجامی، امین تارخ، حمید جبلی، اکبر عبدی و جمشید هاشم پور در این فیلم مقابل دوربین محمود کلاری رفتند. ارسلان کامکار موسیقی مادر را ساخت و حسن حسن دوست این اثر را تدوین کرد. 

 

پرده آخر

«پرده آخر» نخستین فیلم بلند سینمایی واروژ کریم مسیحی در مقام کارگردان و محصول سال 1369 است. با مرگِ «حسام‌میرزا رفیع‌الملک»، میراث خاندان رفیع‌الملک به همسرش «فروغ‌الزمان» می‌رسد؛ اما خواهر و برادرِ حسام‌میرزا، «تاج‌الملوک» و «کامران میرزا»، که تنها بازماندگان این خاندان هستند از این موضوع خشنود نیستند؛ بنابراین با طرح نقشه‌ای، سعی در تصاحب مجدد میراث خانوادگی دارند. نقشه توطئه این است که با اجرای نمایشی که «کامران میرزا» نوشته، ثابت کنند «فروغ الزمان» مجنون است و احتمالاً بعداً او را از سر راه بردارند. «کامران میرزا» برای این منظور، یک گروه نمایشی دوره گرد به نام «جامی» را به خانه می‌آورد و نقشه خود را در قالب پرده‌های نمایش آنان (که از نیت اصلی این خواهر و برادر بی‌خبرند) به پیش می‌برد... . فریماه فرجامی، داریوش ارجمند، نیکو خردمند، سعید پورصمیمی، جمشید هاشم‌پور، ماهایا پطروسیان، حسین محجوب و غلامحسین لطفی در این فیلم سینمایی مقابل دوربین اصغر رفیعی‌جم بازی کردند. بابک بیات موسیقی متن این فیلم را ساخت و واروژ کریم‌مسیحی و ژیلا ایپکچی این اثر را تدوین کردند. 

 

نرگس 

فیلم سینمایی «نرگس» به کارگردانی رخشان بنی اعتماد محصول سال 1370 است. آفاق با جوانی به نام عادل زندگی می‌کند. آفاق از کودکی، عادل را بزرگ کرده و بعد به ناچار به عقد او درآمده است. آن دو از طریق دزدی گذران می‌کنند. عادل با دختر جوانی که خانواده فقیری دارد، آشنا می‌شود و به او دل می‌بندد. آفاق برای آن که امکان ازدواج آن دو را فراهم کند، خود را مادر عادل معرفی می‌کند. نرگس و عادل ازدواج می‌کنند و عادل درجریان یک سرقت دستگیر می‌شود. پس از آزاد شدن عادل و برملا شدن راز او، آفاق عادل را تحریک می‌کند که به همراه مال‌خری به نام یعقوب دست به یک دزدی کلان بزنند و با پول آن در شهری دیگر زندگی کنند. یعقوب دستگیر می‌شود اما عادل و آفاق می‌گریزند. نرگس تصمیم می‌گیرد پول‌های دزدی را پس بدهد. بین آن‌ها درگیری رخ می‌دهد و آفاق که در جاده به دنبال نرگس و عادل است، با یک کامیون تصادف می‌کند و می‌میرد. فریماه فرجامی، ابوالفضل پورعرب، عاطفه رضوی، رضا کرم‌رضایی، مجید گل‌بابایی، فاطمه طاهری، حشمت‌اله آرمیده، وجیهه لقمانی، عزت‌اله قربانی، بهمن حیدری، قاسم سهرابی، سعید موسوی، محمدرضا خمسه، قدرت‌اله قربانی، احمدرضا جاوید، محمد زرندی‌نیا، جعفر کوثری، داوود منافی، کامران نادرسپاهی، حسین شیرین‌زاده، فریده افتخارکهنمویی، شیما جعفریان، نوشه نامی، محمد اللهیاری، باران کوثری و دانیال حقیقت شاد در این فیلم مقابل دوربین حسین جعفریان بازی کردند. محمدرضا علیقلی موسیقی متن این فیلم را ساخت و شیرین وحیدی این اثر را تدوین کرد.

 

تماس شیطانی 

فیلم سینمایی «تماس شیطانی» به کارگردانی و نویسندگی حسن قلی‌زاده محصول سال 1371 است. در سال 1320، در موقع اشغال ایران توسط ارتش متفقین، یک بازیگر روسی به نام کاترین در تماشا خانه اطلس کشته می‌شود و مأموران پس از بازرسی مقدماتی از پیگیری ماجرا امتناع می‌کنند. وصالی، کارگردان تماشاخانه، تصمیم می‌گیرد موضوع را دنبال کند. او در می‌یابد که فاروقی، شوهر کاترین، که سال‌ها پیش از او جدا شده به تازگی فوت کرده و دختری به نام نفیسه از او مانده‌است. وصالی موفق می‌شود دفترچه خاطرات فاروقی را از نفیسه امانت بگیرد تا به پلیس برساند. عطوفتی، رئیس تماشاخانه، از سفر بازمی‌گردد و وصالی از ارتباط او با فاروقی، که هر دو تمایلات فاشیستی داشته‌اند، آگاه می‌شود. وصالی با مطالعه دفتر خاطرات فاروقی به نکات تازه‌ای می‌رسد و برای به دست آوردن اطلاعات به اتاق عطوفتی می‌رود و با او گلاویز می‌شود. افراد عطوفتی نفیسه را برای به دست آوردن دفترچه گروگان می‌گیرند و وصالی پس از آزاد کردن نفیسه با او می‌گریزد. در حالی که دفترچه در اختیار عطوفتی است خانه آن‌ها طعمه حریق می‌شود. جمشید هاشم‌پور، فریماه فرجامی، مجید مظفری، مرتضی ضرابی، حمیده خیرآبادی، منوچهر حامدی، کتایون ریاحی، علی‌اصغر گرمسیری، ابراهیم آبادی و نوریک میناسیان در این فیلم مقابل دوربین حسن قلی‌زاده بازی کردند. بابک بیات موسیقی متن این فیلم را ساخت و شیرین وحیدی این اثر را تدوین کرد. 

 

جوانمرد

فیلم سینمایی جوانمرد به کارگردانی جمشید آهنگرانی، نویسندگی مهدی احمدی و تهیه کنندگی حبیب اسماعیلی محصول سال 1375 است. توفيق كه قهرمان ورزش بوكس است با همسر خود عهد می‌بندد كه از اين ورزش دوری كند اما پايبند قول خود نمی‌ماند و عاطفه همسرش بعد از با خبر شدن از اين موضوع او را ترک می‌كند. طاها پسر توفيق و عاطفه كه در رشته بوكس فعاليت می‌كند به پشتيبانی از پدر در يک درگيری، حريف را مجروح می‌كند اما ناخواسته در دام يک توطئه می‌افتد. چند خارجی كه در باشگاه شركت نفت تمرين می‌كنند با ديدن آمادگی طاها از او می‌خواهند كه با مستربران مسابقه دهد، اما مستربران براي خارج كردن طاها از دور مسابقات با توطئه‌ای طاها را در مسابقه می‌كشد. عاطفه با كشته شدن طاها، از توفيق می‌خواهد كه در يک مسابقه حريف پسرش را شكست دهد و توفيق عليرغم موافقت پليس و بعد از چندبار به هم خودرن مسابقه، با مستربران مبارزه می‌كند و با پاره كردن دستكش او در حين مسابقه و بيرون آوردن یک ميله آهنی توطئه خارجي‌ها در مورد پسرش را برملا می‌كند. جمشید هاشم‌پور، فریماه فرجامی، محمد پورغلامی، حسین ملکی، خسرو دستگیر، فرهاد خان‌محمدی و محرم بسیم در این فیلم مقابل دوربین داریوش عیاری بازی کردند. فریبرز لاچینی موسیقی متن این فیلم را ساخت و کامران قدکچیان این اثر را تدوین کرد.

 

ساغر 

فیلم ساغر به کارگردانی سیروس الوند و به نویسندگی محمدهادی کریمی محصول سال 1376 است. دکتر پرتو تابان، قصه‌نویس و استاد ادبیات دانشگاه که تومور بدخیمی در سر دارد، به اصرار همسرش رضا توسط دکتر مشتاق تحت یک عمل جراحی نادر و پیچیده قرار می‌گیرد. در عمل جراحی مغز زنی به نام ساغر که بر اثر تصادف با اتومبیل کشته شده، به سرعت به مغز پرتو پیوند زده می‌شود. بعد از عمل همه چیز در مورد وضعیت جسمانی او به خوبی پیش می‌رود، اما پرتو خود را ساغر می‌نامد و در حالی که دچار بحرانی روحی و روانی شده است، سراغ شوهر و دخترش را می‌گیرد. دکتر مشتاق که از نتیجه عمل متحیر شده، چند روزی به بیمارستان نمی‌آید و طی این مدت، پرتو به یک آسایشگاه روانی منتقل می‌شود و تحت مراقبت روانپزشکی که دوست رضا نیز هست، قرار می‌گیرد. پرتو با کمک یکی از بیماران از آسایشگاه می‌گریزد و به سراغ خانواده ساغر می‌رود که در غم از دست دادن او عزادارند و چهلم مرگ او را به سوگ نشسته‌اند. فریماه فرجامی، امین تارخ، جهانگیر الماسی، گوهر خیراندیش، سیروس ابراهیم زاده، زهرا خلیلی، زهره صفوی، افسانه چهره آزاد، مجید مشیری، عبدالرضا اکبری، حیدرعلی عمرانی، شهرزاد پیردوست، لیلا بصراوی، سیما فریدونی، افشین خالقی و رزیتا غفاری در این فیلم مقابل دوربین تورج منصوری بازی کردند. شهرام گلپریان موسیقی متن این فیلم را ساخت و بهرام دهقان این اثر را تدوین کرد.

 

آب و آتش 

«آب و آتش» سومین فیلم بلند سینمایی فریدون جیرانی در مقام کارگردان و محصول سال 1379 است. علی مشرقی نویسنده، پس از جر و بحثی شدید با همسرش مهرانگیز، شبانه از خانه خارج می‌شود و با اتومبیلش بی هدف در خیابان‌ها پرسه می‌زند و اتفاقی با زنی خیابانی به نام مریم شکوهی آشنا می‌شود و برای حمایت از مردانی که به دنبالش هستند. او را همراهی می‌کند. مریم او را به آپارتمانش می‌برد و دفتر شعرهایش را به او نشان می‌دهد علی با ورود مردی به نام مجید شهلا، صاحب یک بوتیک که خود را مالک مریم می‌داند، پنهان می‌شود و صبح روز بعد در بازگشت به خانه با جسد همسرش روبه رو می‌شود که به شکل مرموزی به قتل رسیده‌است. همه شواهد دال بر قتل زن توسط اوست، اما علی به قاضی دادگاه می‌گوید که در شب حادثه در خانه زنی به سر برده بود. قاضی به او مهلت می‌دهد تا آن زن را به عنوان شاهد به دادگاه بیاورد... . پرویز پرستویی، لیلا حاتمی، آتیلا پسیانی، بهناز جعفری و فریماه فرجامی در این فیلم سینمایی مقابل دوربین محمود کلاری نقش آفرینی کردند. پیمان یزدانیان موسیقی متن این فیلم را ساخت و مهرزاد مینویی این اثر را تدوین کرد. 

 

زهر عسل

فیلم سینمایی «زهر عسل» به کارگردانی ابراهیم شیبانی و نویسندگی فريد مصطفوي محصول سال 1381 است. زوج جوانی با نام سینا و شراره برای گذراندن ماه عسل به شمال می‌روند و با اتفاقات غیرمنتظره‌ای روبه‌رو می‌شوند. فریماه فرجامی، محمدرضا گلزار، مهناز افشار و شهاب حسینی در این فیلم مقابل دوربین مجتبي رحيمي بازی کردند. فريبرز لاچيني موسیقی متن این فیلم را ساخت و مصطفي خرقه پوش این اثر را تدوین کرد. 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب ها
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۳
انتشار یافته: ۱۷
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۱۲ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۰
روحش شاد
ناشناس
|
Netherlands
|
۰۰:۲۴ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۰
نقش زیباشون در فیلم مادر....روحشان شاد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۲۵ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۰
روحش شاد
علی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۳۳ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۰
روحش شاد و یادش گرامی
مهسا
|
Germany
|
۰۳:۳۹ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۰
روحشون شاد و بهترین جای بهشت باشن
ناشناس
|
Canada
|
۰۴:۱۲ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۰
چه باید گفت، روانشون شاد، سرنوشت هممونه.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۶:۱۴ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۰
روحش شاد. ایشان در زمان خود واقعا ستاره بود ولی بسیار با اصالت.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۶:۲۶ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۰
روحشان شاد
ناش
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۶:۴۶ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۰
روحش شاد و قرین رحمت یزدان پاک
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۶:۴۷ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۰
ای وای
اون چشمان زیبا و صدای جاودان هم رفت
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
کدام وزیر دولت پزشکیان تاکنون عملکرد ضعیف تری داشته است؟