با رای اعضای کمیسیون تلفیق؛

کلیات لایحه برنامه پنج‌ ساله هفتم توسعه تصویب شد / موافقان و مخالفان چه گفتند؟

مساله محور بودن برنامه هفتم از جمله حسن‌های این برنامه قلمداد می‌شود. مساله محور بودن بیشتر در این برنامه مدنظر قرار گرفته است؛ رابطه دولت با نفت، مولدسازی، اصلاح صندوق‌های بازنشستگی از جمله نقاط قوت این برنامه است و اما در برخی حوزه‌ها اعتقاد داریم برنامه دارای ضعف‌هایی است؛ یکی از این بحث ها، بحث تصویر ایران آینده است.
کد خبر: ۱۱۸۲۳۶۴
|
۱۸ تير ۱۴۰۲ - ۰۸:۱۱ 09 July 2023
|
7950 بازدید
|

کلیات لایحه برنامه پنج‌ساله هفتم توسعه تصویب شد/موافقان و مخالفان چه گفتند؟

 

تابناک _ سخنگوی کمیسیون تلفیق برنامه پنج‌ساله هفتم توسعه از تصویب کلیات لایحه برنامه پنج ساله هفتم توسعه در جلسه عصر امروز شنبه ۱۷ تیر ۱۴۰۲ این کمیسیون خبر داد. محسن زنگنه گفت: جلسه امروز شنبه ۱۷ تیرماه ۱۴۰۲ کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم توسعه در دو شیفت صبح و بعدازظهر و با حضور جمعی از وزرای دولت برگزار شد.

وی تاکید کرد: نمایندگان این کمیسیون پس از بحث و بررسی و استماع گزارش برخی از وزرای دولت و همچنین رئیس سازمان برنامه و بودجه، رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس، رئیس دیوان محاسبات و نقطه نظرات نمایندگان موافق و مخالف، با ۲۷ رای موافق، ۶ رای مخالف و یک رای ممتنع  از مجموع ۳۴ نماینده حاضر با کلیات لایحه برنامه پنج ساله هفتم توسعه موافقت کردند.

گفتنی است، رئیس سازمان برنامه بودجه در جلسه عصر کمیسیون تلفیق و در راستای تببین ویژگی‌های برنامه هفتم توسعه گفت: امروز همکاران ما در دولت، در کمیسیون حاضر شدند و در بخشی از موضوعات تخصصی، گزارش هایی را به نمایندگان ارائه کردند.

منظور تاکید کرد: در لایحه سعی کردیم وارد اصلاح قوانین دائمی نشویم. لایحه فوق دو مشخصه دارد و برخی از احکام این برنامه، سیاست‌های اجرایی برای اهداف کمی برنامه است.

رئیس سازمان برنامه و بودجه با بیان اینکه بخشی دیگر از احکام فوق برای دریافت مجوز قانونی از مجلس است، تاکید کرد: در این لایحه برای همه بخش‌ها اهداف کمی تعریف کردیم و در این بخش عددگذاری شده است؛ بنابراین این برنامه کمیت پذیر است.

وی با بیان اینکه در این برنامه وظایفی را به دستگاه‌ها محول کردیم، بیان کرد: ما سعی کردیم به واقع برنامه هفتم مساله محور باشد.

رئیس سازمان برنامه و بودجه درباره رشد اقتصادی پیش بینی شده در برنامه هفتم، بیان کرد: ما باید هر سال ۵ هزار همت تشکیل سرمایه داشته باشیم. امسال برآورد وزیر اقتصاد این است که تا سه هزار همت امکان تشکیل سرمایه وجود دارد. برای رسیدن به این هدف، باید بتوانیم ۵۰ درصد تشکیل سرمایه را افزایش دهیم.

وی تاکید کرد: درباره تامین مالی باید تصمیمات مهمی را در برنامه بگیریم. یکی از رویکرد‌های ما در تامین مالی این است که شرکت‌های سهامی عام پروژه را تعریف کنیم.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی در این جلسه گفت: مرکز از یک سال و نیم کار خود را روی برنامه هفتم توسعه آغاز کرد.

وی تاکید کرد: تاکنون مرکز پژوهش‌ها ۴۵ گزارش تخصصی درباره بخش‌های مختلف برنامه تهیه و در اختیار نمایندگان قرار گرفته است.

رئیس مرکز پژوهش‌های مجلس بیان کرد: مساله محور بودن برنامه هفتم از جمله حسن‌های این برنامه قلمداد می‌شود. مساله محور بودن بیشتر در این برنامه مدنظر قرار گرفته است؛ رابطه دولت با نفت، مولدسازی، اصلاح صندوق‌های بازنشستگی از جمله نقاط قوت این برنامه است و اما در برخی از حوزه‌ها اعتقاد داریم برنامه دارای ضعف‌هایی است؛ یکی از این بحث ها، بحث تصویر ایران آینده است.

وی تاکید کرد: پیش بینی پذیری در اقتصاد باید در برنامه هفتم توسعه تقویت شود. همچنین ایجاد اشتغال در برنامه فوق نیاز به تقویت دارد.

جبار کوچکی نژاد در مخالفت با کلیات لایحه برنامه هفتم توسعه گفت: مسیر برنامه، مشکلات کشور را حل نمی‌کند. امروز مردم نگران فرهنگ، اقتصاد، خدمات و بسیاری از امورات خود هستند. مردم امروز به این برنامه چشم دوخته اند؛ بنابراین، ما باید فکری اساسی کنیم و محل فکر کردن هم همین جاست.

وی تاکید کرد: اگر ما شرایط خاص کشور را نبینیم و برنامه را با این شرایط ترسیم نکنیم، حتما به بی راهه خواهیم رفت.

این نماینده مجلس بیان کرد: در این برنامه راه‌های تامین مالی به درستی مشخص نشده است.

سید البرز حسینی در موافقت با کلیات لایحه برنامه هفتم توسعه گفت: ما نمی‌توانیم خودمان را جدای از جهان ببینیم؛ لذا بخشی از رفتار کلان کشور ما مرتبط با مابقی جهان است.

وی تاکید کرد: برنامه باید برای کشور قدرت و ثروت تولید کند، اگر خارج از این موضوع به مباحث ریز بپردازیم، از محوریت اصلی خارج می‌شویم.

این نماینده مجلس تاکید کرد: ما اگر این برنامه را برگردانیم، آیا فرصتی هست از دل این مرودات ما برنامه‌ای جامعی به دست بیاید. اگر می‌خواهیم یک برنامه حداقلی داشته باشیم باید به این برنامه رای دهیم.

محمدحسن آصفری در موافقت با کلیات برنامه هفتم توسعه بیان کرد: برنامه هفتم توسعه حسن‌های خوبی دارد و دنبال این نیست که تمام مسائل کشور را حل کند.

وی تاکید کرد: برنامه هفتم توسعه در حوزه‌های مختلف به ویژه صنعت موارد و مسائل خوبی را مدنظر قرار داده است. در حوزه دفاعی و امنیتی موضوعات خوبی در برنامه منعکس شده است.

علیرضا ورناصری در مخالفت با کلیات لایحه برنامه هفتم توسعه بیان کرد: اساسی‌ترین ایراد این لایحه این است که شرایط کشور را خیلی عادی جلوه داده است.

وی تاکید کرد: باید به مسائل اصلی کشور در برنامه توجه کنیم. آیا در این برنامه به همه مسائل اصلی کشور توجه شده است؟ در برنامه فوق به موضوع ارتباطات و حمل و نقل توجه خوبی نشده است.

احمد راستیه در موافقت با کلیات لایحه برنامه هفتم توسعه گفت: باید ببینیم در برنامه هفتم توسعه چه اهدافی را دنبال می‌کنیم. امکان رصد و پایش و ارزیابی در برنامه باید مورد توجه قرار گیرد.

این نماینده مجلس شورای اسلامی گفت: دولت سیاست‌های درستی را درباره اقتصاد دریا محور در برنامه هفتم توسعه منعکس کرده است.

سید علی یزدی خواه در موافقت با کلیات لایحه برنامه هفتم توسعه گفت: در این برنامه به موضوعات معیشتی مردم توجه شده است و متولیان احکام این برنامه به درستی مشخص شده اند.

روح الله ایزدخواه در مخالفت با کلیات لایحه برنامه هفتم توسعه بیان کرد: فقدان رویکرد مشخص، اولین ضعف برنامه هفتم توسعه است. در زمینه واگذاری غلط شرکت‌ها مسائلی در این برنامه در نظر گرفته نشده است. در این برنامه استراتژی صنعتی مد نظر قرار نگرفته است. بخش تعاون و دانش بنیان‌ها در این برنامه ضعیف دیده شده است.

اقبال شاکری در موافقت با کلیات لایحه برنامه هفتم توسعه بیان کرد: انصافا در طرح‌های تحولی مسکن، موضوعات پیشنهاد شده در برنامه، قابل تقدیر است. رابطه دولت و نفت و مولدسازی از جمله اتفاقات برنامه هفتم توسعه است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب ها
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۹
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۶۴
مردازما
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۳۹ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۸
علیرضا ورناصری در مخالفت با کلیات لایحه برنامه هفتم توسعه بیان کرد: اساسی ترین ایراد این لایحه این است که شرایط کشور را خیلی عادی جلوه داده است‌.
همین نظر به تنهایی خودگویای واقعیت است
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۳۹ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۸
شما ها اگر برنامه ریزی بلد بودید، هر سال در انتهای سال با 40 -50 درصد کسر بودجه مواجه نمی شدید.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۴۷ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۸
دیروز اعلام شد که در میان کشورهای دنیا، سهم ایران از جذب سرمایه در سال میلادی گذشته تنهه 0.1 درصد بوده است!!!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۵۱ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۸
تا موقعی که به قوانین بین المللی تن در ندهید، روابط با آمریکا و اروپا را نرمالیزه نکنید و در افکار و اندیشه هایتان اصلاحات اساسی انجام ندهید، اوضاع این مملکت همین آش و همین کاسه بوده و با شیبی تند خرابتر هم خواهد شد. برنامه پنج ساله هفتم را هم به عنوان قصه شب برای بچه هایتان بخوانید تا خواب هاب خوب ببینند!!!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۵۸ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۸
آیا در این لایحه، به توسعه دستگاه قضایی مملکت هم اشاره شده است؟ اگر این ادعا که طبری بیشتر ۴۵ ماه حبس را در مرخصی بوده را به حساب بدخواهان و غرض‌ورزی بگذاریم، باید پرسید وقتی در کشور ما برای سرقت ۳ بسته بادام هندی توسط پدر ۴۵ ساله دارای ۳ فرزند، حکم ۱۰ ماه حبس و ۴۰ ضربه شلاق صادر می‌شود (حکم دادگاه در رسانه‌ها منتشر شد) چگونه طبری بعد از تنها ۴۵ ماه از زندان برون شده؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۴۴ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۸
برنامه پنح ساله .خ
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۴۹ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۸
نمایندگان این مملکت و ببین یکیش با حس و حال تصمیم میگیرد دیگری انصافا قابل تقدیر است. خوب اخر طرح هم معلومه از همین حالا .
من
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۵۶ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۸
آیا ۶ برنامه توسعه قبلی چند درصد در توسعه کشور در مقیاس جهانی موفق بوده است که ما برنامه هفتم را طراحی می کنیم بازخورد برنامه های در توسعه کشور چقدر بوده است آیا ۶ برنامه به توسعه کشورانجامیده است یا خیر چند درصد موفق بوده است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۵۷ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۸
متن خبر در باره هر موضوعی که باشد سانسورچی تابناک تا کامنت یک «ناشناس» را که همیشه در آن کلمه «فواحش» وجود دارد منتشر نکند، گرم نمی شود و دست و دلش به کار نمی رود.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۳۷ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۸
آفرین
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۳۱ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۸
خخخخخخخخ
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۰ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۸
سال ۷۰ کلاس هشتم بودم ، با شنیدن اسم برنامه سوم یا دوم میگفتم ای کاش زودتر این برنامه تمام بشه ببینیم ایران پیشرفت کرده .
اللن از اسم برنامه هفتم میترسم چون صحبت از افزایش سن بازنشسگی و کم کردن حقوق بازنشستگان میکنه .
خدایا دیگه بریدم ، توان نیست ، خودت براکمک مردم کاری کن ، کسی به فکر نیست ، هر روز تعدادی بر اثر فقر خودکشی میکنند . منم آرزوی مرگ دارم .
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۳۹ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۸
مشکل شما این است که از دیگران انتظار داری بخودت متکی باش
ناشناس
| Australia |
۰۹:۴۸ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۸
تا وقتی برای رسیدن به حق مسلم خودت به خدا التماس میکنی سزاوار از این بدتر هم هستی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۰۴ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۸
تو رو خدا یکی ّبه آقا بگه :
مردم دیگه توان توان ندارند .
چطور میشه یک دهم تا یک بیستم دنیا درامد داشته باشی بعد خودرو ولوازم خاتگی و یدکی آشغال رو که هر روز خرابند را به قیمت ۳ تا ۱۰ برابر جهانی تهیه کنی .
حداقل حقوق کارگر تو دنیا دوتا سه هزار دلاره یعنی صد تا صد و پنجاه میلیون .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۲ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۸
جبار کوچکی نژاد : مردم امروز به این برنامه چشم دوخته اند!

نه آقا، مردم امروز به شاسی بلندها و حقوق های بالای 100 میلیونی نماینده ها چشم اندوخته اند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۴ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۸
برنامه هفتم یا داستان حسین کرد؟

شماها برای قیمت مرغ و گوشت و سیب زمینی یک ماه آینده نمی توانید برنامه ریزی کنید، آن وقت از حالا برای 7 سال آینده برنامه ریزی می کنید؟!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۷ - ۱۴۰۲/۰۴/۱۸
خداوکیلی این 6 برنامه تغیرات محسوسی در کشور ایجاد شده ؟چرا کارشناسان در اینمورد اظهارنظر نمی کنند.
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟