به گزارش روابط عمومی بنیاد سعدی، در این دوره شرکتکنندگانی از کشورهای پاکستان، سوریه، یونان، چین، ترکیه و رمانی حضور پیدا کردند.
دوره جدید مدرسه تابستانی زبان فارسی که در روزهای یکشنبه ۲۹ مرداد تا پنجشنبه ۳ شهریور ۱۴۰۲ برگزار شد، علاوهبر برگزاری کلاسهای آموزشی، برپایی آزمونها، شامل برنامه بازدید از مکانهای فرهنگی و تاریخی ازجمله خیابان ادیان (سیتیر)، برج آزادی، برجمیلاد و موزههای ایرانباستان، گلستان، زمان، نیاوران و سعدآباد همراه بود.
تماشای آثار سینمای ایران در گروه «هنر و تجربه» پردیس سینمایی ملت، از دیگر بخشهایی است که برای شرکتکنندگان این دوره برنامهریزی شد.
فارسیآموزان به تماشای «روح سلرز» نشستند
فارسیآموزان «مدرسه تابستانی زبان فارسی» پس از برگزاری آزمون تعیین سطح، نخستین روز خود در پایتخت را با هدف ارتباط بیواسطه با ایرانیها و تکلم با افرادی که زبان مادری آنها زبان فارسی است، به گردش در پارک ملی اختصاص دادند.
این گروه همچنین در سینما گالری ملت حاضر شده و ضمن گفتوگو با برخی چهرههای سینمایی منجمله بهروز افخمی، کارگردان و منتقد نامآشنای سینما کشورمان، به تماشای مستند «روح پیتر سلرز» نشستند که سال ۲۰۱۸ به کارگردانی پیتر مداک ساخته و در آثار نمایشی گروه هنر و تجربه قرار گرفته است.
این فیلم که به زبان انگلیسی و با زیرنویس فارسی برای فارسیآموزان به نمایش درآمد مستندی ۹۳ دقیقهای است که قصهی فیلم هالیوودی ناموفق قرن هفدهمی هنرمند بریتانیایی «پیتر سلرز» را در سبک کمدی روایت میکند.
فارسیآموزان بنیادسعدی مهمان خانه خداداد شدند
فارسیآموزان در ادامه بازدیدهای خود از مکانهای تاریخی و فرهنگی شهر تهران، بهمنظور آشنایی بدون واسطه با ایران امروز، از خانه تاریخی حسین خداداد که این روزها با نام «تماشاگه زمان» میزبان علاقمندان شده است، بازدید کردند.
«موزه ساعت» یا «تماشاگه زمان» مجموعهای تاریخی و بجا مانده از دوره قاجار است که افزون بر ارایه صورت کاملی از معماری ایرانی در دل خود با نمایش ابزارهای دقیق زمانسنجی و گاهشماری در محوطهای به گستره ۵۰۰۰ مترمربع به عنوان نخستین موزه ساعت در کشور شناخته میشود.
فارسیآموزان بنیادسعدی از «موزه ایرانباستان» و «کاخ گلستان» بازدید کردند
در جریان بازدید از موزههای پایتخت تماشای آثار باستانی بهجا مانده از تمدن دیرینه ایران زمین، کتیبهها و صنایعدستی موجود از تمدن عیلام برای این گروه از بازدیدکنندگان که منتخب فارسیآموزان از ۶ کشور جهان بودند بیشتر جلب توجه کرد.
سلفی فارسیآموزان بنیاد سعدی با مشاهیر ایرانی در «برج میلاد»
این ۱۳ فارسیآموز که از ۷ کشور مختلف جهان به ایران آمدهاند، در بازدید از برج میلاد، از گنبد آسمان، موزه مشاهیر، موزه سکه و دیگر آثار هنری و نقاشیهای داخل برج، دیدن کردند.
«موزه مشاهیر» برج میلاد شامل مجسمه و تندیسهایی از شخصیتهای برجسته تاریخی، فرهنگی، ادبی، هنری و همینطور دانشمندان بزرگ ایرانی است که از بین آنها میتوان به تندیسهای پروفسور حسابی، سیمین دانشور، جهان پهلوان تختی، استاد شهریار، استاد کمالالملک و… اشاره کرد. بازدید از این قسمت برج میلاد برای باعث آشنایی بیشتر فارسیآموزان با این شخصیتهای برجسته شد.
این گروه از بازدیدکنندگان با حضور در «موزه سکه»، ۱۶۰ سکه مختلف از دورهای تاریخی هخامنشیان، اشکانیان و ساسانیان را مشاهده کردند.
«گنبد آسمان» که آخرین ایستگاه بازدید بود؛ در ارتفاع ۳۰۲ متری زمین قرار گرفته است. این گنبد ۱۳ متر ارتفاع دارد و معماری خاص آن با نمای تمام شیشه، جلب توجه میکند.
نقاشیهایی نمادین کار شده از تاریخ کهن ایران باستان تا دوران اسلامی از دیگر بخشهای قابل توجه فارسیآموزان در این بازدید بود. کارهایی هنری که در طراحی آنها از مفاهیم اخلاقی با ارزشی همچون صلح، عدالت، عشق و مبارزه، الهام گرفته شده است.
فارسیآموزان بنیاد سعدی در کاخ سعدآباد عکس یادگاری گرفتند
به گزارش روابط عمومی بنیاد سعدی، فارسیآموزان مدرسه تابستانی در ادامه بازدیدهای خود از مکانهای تاریخی و فرهنگی شهر تهران به «کاخ سعدآباد» رفتند.
در این بازدید فارسیآموزان ضمن آشنایی با تاریخ کشومان با بازدیدکنندگان مجموعه سعدآباد به زبان فارسی گفتوگو کردند.