به گزارش تابناک اقتصادی؛ حال و روز بازار خودروی کشور در سال های اخیر با توجه به عدم واردات خودرو، به گونه ای بوده است که سنگینی کف عرضه و تقاضا، به سمت تقاضایی بوده که نتیجه آن، قرعه کشی های پی در پی و رونق دلالی و رشد حبابی قیمت های خودرو بوده است؛ اما تداوم این مسیر و قیمت هایی بسیار بالاتر از توان خرید مردم، منجر به این شد تا دولت و مجلس به فکر تسهیل فرآیند واردات خودرو بیفتند. وارداتی که بیش از پنج سال متوقف بود و شهریورماه سال گذشته با ابلاغ قانون و آیین نامه واردات خودروهای صفر کیلومتر، بالاخره قفل آن شکسته شد.
هرچند متاسفانه در سایه کم کاری و کم توجهی مسئولان مربوطه در حوزه واردات خودرو، عملا تا پایان سال گذشته هیچ خودرویی به کشور وارد نشد و در هفتههای اخیر تعداد اندکی در مقایسه با وعده ۲۰۰ هزار خودرو، وارد شده است، در این میان، تصمیم دولت و مجلس به چراغ سبز ورود خودروهای کارکرده نیز گشت، به گونهای که با تصویب قانون در مجلس و ابلاغ آن توسط دولت به وزارت صمت، آیین نامه مربوطه برای واردات خودروهای کارکرده، توسط این وزارتخانه تهیه و به هیات وزیران ارسال شد تا هیات وزیران در گام پایانی، آیین نامه واردات خودروهای کارکرده را تصویب و ابلاغ کند.
ناگفته نماند، با وجود الزام قانون برای تعیین تکلیف آیین نامه در روزهای اخیر، هنوز خبری از تایید نهایی هیات وزیران نیست، اما آن گونه که پیشتر رشیدی کوچی نماینده مجلس تاکید کرده بود، در آیین نامه پیشنهادی وزارت صمت، محدودیتی برای ورود خودروهای کارکرده به کشور وجود ندارد و هر شخص حقیقی و حقوق اجازه واردات خودروی کارکرده بدون داشتن سقف ارزی و حجم موتوری را دارد.
حال در این شرایط، تابناک اقتصادی در گزارش هایی تلاش داشته است تا با فرض شرایط مذکور و با در نظر گرفتن حقوق ورودی خودروهای سواری به کشور، نمونه ای از خودروهای کارکرده با قیمت متناسب با بازار فعلی کشور را بررسی و معرفی کند، به گونه ای که در گزارش نخست، به بررسی خودروهایی پرداخته شد که دارای سوخت بنزینی و قیمت نهایی برای مصرف کننده در بازه اقتصادی حدود یک میلیارد تومان بودند.
بیشتر بخوانید:
در این گزارش نیز به سراغ نمونه ای از خودروهای کارکرده ای رفتیم که یک شرط مهم را داشته باشند و آن نوع سوخت بنزین/هیبرید یا همان خودروهای هیبریدی است که مورد تاکید وزیر صمت نیز می باشد؛ خودروهایی که با توجه به مصرف بالای بنزین در کشور، می توانند به کاهش مصرف سوخت بنزین کمک کنند. از سوی دیگر، باید اشاره داشت که حقوق ورودی این نوع خودروها نسبت به مدل صرفا بنزینی، بسیار کمتر است. در جدول زیر حقوق ورودی این خودروها را می بینید؛
با در نظر گرفتن شرط کارکرد یک روز تا سقف پنج سال و همچنین نوع سوخت هیبریدی و نرخ درهم در بازار آزاد در محدود ۱۳۵۰۰ تومان، خودروهای زیر در بازار امارات، گزینه مناسبی برای بازار داخل کشور است؛
1- Mercedes-Benz E300-Class 2019: این خودروی آلمانی هیبریدی با کارکرد حدود ۱۱ هزار کیلومتر در کمتر از پنج سال، در بازار امروز دبی به قیمت ۴۵ هزار درهم (معادل ۱۲۲۵۰ دلار) عرضه شده است. با در نظر گرفتن نرخ درهم بازار آزاد تهران به عنوان بالاترین نرخ ارز، معادل ریالی این خودرو، حدود ۶۰۸ میلیون تومان است. از سوی دیگر، با توجه به حجم موتور ۲۰۰۰ سی سی، حقوق ورودی این خودروی هیریدی، ۲۰ درصد است و در نتیجه قیمت آن در زمان ورود به گمرک مجموعا حدود ۷۳۰ میلیون تومان میشود. اما همان طور که میدانید، در زمان ترخیص یک خودروی وارداتی به کشور، هزینههای دیگری همچون مالیات بر ارزش افزوده کالاهای وارداتی، حقوق ورودی یک درصد به عنوان عوارض هلال احمر، عوارض پسماند نیم در هزار از ارزش گمرکی کالاهای وارداتی، هزینه استاندارد و ارزش گمرکی برای شمارهگذاری نیز به قیمت فوق اضافه میشود؛ بنابراین با در نظر گرفتن سایر هزینه، برآورد قیمت نهایی برای مصرف کننده در بازار داخل کشور، حدود یک میلیارد تا یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان خواهد شد. قیمتی که از بسیاری از خودروهای چینی مونتاژی در بازار حال حاضر تهران کمتر است.
2- Toyota Camry 2.4 Hybrid XLE 2020: این خودروی ژاپنی هیبریدی با حجم موتور کمتر از ۲۵۰۰ سی سی، کارکردی حدود ۲۰۰ کیلومتر دارد و تقریبا صفرکیلومتر به حساب میآید. قیمت این خودرو در بازار امروز دبی، با تخفیف به ۴۰ هزار درهم (کمتر از ۱۱ هزار دلار) رسیده که معادل ۵۴۰ میلیون تومان است. با در نظر گرفتن حقوق ورودی ۵۰ درصدی برای این خودروی ۲۴۰۰ سی سی، قیمت آن به حدود ۸۱۰ میلیون تومان میرسد. حال با در نظر گرفتن سایر هزینههای اشاره شده در مورد قبل، برآورد قیمت نهایی این خودرو در کف بازار داخل کشور کمتر از یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان میشود.
3- Toyota Corolla 1.8L Comfort 2019: دیگر خودروی ژاپنی پیشنهادی در گروه هیبریدی، خودرویی است که کارکرد آن به حدود ۱۱۳ هزار کیلومتر میرسد و قیمت آن در بازار امروز دبی، ۳۴۵۰۰ درهم (حدود ۹۴۰۰ دلار) است. معادل ریالی آن نیز ۴۶۶ میلیون تومان است که با توجه به حقوق ورودی ۲۰ درصدی برای آن، قیمت این خودرو به حدود ۵۶۰ میلیون تومان میرسد که با توجه به سایر هزینههای ترخیص خودرو، برآورد نهایی از قیمت این خودرو در بازار داخل کشور، حدود ۸۰۰ میلیون تومان خواهد شد. رقمی در محدود قیمت برخی تولیدات داخلی!
4- Honda City 1.5L EX 2020: این خودروی ۱۵۰۰ سی سی با کارکرد حدود ۴۵ هزار کیلومتر در کمتر از سه سال در بازار امروز دبی به قیمت ۴۸۵۰۰ درهم (حدود ۱۳۲۰۰ دلار) عرضه میشود که معادل ۶۵۵ میلیون تومان است. با در نظر گرفتن حقوق ورودی ۱۵ درصدی برای این خودرو، قیمت آن به رقم ۷۵۴ میلیون تومان افزایش مییابد. حال با لحاظ کردن سایر هزینههای واردات خودرو به کشور، برآورد قیمت نهایی این خودرو برای مصرف کننده در بازار داخل کشور، حدود یک میلیارد تومان میشود.
5- Kia Soul 2019: این خودروی کرهای نیز با کارکرد حدود ۱۷ هزار کیلومتر در کمتر از پنج سال، به قیمت ۴۶۵۰۰ درهم (حدود ۱۲۶۰۰ دلار) در بازار دبی عرضه شده است. معادل ریالی آن حدود ۶۲۸ میلیون تومان میشود که با در نظر گرفتن حقوق ورودی برای این خودروی ۲ هزار سی سی، قیمت آن به ۷۵۴ میلیون تومان افزایش مییابد. در نهایت با در نظر گرفتن سایر هزینههای اشاره شده در موارد قبلی، برآورد قیمت نهایی این خودرو در کف بازار داخل کشور حدود یک میلیارد تومان خواهد بود.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.