بلایی به نام لوازم‌تحریر لاکچری

از واکنش اصولی والدین در برابر درخواست دانش‌آموزان برای خرید لوازم‌تحریر لوکس چه می‌دانید و درگیر شدن فرزندتان با لاکچری‌بازی چه آسیب‌هایی دارد؟
کد خبر: ۱۱۹۳۵۸۰
|
۲۷ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۰:۲۰ 18 September 2023
|
4639 بازدید
|
۶

به گزارش «تابناک»، منیره کشف‌رودی، کارشناس‌ارشد روان شناسی‌بالینی در روزنامه خراسان نوشت: کمتر از یک هفته تا شروع سال تحصیلی جدید باقی مانده و تب خرید لوازم تحریر در بین دانش‌آموزان بسیار داغ است. دفترهای فنری لاکچری، مدادها و خودکارهای گران‌قیمت، پاک‌کن‌های فانتزی با کارایی پایین، مداد رنگی‌هایی با طرح شخصیت های کارتونی و ... توجه بسیاری از دانش‌آموزان را برای خرید جلب می‌کند. اما سوال مهم این است که والدین باید چه واکنشی در برابر درخواست فرزندشان برای خرید لوازم‌تحریر لوکس و لاکچری داشته باشند؟ خریدن یا نخریدن چنین وسایلی، چه اما و اگرهایی دارد؟ در ادامه، نکاتی در همین باره مطرح خواهد شد.

   احساس برتری با لوازم‌تحریر لاکچری!

در قدم اول، باید نگرش دانش‌آموز به وسایل لاکچری و خرید آن‌ها ریشه‌یابی شود. وقتی در خانواده‌ای این نگرش وجود دارد که داشتن ثروت بیشتر باعث منزلت اجتماعی و پذیرش در جامعه می‌شود، کودک هم در جمع همسالان خود از این نگرش پیروی می‌کند و با ابزارهای مادی، احساس برتری خود را به آن ها تحمیل می‌کند.علاوه بر پدرو مادرها، باید مربیان و معلمان مدارس هم به دانش‌آموزان آموزش دهند که ملاک برتری انسان‌ها مقید‌بودن آن‌ها به آداب و اصول انسانیت است و داشتن لوازم لوکس و تجملاتی باعث برتر بودن دانش‌آموزان نسبت به یکدیگر نمی‌شود.

   توجه به عواقب خرید چنین وسایلی

یکی از دلایلی که به والدین توصیه می‌شود تا از خرید لوازم‌تحریر گران قیمت برای دانش‌آموزان صرف نظر کنند، این است که خرید این‌گونه وسایل سبب می‌شود تا آن‌ها مدام مراقب استفاده فرزندان‌شان از آن وسایل باشند و مرتب آن‌ها را در استفاده از وسایل‌شان امر و نهی کنند. در ضمن، دانش‌آموزی که از داشتن وسایل لوکس محروم است، از همان سنین کودکی با احساسات آزاردهنده‌ای مانند خودکم‌بینی دست به گریبان می‌شود. ما باید در کنار توجه به خواسته‌ها و ذائقه کودکان، مفاهیمی مانند بی‌توجهی به مد و پرهیز از ظاهر‌بینی را هم به آن‌ها آموزش دهیم.

   لوازم‌تحریر باید به سلیقه فرزندتان باشد

یک نکته مهم که معمولا کمتر مورد توجه والدین قرار می‌گیرد، این است که لوازم‌تحریر می‌تواند نقش مهمی در گرایش دانش‌آموزان به درس خواندن و دورکردن آن‌ها از درس داشته باشد. بنابراین به والدین توصیه می‌شود لوازم‌تحریر را به سلیقه فرزندانشان خریداری کنند البته باید در انتخاب‌های فرزندانشان آن‌ها را یاری کنند.  بهتر است والدین به خواست، سلیقه و نگرش‌های فرزندانشان بها دهند و برای انتخاب‌های آن‌ها ارزش قائل شوند، در غیر این‌صورت و تنها به صرف خرید وسایل و لوازم با زور و اجبار نمی‌توان جذابیت تحصیل را در آن‌ها شکل داد زیرا اگر وسیله‌ای با زور و اجبار خریداری شود دانش‌آموز برای استفاده از آن شور و شوقی ندارد و همین نداشتن ذوق می‌تواند در گرایش نداشتن دانش‌آموز به سمت درس و مدرسه اثرگذار باشد و چه بسا حتی مزاحم درس خواندن او شود.

   با اصرار کودک برای خرید وسایل لاکچری چه کنیم؟

یکی از مشکلات رایج والدین در چنین مواقعی، درخواست‌های نابجا و اصرار فرزند برای خرید وسایل لاکچری است. کودک با بیان این که آیا من برای شما مهم نیستم، همه دوستانم از این وسیله ها خریدند و ...، والدین را مجبور به انجام چنین خریدهایی می‌کند که به بخشی از آسیب‌های آن در همین مطلب اشاره شد. اما والدین در چنین مواقعی باید چه کنند؟

۱- توضیح ساده و پیشنهاد جایگزین باید به کودک توضیح دهیم که چرا هم اکنون امکان تحقق خواسته‌اش وجود ندارد. مثلا شرایط مالی خانواده و بودجه پیش‌بینی شده برای خرید لوازم تحریر را با او در میان بگذاریم تا خودش هم در مدیریت آن مشارکت داشته باشد. در سن مدرسه، کودکان مهارت زبانی بیشتری دارند که می‌توانند برای سازش و مذاکره از آن استفاده کنند. از حدود ۹ سالگی انتظار می‌رود بتوانید درباره پاسخ‌های مثبت یا منفی خود، بحث‌های قانع کننده‌ای با او داشته باشید البته این روش برای دانش آموزان کوچک‌تر چندان میسر نیست، چون مدار‌های منطقی مغزشان هنوز تکمیل نشده است. استفاده از «پیشنهاد جایگزین» می‌تواند به توافق شما و کودک‌تان کمک کند: به جای خرید این دفتر، ۳ تا دفتر از آن مدل دیگر بخر.

۲- بی اعتنایی   اگر فرزندتان همچنان به اصرار خود ادامه داد، کاملاً بی‌اعتنا باشید. باید اراده این را داشته باشید که در برابر جیغ و داد و گریه‌های او دوام بیاورید. این کار منافاتی با مهربانی شما به عنوان پدر و مادر ندارد، زیرا دارید او را تربیت می‌کنید و تربیت همیشه با لبخند و خوشی همراه نیست.

۳- رفتار آینه‌وار  در این روش بر عکس «بی اعتنایی»، باید در برابر هر بار تقاضای کودک، یک بار پاسخ منفی خود را تکرار کنید: «امکان خرید این وسیله وجود ندارد». این جمله را مدام تکرار کنید، درست مانند آینه‌ای در برابر رفتار کودک. آن قدر تکرار کنید که کودک بفهمد هیچ راهی جز پذیرش ندارد.

   نکته پایانی

با‌توجه به این که باید روی تصمیم‌تان بمانید، حتماً قبل از تصمیم به «نه» گفتن، جوانب آن را بسنجید و «نه» الکی به او نگویید. همچنین در «نه» گفتن به کودک تان با سایر اعضای خانواده هماهنگی رفتار داشته باشید و این گونه نباشد که وقتی پدر نه گفت، مادر به او بله بگوید و برعکس.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب ها
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱
انتشار یافته: ۶
رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۳ - ۱۴۰۲/۰۶/۲۷
تابناک محترم سلام. نمیدانم شما سایت خبرگزاری هستی و یا مشاوره خانواده؟
پس ظاهرا ما باید فرزندان خود را از حالا آموزش بدهیم که کلا از کوچکترین و ریز ترین علایق خود هم چشم پوشی کنن و از الان یاد بگیرن که همیشه خواسته هایشان را باید بدلیل بی مسئولیتی و ناکارآمدی خیلی از مسئولین سرکوب کنند.
خدارو شکر خودمان که با این همه ادعا نه شخصیت کاتونی جذابی داریم، نه شخصیت قهرمانی که کودکان به آن علاقمند باشن و نه هیچ چیز دیگری....
چرا باید کودکانی که به اینترنت و دنیای آزاد ( البته تا حدودی ) دسترسی دارند، باید با عقده ی های متعدد، حتی داشتن یک دفتر یا لوازم تحریر نسبتا جذاب، بزرگ شوند؟
اگر نرخ این وسایل بالاست شرم بر مسئولین بیکفایت. مگر فقط لوازم تحریر فقط قیمتش بالاست؟
تنها راهی هم که بلد هستید همین است که یا جلوی عرضه را بگیرید و یا به مردم بگید خرید نکنید و یا ممنوعیت فروش ایجاد کنید.
بروید فکری بحال خود بکنید.
و لطفا شما برای مردم تعیین تکلیف نکنید که چه بخرند و چه نخرند. شما سایت خبرگزاری هستی ...همین
مرید صداقت
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۵۱ - ۱۴۰۲/۰۶/۲۷
فقط لوازم التحریر برای دو فرزند دو قلویم نزدیک به ده میلیون تومان شد قیمتهای سرسام آور که واقعاً بی معنی است و تنها علت آن واردات و انحصار این کالاها و سایر اقلام مورد نیاز مردم دست عده ای است که با رانت های دولتی انحصار گرائی نموده و پدر مردم را در می آورند شما اگر به مطالبی که نوشتید ایمان دارید دست رانت خواران را از سر سفره مردم کوتاه کنید یا واقعیتها را برای مردم بازگو کنید والا استفاده از این نوع وسایل به اصطلاح لاکچری شما برای مردم دنیا عادی است
ناشناس
|
Canada
|
۱۰:۵۹ - ۱۴۰۲/۰۶/۲۷
دست از این عوام فریبی بردارید دست از مخفی کردن بی لیاقتی مسوولین بخاطر اقتصاد بردارید یادتون هست جناب قرائتی تو یکی از برنامه ها میگفت بچه رو تشویق به نماز کنید زیر سجاده شکلاتی چیزی بگذارید بچه تشویق بشه حالا بچه رو با چند تا دفتر و پاک کن و مداد میخواهی تشویق به مدرسه و درس خوندن کنی لاکچری شد طرف بچه تازه بدنیا آمده اش رو تو سیسمونی خارجی میخوابونه برای مردم حرامه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۰۷ - ۱۴۰۲/۰۶/۲۷
وقتی شرت مردانه را 300 میلیون میفرشتن خنده داره
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۲۳ - ۱۴۰۲/۰۶/۲۷
امروز رفتم لوازم تحریری دفتر بخرم اصلا طرح دفتر ها پسندم نشد اعتراض کردم گفتند بالا دستی ها می زنند برای منفعتشون .گفتم طرح روی دفترها نه جالب هستند نه مناسب بخصوص برای بچه های ابتدایی ...والا قبلا من خودم دفتر سهمیه ای می گرفتم اینقدر طرح ها قشنگ و خوب بود .الان قحطی طرح هست واقعا
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۲ - ۱۴۰۲/۰۶/۲۷
یک عدد مداد معمولی ده هزار تومان یک جلد دفتر مشق معمولی کمتر از شصت هفتاد هزار تومان
نیست کیف و لباس بماند خرید همین معمولیا و هزار جور مخارج زندگی دیگه خیلی سخت شده لاکچری که برای عامه مردم نیست
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟