به گزارش تابناک، شرق نوشت: تابستان ۱۴۰۱ درحالیکه ایران و آمریکا به توافق بسیار نزدیک بودند، همه چیز ناگهان بر هم خورد. هیچکس از جزئیات اطلاع نداشت و هنوز هم ندارد؛ اما اندکی بعد مشخص بود «نشت اطلاعاتی» خاصی گریبان دولت آمریکا را گرفته است. راب مالی مسئول میز ایران در وزارت خارجه آمریکا کنار رفت و اندکی بعد تهرانتایمز که نشریهای انگلیسیزبان در تهران است، اطلاعاتی درباره علت کناررفتن او منتشر کرد.
او متهم بود که با «برخی از ایرانیان و محافل دانشگاهی تماس داشته و قوانین مربوط به حفاظت اطلاعاتش را رعایت نکرده است». حالا فاز جدید این پروژه با میدانداری ایراناینترنشنال کلید خورده است؛ همان دستهای که روزگاری میگفتند: برجام به دست علی واعظ و گروه بینالمللی بحران نوشته شده، امروز مدعی «نفوذ ایران در آمریکا» میشوند.
در این پروژه ایمیلهایی از مقامات سابق وزارت خارجه ایران در ایراناینترنشنال و وبسایت «سمافور» آمریکایی منتشر شده است که در ارتباط با گروه بینالمللی بحران بودند. سه ایرانی وزارت خارجه یعنی محمدجواد ظریف، مصطفی زهرانی، مدیرکل سابق امور راهبردی وزارت خارجه ایران و سعید خطیبزاده به همراه سه ایرانی آمریکایی در ردوبدل شدن این ایمیلها دیده میشوند. صرفنظر از آنچه اتفاق افتاده است، سؤالات زیادی دراینباره قابل طرح است: منشأ درز ایمیلهای ایرانی کجاست؟ آیا سایت وزارت خارجه ایران هک شده است؟ آیا این اولین پروژه بود؟ دست آخر اینکه هدف از اجرای این پروژه با دست ایراناینترنشنال چیست؟ آیا برهمزدن احتمال توافق را میتوان بهعنوان تنها هدف این پروژه در نظر گرفت؟ یا آنکه هدف این پروژه بینالمللی چیزی فراتر از برجام است.